Pečenko je napisao:
Ti ćeš glasati za Dodu jer imaš koristi od toga.
Zakljucak na nivou svega ostaloga.Meni kao pojedincu ne moze biti ni gore, ni bolje sa Draskom (ili nekim drugim), jer ne obavljam politicke funkcije, niti ih kad planiram obavljati.
Zdrav razum nalaze da ce promjene dovesti bolji kadar od sadasnjeg

...daj nemoj me zajebavati. Ne znam koliko godina imas, ali u nekom momentu ces shvatiti da razmisljati iskljucivo kao optimista cesto dovede do losih procjena i da optimizam nema veze sa zdravim razumom. Za pocetak, pocni igrati loto
Pečenko je napisao:
Kažeš sve je to "OK"? Jel to znači da je u redu što su osobe na vlasti abnormalno bogate, što nemamo zakon o porijeklu imovine, što je sve korumpirano, što imamo milionske kredite koje će naša unučad vraćati...
To ti je realnost.Bila i bice.Kako kod nas,tako i u svim ostalim drzavama na svijetu.Oni koji vladaju ce se uvijek bogatiti enormno na stetu ostalih.Razlika je samo u kolicini ukupnog bogatstva u drzavi.Sto je bogatstvo vece, to su i mrvice vece.
Pečenko je napisao:
Navedi mi jedan primjer šta je Draško ukrao za ovih 6 mjeseci, ja ću se složiti da si u pravu.
Nisam u timu za reviziju, ali zadnje sto mi pada na pamet jeste neka vijest sto se vrtila o namjestenom i napuhanom tenderu za materijal za higijenu. Da li je uzeo on,ili neko njegov, to nije bas bitno. Od tog tendera, koji je u sustini prica SNSDa za narodne mase (jer se sve tako radi i radice se), meni je bilo interesantnijs slusati Draska kako spominje da se redovno sastaje sa razlicitim investitorima, te se nalaze "na pola puta" (jer Grad ima alat za uslovljavanje i usporavanje). E to "na pola puta" je prilicno zanimljivo, naravno on to govori u konekstu interesa Grada-gradjana, ali moze biti i svasta drugo.