The_new_Statesman je napisao:
Silvio, jednom kazes da Austrijanci nece da imaju posla sa Srbima, drugi put kazes da Srbi upropaste aranzmane.
Nije da ti ne vjerujem

Има свега по мало, али наравно да је доста и до наших људи (привредника). Међутим, треба бити и реалан, а реалност каже следеће:
Б/Х у глобалу није претерано занимљива инвеститироима са Запада.
Ко може да се заинтересује? Пре свега ближе окружење: Аустрија, Словенија, Немачка.
Аустрија се ту опет издваја због историјских веза са нашим подручјем. Узмимо нпр. ја сам аустријски привредник, начуо сам нешто о Б/Х, уложио би можда. Где да дођем до информација? Па у Привредној комори, јер су сви аустријски привредници законски везани за ПК. Ко иоле познаје корпоратизам у Аустрији зна шта су Привредна и Радничка комора овде.
Значи одем у ПК и кажем таква и таква ствар ја би уложио у Б/Х, шта ми ви саветујете? И они кажу,видите политичка ситуација је тамо доста компликована, два ентитета, национална нетрепељивост, али препорука нас и наше владе је ентитет ФБиХ јер је други ентитет српски и они нису подобни из ХУ разлога.
Мени су рецимо познате и случајеви где је аустријска ПК понекад нешто и помагала нашим привредницима у РС, па чак помало и финансирала нека предавања и сл. али све мање-више инкогнито и уз напомену да се то не шири около. Значи, више испод жита је то ишло.
Навео сам ти и пример са Козарцем? Шта мислиш да се неки Аустријанац пробудио једном и рекао е сад ћу у Козарац да уложим

Како се није преварио па отишао у нпр. Нови Град или Челинац?
Е ако на ово све додамо и наш менталитет и оно наше лако ћемо и све на тацну, дођеш до тога на практично немаш стране инвестиције.
Прича која је оно масу компликована, али некако и једноставна.