banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Maj 2025, 01:09

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 162 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Dec 2010, 11:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Citiraj:
EveryDNS.net Status

All systems are functioning normally.

EveryDNS.net provided domain name system (DNS) services to the wikileaks.org domain name until 10PM EST, December 2, 2010, when such services were terminated. As with other users of the EveryDNS.net network, this service was provided for free. The termination of services was effected pursuant to, and in accordance with, the EveryDNS.net Acceptable Use Policy.

More specifically, the services were terminated for violation of the provision which states that "Member shall not interfere with another Member's use and enjoyment of the Service or another entity's use and enjoyment of similar services." The interference at issues arises from the fact that wikileaks.org has become the target of multiple distributed denial of service (DDOS) attacks. These attacks have, and future attacks would, threaten the stability of the EveryDNS.net infrastructure, which enables access to almost 500,000 other websites.

Thus, last night, at approximately 10PM EST, December 1, 2010 a 24 hour termination notification email was sent to the email address associated with the wikileaks.org account. In addition to this email, notices were sent to Wikileaks via Twitter and the chat function available through the wikileaks.org website. Any downtime of the wikileaks.org website has resulted from its failure to use another hosted DNS service provider.

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2010, 11:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
значи угасили им и домен...
сјебаноооо

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2010, 11:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Uzeli su im slova, ali i ne brojke :)

Može im se pristupiti preko
http://46.59.1.2/
http://46.59.1.2/cablegate.html

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2010, 11:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Sminka... :)

Jest da je kolega osnivac naebo ko zuti...

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2010, 15:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

да, али знаш колико људи безуспјешно покушава сад да приступи сајту..
не зна свако резолват домен :)

'Wikileaks: http://46.59.1.2/ | Irc: 88.80.13.160 | collateralmurder.com | Chat: https://chat.wikileaks.ch

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2010, 16:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

само да напоменем, не коментаришите ништа на викиликс фб страници и не објављујте чланке о викиликс на фејсбуку..
УПРАВО СУ МИ УГАСИЛИ НАЛОГ!

Hi,

You were disabled because you created or posted content (i.e., photos, groups, shares, etc.) that violated Facebook's Statement of Rights and Responsibilities.

Unfortunately, we won’t be able to reactivate your account or respond to your email directly. This decision is final and cannot be appealed. You can visit the Warnings section of the Help Center for more information:

Значи ниђе везе... нисам качио ништа што је противно правилима.. осим викиликс линкова..
Једино ми то пада на памет.

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2010, 16:40 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Види стварно, нема те. :lol:

Правда за Александра!!! Сад ћемо групу да оснујемо. :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2010, 16:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Americka gamad.

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2010, 16:41 
http://www.blic.rs/Vesti/Svet/221349/Os ... na-pitanja

Zbog velikog interesovanja, stranica na kojoj je za 13 sati po lokalnom vremenu bio zakazan onlajn intervju stalno je "pucala", a "Gardijan" je zamolio posetioce sajta da budu strpljivi. Asanžu je za manje od sat vremena postavljeno više od 790 pitanja, koja će postepeno biti objavljivana.

U roku od nepunih pola sata, od trenutka kad je saopšteno da će Asanž odgovarati na pitanja, sajt "Gardijana" su počeli da opsedaju čitaoci, koje je najviše zanimalo da li strahuje za svoj život, pošto je objavljivanjem brojnih poverljivih dokumenata američkih diplomata uzdrmao svetsku javnost. Takođe, zanimalo ih je i gde se trenutno nalazi.

Fwoggie: Imate australijski pasoš. Da li želite da se vratite u rodnu zemlju ili je to sada neizvodljivo zbog najavljenog hapšenja zbog objavljivanja američkih poverljivih depeša?

Asanž: Da, ja sam australijski državljanin i veoma mi nedostaje moja zemlja. Ipak, australijska premijerka Džulija Gilard i general Robert Mekliland su u poslednjih nekoliko nedelja jasno stavili do znanja da je moj povratak nemoguć i u saradnji sa američkim vlastima nastavili da progone mene i moje saradnike. To nas dovodi do pitanja šta zaista znači biti australijski državljanin i da li to išta znači?

Girish89: Da li ste i na koji način promenili svetsku diplomatiju. Privukli ste veliku pažnju širom sveta, da li smatrate da zbog toga treba da nagradite izvore?

Asanž: Jedan od mojih glavnih ciljeva je da nagradim svoje izvore koji su se odlučili na veliki rizik i bez čijih napora od svega ovoga ne bi bilo ništa. Ako se ispostavi da mladi vojnik Bredli Mening, kako tvrdi Pentagon, stoji iza pojedinih nedavno objavljenih dokumenata, onda je on bez sumnje "nenadmašan" heroj.

Daithi: Da li ste ili ćete tek objaviti podatke imena avganistanskih doušnika? Da li cenzurišete neka imena ukoliko procenite da ti ljudi mogu kasnije biti u opasnosti? Ipak, mislim da će Vas istorija osloboditi "krivice". Svaka čast!

Asanž: Sajt Vikiliks već četiri godine objavljuje podatke i za sada protiv nas nije bilo nijedne prave optužbe, ne samo Pentagona već i običnih ljudi. U pitanju je manipulacija i spinovanje u pokušaju da se ljudi navedu na zaključak koji ne odgovara činjenicama. Ne očekujemo nikakve promene u budućnosti.

Distrot: Stejt department razmatra da li ste Vi novinar ili ne. Pa, da li ste Vi novinar?

Asanž: Objavio sam svoju prvu knjigu kada sam imao 25 godina. Povezan sa novinama, televizijskim stanicama i internet sajtovima još od tada. Ipak, smatram da nije neophodno da se vodi debata da li se ja bavim novinarstvom.

Achanth: Da li ste naišli na dokument koji se odnosi na vanzemaljski život i vanzemaljce uopšte?

Asanž: Mnogi čudaci su nas kontaktirali u vezi te teme, navodeći da su otkrili antihrista u sebi dok su razgovarali sa svojom bivšom ženom na žurci u dvorištu. Međutim, nisu uspeli da zadovolje naša pravila objavljivanja informacija. Dokument ne sme biti samo-autorizovan i mora biti originalan. Ipak, vredi napomenuti da će među još neobjavljenim depešama naći i podaci o vanzemaljskom životu.

Asanž se od objavljivanja 250.000 poverljivih podataka Stejt departmenta nalazi na listi najtraženijih ljudi na svetu. Istovremeno, u Vašingtonu je sprovedena kampanja mržnje protiv njega.

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2010, 16:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

skypostman je napisao:
Види стварно, нема те. :lol:

Правда за Александра!!! Сад ћемо групу да оснујемо. :lol: :lol: :lol:

значи брате попиздио сам..
група је сјајна идеја :lol: :lol: :lol:

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2010, 17:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nekada kada sam ja pokušao isprovocirati FB da mi isključe nalog. Ostavljao torrent i XXX linkove, svašta pisao i ostavljao, i ništa :D

Ali ti si ozbiljnije djelovao :lol:
Nema druge nego:
Правда за Александра!!!

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2010, 22:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
Wikileaks for Dummies:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=MhXid6PmkO4[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2010, 09:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 30 Mar 2005, 22:09
Ne znam da li je iko primijetio jednu vrlo važnu stvar!
NIKO nije dovodio u pitanje istinitost podataka koji se iznose, nego su se svi digli na to ZAŠTO se iznose!
Ma ko to još ima pravo da govori istinu! I svi se horski dižu na bezobraznika koji se usudio da javno kaže i iznese, ono što se manje-više zna.
Šta bi tek bilo da se iznesu neke stvarne tajne!!! Iskreno i meni je malo sumnjivo što se cijela priča vrti oko u stvari sasvim nebitnih stvari, ali to da li se ovo sve desilo spontano ili je "indukovano" i nije bitno: stvar je u tome da se na ovaj način želi razraditi od cijelog svijeta prihvaćen mehanizam da se za vijeki vjekova ućutka BILO KO ko bi, od sada pa nadalje i ubuduće rekao:"Car je gol!"
To je nešto čemu se zaista treba suprotstaviti, tom licemjerju, jer popusti li se sada, znajte niko više neće moći reći javno nijednu istinu, bez NEČIJE dozvole (ponavljam: niko ne dvoji istinitost onoga što se u javnost iznosi, nego PRAVO da se to iznosi)! Šta je to? Ropstvo i totalitarizam najcrnjeg oblika!
Aleksandar, ja se ne bih brinuo da mi se ukine bilo koji nalog na bilo čemu, ako je to urađeno samo zbog toga što sam rekao istinu, ili podržao istinu, tačnije što sam branio svoje pravo da kažem ono što smatram istinitim. To samo znači da je za tebe takvog i bolje da Facebook nalog i nemaš. Možda sam malo subjektivan, jer mene Facebook ne interesuje i (iako mi je IT struka) nikako da razumijem čemu u stvari služi i čemu može biti koristan, ali...
Još te pozdaravljaju sa "Hi" ... Kakvo sladunjavo licemjerje!
A kad vidimo šta je Danijel sve pokušavao da "isprovocira" da mu se "desi" nešto što se tebi desilo zbog podrške ovome...
Ma ljudi, stvar je sasvim jasna, onom ko ima otvorene oči i uši....

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2010, 10:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Šta je to bitno za USA, ili koliko smo im mi nebitni? :)
http://46.59.1.2/cable/2009/02/09STATE15113.html

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2010, 12:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

danijell je napisao:
Šta je to bitno za USA, ili koliko smo im mi nebitni? :)
http://46.59.1.2/cable/2009/02/09STATE15113.html

Ovo je prvi put da se javno objavi spisak američkih globalnih prioriteta, tj. onoga što oni smatraju za stvari od posebnog interesa i važnosti za funkcionisanje SAD kao države, kao i američke privrede. Fino. Samo, dokle su spremni da idu da bi zaštitili svoje "interese"? Jer ipak se ovdje radi o suverenim državama, jedan dio nema kapacitet da odoli "nagovaranju", međutim, veliki dio ipak ne spada u "banana republike" i imaju vojno-ekonomski potencijal vrijedan poštovanja.

@Aragorn: Naravno da će Amerikanci uraditi sve da prikriju ovaj fijasko koji je razotkrio njihovu, u cijelom svijetu popularno nazvanu, kauboj-diplomatiju. Naravno: "Car je gol!"
Sada, kada svi to znaju, jedino što je preostalo je da se svi ubijede da ne pričaju o tome (milom ili silom), kao i da se cijela priča (opet milom ili silom) izbriše iz kolektivnog pamćenja.

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2010, 12:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
У јавности нису објављени детаљи те депеше, али је веб страница "intelwire.com" дошла до дипломатске преписке још необјављене на сајту "Викиликса", у којој је до детаља описано како је 4. септембра 1992. године у Хрватској пресретнута пошиљка оружја из Ирана, намијењена БиХ.

Према ономе што је изнесено у тој дипломатској депеши, хрватске власти претражиле су авион из Ирана, коме је крајња дестинација требало да буде БиХ. Тадашњи предсједник Хрватске Фрањо Туђман затражио је савјет од америчког конзула у Хрватској шта да ради и савјетовано му је да посади наложи да се авионом запути назад према Ирану, уз гаранције да пронађено наоружање неће бити задржано у Хрватској или послато у БиХ.

- Aвион је, према Туђмановим ријечима, био "до врха пун оружја", а међу наоружањем била су бројна бурад за коју се вјеровало да садржи хемијско или биолошко оружје. Било је и нешто медицинске опреме и одјеће - пише у депеши.

Na sudjenju Rasi bilo je rijeci o ovoj posiljci u kojoj je medjunarodni zvanicnik cijeg se imena sada ne mogu sjetiti tvrdio da je to bila posiljka gas maski, a Raso ga je ubjedjivao da je to oruzje za Aliju.

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2010, 12:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
Оснивач "Викиликса" Џулијан Aсанж запријетио је протеклог викенда "отровном пилулом", односно новим објављивањем тајних међународних докумената у случају његовог хапшења или гашења "Викиликса". У такозваном "осигурању" које је на интернету још од јула, налазе се нецензурисана документа, између осталог, и о "Бритиш петролеуму" и злогласном затвору Гвантанамо.

http://www.glassrpske.com/vijest/2/novosti/49794/cir/Crveni-polumjesec-svercovao-oruzje-za-BiH.html

Vidi ti lika, mislim ako je fer treba sve da objavi.

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2010, 13:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Šećer na kraju!
Ali, vjerovatno će ostaviti bar nešto neobjavljeno, baš za osiguranje. Jer, onog dana kada objavi sve, prestaje razlog njegovog daljeg opstanka.

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2010, 16:05 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Generalno sam skeptican prema objavljivanju ovih informacija, otkud uopste mozemo znati da su informacije koje objavljuje tacne. Veoma lako moze biti fazon, kao on hoce, a ovi se kao ljute, kao neka predstava za siroke narodne mase.

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2010, 17:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

А да мало погледаш те информације?
Пази, ти кад гледаш та документа и видиш датуме сјетиш се тог догађаја (ако пратиш политику, читаш новине итд..)
Е сад, тих докумената има 200+ хиљада.. мало је невјероватно да их је неко могао лажирати од `65 (чини ми се) до данас..

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 162 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]