zajebano je kad u zivotu da bi prezivio moras imati kvotu postova i po svaku cijenu zamagliti sve moguce interesatne postove ...teska su vremena, izborna je godina, ipak treba imati razumjevanja ...
U moru gluposti najsladje mi je da se sakal brine hoce li neko u nasilnim protestima zapaliti koju zgradu institucije

Imas jedan sat u centru grada koji je simbol necega sta se desilo, kada je poruseno mnogo vise od institucija, pa se opet podiglo i prezivjelo ...
wizzy_bl je napisao:
Kao i uvijek, napisem da u cijeloj prici nedostaje najbitnija stvar, a to je MOTIV. Cak ni Vaskovic nije smislio dobar motiv, vec valja ovakve gluposti koje kasnije prenese ovaj nesrecni otac...al to je vec politika, ne krivim covjeka, koji je ocajan, al nekada ni to nije opravdanje.
Takodje, policija snosi odgovornost jer je uopste dopustila da dodje do ovoga. Na tu temu je vec sve receno, drugi su sve fino objasnili.
U nekom od mojih prvih postova sam napisao da sam najblizi prici (da je meni to najrealnije) kako je policija kiksala jer su sve to htjeli zavrsiti sto prije, ne iz razloga sto nekoga stite, vec iz razloga prikazivanja efikasnog rada, friziranja statistike, jbg...bolje njima imati nesrecan slucaj, nego ubistvo i otvoren slucaj (to je bilo samo moje misljenje, jer je takvo ponasanje prisutno kod svih institucija i svim drzavama). Bez obzira na to, u potpunosti vjerujem nasoj policiji i smatram da rade odlican posao (za razliku od pravosudja)...i da je steta sto su ovim stvarima Lukaca izbacili iz buducih politicke igara, jer je on po meni tip osobe koji zna upravljati Srbima i natjerati ljude da slusaju, a ne da seru.
Ne mogu se sloziti sa tobom, motiv nije kljucan za pravdu, vec za tuzioca. To je velika razlika.
Motiva ima koliko hoces, buduci da je David bio "zivahan" decko.
Vjerujes nasoj policiji?
Mogu se jedino sloziti da je Lukac stvarno radio makar se cinilo ovako na oko dobar posao. Ali...U normalnim zemljama u situacijma kada "udarna" ekipa policije izvodi pljacku i puca na ljude ove zemlje, inspektori vode posao dilanja, a saobracajci prave kuce i pucaju reske od cvaje , postavlja se pitanje u svakoj normalnoj zemlji bio osoba na mjestu lukaca podnjela ostavku. Ok, mi nismo normalna zemlja, postavlja se i pitanje da li umjesto Lukaca trenutno uopste postoji alternativa? Isto vazi u za vlast?
Ali sa druge strane, vidimo da Lukac nema pod kontrolom istu tu policiju, naveo sam konkretno poznate javnosti primjere a ima ih jos stotine koliko hoces, isto vazi za vlast, ocigledno je da se ne mogu izboriti sa razno raznim kumovima, prijateljima , partnerima ....
Sta cemo sada, sjediti i pricati i govoriti, dobro je glava ziva, samo cuti.
Evo jedna glava, Davidova, nije vise ziva, a narod se probudio, i to narod u pravom smislu te rijeci.
Izasao bi narod na ulici da postoji "narodski" politicar kada su akcize i milion drugih sranja napravili, ali narod ne vjeruje politicarima, jer su kod nas politicari kriminalci, lazovi, manipulatori itd. Izasao je narod kada je osjetio iskrenu borbu jednog roditelja, a ta borba se siri i siri sve vise, i postaje narodna borba ljudi protiv institucija.
Evo vidim javlja se fejbuk VRS (pa zar nije sramota kao prvo da VRS predstavalja neka fejbuk stranica)... Ocekujemo srbsku cast uskoro i ostale poltrone, koji ce reci ovi ruse RS.
VRS je u vrijeme rata i mira rusila institucije zbog kriminala, korupcije itd, Septembar 93, 96 godine slicna prica sa Biljanom, a nije nista drugacije ni bilo kada su krajisnika i ekipu iz hotela Bosne izvlaci sforovci ...