Citiraj:
Ti si vjerovatno, u svoje slobodno vrijeme, sudija Ustavnog suda pa znas kada je Tadic izasao iz ustavnih okvira.
Тадић је из уставних оквира изашао онда када је после последњих парламентарних изборима рекао да он неће дозволити владу контра воље народа (чисто подсећања ради ДС је тада била друга а СРС прва по броју освојених гласова).
Он као председник Србије нема апсолутно никакво право да даје било каква мишљења о влади и парламенту (коме је иначе подложан) јер састав владе може да одлучује само парламентарна већина. У нормалним земљама он би због овакве изјава ишао на суд (а приде је то и претња, кад их већ помињеш).
Такође, да је Србија нормална земља он не би био још увек председник ДС, јер истовремено обавља функцију председика државе и председника једне странке, што је у моралној и политичкој супротности са свим начелима демократије.
Његових уставних преступа има још много али то сад није поента.
Citiraj:
A sta to tebe cini strucnjakom za organizovani kriminal, drzavu, rezime i sl? Reci mi molim te!
Мене ништа, осим онога што као и сви остали могу да чујем, прочитам и видим а оно што видим и чујем ми је најбитније, јер ми мозак још увек сасвим добро ради да могу да саберем неке ствари.
Citiraj:
Dobro, ako je to tebi jedini poznat slucaj onda sigurno nema drugih.
Не кажем да нема других, чињеница је да нису нигде доказани. Ти дај конкретну причу са таквим случајем па да кажемо јесте има.
Citiraj:
Prvo ja napisem da ima kriminalaca u navijackim grupama ima krimanala i da ljudi koji prjete treba da budu sankcionisani a ti mi govoris sta bi trebalo meni da zapane za oci da iole razmisljam. WTF? I kakva su oni opasnos za "rezim"? Par kriminalaca, i gomila agresivnih, neizivljenih idiota i napacenih klinaca. Oni da budu prjenja "rezimu"? Oni mogu da budu prjetnja jedino normalnom, postenom narodu. Uostalom, od kuda tebi da su oni ti koji bi trebali mjenjati rezim?
Није тачно. Ти си написао следеће:
Citiraj:
A da su navijacke grupe paravan za organizovani kriminal, jesu.
Криминалац= једна особа, појединац.
Ти овде пишеш генерално.
Значи, мораћеш мало боље да читаш своје уписе.
Citiraj:
koji prjete treba da budu sankcionisani
Због "претњи" преко фејсубка и са стадиона? По том систему затвори би у читавој Европи били пуни. Можемо да се сложимо донекле да евентуални такви случајеви могу да буду санкционисани али зна се каква је процедура за вербални деликт и сл случајеве. Не држе се људи у затвору по пар месеци.
Citiraj:
I kakva su oni opasnos za "rezim"? Par kriminalaca, i gomila agresivnih, neizivljenih idiota i napacenih klinaca. Oni da budu prjenja "rezimu"? Oni mogu da budu prjetnja jedino normalnom, postenom narodu. Uostalom, od kuda tebi da su oni ti koji bi trebali mjenjati rezim?
Тих пар кримилаца и осталих набројаних су довели актуелни режин на власт. Ако си тада имао иоле нешто година. (бар преко 10) требао би то да знаш.
Страх режима је врло разумљив од навијачких група, јер су организоване и прилично хомогене тј тешко се утиче на њих.
Кад саберемо народно незадовољство у Србији, које свакодневно расте те све гору социјалну и економску ситуацију (значи све као пре 5-ог октобра) могучност протеста (демонстрација или чак нереда) није искључива (Дачић као стари СПС кадар то јако добро зна, с обзиром да је његов бивши режим сламао сијасет таквих протеста и демонстрација) и логично је потпуно да уколико до таквог нечега дође на ће на челу да се нађу они који имају искуства у таквим стварима (значи навијачке групе).
Није све тако црно-бело како се теби чини и како РТС и Б92 кажу. Кога су змије уједале тај се и гуштера плаши (Дачић нпр) а знају они који су га скидали са власти како су се исте докопали па се сада боје да на исти начин (а због истих ствари као и СПС) не изгубе златне фотеље, које су им вредније од оца, мајке и домовине.