anoniman
Na toj istoj web stranici mozete pronaci(Zapravo je to na naslovnoj strani) da je prije desetak dana osnovana Nasa stranka Republike Srpske na celu sa Damirom Miljevicem, Miodragom Zivanovicem i Dragutinom Ilicem na celu. Pred njima sada stoji tezak rad na osnivanju opstinskih odbora.
Bas kad sam poslao ovaj odgovor vidim novo pitanje...
Mi, osim Bojana u Rudom i Slavka Bogorodica u Osmacima nismo na proslim izborima imali organizaciju u Republici Srpskoj.
(Osnovali smo se tacno sest mjeseci prije izbora i nismo ni planirali ici na njih, ali je pritisak clanstva odlucio da ipak idemo).
Nasi rezultati na tim izborima se mogu protumaciti na dva nacina.
Mi smo osvojili( Moguce da grijesim, zaista ne zam tacno) oko 20 30 hiljada glasova. Najbolje smo prosli u Bosanskom Petrovcu gdje imamo nacelnika i u Sarajevu gdje smo, do raskida partnerstva sa SDP-om, dijelili vlast u gradu. Bojan je dobio jako malo glasova u Rudom, a Slavko je, takodje, dobio malo, ali je sada zamjenik nacelnika.(Nacelnik ga molio jer zna dobro da radi).
E sad.
Po novcu koji smo ulozili u kampanju i broju glasova koje smo dobili mi smo najusspjesnija stranka u BiH svih vremena.

Stvari danas stoje bitno drugacije.
MI imao veoma snaznu organizacija u FBiH i nadam se da cemo takvi uskoro biti i u RS_u.(Svi radimo na tome, ali Damir vuce)
Puno bolje smo se pripremili za izbore, imamo izradjene konkretne politike o svim bitnim segmentima BiH drustva i nadamo se najboljem.
Nas kongres je sljedece sedmice.
Ja cu nakon kongresa sve nase konkretne politike u nekoj skracenoj formi pokusati staviti ovdje tako da svi imaju priliku da vide sta to mi planiramo uraditi za te ceitiri godine.
p.k.