banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 23:59

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 542 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 28  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Razdruzivanje
PostPoslato: 23 Sep 2011, 12:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
RBA 1987 eks VB 1987 je napisao:
Mišljenja sam da bi mi bili daleko bolje pozicionirani danas u Evropi da se nismo zakačili tada sa Turcima i da smo ih pustili da idu na Beč, ili da smo se malo manje kurčili protiv trećeg rajha u drugom svjetskom ratu, ili da smo imali političare koji su mogli da skontaju kako da se završi rat devedesetih, a da ne izazovu interevenciju NATO saveza, koja je usput budi rečeno prva intervencija Natop trupa u nekoj državi od njegovog osnivanja, mislim na 93-94-95,mi smo po mnogo čemu bili presedan, pa i po tome, da su snage Njemačkog Bundesvera prvo napuštanje granica Njemačke nakon drugog svjetskog rata i odlazak u neku drugu zemlju u svijetu imali upravo tada, kada je Nato pokušavao da nama Srbima u BiH polomi kičmu... ali eto to smo mi Srbi, kurčeviti, ali takvi smo, zato nas i ne vole, znam ja nas, jebo ti nas...

Jeste, ali takvi smo i po tome se razlikujemo od Hrvata i ostalih u ovom regionu.
Meni su "nase greske" koje si ti naveo ipak bolji put od samo materijalistickog shvatanja svijeta...

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2011, 12:48 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
RSboljaPolovinaBiH je napisao:
Mišljenja sam da bi mi bili daleko bolje pozicionirani danas u Evropi da se nismo zakačili tada sa Turcima i da smo ih pustili da idu na Beč, ili da smo se malo manje kurčili protiv trećeg rajha u drugom svjetskom ratu, ili da smo imali političare koji su mogli da skontaju kako da se završi rat devedesetih, a da ne izazovu interevenciju NATO saveza, koja je usput budi rečeno prva intervencija Natop trupa u nekoj državi od njegovog osnivanja, mislim na 93-94-95,mi smo po mnogo čemu bili presedan, pa i po tome, da su snage Njemačkog Bundesvera prvo napuštanje granica Njemačke nakon drugog svjetskog rata i odlazak u neku drugu zemlju u svijetu imali upravo tada, kada je Nato pokušavao da nama Srbima u BiH polomi kičmu... ali eto to smo mi Srbi, kurčeviti, ali takvi smo, zato nas i ne vole, znam ja nas, jebo ti nas...

Jeste, ali takvi smo i po tome se razlikujemo od Hrvata i ostalih u ovom regionu.
Meni su "nase greske" koje si ti naveo ipak bolji put od samo materijalistickog shvatanja svijeta...

Па то и јесте поента читаве приче, јер ми као такви ћемо се кад тад морати раздружити од ових осталих... :D

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2011, 14:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ja nemam nista protiv npr. unije.... sa Svajcarskom :)

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2011, 14:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Ja nemam nista protiv npr. unije.... sa Svajcarskom :)

Pa svako bi se unionisao sa boljim, ali niko nebi sa gorim. Evo Svicarska (Svajcarska) nece u EU jer je bolja od njih. Ali zato Ceska i Poljska hoce jer su gore. A tek mi.
Iako nije ni to pravilo.
Kosovo je gore od Srbije pa nece da bude sa njima, a hoce sa Albanijom koja je gora. Ili Belorusija nece u Uniju a gora je od svih. Ali to je uglavnom sto su Kosovo i Belorusija zemlja kriminalaca i diktatora, pa znaju da ulaskom u Uniju nebi mogli raditi sta hoce. Ili recimo, Njemacka kao najrazvijenija zemlja u Evropi tezi ocuvanju Unije iako je bolja od svih ostalih. Ali to su izuzeci, uglavnom vrijedi gornje pravilo.
A to je da losiji hoce a bolji nece. Jednostavno kao u svemu, a to je zakon koji vlada svijetom u svim oblastima, a to je odnos ponude i potraznje.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2011, 14:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2008, 11:23
Mislim da smo mi jedni od najinteresantnijih kandidata za uniju sa svajcarcima
Volimo franak,sir,cokoladu,satove i culi smo da imaju puno banaka a i ima nas puno gore na privremenom radu
:wink:

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2011, 15:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

fantastikus1 je napisao:
Mislim da smo mi jedni od najinteresantnijih kandidata za uniju sa svajcarcima
Volimo franak,sir,cokoladu,satove i culi smo da imaju puno banaka a i ima nas puno gore na privremenom radu
:wink:

pa sta fali da im budemo mali balkanski drzavni ljubimci :)

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2011, 15:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Ево видим да је и Зока смекшао и докучио у саму срж проблема, дакле, народи се на овим просторима неволе већ вијековима и само је сила и репресија спријечавала да се и она држава не распадне, уосталом ако је свима било тако лијепо и комотно, неби било потребе ни да се доноси устав из 74, јел тако, значи самим тим би она држава опстала, али није, није само због тога што ми заиста тешко да можемо да живимо заједно, зато кад је пукло, било је како је било, не волимо се, разликујемо се, једни би да иду на исток, а други би се мало као курвали са западом, а ми би останемо овдје, свој на своме, све то су непремостиве разлике и исправни показатељи да ми тешко можемо да живимо заједно у братству и јединству како се често може чути из Сарајева, нема тога, братство и јединство је утопија...

Надаље, опет се погрешно повлаче тезе зашто нам НАША Република Српска каска у развоју, е па управо зато што ми нисмо свој на своме, него се сваки дан морамо борити са подвалама и подметањима, људи који воде наше друштво на такве ствари троше много енергије, боре са са дијелом међународне заједнице људи који су потплаћени арапским доларима да се боре за идеју Босанских муслимана...
Још једна битна ствар је та да смо ми државу правили на "ледини" тј нисмо имали ништа, почели смо од нуле, а шта ради неко ко себи обезбједи плац и хоће да прави кућу, па ваљда прво почне да гради темеље, а онда иде даље са кућом колико можа и кадс може, дакле Р.С. није имала ни ејдну институцију коју је могла да наслиједи од И.В. или од С.И.В.-а, значи ми смо са свим стварима ишли од нуле, тек за коју годину ћемо да завршимо са заокруживањем државног система, објеката и неопходне државне инфраструктуре... Полако људи, биће аутопутева, биће свега, само треба мало више вјере и стрпљења... Ето ми такви какви смо, мали, неизграђени, спутавани и поткрадани од стране муслимана смо и даље испред Македоније, Црне Горе, Косова, па можда чак и испред Србије изузмемо ли Београд...

Kakav post, svaka čast!

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2011, 16:00 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Maj 2008, 19:37
Blago off topic - Danny jel te pitao ikad iko od koga bi ti to volio da ocistis Srbiju?

"Anybody of average intelligence can think up a propaganda line to suit a particular situation. But the line will be of no value unless there exist the men and machinery to put it across." R. Marett, Through the Back Door (1968).

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2011, 16:38 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Sto se tice RS-a i prodaje telekoma, Zgrada Vlade ma koliko bila podijeljena misljenja o njoj medju Srbima, je trn u oku svim muslimanima, a materijalistickim zapadnjacima ona znaci upravo ono sto Dodik i srpske vlasti zele da pokazu - a to je stepen drzavnosti i teznja ka, pa recicu odvajanju (uz nedostatak trenutno boljeg izbora rijeci) od BiH.

Jos jednom cu ponoviti, Telekom je prodat u najboljem mogucem momentu i muslimani i dan danas zale sto svoj telekom nisu prodali, jer naravno nisu znali da ide ova kriza. To sto je Mile ubo tajming ko corava koka i nije na kraju relevantno.

U svakom slucaju, drzava nam i ovako i onako poprima oblike Serif-Drzave, a izlaza iz toga nema saradnjom sa muslimanima.

A šta je falilo staroj zgradi? Nije imala filigranske pločnike, sandalove parkete i zlatne pepeljare? Je8em ja takav simbol državnosti! Takvu palatu je Čauševsku pravio u Bukureštu stani pa gledaj, a zato je narod čekao u redu pet sati za kilu kupusa i imao redukciju struje pa jesi vidio kako ga narod ovjeri?
Oni i ne misle da ga prodaju nisu maniti, a imali su ponuda niko ne prodaje rudnik zlata koji donosi dobit, to što je Mili zafalilo love za blindirane limuzine, autoput za nigdje, i persijski tepih dok neke opštine naše države nemaju čestit vodovod već 20 godina.....jesi li ti svjestan da je nezaposlenost rekordna, mladi odlaze, bijela kuga, privreda nula.....treba prvo urediti svoje dvorište, pa onda suditi o komšiji!

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2011, 17:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Nepokoreni ne laprdaj, otkako se izgradila zgrada vlade, RS se koliko toliko uvažava, a da nije bilo prodaje telekoma koja nas je ovih par godina držala ispred ili bar na nivou federacije, RS-a do danas već ne bi bilo.
Htio ti priznati ili ne imidž je nešto najvažnije jer naprosto tako svijet funkcioniše, evo naprimjer ko radi u trgovini zna da se i on sam uvijek drugačije odnosi prema mušterij koja dođe skockana u odijelu, dobar sat, parfem, dobri maniri ovo ono, nego prema nekom odrpanom jadu bez manira, e tako ti je u politici, drugačije se gleda vlada koja na sastanak dođe svojim avionom od one koja dođe busom, zato sam ja za sva ta ulaganja i gradnju koja podiže rejting, naravno samo da se u svemu tome na zavrće na stranu već da košta koliko stvarno košta, a ne više.
Sjeti se imidža vlade i skupštine dok su sastanke vodili na Palama oko logorske vatre i vola na ražnju ili u onim barakama na koranu, zar bi htio nešto tako?

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2011, 17:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
nepokoreni je napisao:
Sto se tice RS-a i prodaje telekoma, Zgrada Vlade ma koliko bila podijeljena misljenja o njoj medju Srbima, je trn u oku svim muslimanima, a materijalistickim zapadnjacima ona znaci upravo ono sto Dodik i srpske vlasti zele da pokazu - a to je stepen drzavnosti i teznja ka, pa recicu odvajanju (uz nedostatak trenutno boljeg izbora rijeci) od BiH.

Jos jednom cu ponoviti, Telekom je prodat u najboljem mogucem momentu i muslimani i dan danas zale sto svoj telekom nisu prodali, jer naravno nisu znali da ide ova kriza. To sto je Mile ubo tajming ko corava koka i nije na kraju relevantno.

U svakom slucaju, drzava nam i ovako i onako poprima oblike Serif-Drzave, a izlaza iz toga nema saradnjom sa muslimanima.

A šta je falilo staroj zgradi? Nije imala filigranske pločnike, sandalove parkete i zlatne pepeljare? Je8em ja takav simbol državnosti! Takvu palatu je Čauševsku pravio u Bukureštu stani pa gledaj, a zato je narod čekao u redu pet sati za kilu kupusa i imao redukciju struje pa jesi vidio kako ga narod ovjeri?
Oni i ne misle da ga prodaju nisu maniti, a imali su ponuda niko ne prodaje rudnik zlata koji donosi dobit, to što je Mili zafalilo love za blindirane limuzine, autoput za nigdje, i persijski tepih dok neke opštine naše države nemaju čestit vodovod već 20 godina.....jesi li ti svjestan da je nezaposlenost rekordna, mladi odlaze, bijela kuga, privreda nula.....treba prvo urediti svoje dvorište, pa onda suditi o komšiji!

Jedna pepeljara kod "Mile" je vrijedna 24 prosjecne pemzije kod nas, ali to je ovaj novi vid turbo-patriotizma koji je u modi. "Nek crknu dusmani", jeli je ovo ogroman trn u oku svim muslimanima kako kolega kaze. Ko je kod vidi, dobije automatski infarkt :D , i sto je najzalosnije Mile je mnoge i ubjedio u ove nebloze. Nazalost ove nove generacije jako malo putuju, i kod njih ova suplja prica pije vode. Ali eto, bice bolje :D

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2011, 17:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Banjalucki_Behar je napisao:
Jedna pepeljara kod "Mile" je vrijedna 24 prosjecne pemzije kod nas, ali to je ovaj novi vid turbo-patriotizma koji je u modi. "Nek crknu dusmani", jeli je ovo ogroman trn u oku svim muslimanima kako kolega kaze. Ko je kod vidi, dobije automatski infarkt :D , i sto je najzalosnije Mile je mnoge i ubjedio u ove nebloze. Nazalost ove nove generacije jako malo putuju, i kod njih ova suplja prica pije vode. Ali eto, bice bolje :D

Slazem se Banjalucki Behar sa tobom, ali sta mozes kad je narod glup i to voli, onda ga i treba derati i iskoristavati. Odnos ponude i potraznje. Narod daje pare, trazi nacionalizam, Mile daje nacionalizam i uzima pare itd.
Samo, ne spominjes Federaciju. U Federaciji mozda jesu jednom dosli u autobusu, ali to je vise zbog reklame. Pravi potez bi bio da sebi smanje plate i dodatke i broj zaposlenih. Mogu ja da ustedim da ne kupim zvaku, a kupim avion, ali to nije nikakva stednja nego nepotrebna galama.
Dakle nema neke razlike od Federacije, samo sto su u Federaciji visa socijalna primanja i za to im treba skinuti kapu. Konkretno, kod nas borci dobijaju 150 km godisnje i to samo oni borci koji su bili cijeli rat, a u Federaciji dobijaju svi borci i to mjesecno 150km, dakle 12 puta vise. Isto tako i penzije su im vece. I onda kad neko kaze da je RS bolji dio BiH. Bolji po imidzu mozda, ali po ostalom gori. Kad se sve sabere i oduzme i RS i FBiH su potpuno iste, samo je problem sto svako svoga konja hvali iako ne valja.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2011, 17:32 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
I samo da dodam, što se tiče patriotizma i očuvanja RS od strane Mile neko spomenu već kako je RS imala svoju carinu i slično, imala je i krvavo stečeni grb, zastavu i himnu da bi te iste promijenjene uspjesima i zalugama naših patriota u jednom mandatu, al je8o obilježja države kad imamo hi-tec dvorac sa svijetlećim fontanama....i zgradu RTRS koja je u starom zdanju imala bolji program i emisije, za razliku od palate u kojoj je sed stalo traže veću pretplatu a puštaju trećerazredne serije koje vrte u krug :angry3:

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2011, 17:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
jellyfish je napisao:
Slazem se Banjalucki Behar sa tobom, ali sta mozes kad je narod glup i to voli, onda ga i treba derati i iskoristavati. Odnos ponude i potraznje. Narod daje pare, trazi nacionalizam, Mile daje nacionalizam i uzima pare itd.

:D :D :D Dok je ovaca bice i vune.
jellyfish je napisao:
Samo, ne spominjes Federaciju. U Federaciji mozda jesu jednom dosli u autobusu, ali to je vise zbog reklame. Pravi potez bi bio da sebi smanje plate i dodatke i broj zaposlenih. Mogu ja da ustedim da ne kupim zvaku, a kupim avion, ali to nije nikakva stednja nego nepotrebna galama.

Isto sranje drugo pakovanje, samo sto su Fedraciji, "pokrali: ogromna srdstva od donacija, pogotovo odmah poslije rata, mnogi su postali milijarderi.

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2011, 17:43 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 13:42
pemzija :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2011, 17:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
mandrak je napisao:
pemzija :lol: :lol: :lol:

ма штједе он ријет мировина, ал му се омаче :D

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2011, 18:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa on je rekao pemzija u sali, nije zato sto nije znao da napise. Isto kao sto neki kazu zemsko :)
Inace svidja mi se Banjalucki Behar zato sto se vratio u rodni grad, a ne laprda kao neki tamo iz Svedske, vec zna postojece stanje.
Najgori su mi oni koji su prodali sve u BL i otisli u Federaciju ili inostranstvo, a sad bi nesto da tu mijenjaju. Ali on je jedan od rijetkih koji nije, naravno nadam se da govori istinu da je jos u BL :)

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2011, 18:38 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Mišljenja sam da bi mi bili daleko bolje pozicionirani danas u Evropi da se nismo zakačili tada sa Turcima i da smo ih pustili da idu na Beč, ili da smo se malo manje kurčili protiv trećeg rajha u drugom svjetskom ratu,

Mi bi bili puno bolje pozicionirani u Evropi da su srpski voždovi u vrijeme šizme izabrali da budu katolici,a ne pravoslavci....Et' to je jedina "prednost" Hrvata u odnosu na Srbe.

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2011, 19:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Avinoam1 je napisao:
Blago off topic - Danny jel te pitao ikad iko od koga bi ti to volio da ocistis Srbiju?

Jeste, očistiti od smeća, znaš ono.. čist okoliš i te stvari ;) Nemoj da me pitaš pitanja na koja već znaš odgovor ;)

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2011, 20:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
jellyfish je napisao:
Pa on je rekao pemzija u sali, nije zato sto nije znao da napise. Isto kao sto neki kazu zemsko :)
Inace svidja mi se Banjalucki Behar zato sto se vratio u rodni grad, a ne laprda kao neki tamo iz Svedske, vec zna postojece stanje.
Najgori su mi oni koji su prodali sve u BL i otisli u Federaciju ili inostranstvo, a sad bi nesto da tu mijenjaju. Ali on je jedan od rijetkih koji nije, naravno nadam se da govori istinu da je jos u BL :)

A, smetamo ti mi iz Svedske? Bi li volio da se vratim i kupim tvoje radno mjesto? Ili je ipak bolje sto sam jos uvijek ovdje, a dole zaposlio 5+2 ljudi?

Razdruzivanje?
Kakvo crno razdruzivanje, i ovu sadasnju nepismenu administraciju da je ukinuti, cijeloj ex Yu dovesti nekog prinudnog vladara s 20-tak pomócnika i neograniceni mandat na jedno 50-tak godina, jebali bi mater i skandinavcima i svabama, ostalo je prdenje u prasinu...

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 542 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 28  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]