banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jul 2025, 01:35

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 604 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 31  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Apr 2010, 12:17 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2009, 11:50
Pedja Kojovic je napisao:
Radilo se o gradjanskom ratu koji je izazvan agresijom Srbije i Hrvatske na BiH.

Znači Srbija je napala BiH, a Srbi iz BiH su potpomogli mrskog neprijatelja i postali kvislinzi i pomagači agresora, to je vaš stav koliko mogu protumačiti tvoju izjavu?
Čudno, ja sam mislio da je u BiH bio građanski rat koji je počeo zbog oživljavanja ambicija Hrvata i muslimana iz wwII tj. iz NDH, znaš ono vezivanje zastava, Sijekovac, svati i to, ili zbog preglasavanja u državi u kojoj po ustavu nije mogla biti donesena odluka bez saglasnosti sva 3 konst. naroda, znaš ono i i i , i i i :wink:

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2010, 12:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
@_zoka

Posto vidim da dijelis stavove Nase Stranke interesuje me kakav je tvoj stav o ovome? =>
Radilo se o gradjanskom ratu koji je izazvan agresijom Srbije i Hrvatske na BiH.

@Pedja Kojovic

Mnogo je licemjerno pricati o suzivotu kada se glasa o izlasku iz SFRJ na izborima pocetkom 90-ih. Ovo je fino napisano:

live je napisao:
Znači po tebi stvari izgledaju ovako."Ja" sam se "odvojio" od "krnje " Jugoslavije jer je to bilo u vremenu "istorijskog cunamija" a to je i "demokratski ,legitimno,legalno..." i što je najvažnije, to "m"i je u tom trenutku odgovaralo.E sad "mi" nikakvo "djeljenje" ne odgovara a usput je to: "secesionizam","separatizam","fašizam","qrac","palac"... a i nije u toku nikakav "istorijski cunami"?Ti znaš da se stvari u BiH ne mogu gledati van konteksta dešavanja u cijelom regionu U kakvom je" istorijskom cunamiju" nastala samoproglašena država Kosovo ? Ili recimo godinu dvije prije nje Crna Gora(istina, obnovljena državnost), a ide se ka "ukidanju granica,euroatlanskim integracijama..."
Poređenje Francuske i Njemačke nije baš tako pojednostavljeno kao što ti nama prezentuješ.Zna se tamo vrlo dobro gdje je i šta je čije,ko upravlja jednom a ko drugom državom.Zna se tamo vrlo dobro da je Francuska država francuza,da se govori francuskim jezikom,da se u školama uči francuska istorija,književnost...
U jednom se slažem sa tobom a to je "da nema zemlje u evropi (pa i na svijetu) koja nije prošla kroz građanski rat"

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2010, 12:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
Ako vec Nasa Stranka zeli bolje BiH, zar ne bi onda bilo bolje razdruzivanje? Svima bi bilo bolje da RS nije dio bih, sad samo to treba uvjeriti zatrovani narod u federaciji.

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2010, 13:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
mary juana je napisao:

Znači Srbija je napala BiH, a Srbi iz BiH su potpomogli mrskog neprijatelja i postali kvislinzi i pomagači agresora, to je vaš stav koliko mogu protumačiti tvoju izjavu?
Čudno, ja sam mislio da je u BiH bio građanski rat koji je počeo zbog oživljavanja ambicija Hrvata i muslimana iz wwII tj. iz NDH, znaš ono vezivanje zastava, Sijekovac, svati i to, ili zbog preglasavanja u državi u kojoj po ustavu nije mogla biti donesena odluka bez saglasnosti sva 3 konst. naroda, znaš ono i i i , i i i :wink:

Ne Mary Juana, totalno si pogrijesio, rat je poceo tako sto je izvrsena velika invazija iz Srbije sa ciljem da prisvoji citavu BiH Srbiji. Do tad u BiH nisu zivjeli Srbi, te je RS nastala kao rezultat polu-uspjesne invazije.

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2010, 13:04 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 06 Maj 2009, 14:43
Novo"nagradno" pitanje.Pronadjite gradove u RS...
Ovo su Opstinski odbori njihove stranke koja treba da bude stranka svih u BiH:
Citiraj:
OPĆINSKI ODBORI NAŠE STRANKE

1. Bihać
2. Bosanski Petrovac
3. Bratunac
4. Cazin
5. Centar - Sarajevo
6. Doboj Istok
7. Donji Vakuf
8. Gračanica
9. Hadžići
10. Ilidža
11. Ilijaš
12. Kalesija
13. Kladanj
14. Konjic
15. Livno
16. Lukavac
17. Maglaj
18. Mostar
19. Novi Grad - Sarajevo
20. Novo Sarajevo
21. Osmaci
22. Prijedor
23. Srebrenik
24. Stari Grad - Sarajevo
25. Stolac
26. Tešanj
27. Travnik
28. Tuzla
29. Vareš
30. Velika Kladuša
31. Vogošća
32. Zenica
33. Živinice

http://nasastranka.ba/index.php?option=com_content&task=view&id=26&Itemid=46

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2010, 13:05 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 08 Apr 2010, 13:23
mary juana

Kao sto sam vec rekao Nasa stranka nije istorijski insitut i ne bavi se istorijom, bez obzira kako skorasnjom.
Ja sam u svom postu naglasio da iznosim svoj licni stav.( Ja vjerujem da ga neki u NS dijele a neki ne, ali nije bitno)

Svakome u BiH je jasno da je objasnjenje o tome "sta se zapravo dogodilo i ko je poceo rat" jedna vrlo emotivna tema o kojoj jos uvijek svi, ukljucujuci i mene, dakle, imamo vrlo malo cinjenica, a jako puno emocija.
Ali ljudi ne bi bili ljudi kad zakljucke ne bi donosili i na osnovu takvih nekompletnih podataka.

Rat u BiH , kao ni jedan rat na ovm prostorima, nije tako jednostavan kakvim sam ga ja, a i vi, pokusao predstaviti u par recenica.
To su ozbiljne teme i zahtijevaju propisnu formu da bi se o njima ozbiljno razgovaralo.

Naravno da uz ono sto sam ja rekao (gradjanski rat izazvan agresijom Srbije i Hrvatske na BiH) ima jos mnogo vaznih faktora koji su doveli do njega.

Istorijsko iskustvo Srba u Drugom Svjetskom ratu i strah od ponovnog stradanja,
osjecaj ostalih naroda da nemaju adekvatan uticaj na Jugoslaviju i zelja za samostalnoscu,
neprincipijelni politicki savezi izmedju nacionalnih stranaka a u zelji da osvoje vlast ok komunista,
nedostatak politickih i ekonomskih ideja i koriscenje najjeftinijeg politickog goriva- nacionalizma,
strani placenici ili dobrovoljci iz drugih zemalja,
"vezivanja, pa odezivanja zastava" ,
neodlucnost ili namjere medjunarodne zajednice ili pojedinih zemalja,
insistiranje na svojim prijedlozima i onda kada vecina jednog od BiH naroda nesto ne zeli, itd.,
sve su to bili elementi od kojih je nas sukob satkan.

Jedan od tih mnogobrojnih elemenata koji su svi bili neophodni da bi se rat zapoceo i razbuktao je ulazak i dejstvovanje vojnih formacija iz Srbije i Hrvatske na teritoriju BiH.
Ono sto nova vlast moze i treba uraditi je omoguciti rad drzavnom BiH institutu za istoriju koji bi sakupio sve cinjenice i iz tog materjala pokusao "sklopiti sliku" tih dogadjanja.

Nasu stranku ne zanima ko je kriv za rat? (Osim ako to nema pravne posljedice) , nego, kako je i zasto do njega doslo?
Neupitno je da se rat dogodio, da su ljudi ginuli, da je zemlja unistena i ako iz toga necemo nauciti nesto onda su sve zrtve stvarno bile uzalud.
Sve zrtve zasluzuju nasu sucut, a svi ratni zlocinci sud.
Mi ostali trebamo i moramo ici dalje.

p.k.

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2010, 13:05 
Veteran
Veteran

I pnavljam Pedji prethodno pitanje.
Koliko je njihova stranka osvojila glasova u Republici Srpskoj a koliko u Federaciji BiH na proslim opstinskim izborima?

Ako je ta stranka faktor za celu BiH zasto nema opstinske odbore u vecima gradovima u Republici Srpskoj i gradovima u Federaciji u kojima su Hrvati vecina?

Poslednji put menjao anoniman dana 10 Apr 2010, 13:08, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2010, 13:08 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 08 Apr 2010, 13:23
anoniman

Na toj istoj web stranici mozete pronaci(Zapravo je to na naslovnoj strani) da je prije desetak dana osnovana Nasa stranka Republike Srpske na celu sa Damirom Miljevicem, Miodragom Zivanovicem i Dragutinom Ilicem na celu. Pred njima sada stoji tezak rad na osnivanju opstinskih odbora.

Bas kad sam poslao ovaj odgovor vidim novo pitanje...
Mi, osim Bojana u Rudom i Slavka Bogorodica u Osmacima nismo na proslim izborima imali organizaciju u Republici Srpskoj.
(Osnovali smo se tacno sest mjeseci prije izbora i nismo ni planirali ici na njih, ali je pritisak clanstva odlucio da ipak idemo).
Nasi rezultati na tim izborima se mogu protumaciti na dva nacina.
Mi smo osvojili( Moguce da grijesim, zaista ne zam tacno) oko 20 30 hiljada glasova. Najbolje smo prosli u Bosanskom Petrovcu gdje imamo nacelnika i u Sarajevu gdje smo, do raskida partnerstva sa SDP-om, dijelili vlast u gradu. Bojan je dobio jako malo glasova u Rudom, a Slavko je, takodje, dobio malo, ali je sada zamjenik nacelnika.(Nacelnik ga molio jer zna dobro da radi).
E sad.
Po novcu koji smo ulozili u kampanju i broju glasova koje smo dobili mi smo najusspjesnija stranka u BiH svih vremena.:)

Stvari danas stoje bitno drugacije.
MI imao veoma snaznu organizacija u FBiH i nadam se da cemo takvi uskoro biti i u RS_u.(Svi radimo na tome, ali Damir vuce)
Puno bolje smo se pripremili za izbore, imamo izradjene konkretne politike o svim bitnim segmentima BiH drustva i nadamo se najboljem.

Nas kongres je sljedece sedmice.
Ja cu nakon kongresa sve nase konkretne politike u nekoj skracenoj formi pokusati staviti ovdje tako da svi imaju priliku da vide sta to mi planiramo uraditi za te ceitiri godine.
p.k.

Poslednji put menjao Pedja Kojovic dana 10 Apr 2010, 13:19, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2010, 13:10 
Veteran
Veteran

A koliko je ukupno Nasa stranka dobila na Izborima u RS a koliko u Federaciji na proslim izborima?
Ovo je jako bitno pitanje jer ceu nakon njega postaviti jos jedno pitanje.

Koliko imate opstinskih odbora u gradovima sa hrvatskom vecinom u Federacijii kada sada tvrdis da je tek sada osnovan obor za RS(a imte samo nekoliko odbora u RS.Svi ostali su u gradovima sa muslimanskom vecinom)

Poslednji put menjao anoniman dana 10 Apr 2010, 13:12, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2010, 13:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Mar 2008, 15:42
anoniman je napisao:
Novo"nagradno" pitanje.Pronadjite gradove u RS...
Ovo su Opstinski odbori njihove stranke koja treba da bude stranka svih u BiH:
Citiraj:
OPĆINSKI ODBORI NAŠE STRANKE

1. Bihać
2. Bosanski Petrovac
3. Bratunac
4. Cazin
5. Centar - Sarajevo
6. Doboj Istok
7. Donji Vakuf
8. Gračanica
9. Hadžići
10. Ilidža
11. Ilijaš
12. Kalesija
13. Kladanj
14. Konjic
15. Livno
16. Lukavac
17. Maglaj
18. Mostar
19. Novi Grad - Sarajevo
20. Novo Sarajevo
21. Osmaci
22. Prijedor
23. Srebrenik
24. Stari Grad - Sarajevo
25. Stolac
26. Tešanj
27. Travnik
28. Tuzla
29. Vareš
30. Velika Kladuša
31. Vogošća
32. Zenica
33. Živinice

http://nasastranka.ba/index.php?option=com_content&task=view&id=26&Itemid=46

Vidim Prijedor,valjda je u pitanju Kozarac("što je s desne strane" :D )

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2010, 13:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2010, 13:21
Prije svega, želim puno sreće i uspjeha NAŠOJ STRANCI u narednom periodu.
Polazeći od pretpostavke da je nerealno očekivati da NAŠA STRANKA može osvojiti vlast na narednim izborima a očekujući da će rezultat ipak biti značajan, zanima me ko može doći u obzir za koaliranje.
Koga smatrate programski i suštinski bliskim a s kim ne dolazi u obzir koalicija?
Zanima me također vaš stav prema ulasku BIH u NATO a posebno me zanima dali ćete ponuditi neki strateški plan izlaska iz ekonomske krize.?

Sviđa mi se što ne koristite šupljaža-spiku niti spiku koja radikalizira ionako zatrovanu situaciju.
Još jednom SRETNO :wink:

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2010, 13:21 
Veteran
Veteran

Jako je interesantna ta lista.
Stranka tvrdi da je mutietniCna,da je stranka svih izBih,a nema odbore po gradovima kao sto su:Bijeljina,Trebinje,Istocno Sarajevo...i Siroki Brijeg,Jajce,Vitez,Kiseljak...cak nisu imali ni Banjaluku do pre par dana a Banjaluka je najveci gradu Srpske :confused2:

Pedja,jes uvek mi nisi odgovorio.Koliko je ukupno stranka dobila glasova na izborima 2008 u Republici Srpskoj a koliko u Federaciji?Ti podaci imaju pa me interesuje koliko kako bi postavio jos jedno jako bitno pitanje.

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2010, 13:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Polahko anonimni,

Činjenica je da je NAŠA STRANKA tek u povoju i da je proces izgradnje stranačke infrastrukture u toku.
Na prethodnim općinskim izborima su napravili BUM jer su u Bosanskom Petrovcu dobili načelničku poziciju koju je prethodno držao SNSD.
Ima tu kapaciteta i to onog nekorumpiranog što je najvažnije!

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2010, 13:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Citajuci supljake sa sajta covjek moze samo doci do uvida da je "nasa stranka" u stvari podmladak i produzena ruka price koju valjaju SDP i SzBiH.

Znaci prije bih glasao za Silajdzica nego za ove prelivode i mutivode.

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2010, 13:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
mary juana je napisao:

Znači Srbija je napala BiH, a Srbi iz BiH su potpomogli mrskog neprijatelja i postali kvislinzi i pomagači agresora,
to je vaš stav koliko mogu protumačiti tvoju izjavu?
Čudno, ja sam mislio da je u BiH bio građanski rat koji je počeo zbog oživljavanja ambicija Hrvata i muslimana iz wwII tj. iz NDH,
znaš ono vezivanje zastava, Sijekovac, svati i to, ili zbog preglasavanja u državi u kojoj po ustavu nije mogla biti donesena odluka
bez saglasnosti sva 3 konst. naroda, znaš ono i i i , i i i :wink:

Upravo tako, po "njihovoj stranci" Srbi i Hrvati u BiH nisu domaci, nego agresori.

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2010, 13:32 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Okt 2005, 23:57
Da li sam glasao i za koga je generalno nesto sto je privatna stvar gradjanina, ali evo reci cu vam. Glasao sam za.

Gospodine Kojovicu, ovo je zalosno i iako sam polagao neku nadu u nove snage, sada je jasno da vasa "opcija" nece dobiti moj glas! Nama treba neko ko je zelio opstanak bivse velike zajednice naroda i narodnosti a ne neko ko je izdao tu ideju da bi se sada vracao na to. Licemjerje, nista drugo!
Mislio sam da bi vasa i slicne "opcije" mogle oslabiti Dodikovu moc, ali sada mi je jasno da ste samo prolazna prica. Prolazna prica koja ce uzeti dio glasova SDP-a kao i na proslim izborima. Vas glas na nelegitimnom referendumu, glas kojim ste doprinijeli razaranju one lijepe drzave, dovoljan je da ni ne pomislim da vas zaokruzim.

Ja vam mogu reci svoj licni stav. Radilo se o gradjanskom ratu koji je izazvan agresijom Srbije i Hrvatske na BiH.

A ovo je takav buckuris i talasanje da je to strasno!

Iako svjestan da je ekonomski dio programa svake partije daleko najvazniji, meni a i ogromnoj vecini ljudi u Republici Srpskoj je od velikog znacaja sigurnost da u buducnosti nece doci do nekog novog preglasavanja. Sto bi se narodski reklo: "Jednom ste nas za.ebali, necete opet!"
Izvinjavam se zbog neprikladne rijeci, ali htio sam da budem jasan. Nama ovdje ne trebaju takvi kao sto su Lazovic, Divjak, Bogicevic i slicne ikebane. Doduse, ne treba nam ni bagra poput Dodika, ali tako nam je kako nam je. Ocigledno cemo cekati i nadati se nekim ljepsim vremenima i ljudima, jer ovo sada je grdno da grdje ne moze biti.

http://www.youtube.com/watch?v=dk5FBE1L-Kc

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2010, 13:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
amidža je napisao:
Prije svega, želim puno sreće i uspjeha NAŠOJ STRANCI u narednom periodu.
Polazeći od pretpostavke da je nerealno očekivati da NAŠA STRANKA može osvojiti vlast na narednim izborima a očekujući da će rezultat ipak biti značajan, zanima me ko može doći u obzir za koaliranje.
Koga smatrate programski i suštinski bliskim a s kim ne dolazi u obzir koalicija?
Zanima me također vaš stav prema ulasku BIH u NATO a posebno me zanima dali ćete ponuditi neki strateški plan izlaska iz ekonomske krize.?

Sviđa mi se što ne koristite šupljaža-spiku niti spiku koja radikalizira ionako zatrovanu situaciju.
Još jednom SRETNO :wink:

Рече он и заокружи СБиХ или СДА.

Већ виђено 1990. године.

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2010, 13:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Agresor je bio Milošević sa svojim pulenima.I to ne samo na BiH već na sve narode bivše Jugoslavije!Valjda je to čitavom svijetu jasno.Milošević je svima nanio zlo i uglavnom ga svi preziru.
Samo je problem što ga jedni preziru zbog bolesne ideologije i rezultata njene sprovedbe dok ga drugi mrze što nije realizir'o sve ono što je naumio.
Problem je u ovim drugim!

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2010, 13:44 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Sinny,

Radije bih zaokružio SDA, SBIH mi je bljak! :D

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2010, 13:45 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Okt 2005, 23:57
amidža je napisao:
Agresor je bio Milošević sa svojim pulenima.I to ne samo na BiH već na sve narode bivše Jugoslavije!Valjda je to čitavom svijetu jasno.Milošević je svima nanio zlo i uglavnom ga svi preziru.
Samo je problem što ga jedni preziru zbog bolesne ideologije i rezultata njene sprovedbe dok ga drugi mrze što nije realizir'o sve ono što je naumio.
Problem je u ovim drugim!

A sta cemo sa idiotom Alijom? Ajde, taj zlocinac je bar crk'o, sta cemo sa zlocincem Haretom? Svi se sjecamo njegovog "medijskog" zlocina i lazi o 300000 zaklanih Muslimana. I sta bi? Znamo sta bi!

Te gluposti o Milosevicu, kao iskljucivom krivcu za rat, prosipaj onoj zatucanoj djecurliji na sarajevskom forumu! Ovdje ti nece proci!

http://www.youtube.com/watch?v=dk5FBE1L-Kc

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 604 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 31  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]