banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 00:15

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 405 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 22 Jun 2012, 18:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 17:38
apokalipto je napisao:
Slika

Ako su stranci obavili dobar posao sa uklanjanjem oruzija ovako bi trebao izgledati taj neki novi rat :D

Salu na stranu jest dosta oruzija unisteno i pokupljeno po kucama ali ja racunam da ipak svaka druga kuca ima neku pusku....a imamo jos dosta transportera i tenkova artiljerije i ostalog teskog naoruzanja u sastavu os bih samo je pitanje sta je u cijim rukama ako neko ima tacnu listu sta sve imamo u BiH i gdje se sta nalazi neka postavi...

Pa rat se i vodi da bi se prodavalo oruzje zaracenim stranama,mislim jedan od niza razloga je ovo

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2012, 18:37 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
To ti najmanje treba, a i Wiki :roll: ko javni klozet sere ko stigne....početkom 91 ZNG je bukvalno ratovao praćkama, lopatama i bojler bombama, da bi već 95 HV imala T-72, T-55 tenkove i MiG-21 sa njemačkim radarom! :oops: Plus artiljeriju, uniforme i ostali provijant...Epilog: Bundesver je došao u posjed ogromne količine naoružanja armije DDR i većina im nije odgovarala pa su prodali "jeftino" taj višak HR. Zato Hrvati nemaju u svom posjedu obalu, hotele i puteve....je8i ga kompenzacija i poček znaju biti nezgodni :evil3:

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2012, 19:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Samo vi...

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2012, 23:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
nepokoreni je napisao:
To ti najmanje treba, a i Wiki :roll: ko javni klozet sere ko stigne....početkom 91 ZNG je bukvalno ratovao praćkama, lopatama i bojler bombama, da bi već 95 HV imala T-72, T-55 tenkove i MiG-21 sa njemačkim radarom! :oops: Plus artiljeriju, uniforme i ostali provijant...Epilog: Bundesver je došao u posjed ogromne količine naoružanja armije DDR i većina im nije odgovarala pa su prodali "jeftino" taj višak HR. Zato Hrvati nemaju u svom posjedu obalu, hotele i puteve....je8i ga kompenzacija i poček znaju biti nezgodni :evil3:

pa dobro nije sve tacno sa wiki ali okvirno pokazuje stanje

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2012, 21:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
nepokoreni je napisao:
Zato Hrvati nemaju u svom posjedu obalu, hotele i puteve....je8i ga kompenzacija i poček znaju biti nezgodni

Niti jedan pedalj, niti jedan cantimetar hrvatske teritorije nije u vlasništvu Njemaca, niti bilo koga drugog, a također niti jedan hotel, a ni metar puta.
Hrvatska je u samom startu bila bolje opremljena od Srba uključujući i JNA i da dobili su kompletan arsenal DDR-a koji je njemačkoj bio višak. a hrvatska im dobro došla da to istovare.

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2012, 22:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
NFL fanatik je napisao:
sinip je napisao:
The_new_Statesman je napisao:
I znate sta, malo ce multi kulti bojovnicima biti cudno, ali mirna podijela bi u roku odmah dovela do nepovratnog slabljenja nacionalizma i jacanja svijesti naroda o potrebi za jacom ekonomijom, boljim zdravstvom, skolstvom...

Мулти-култи бојовници се углавном не замарају размишљањем...

A ti ako stvarno TAKO razimisljas i generalizujes - ucini svima uslugu pa se i ti prestani "zamarati razmisljanjem".

И тако си од двије реплике упућене теби, одлучио да одговориш на другу, и само још једном доказао оно што сам у њој тврдио. :)

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2012, 22:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 00:25
apokalipto je napisao:
Evo lista sta sve ima samo pitanje gdje se sta nalazi i koliko ko cega ima ?

http://en.wikipedia.org/wiki/Armed_Forc ... erzegovina

Mnogo ovog teškog nauružanja ima u pi*ku mater'nu. A znamo da je totalna većina u Pederaciji. Mogla bi nam se desiti situacija na početku novog rata da mi budemo u situaciji u kojoj su oni bili 1991-92. a da oni budu u mnogo boljoj situaciji kao mi što smo bili 1991-92. sa teškim nauraženjem JNA. :x

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2012, 23:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Како сам једном писао, дал у овој дал у некој другој теми, нит' је Србији у интересу да добије још милион избјеглица, нит је Хрватској у интересу да 'Рвати у Бих буду збрисани са лица земље, тако да ако мали зелени буду превише кофрчили, лако може да се деси да им непринципијелна хришћанско-кршћанска колаиција "угаси свјетло" за вијеки вјекова...

Vladimir RUS je napisao:
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2012, 23:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

NFL fanatik je napisao:
E, sad jedna REALNOST za ove koji "odbrojavaju" (a mislim da cete dugo odbrojavati):

Vi u Banja Luci ni ja npr. u Sarajevu to cesto ne uzimamo u obzir, jer nas se ne dotice toliko (treba se otici na pojedina mjesta kao podsjetnik) - ali je ovu zemlju, u trenutnoj etno-geografskoj konstelaciji fakticki NEMOGUCE podijeliti.

Jbt neki na ovoj temi kao da nisu svjesni da trenutno imate kompletna naselja, ulice, ljudska dvorista koja su podijeljena ratnom linijom razdvajanja (na obje strane).

Kako vi mislite to podijeliti?

Imas mjesta gdje predjes iz Federacije u RS pa iz RS opet u Federaciju unutar 200-300m...a unutar tog prostora zive ljudi, porodice...

Nekad naivno pomislim moze se dogovorom prekrojiti teritorija - ma moze u k*rcu, hajde ti reci sad hiljadama ljudi u na takvim mjestima (Gorazde je mozda najbolji primjer), "eto, od danas je ovo Republika Srpska, zauzvrat smo dobili Lukavicu(primjer) pa ko hoce neka ostane, a ko voli nek' izvoli" i obrnuto - reci ljudima u Lukavici isto to...ma to su nebuloze.

A da ostane kako jeste (teritorijalno) prakticno bi bilo neizvodivo stvoriti dvije drzave.

Hajde, ponudite rjesenje. Ja prvi nemam nista protiv da se podijeli drzava ako Srbi toliko insistiraju - ali sve da bosnjacki politicari pristanu - KAKO?

Najlakse je baliti i pozivati na ustanak, pogotovo kad sjedis u Banja Luci ili Sarajevu pa te neki REALNI problemi VECINE bijede u ovoj zemlji sirokim lukom zaobilaze.

Moguce je jedino ponovnim ratom, pa samim tim po meni svi koji pozivaju na podjelu drzave pozivaju na rat - te o takvim "razmisljanjima" ne zelim ni komentarisati, jer svako ko ga je PREZIVIO na isti ne bi opet ni pomislio.

Obraćam se u vezi ovog podebljanog.
Prvo, što je nebuloza izvršiti malu razmenu nekih teritorija (naselja, sela, pa čak i manjih opština), zašto je to nebuloza? Naravno, ko hoće da ostane da živi u svojoj privatnoj imovini slobodno neka ostane, ali mora da poštuje ustav i zakone ''nove'' države. To je sasvim izvodljivo.
A moguće je i da se podelimo bez razmene teritorija, ali to je prilično komplikovanije, onda bi bilo delića države koji nisu povezani sa glavnicom i Brčko bi bilo problem u tom slučaju. Ali opet bi bilo milion puta manje loše stanje nego što je sad.

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2012, 23:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

У случају подјеле, свако узима свој дио Брчког назаЈ...

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2012, 23:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Navedite mi bilo koje istorijsko pomjeranje granica na našim prostorima bez prolijevanja hektolitara krvi.

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2012, 23:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Увијек постоји први пут... :)

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2012, 23:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pa dobro to. Ja sam replicirao dotičnom u vezi njegovog pametovanja da nije moguća teritorijalna mirna podela. Moguća je, al' kad bi bilo što biti neće. :D :P
I ja sam 99% siguran da će biti produžeci onog ''meča'' tj. grupnjaka 1991-1995. koji će biti još krvaviji. :(

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2012, 23:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

А слушај, кад би постојала јасна, озбиљна и остварива пријетња да ако мали зелени неће да се подијеле, да неће имати касније шта да дијеле, нити ће их бити да се жале, подјелили би се они мирно, све у 16... И послије писали саставе у школи "Кад порастем хоћу да будем бомбаш самоубица", али то је већ други пар опанака...

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2012, 23:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pa jest. Samo ja sam se gore obraćao spiji, a ti si mi upao u ''reč''. :D

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2012, 06:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
sinip je napisao:
А слушај, кад би постојала јасна, озбиљна и остварива пријетња да ако мали зелени неће да се подијеле, да неће имати касније шта да дијеле, нити ће их бити да се жале, подјелили би се они мирно, све у 16... И послије писали саставе у школи "Кад порастем хоћу да будем бомбаш самоубица", али то је већ други пар опанака...

Релативно мирно би се поделили и 1991/2 да Запад није дао дозволу муслиманима и Хрватима да се не поделимо мирно.
Све што треба за миран разлаз је воља Запада.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2012, 07:43 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Kako se ovaj sinip uzda u Srbiju i Hrvatsku :lol: Čovjek bi pomislio da se radi o djetetu, a ne odraslom čovjeku koji je već preturio jedan rat preko glave...

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2012, 20:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
dukicas je napisao:
apokalipto je napisao:
Evo lista sta sve ima samo pitanje gdje se sta nalazi i koliko ko cega ima ?

http://en.wikipedia.org/wiki/Armed_Forc ... erzegovina

Mnogo ovog teškog nauružanja ima u pi*ku mater'nu. A znamo da je totalna većina u Pederaciji. Mogla bi nam se desiti situacija na početku novog rata da mi budemo u situaciji u kojoj su oni bili 1991-92. a da oni budu u mnogo boljoj situaciji kao mi što smo bili 1991-92. sa teškim nauraženjem JNA. :x

Mislim da se gledalo da Srbi Hrvati i Bosnjaci dobiju podjednako naoruzanja u svojim redovima neezzz tacno ali sto se tice teske tehnike sve je ugl staro i dato kao poklon drzavi...vojska broji oko 10,000 ljudi a zajednicka politika Hrvata i Srba bi trebala biti smanjivanje vojske u BiH

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2012, 23:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
Kako se ovaj sinip uzda u Srbiju i Hrvatsku :lol: Čovjek bi pomislio da se radi o djetetu, a ne odraslom čovjeku koji je već preturio jedan rat preko glave...

Ја се уздам у то да нико себе неће да уваљује у срање без потребе. Па је најлакше подржати комшилук да у њему буде "контролисано" срање. Чиста логика.

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2012, 13:18 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
old fashion men je napisao:
nepokoreni je napisao:
Zato Hrvati nemaju u svom posjedu obalu, hotele i puteve....je8i ga kompenzacija i poček znaju biti nezgodni

Niti jedan pedalj, niti jedan cantimetar hrvatske teritorije nije u vlasništvu Njemaca, niti bilo koga drugog, a također niti jedan hotel, a ni metar puta.
Hrvatska je u samom startu bila bolje opremljena od Srba uključujući i JNA i da dobili su kompletan arsenal DDR-a koji je njemačkoj bio višak. a hrvatska im dobro došla da to istovare.

To nije tačno. Samo u Dubrovniku je jedan broj hotela u stranom vlasništvu. Moja sestra je bila odsjela u nekom od hotela prije par mjeseci čiji je vlasnik neki austrijski grof. Tek će oni prodavati zemlju kada uđu u EU.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 405 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]