banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 00:31

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 83 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 29 Mar 2010, 20:20 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Tema naravno ode u politiku i u q....

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2010, 20:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2009, 18:22
Не можеш одговорити на оно што сам питала?

Шта се тиче Косова. Постоjи пракса - након Другог светског рата све границе су законите. Ову прксу су кршили када су срушили Jугу и СССР. И сада имамо анархиjу.

Citiraj:
Tema naravno ode u politiku i u q....

Сада знам о чему причаш...

Не бој се непријатеља - у најгорем случају те могу убити. Не бој се пријатеља - у најгорем случају те могу издати. Бој се равнодушних - они нити убијају нити издају, али само уз њихову прећутну сагласност на земљи постоји издајство и убиство

Poslednji put menjao Руjа dana 29 Mar 2010, 20:25, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2010, 20:24 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Neka je onda moderator podjeli i ovaj dio koji nije direktno vezan uz eksploziju prebaci....

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2010, 20:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
Оде тема..............................

Ајмо мало да се вратимо на тему.

Значи 2 експлозије, једна у 7.56 на станици метро Љубјанка, а друга у 8.39 на станици метро Парк Културе. У оба случаја биле су дјевојке самоубице које су експлозив везале око појаса. Најновија информација је да су их проводили још 2 женске и једна мушка особа (словенског изгледа) за којима се трага. Погинуло 36, а у болници се тренутно налази још 72 особе.
http://lenta.ru/photo/2010/03/29/subway/pic032_Jpg.htm

http://lenta.ru/photo/2010/03/29/subway/pic028_Jpg.htm

http://lenta.ru/photo/2010/03/29/subway/pic029_Jpg.htm

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2010, 20:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Mar 2008, 15:42
Samo da ja ne budem banovan :lol:

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2010, 20:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 22:03
Lokacija: Awesometown, Togetherland, Betterworld... Sci-Fi RS :)
Svjetski mediji javljaju da su upravo islamski separatisti preuzeli odgovornost za napade, a Putin je u svome stilu najavio da će odgovorni za napade biti ''istrebljeni!''.

Amerika i zapad uopšte zapravo su jedva čekali da Rusija okusi terorizam ali na ovakvom nivou, sa nevinim žrtvama i orijentalnim teroristima. Sada će isti smatrati da će još jedna svjetska velesila ući u otvoreni rat protiv terorizma i strogo određenih neprijatelja, ali ipak sve zavisi o narednim postupcima ruskog imperija.

Žao mi je što je takva tragedija snašla jedinu pravednu silu u svijetu i još će biti teže gledati razvlačenje tog slučaja kroz naredni period.

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2010, 21:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
_zoka je napisao:
E,Elvise,Elvise..zar ne vidiš humanitarnu i prosvetiteljsku ulogu Rusije u osvajanju Kavkaza?Iz istih prosvetiteljskih razloga su i Afganistan napali.Da ih civilizuju......

Не знам шта се с тобом десило данас али није ти очигледно добро. Можда си попио неки покварен сок?

Чеченија без Русије не би ни постојала. Када би свакој шуши дали право да прави државу само на територији Балкана би их било преко 20.
Чечени су живели као племе (претпостављам да и данас у унутрашњости Чеченије) живе исто тако и Русија их сугурно није уназадила ни по једном питању. То је лако доказиво.

Citiraj:
Znači po tebi Rujo,prirodno je da je Kosovo sada šiptarsko i nezavisno?

Није природно јер је противно међународном праву и то по свим тачкама. И иначе Косово ни данас није независно већ по "свом уставу" има надгледану независност.
То је далеко од било какве суверености. Даље, не испуњава ни једну од 5 потребних тачака суверености да би као такво могло да се назове независним. Ни Осетија не испуњава све те тачке, тако да ни она није независна.

Citiraj:
Чечени имају организовану своју републику у саставу Руске Федерације. Већина грађана је лојална федерацији. Руја ти је већ неколико пута објашњавала да је чеченски предсједник за вријеме првог чеченског рата био на страни чеченских побуњеника. Промјенио човјек мишљење, и не само он, већ многи. И у томе је разлика између Чеченије и Косова. Да су Срби нашли Албанце који би били лојални Србији, остало би Косово у саставу Србије. Овако довиђења. А на крају крајева чини ми се да су у питању Дагестанци, ал није ни битно. Док неко не потврди или се тачно не установи само џаба тупимо причу.

Нашли су али их је ОВК ликвидирала.
Шипци нису Чечени, имају одлично организовану дијаспору, јаке везе у свету и велику новчану моћ.
Чечени немају ништа али баш ништа. И они као држава не би могли ни да функционишу, јендоставно би потпали под утицај САД (као Грузија) а то наравно за Русију не долази у обзир.

Чињеница је да неко мора да влада а неко мора да се повинује.
У овом случају Руси владају (и хвала Богу да је тако) а Чечени су доњи.
Шта би било када би Чечени владали а Руси били поданици? Распад система.
Зока, радиш у библиотеци?
Џон Стјуарт Мил је то јако добро објаснио. Пронађи га међ' књига и почни да читаш.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2010, 21:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Halpert je napisao:
Amerika i zapad uopšte zapravo su jedva čekali da Rusija okusi terorizam ali na ovakvom nivou, sa nevinim žrtvama i orijentalnim teroristima. Sada će isti smatrati da će još jedna svjetska velesila ući u otvoreni rat protiv terorizma i strogo određenih neprijatelja, ali ipak sve zavisi o narednim postupcima ruskog imperija.

Ово је чини ми се седми велики терористички акт на простору Русије. И ако гледаш број погинулих чак није ни близу највећих.
Сјетите се Нордоста.

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2010, 21:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
live je napisao:
Samo da ja ne budem banovan :lol:

:lol:

Naravno da podržavam Ruse da zavedu red u svojoj kući, ali to ide jako teško. Površina Čečenije je k'o pola Republike Srpske, a prave takve probleme. Grad Grozni je podigao car Ivan Grozni to se uči iz istorije u školama u 16. vijeku.

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2010, 22:17 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2006, 11:47
_zoka je napisao:
Sinny je napisao:
_zoka je napisao:
Može biti....mada sumnjam u tu lojalnost većine Čečena.Mislim da bi trajala do prve prilike za osamostaljenje.To o njihovom predjsedniku ne govori ništa...

Хахахахаха!
И сад основно питање за сваког Србина (а може комотно и Хрвата) у БиХ - да ли сте ви лојални грађани БиХ? И да ли би сте били за отцјепљење првом приликом :D

Upravo tako.Kolika je lojalnost većine Srba i Hrvata prema BH,tolika je lojalnost Čečena prema Rusiji....

super i sad treba neki od njih da se opase bombama i dinamitom i raznese neduzne civile , djecu , starce, zene negdje u federaciji??

ne znam cemu ova diskusija uopste i cime se moze ovakav zlocin opravdati?? to su divljaci jednostavno, koji nisu zasluzili da postoje a kamoli da imaju svoju drzavu..

Majka je naš početak i kraj

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2010, 22:20 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

silvio dante svaka cast na zadnjem odgovoru, potpuno se slazem..kao i obicno :D

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2010, 22:25 
Administrator
Korisnikov avatar

breskvica je napisao:
to su divljaci jednostavno, koji nisu zasluzili da postoje a kamoli da imaju svoju drzavu..

A ti si sa ovakim komentarom kao bolja?Fuj!!!

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2010, 22:52 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Eto da ne bi i ja bio fuj ja sam za da se i AL Kaidi prepusti Afganistan kao i da se Crnim udovicama ostavi Cecenija.
Kad Al Kaida udari po Americi onda je kul da se Afganistan Irak a po mogunosti I Iran sravne sa zemljom ali kad se Crna udovica raznese u Metrou to je borba za nezavisnost.
Kad Amerika crpi naftu iz Iraka onda je to borba za civilizaciju kad Rus udari u Ceceniju to je iskoristavanje resursa... :roll:

Jel treba i nekoliko hrabrih (blentavih) Srba da se opasa dinamitom i hara Pristino???

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2010, 22:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
Ne znam kakav komentar da dam na ove napade a da se uklopim u "politicku korektnost"!? Najebace sirotinja u Ceceniji (kao sto sirotinja uvijek najebe).

BTW jel' iko od vas ikada vidio kako Cecene uzivo!? Ne racunam Sinny-ja i Pyjy. Nimalo lagodan osjecaj kada ih covjek vidi. Ovo govorim iskreno i bez ikakvih losih misli. Prije par mjeseci sam prosao kroz njihovu masu ovdje u Becu (organizovali ljudi neki protest pored spomenika ruskim vojnicima iz 2. sv. rata).

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2010, 00:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
breskvica je napisao:
to su divljaci jednostavno, koji nisu zasluzili da postoje a kamoli da imaju svoju drzavu..

A ti si sa ovakim komentarom kao bolja?Fuj!!!

daj ne se.i zoka.. eto meni je fujjj tvoja ko bajagi "politicka korektnost"...
opravdavas cecene i njihove ciljeve , pitam te cim se moze opravdati ovakav zlocin nad neduznim ljudima? zasto nisi komentarisao moju prvu recenicu nego si izdvojio ono sto tebi pase?? a sa divljacima sam mislila na te "ljude" (ako se tako mogu nazvati) koji su spremni da urade ovako nesto poput "crnih udovica" ili zelis reci da takvi ljudi treba da postoje, da ubijaju neduzne civile oko sebe, da imaju svoju drzavu i neku vrstu "moci" ? nedaj Boze

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2010, 08:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Flavoure-Flave je napisao:
Ne znam kakav komentar da dam na ove napade a da se uklopim u "politicku korektnost"!? Najebace sirotinja u Ceceniji (kao sto sirotinja uvijek najebe).

BTW jel' iko od vas ikada vidio kako Cecene uzivo!? Ne racunam Sinny-ja i Pyjy. Nimalo lagodan osjecaj kada ih covjek vidi. Ovo govorim iskreno i bez ikakvih losih misli. Prije par mjeseci sam prosao kroz njihovu masu ovdje u Becu (organizovali ljudi neki protest pored spomenika ruskim vojnicima iz 2. sv. rata).

http://www.youtube.com/watch?v=5XGzR77LMJU&feature=fvsr

Ma bas su predivni i onako miroljubivi.
Da nije potpisano da je Cecenija u pitanju, mogao bi se opkladiti da je u pitanju neka Maoca ili Bocinja.

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2010, 08:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
E moja Pyjo samo gledam koliko se trudis, ali shvati da je uzaludno stedi zivce trebace ti

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2010, 09:08 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Okt 2005, 23:57
Strasno je da je jedan ludacki cin dvije mentalno poremecene kobile, umjesto rasprave o stanju svijesti istih koje ih nagnalo na takav cin, odlutao u raspravu o granicama, pravima na teritoriju i ostalim pizdarijama! Povrh svega, i pojedini urednici na ovom forumu su se ukljucili u takvu diskusiju i tako me poprilicno razocarali. :D

Kakve veze ima pravo na teritoriju sa kobilama koje su ovo odradile samo da bi opstile sa 72 konja na onom svijetu?

http://www.youtube.com/watch?v=dk5FBE1L-Kc

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2010, 10:35 
Administrator
Korisnikov avatar

Vuk_samotnjak je napisao:
Eto da ne bi i ja bio fuj ja sam za da se i AL Kaidi prepusti Afganistan kao i da se Crnim udovicama ostavi Cecenija.
Kad Al Kaida udari po Americi onda je kul da se Afganistan Irak a po mogunosti I Iran sravne sa zemljom ali kad se Crna udovica raznese u Metrou to je borba za nezavisnost.
Kad Amerika crpi naftu iz Iraka onda je to borba za civilizaciju kad Rus udari u Ceceniju to je iskoristavanje resursa... :roll:

Jel treba i nekoliko hrabrih (blentavih) Srba da se opasa dinamitom i hara Pristino???

A iz čega si ti izvukao zaključak da ja podržavam američko divljanje po bliskom istoku?

Meni je isto Rusija ili Amerika.Velika sila koja gleda samo svoj interes.Ako se pomoć nama podudara sa tim interesom,oni će pomoći.Ako ne,pustiće nas niz vodu...Što je i normalno.Ruski političar koji bi podržavali nas,a da je to u suprotnosti sa njihovim interesom,samo iz sentimentalnih razloga,bili bi vrlo neodgovorni prema ljudima koji su ih izabrali.

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2010, 10:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2009, 11:18
_zoka je napisao:
Meni je isto Rusija ili Amerika.Velika sila koja gleda samo svoj interes.

jedino pametno receno na cjeloj temi!!!!!!!!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 83 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]