Пеле Мали je napisao:
Проблем у нас је неспособност и ништа више.
Нико не брани нашим привредницима да сами посјећују сајмове, стварају познанства и покушавају да повећавају извоз.
Али шта је проблем? Па не знају. Зашто не знају? Зато што су након рата такви какви јесу покупили фирме и направили то што имају на кваран начин и знају само за кварно. Нећу намјерно користити термин необразовани јер то не значи ама баш ништа, користићу термин необавјештени, неусклађени са свијетом, некултурни и недовољно паметни да знају како да се изрекламирају, створе бренд и продају га западу.
Шкрти и задовољни са оним што имају у "свом селу" без предузетничке свијести да уложе у рекламу, промоцију, да ставе културније и боље говорнике за представнике фирме, ако ништа да плате и ангажују агенције које то раде. Не, наши то никад неће урадити јер "нико нема паметнији од мене".
Њихов егоизам је наша пропаст.
Pele, pogresan pristup.
Opet se vracamo na sam si kriv mantru!
Nosite rijecna bujica, davis se, medjutim davis se samo zato sto si glup. Udavit ces se jer ne znas da se desnom rukom uhvatis za kosu ili sa obe odjednom i jako povuces trgnes i izbacis se na obalu. To je to, spasis se .
Naravno brale, pod uslovom da nisi celav, jbg. sorry onda tones!!!
Kako nasi ljudi kad odu u svijet u Argentinu, Novi Zeland, SAD, Kanadu,Austriju, Englesku, Urugvaj (ne druga, treca generacija vec prva) stvore firme, kompanije i posluju vrlo efikasno
i prave profit.
Po tom sablonu ispada kad odu u tudju zemlju oni odjenom nisu vise isti ljudi koji jesu.
Preko noci se promjene i postaju pamentiji, prodorniji, efikansniji, vrlo lako istupaju iz konfort zone prezentuju se uspjesno, napredjuju i to.....eto oni su se promjenili i to je dovelo do svega ostalog.
Ta prica ne pije vodu vec odavno.
btw, nemoj da me pitas koja pije...