banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 07:19

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 46 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: DOrS u nas
PostPoslato: 03 Mar 2014, 23:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Најбоље би било да Леми остане ту где јесте. Гледао сам Босића некидан на РТРС, а затим и Чавића у скупштини... Ништа добро нисам чуо ни видео.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2014, 02:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
NDP i PDP potpisali sporazum o zajedničkom nastupu na izborima

NDP i PDP potpisali sporazum o zajedničkom nastupu na izborima
FENA - 19.03.2014 13:00
BANJALUKA - Predsjednici Partije demokratskog progresa (PDP) Mladen Ivanić i Narodnog demokratskog pokreta (NDP) Dragan Čavić potpisali su danas u Banjaluci Sporazum o zajedničkom nastupu na narednim izborima.
Zajedno s drugim opozicionim strankama radiće na promjenama u Republici Srpskoj.
Sporazumom je definisano da zajednički djeluju kada je u pitanju izbor predsjednika RS i člana Predsjedništva BiH iz RS, te da imaju zajedničku listu za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, dok će obje partije imati samostalne liste za Narodnu skupštinu RS.
Potpisivanju ovog sporazuma prisustvovao je i predsjednik SDS-a Mladen Bosić, koji je rekao da je ovo "početak zidanja bloka za promjene u RS".

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2014, 19:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Slika
Citiraj:
Krsmanovićev NSP se ujedinjuje sa Čavićevim NDP-om
nedelja, 06 april 2014 11:52 font size decrease font size increase font size Print Email
Krsmanovićev NSP se ujedinjuje sa Čavićevim NDP-om
Izvršni odbor Nove socijalističke partije na današnjem sastanku u Tesliću, donio je jednoglasno odluku da na narednim Opštim izborima izađe, na svim nivoima, zajedno sa Narodnim demokratskim pokretom pod jedinstvenim nazivom i zajedničkim programom.
Sadašnji politički trenutak u RS i u BiH zahtjeva jedinstven i usaglašen nastup opozicije sa što manjim brojem izbornih listi kako ne bi došlo do rasipanje glasova i zbunjivanja birača. Iskustva iz izbora u Srbiji su pokazala da je ukrupnjavanje političke scene neminovno i da će se isti scenario dogoditi u oktobru u BiH, te zato preporučujemo svim tzv. manjim političkim partijama da se opredjele za usaglašene zajedničke nastupe i da u sklopu takvih, velikih političkih grupacija promovišu i ostvaruju svoje specifične političke ciljeve i programe.
U protivnom, sadašnji režim sa svojim satelitskim partijama i pojedincima će nastaviti sa politikom zaduživanja bez bilo kakvih mjera, rasprodaju prirodnih bogatstava, kriminalizaciju društva pod pokroviteljstvom vlasti i odvesti nas u potpunu izolaciju od progresivnog dijela civilizovanog svijeta - rekao je predsjednik NSP-a Zdravko Krsmanović.
NSP je formirao komisiju za priključenje NDP-u pod istim uslovima kao što su to uradili DP i NDS.
(Frontal.rs/Istinito)

Slika
Citiraj:
Pavić: Blizu smo dogovora s naprednjacima!
ponedeljak, 14 april 2014 16:55 font size decrease font size increase font size Print Email
Pavić: Blizu smo dogovora s naprednjacima!
Predsednik Demokratskog narodnog saveza Marko Pavić tvrdi da je njegova stranka posle sporazuma sa radikalima Dragana Đurđevića na pragu koalicionog dogovora i sa Strankom "Napredna Srpska" Adama Šukala. On, ipak, priznaje da to nije do kraja precizirano, ali ističe da su stavovi dosta približeni i da bi veće iznenađenje bilo da koalicije ne bude nego da je bude.

Šef DNS-a kaže i da će od svih eventualnih koalicionih partnera tražiti da njegova stranka da kandidata za predsednika RS ili člana Predsedništva BiH, ali ističe da je za njega prihvatljivo da podrži nestranačku ličnost za člana Predsedništva BiH.
- Sigurno je da samostalno idemo na izbore za Narodnu skupštinu i Parlament BiH, kao i do sada! Što se tiče te dve pojedinačne funkcije, naš stav je da, u slučaju da pravimo koaliciju, od tih budućih partnera tražimo da jedno od ta dva mesta bude DNS-ovo - kaže Pavić u intervjuu za Press.
U javnosti je bilo dosta govora o tome da biste vi mogli da budete kandidat za člana Predsedništva BiH?
- To nije realno!
Šta nije realno?Da DNS da podršku Miloradu Dodiku kao kandidatu za predsednika RS, a da vi u tom slučaju budete kandidat za člana Predsedništva BiH?!
- Realno je da to mesto dobije DNS ili eventualno neki partner DNS-a, ali nije realno da ja budem kandidat!
Da li je za DNS prihvatljiv nestranački kandidat za člana Predsedništva BiH?
- Jeste, ako je dobar kandidat! Mi možemo da prihvatimo takvu osobu i kao našeg eventualnog kandidata da bismo ojačali njegovu ulogu u izbornom procesu, ali ako bismo zaista našli takvog kandidata koji bi garantovao dobro vršenje poslova na nivou BiH jer ta pozicija traži odgovorne ljude koji će svakodnevno biti angažovani.
Da li ćete potpisati koalicioni sporazum sa Partijom ujedinjenih penzionera RS?
- Razgovarali smo sa njima i oni su sebi ostavili rok da na svojim stranačkim organima odluče da li im odgovara ono o čemu smo razgovarali. Za sada nam oni nisu u prvom planu, ali razgovaraćemo još i sa njima.
U vazduhu visi da će vladu posle oktobra sastavljati onaj ko privoli DNS da mu da podršku! Šta kažete na to?
- To je i moja želja i radimo na tome!
Kako to da DNS kao vladajuća stranka iz godine u godinu popravlja izborni rezultat?
- Naša principijelnost je razlog! Građani su prepoznali da je DNS uvek zagovarao ono što je bilo u interesu i što je zastupala većina građana. Mi u određenim trenucima možda nismo imali snage da drugačije razmišljamo ili da drugačije odlučimo, ali kad god smo imali kapacitet i bili u prilici, pokazali smo da se zalažemo isključivo za bolji život građana i zato nam građani i daju sve veće poverenje.
Da li je tajna u tome što se marketinški stručnjaci i analitičari slažu da vam pristaje slogan "Držimo reč"?!
- Taj slogan nam zaista pripada jer smo jedna od retkih stranaka koja ne koristi nacionalne ili međunacionalne tenzije da bi iz toga izvukla slogan i predstavila se kao zaštitnik ove ili one nacije ili jednog entiteta na račun drugog. Mi smo želeli da kroz slogan pošaljemo poruku o poštovanju univerzalnih vrednosti koje svakom građaninu daje sigurnost i nadu da ima neko sa vizijom ko hoće i može da im ponudi nešto bolje.
Dobro, ali kako je moguće da se na adresu DNS-a apsolutno ne fakturiše odgovornost za propuste vladajuće strukture?
- Verovatno ste primetili da naših kadrova nema ni u kakvim korupcionaškim aferama, da smo izvan toga i da nam se ne pripisuju kriminal i zloupotrebe. To je zato što smo delovali preventivno i nismo dozvolili da na određene funkcije dođu ljudi od kojih može da se očekuje nešto slično.

Pa ne može se baš reći da je sjajno stanje u "Željeznicama RS" ili da resorni ministar nema ništa sa gašenjem aerodroma u Trebinju za čije su "funkcionisanje" izdvojeni milioni maraka?!
- Gubitak u "Željeznicama RS" ne treba posmatrati u smislu odgovornosti, pogotovo što je u ŽRS za mandata našeg direktora napravljen ogroman pomak napred. Železnice FBiH, Srbije, Hrvatske, dakle celog okruženja, u višestruko su goroj situaciji nego "Željeznice RS". Cela bivša Jugoslavija kroz tranziciju nije rešila pitanje železnica, jer to podrazumeva bolne rezove i gubitak velikog broja radnih mesta, a u ovoj krizi niko ne želi da se odluči na to.
Da li to znači da "svi političari ovde znaju šta treba uraditi, ali da niko ne zna kako posle tih bolnih rezova dobiti izbore"?!
- Nije uvek u pitanju kako će se dobiti izbori, jer 1.000 ili 1.500 radnika koji bi eventualno ostali bez posla ne mogu da unište nijednu stranku, ali je to pitanje ljudskih sudbina. Da smo mi bogata zemlja koja može te ljude da smesti u druga preduzeća ili na biro, pa da im plaća nadoknadu dok ne nađu drugi posao ili odu u penziju, onda bi to bila druga stvar. Nažalost, mi kao država nismo za to osposobljeni, a jako je teško da vam neko priđe i kaže: "Vi ste moju decu ostavili bez hleba"!
A aerodrom u Trebinju?!
- Pa niste baš mogli čuti našeg ministra da preterano govori o tome, a što se tiče celokupnog avio-saobraćaja, to je tržišna kategorija. Aerodrom u Banjaluci, odnosno kontrola leta, aerodromska služba, pista i ono što je u našoj nadležnosti dobro funkcioniše, ali nema avio-prevoznika kojem se isplati održavati linije na tom aerodromu. Ipak, dobro funkcioniše ovo što je napravljeno sa "Er Srbija" i verujem da će i tu biti pomaka.

Bez politike se duže živi
Ovo pitanje nema veze sa politikom, ali verujem da će biti interesantno većini čitalaca! Kako vam je otac?!
- Ha, ha, ha... Moj otac u ovom mesecu puni 90 godina, nije fizički baš najboljeg zdravlja, ali je mentalno izuzetno vitalan.
I vaša majka je doživela pristojne godine?
- Majka mi je umrla pre par godina u 86. godini života, a ja volim da kažem da su moji roditelji doživeli te godine zato što se nisu bavili politikom!
Izvor: pressrs.ba

Slika
Citiraj:
Na sastanku koji je u ponedjeljak održan u Potočarima devet bh. stranaka potpisalo je sporazum o zajedničkoj listi za entitetski i državni nivo iz bh. entiteta Republika Srpska na narednim opštim izborima u Bosni i Hercegovini.
Na izbore, koji će biti održani u oktobru 2014. godine, na zajedničkoj listi se nalaze Demokratska fronta Bosne i Hercegovine, Hrvatska stranka prava Bosne i Hercegovine, Posavska stranka, Savez za bolju budućnost Bosne i Hercegovine, Stranka za Bosnu i Hercegovinu, Stranka demokratske akcije, Stranka dijaspore, Socijaldemokratska unija Bosne i Hercegovine i Stranka pravde i povjerenja.

Stranke su potpisivanjem sporazuma pod nazivom "Domovina" preuzele moralnu obavezu pred narodom o jedinstvenom nastupu na predstojećim izborima za Narodnu skupštinu RS-a i Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine iz RS-a, saopštila je građanska koalicija "Prvi mart".
Potpisnice ovog dokumenta su se obavezale da će zajedničkim nastupom na predstojećim izborima stati iza zahtjeva koje su postavili povratnici, izbjegla i raseljena lica, te ih na taj način ohrabriti da učestvuju u izbornom procesu i izaberu one kandidate za koje smatraju da će najbolje zastupati njihove interese.
- Mi u 'Prvom martu' smatramo da su potpisivanjem sporazuma stranke potpisinice preuzele i vlasništvo nad procesom tehničkih konsultacija vezanih za zajedničku listu kojom će 'Prvi mart' nastaviti posredovati. Za nas, koji smo u ovaj vid borbe krenuli u maju 2012. godine, kampanjom registracije birača na lokalnim izborima u Srebrenici ovo je poruka da je moguće izaći na crtu režimu koji novcem poreskih obveznika negira genocid zajedničkim političkim nastupom", piše u saopštenju ove koalicije.

Sastanku u Memorijalnom centru u Potočarima nisu prisustvovali predstavnici Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine.
Potpredsjednik SDP-a Denis Bećirević, koji je u ponedjeljak boravio u Potočarima i Srebrenici, nije prisustvovao sastanku u Potočarima.
"Nije mi poznato da se takav sastanak danas održava u Potočarima, jer SDP nije pozvan", rekao je Bećirević novinarima i dodao da je s nekoliko stranačkih kolega iz rukovodstva SDP-a posjetio Opštinski odbor ove stranke u Srebrenici.
(Al Jazeera)

:lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2014, 15:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Slika

Citiraj:
Šukalova stranka postala režimska
Srpska napredna stranka ukazuje javnosti na činjenicu da je Stranka napredna Srpska, otpočinjanjem pregovora vezano za koaliciju sa Demokratskim narodnim savezom, jasno pokazala da nije nikakva ozbiljna opozicija, već da je sastavni dio Dodikovog režima, saopšteno je iz Srpske napredne stranke RS.
Sukalo
Ovim činom Stranka napredna Srpska, koja nezakonito koristi logo Srpske napredne stranke, u potpunosti je razotkrivena i srušena ujdurma koja se duže vremena vodi protiv Srpske napredne stranke, kažu u ovoj stranci.
Naprednjaci navode da je sada svima u Republici Srpskoj jasno da je Srpska napredna stranka jedina politička snaga koja nudi nešto novo na političkoj
sceni Republike Srpske, i koja ima jasan stav da neće praviti koaliciju ni sa jednom vladajućom strankom.
Srpska napredna stranka ocjenjuje da je Stranka napredna Srpska, na čelu sa Adamom Šukalom, postala najjača režimska batina i predstavnici te stranke
danas imaju samo jedan zadatak dobijen od vladajućeg režima, a to je da zbunjuju građane koristeći nezakonito obilježja Srpske napredne stranke, kao jedine alternative vladajućem režimu, stoji na kraju saopštenja.
Predsjednik Demokratskog narodnog saveza, Marko Pavić, potvrdio je juče da ova stranka pregovara sa nekoliko političkih subjekata među kojima je i Stranka napredna Srpska.
SNS-Saopštenje

http://www.rtvbn.com/news/sukalova-stra ... ent-152392

I nebi bila naročita vjest da nije pre objavljena na BN portalu :)

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2014, 01:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Citiraj:
Srpska napredna stranka ukazuje javnosti na činjenicu da je Stranka napredna Srpska, otpočinjanjem pregovora vezano za koaliciju sa Demokratskim narodnim savezom, jasno pokazala da nije nikakva ozbiljna opozicija, već da je sastavni dio Dodikovog režima, saopšteno je iz Srpske napredne stranke RS.
Sukalo
Ovim činom Stranka napredna Srpska, koja nezakonito koristi logo Srpske napredne stranke

На момент сам помислио да халуцинирам :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2014, 15:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

e dosao i taj dan srpska opozicija se i zvanicno ujedinila u Savez za promjene

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 46 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Sva vremena su u UTC [ DST ]