banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Maj 2025, 10:18

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 53 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3
Autoru Poruka
PostPoslato: 17 Jan 2010, 20:10 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Okt 2009, 12:34
FireKeyboard je napisao:
kim deal je napisao:
pričaš gluposti, srbi su u mostaru konstituivni narod kao i u brčkom, sva tri naroda su konstituivni na cjeloj teritorij BiH, a pogotovo što se kao referenca u svim pitanjima priznaje samo popis iz 91'.

Naravno prijatelju, samo što Srba u Mostaru kao i da nema. To je bitna razlika, a konstitutivnost svakog od građanina ove tri nacionalnosti je bitna i ona treba da bude svestrana u bilo kom mjestu u BiH.

I kada si vidio sada bar približnu strukturu stanovništva u Brčkom, možeš li mi navesti i jednu opštinu (bilo u RS bilo u FBiH) da ima ovakvo multietnično stanovništvo, kako u gradu tako i na prostoru cijele opštine ?

pa da je mostar proglašen distriktom bilo bi srba ili da brčko nije distrikt muslimani bi u njemu bili ko srbi u mostaru, to ti i govorim.

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2010, 22:08 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Dec 2009, 14:46
kim deal je napisao:
pa da je mostar proglašen distriktom bilo bi srba ili da brčko nije distrikt muslimani bi u njemu bili ko srbi u mostaru, to ti i govorim.

Prijatelju, nemoj pričati ako nisi dovoljno informisan. To ti je moj prijateljski savjet, a ti vidi hoćeš ga prihvatiti ili ne.

Naime, u Mostaru je po zadnjem popisu iz 1991 godine bilo skoro pa podjednako Hrvata i Bošnjaka i oni su činili potpunu većinu grada. Srba i Jugoslovena potpuno marginalan broj.
Situacija u Brčkom je drastično (ali drastično) drugačija. Naime, u Brčkom je i Srba i Bošnjaka i Hrvata bilo osjetan broj i niko nije imao prostu demografsku većinu, kao što je nema ni danas, s tim što je opao broj hrvatskih stanovnika Brčkog poslije rata, pa oni danas čine 18,6% stanovništva.

Dao sam ti i slike demografske opštine i grada Brčkog koja ti pokazuje realno stanje danas.

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2010, 23:40 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

http://josip.purger.com/other/bih/index.htm

evo ti neki rezultati popisa.
ja sam ti samo pokušavao reći da demografska slika brčkog nema veze s tim što je brčko distrikt jer po toj logici i x drugih gradova bi bilo distrikt.
brčko je distrikt samo iz razloga da se uzme iz republike srpske i da RS bude teritorijalno ne povezana, ko to ne vidi stvarno je slijep.
btw
brčko i mostar imaju sličnu demografsku sliku.

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2010, 00:12 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

kim deal je napisao:
ja sam ti samo pokušavao reći da demografska slika brčkog nema veze s tim što je brčko distrikt

Brčko je dosta promjenilo svoju demografsku strukturu od 1991 godine, ali je činjenica da Srbi danas predstavljaju tanku većinu u cijeloj opštini oko 44-46% ,Bošnjaci 40-43%, Hrvati 13% .

kim deal je napisao:
jer po toj logici i x drugih gradova bi bilo distrikt.

Navedi mi jedan grad ili opštinu koji danas ima sličnu demografsku strukturu kao Brčko.

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2010, 00:58 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

FireKeyboard je napisao:
kim deal je napisao:
ja sam ti samo pokušavao reći da demografska slika brčkog nema veze s tim što je brčko distrikt

Brčko je dosta promjenilo svoju demografsku strukturu od 1991 godine, ali je činjenica da Srbi danas predstavljaju tanku većinu u cijeloj opštini oko 44-46% ,Bošnjaci 40-43%, Hrvati 13% .

kim deal je napisao:
jer po toj logici i x drugih gradova bi bilo distrikt.

Navedi mi jedan grad ili opštinu koji danas ima sličnu demografsku strukturu kao Brčko.

pa ne bi je ni brčko imalo da nije proglašeno distriktom. današnja demografska struktura je posljedica proglašenja brčkog distriktom, a ne obratno da je brčko proglašeno distriktom zbog demografske strukture.

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2010, 12:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
FireKeyboard je napisao:
Prijatelju, nemoj pričati ako nisi dovoljno informisan. To ti je moj prijateljski savjet, a ti vidi hoćeš ga prihvatiti ili ne.

Naime, u Mostaru je po zadnjem popisu iz 1991 godine bilo skoro pa podjednako Hrvata i Bošnjaka i oni su činili potpunu većinu grada. Srba i Jugoslovena potpuno marginalan broj.

Popis 1991.

ukupno: 126.628

* Bošnjaci - 43.856 (34,63%)
* Hrvati - 43.037 (33,98%)
* Srbi - 23.846 (18,83%)
* Jugoslaveni - 12.768 (10,08%)
* ostali, neopredijeljeni i nepoznato - 3.121 (2,48%)

Da je Mostar bio Distrikt kao Brčko (a to su trebali uraditi jer eto Brčko se pokazao kao ''odličan'' koncept :roll: :roll: ) danas bi u Mostaru bilo mnogo bolje i bilo bi bar nekih 10% srba koji bi se vratili.

Očigledno da TI ne želiš čuti druge, već svoje viđenje namećeš kao jedino validno.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2010, 12:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
A što se tiče Brčkog i koncepta grada sa jednom vladom i ogromnom administracijom kao idelanog koncepta....
Navedi mi šta je tu idealno. Osim ako si zaposlen u Vladi ili administarciji grada-distrikta.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2010, 13:28 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

DELLBOY je napisao:
Očigledno da TI ne želiš čuti druge, već svoje viđenje namećeš kao jedino validno.

Ne namećem ja ništa, ja ovdje govorim moje mišljenje, a vi to prihvatite ili ne..

Naime, početkom rata Mostar je potpuno bio podjeljen, tačnije svako sa svakim. Tada je u Mostaru bila kratko JNA i tada je pokušala da zavede red i mir, ali nije uspijela, i po nalogu Beograda JNA se morala povući. Čim se JNA povukla, većina srpskog stanovništva kao i tadašnjih Jugoslovena je krenula za njima jer su znali da su manjina i da će stradati jer faktički oni su ostali ne zaštićeni i ne bezbjedni.

Brčko je potpuno druga priča. Ono je prije svega bilo strateški važno za (tada nepriznatu) Republiku Srpsku da bi se kopneno povezala sa Srbijom. I ona je to i uspijela tokom rata i kada je u Brčko ušla 16 motorizovana brigada RS to je def. bila srpska teritorija.
Međutim, Bošnjaci su uvjek imali svoje vojne rezerve i oni su djelovali iz naselja Rahić, Maoča i Brod. Tako da Brčko nikada nije mirovalo jer je bilo poprište sukoba VRS, HVO i Armija BiH. Dakle, sve su uključene u sukob iako su Srbi držali grad.
Recimo, Mostar uopšte nije bio strateški važan za Srbe, ni u vojnom, ni u strategijskom, ni u bilo kojem obliku.. dok je Brčko itekako imalo veliki značaj za RS u tim danima kada još uvjek nije bila priznata.

Brčko nisu tako masovno napuštali nijedan od naroda, pa je ono i poslije 1995 godine imalo složenu demografsku strukturu stanovništva. Zato je 2000 godine Brčko i proglašeno distriktom.

DELLBOY je napisao:
A što se tiče Brčkog i koncepta grada sa jednom vladom i ogromnom administracijom kao idelanog koncepta....
Navedi mi šta je tu idealno. Osim ako si zaposlen u Vladi ili administarciji grada-distrikta.

Kako nije idealno ? Zašto nije idealno ako se napravi koncentraciona vlada i ako se pojedini zakoni, zakonske regulative, amandmani i ostalo.. donose jednoglasno ? Tj. za pojedine zakone koji se tiču naroda u Brčkom zajedno glasaju SDS, SNSD, SDA, SBiH, SDP, HDZ itd itd..
Nije da je idealno, nego nije moglo bolje.
Meni je tata zaposlen u vladi i potpuno normalan tok odnosa između Srba, Hrvata i Bošnjaka.

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2012, 17:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
Ukinuta supervizija za Brčko
Tanjug | 23. 05. 2012. - 17:07h | Komentara: 0

Veće za implementaciju mira (PIK) u Sarajevu ukinulo je danas superviziju za distrikt Brčko, potvrdio je ambasador Rusije u Bosni i Hercegovini Aleksandar Bocan-Harčenko.

Visoki predstavnik u BiH doneće odluku o zatvaranju kancelarije u Brčkom, a takođe će biti suspendovana i ovlašćenja supervizora.

Protiv ove odluke na sednici PIK-a bila je Turska.

- Ovo je pozitivan korak za BiH i prvi konkretan korak za zatvaranje Kancelarije visokog predstavnika u Sarajevu (OHR), za šta se Rusija zalaže - rekao je ambasador Bocan-Harčenko, preneli su banjalučki mediji.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je ranije danas u Sarajevu da je superviziju u Brčkom trebalo davno ukinuti, kao i da se ona održavala zahvaljujući nekim spekulacijama stranaca.

Dodik je kazao i da Srpska odavno ispunjava uslove koji su pred nju stavljeni.
On je ukazao da Veće za implementaciju mira po Dejtonskom sporazumu ne poštoji.

- To je skup predstavnika najmoćnijih zemalja u svetu, ali to još ne znači da mi moramo da kažemo da je to formalno u redu, bez obzira na to koliko oni moćni bili. Oni mogu da ostanu koliko hoće, ali za nas više ta supervizija i njene odluke ne postoje - kazao je Dodik.

Supervizori za Brčko su bili dio posebnog kriminalnog miljea, svoja ovlašćenja su koristili za sopstvene interese, ali bilo je i blesavih, kao npr. amerikanka koja nije dala da šinteri odvoze pse, pa su se psi toliko nakotili, da ih je bilo na svakom ćošku.

Sada je sve to prošlost i vlast u Brčkom više ne mora njima da polaže račune.

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2012, 22:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Nije ukinuta supervizija, samo odlazi supervizor. :) Zvuci apsurdno ali je tako.

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2012, 03:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Roderik Mur suspendovao funkcije

SRNA - 31.08.2012 18:21
BRČKO - Ambasador Roderik Mur suspendovao je danas funkcije u svojstvu supervizora za Brčko distrikt, u skladu sa odlukom koju je najavio nakon konsultacija sa Upravnim odborom Savjeta za provođenje mira 23. maja, saopšteno je danas iz OHR-a.
Mur u pismu upućenom svim građanima Brčkog objašnjava da on, od danas, više ne namjerava da interveniše u radu distrikta, niti će donositi obavezujuće odluke ili posredovati prilikom pronalaženja rješenja. On je najavio i da je od danas zatvorena Kancelarija za provođenje konačne odluke za Brčko.
Mur je poručio da je sada na vlastima Brčko distrikta da preuzmu potpunu odgovornost za rukovođenje distriktom.
Prema njegovim riječima, međunarodna zajednica svjesna je činjenice da se građani distrikta i dalje suočavaju sa mnogim izazovima, uključujući i siromaštvo, nezaposlenost, korupciju, ali smatra da su institucije sada sposobne da same rješavaju probleme.
"Demokratski izabrane Brčanke i Brčaci, a ne imenovani stranci, preuzeće potpunu odgovornost za rukovođenje distriktom", izjavio je Mur.
On je objasnio da je zadržan niz mehanizama radi zaštite napretka koji je u Brčkom postignut tokom 15 godina supervizije.
Prema njegovim riječima, međunarodna zajednica i dalje će ostati aktivno angažovana u Brčkom, uključujući i neprekidno prisustvo predstavnika Eufora, OEBS-a i Delegacije EU na terenu. Uz to, visoki predstavnik, Arbitražni tribunal i Ustavni sud BiH imaju ovlaštenja da štite interese distrikta i njegovih građana, ako bude potrebno.
Mur, koji trenutno obavlja funkciju prvog zamjenika visokog predstavnika, zvanično će ostati supervizor sa svim ovlaštenjima definisanim u odlukama Arbitražnog tribunala za Brčko. On je, međutim, istakao da očekuje da ubuduće neće biti potrebe da koristi ta ovlaštenja.
On je zahvalio prethodnicima i timu koji je dosljedno i profesionalno godinama radio u okviru Kancelarije za provođenje konačne odluke za Brčko, kao i hiljadama lokalnih partnera i građana u Brčkom koji su u velikoj mjeri doprinijeli uspjehu distrikta postignutom od završetka rata do danas.
Mur je zaključio da građani Brčkog treba da budu ponosni na ono što su postigli.
"Transformirali ste Brčko. Omogućili ste povratak vaših susjeda njihovim domovima i formiranje multietničkih institucija. Vaša hrabrost, čestitost i tolerancija u velikoj mjeri promijenili su Brčko nabolje tokom proteklih 15 godina", naglasio je Mur, te poručio građanima Brčkog da traže od zvaničnika da provode vlast na pošten, transparentan način i u interesu cijelog grada.
Prije suspendovanja funkcija, Mur je danas donio nalog kojim je na distrikt prenio pravo da tumači i donosi izmjene i dopune pojedinih pravnih akata koji su proistekli iz naloga prethodnih supervizora. Ovom mjerom tehničke prirode obezbjeđuje se da nakon suspenzije neće doći do pravnog vakuuma.
Savjet za provođenje mira donio je na majskom zasjedanju odluku da kancelarija bude zatvorena 31. avgusta, da supervizija bude nastavljena, kao i da Arbitražni tribunal u Vašingtonu, zadužen za eventualne sporove u vezi sa Brčko distriktom, nastavi rad.
Režim supervizije za Brčko distrikt bio je na snazi od 14. februara 1997. godine.

Citiraj:
Након 15 година завршена супервизија у Брчком
02. 09. 2012. U 10:15 RADIO BRCKO

Завршетак супервизије, која је доношењем Коначне арбитражне одлуке за спорни дио међуентитетске линије раздвајања у области Брчко, започела у априлу 1997. године, означио је и крај најснажнијег присуства међународне заједнице у једној локалној средини у Босни и Херцеговини, коју, од завршетка рата, многи сматрају протекторатом.
Проглашењу супервизије претходило је неколико сједница Арбитражног трибунала. Након посљедње сједнице одржане у Бечу, тадашњи фаворит странаца међу српским политичарима, Милорад Додик тек изабран за премијера Српске због изузимања Брчког из правне и територијалне јурисдикције Републике Српске био је поднио оставку, али ју је касније повукао.
Првом супервизору, Роберту Фаранду, кога у Брчком скоро сви сматрају највећим ауторитетом међу свих шест супервизора, редом америчких дипломата, требало је три године да припреми терен за проглашење Брчког за дистрикт БиХ, специфичне локалне заједнице под искључивом надлежношћу институција БиХ, упркос чињенци да је Брчко кондоминијум (заједничко власништво) оба босанскохерцеговачка ентитета.
У модерној историји Брчког,8.март 2000.године остаће уписан великим словима,будући да је тога дана,уз присуство Мадлен Олбрајт,америчког државног секретара,те бројних домаћих и међународних високих званичника подручје предратне општине Брчко,проглашено за дистрикт БиХ. Истовремено именоване су прелазна Влада и Скупштина Брчко дистрикта којима су руководили градоначелник Синиша Кисић и предсједник Мирсад Ђапо.
Прве четири године супервизије остаће упамћене по неочекивано високим износима буџета дистрикта Брчког, снажног повратка предратних становника у своје домове, али и останка великог броја избјеглих и расељених Срба из 20-так општина бивше Југославије, који су одлучили да нови живот започну у Брчком.
Такође, прве четири године биће забиљежене као период у коме је доношењем Статута (својеврсног Устава дистрикта), али и бројних Закона из свих области, ударен правни темељ будућем функционисању Дистрикта који има законодавну, извршну и судску власт, аутономну од остатка БиХ.
Упркос проблемима у Брчком од почетка супервизије функционишу интегрисане институције у свим областима. У дистрикту нема подијељених школа ни здравствених установа. Реформе у свим областима у БиХ свој почетак су углавном имале у Брчком.
Крај мандата супервизора Фаранда у тренутку његовог одсуства, обиљежила је смјена Синише Кисића са мјеста градоначелника Брчког, на чему је посебно инсистирао Герхард Зонтхајм(jebač iz Mostara prim. fsb),њемачки дипломата који је , како кажу боље упућени у дешавања у згради брчанског ОХР-а, био сива еминенција присуства међународне заједнице у Брчком.
Роберта Вилијама Фаранда, замијенио је Гери Метјуз, безлични дипломата који ће остати запамћен по изјави, како се „у животу најбоље осјећао као полицајац док је регулисао саобраћај у Чикагу“.
Трећи супервизор Хенри Л. Кларк донио је Налог о приватизацији. За налозима су замјеници Високог представника у БиХ, какву су још супервизори имали функцију, посезали кад се политичари у Брчком нису могли договорити. Из налога је произашао Закон о приватизацији, која је спроведена на веома специфичан начин у Брчком. Због начина,приватизацију у Брчком, домаћи званичници су често, пола у шали,а пола у збиљи називали и „пљачкализацијом“.
Да су били у праву показаће вријеме које је долазило будући да је само пар предузећа након приватизације наставило озбиљно да функционише.Укупна приход од приватизације износио је око 5, 4 милиона марака, а процјењени капитал у државним предузећима након свих ратних разарања износио је 46,7 милиона.
Једина дама међу супервизорима била је Сузан Џонсон, коју ће Брчаци памтити по честим одласцима на кућне сједељке и као великом љубитељу паса, због чега се заложила да се у Брчком сагради азил за псе.
Због све израженије корупције у институцијама власти посебно приликом добијања грађевинских дозвола, Сузан Џонсон је на неколико атрактивних локација зауставила градњу.
На њено мјесто долази др Рафи Грегоријан, дипломата који је веоам заслужан за успјешно проведену реформу војних снага у БиХ. Он је због корупције у грађевинарству смјенио седам високих функционера у Влади дистрикта. Као супервизор посвађао се са представницима власти у оба Ентитета. Због тога је скоро нечујно повучен из Брчког и БиХ.
Након све снажнијег притиска домаћих политичара, прије свега из Српске, али и из Федерације БиХ, те неких врло утицајних држава чланица Савјета за имплементацију мира у БиХ( Њемачка, Француска, Русија),окончање супервизије у Брчком дато је у руке младом америчком дипломати Родерику Муру, који је највише времена проводио у сарајевском сједишту ОХР-а.
Осим окончања супервизије, његово „столовање у Брчком“ биће запамћено по смјени др Драгана Пајића, другог градоначелника из реда српског народа, као и покретању бројних полицијских акција на сузбијању криминала и корупције.
На одлуку о завршетку супервизије различито се гледало у Брчком. Политичари из српских партија слиједили су реторику из Бања Луке, док су представници Бошњака и Хрвата били против тог чина. Условљавања Бања Луке да, зарад окончања супервизије и одласка ОХР-а из БиХ, повуче бројне потезе који су најчешће били плод жеља међународних чиновника нису престајала.
Сводећи рачуне 15-тогодишње супервизије у Брчком мора се констатовати да је овај град промијенио демографску,али и демократску слику. Сва имовина је враћена њиховим стварним власницима.У обнову стамбеног простора и друге инфраструктуре уложено је на стотине милиона марака.
Без обзира на сјајан географски положај и погодности које су институцијама Брчког дате, случајни пролазник неће моћи уочити разлику између Брчког и градова сличне величине у остатку БиХ. Брчанска власт није оправдала што је у претходних 12 година Дистрикта потрошила 1,2 милијарде еура.
Шанса која се Брчком указала одлуком међународне заједнице, прије свега САД-а, није до краја искоришћена због сталних национално-политичких анимозитета, али и криминала и корупције који се сваким даном све више разотркривају. Дјечије болести демократије у Брчком, као уосталом и у остатку БиХ још нису прележане.
Даље функционисање институција Брчко дистрикта, одвијаће се на основу законских прописа које су донијели посланици локалне Скупштине.
Будући да је ријеч о тзв. „америчком пројекту“ али и одлуци о замрзавању супервизије по којој територија Дистрикта може постати дио територијално-правног система једног од Ентитета функционисање дистрикта биће предмет пажње амбасаде САД-а у Сарајеву,али и Арбитражног трибунала.
До које мјере ће се странци у будућности уплитати у брчанску свакодневницу, зависиће и од резултата октобарских локалних избора у БиХ, али и ситуације у окружењу.
Да је Брчко дистрикт зона америчког утицаја и интереса и да ћетако бити и у будућности,показује и податак да је на сугестију одлазећег супервизора Родерика Мура, улицу у Брчком добио, Робертс Овен,амерички адвокат који је био предсједавајући Арбитражног трибунала.

М.Драганић

http://radio-brcko.co.ba/%D0%BD%D0%B0%D ... B0-%D1%83/

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2012, 00:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Američke drkadžije iz Brčkog su poslali masspoštu na kućne adrese, pozdravne telegrame u kojima su se zahvalili građanima Brčkog na saradnji. :lol:

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2014, 21:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
PRETNJE ŽELJKU SAMARDŽIĆU IZ BRČKOG: Pazi se, nije bezbedno! (FOTO) Poznati pevač nastupa za dan Brčko Distrikta, a zvanični razlog za negodovanja je trošenje novca na ovaku proslavu u vreme krize

Najavljeni koncert srpskog pevača Željka Samardžića kao poklon Brčacima za 14. godišnjicu formiranja Brčko distrikta, teško je pao nekim građanima i portalima, koji se neskrivenom netrpeljivošću protive dolasku ovog estradnog umetnika u Brčko.

Tako je na jednom portalu osvanuo naslov “Željko pazi se, nije bezbedno: brčanska policija sugeriše odgađanje koncerta“, a u tekstu se ističe kako bi nastup, zbog navodnog najavljenog protesta koji će predvoditi samozvani Plenum građana, ugroziti bezbednost ljudi i imovine.

Zvanični razlog za negodovanja je trošenje novca na ovaku proslavu u vreme krize…

Inače, svakog 8. marta se od 2001. godine obeležava datum kada je Brčko proglašen distriktom i na koncertima su naizmenično nastupali estradni umetnici srpske, hrvatske i bošnjačke nacionalnosti i niko se do sada nije bunio, iako su izdvajanja za proslave, u odnosu na ovogodišnjih 200.000 maraka, koliko će koštati cela manifestacija (za koncert je planirano 63.600 KM), bile višestruko veća.

Ranijih godina su na obeležavanju godišnjice Distrikta pevali Zdravko Čolić, Željko Joksimović, Jelena Tomašević, a problema nikada nije bilo.

(Telegraf.rs/ Novosti)

http://www.telegraf.rs/jetset/975898-pr ... bedno-foto

Za bezvezne godišnjice kakva je proslava dana distrikta, trošeno je u prošlosti jako puno para, za predstojeću godišnjicu izdvojeno je nekoliko puta manje novca.

Danas slušam selonačelnika distrikta, kako borba protiv korupcije daje rezultate, neki su kažnjeni smanjenjem plate, a neki opomenom pred otkaz.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 53 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Sva vremena su u UTC [ DST ]