banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 18:45

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 440 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 22  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Apr 2016, 07:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Za EP treba vremena, ali ne sumnjam da bi sam pocetak prodaje omogucio momentalni pristup novim kreditima.

Sto se auta tice, pa i sad voze na teku. S tim u vezi, ono Ruzino od juce me je samo nasmijalo. Ali zna i ona sama koliko su im prijetnje na klimavim nogama.

Bice dovoljno da im se oko vrata nakace inspekcije za sve i svasta pa da vidis kako se vozi za dzabe.

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2016, 07:31 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
Vidis kako ti sve to fino objasnis, samo ti treba vise vremena :D , kako drzava ima aparat i moze ga koristiti kad hoce, ali kad nece, onda moze da se saspe i banka koja povuce 200 miliona tudjih para...

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2016, 07:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nisi me opet shvatio.

Apart smatra drzavu svojim vlasnistvom jer je apart ulozio u sebe. Ali ne znanje.

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2016, 07:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2015, 20:56
Док ми трућамо, Бања Лука расписала конкурс за 41 радника, махом у градској администрацији. Коме лоше иде?☺

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2016, 07:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa eto, ako imas da ti pretice, mozes postati inspektor i onda zaebavati posten narod koji krpi od prvog do prvog.

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2016, 08:02 
Bič božji
Bič božji

Klajv_Biksbi je napisao:
Док ми трућамо, Бања Лука расписала конкурс за 41 радника, махом у градској администрацији. Коме лоше иде?☺

Izborna je godina, nije puno 41 radnik...

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2016, 08:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

RBA, nije problem u postovanju zakona. Ali kod nas je citav sistem postavljen tako da besmislicama i proturijecnostima gusi mogucnost razvoja privrede. Sa druge strane, ovakav sistem podstice korupciju. Ma ne da je podstice, on je baziran na korupciji.

I sada ti razmisli da li je tebi korisnije sjediti sa inzinjerima koji su zuljali stolicu ili sa inspektorima koji su na te pozicije dosli tako kako su dosli.

Na kraju balade se desi ovo sto imamo danas. Nema para, a nema ni ideje sta i sa cim dalje.

Zavrtati siju privredi?

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2016, 08:10 
Bič božji
Bič božji

Ja zaista ne vidim rjesenje, a uopste mi nije jasno kako i iz kog razloga se mi nismo razvijali bar pribliznom brzinom kao okruzenje, dali zbog politike, dali zbog toga sto smo nesposobni, ili pak zbog toga sto nam je sistem uredjen kao Rezervat Apaca, zaista mi nije jasno gdje smo zapeli...

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2016, 08:14 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
The_new_Statesman je napisao:
RBA, nije problem u postovanju zakona. Ali kod nas je citav sistem postavljen tako da besmislicama i proturijecnostima gusi mogucnost razvoja privrede.

Ja ne vidim kako je u Federaciji bolje postavljen. Pa jebena ovjera trgovačke knjige (koja se kod nas i ne ovjerava) košta 50KM. I tako milion stvari koje se kod nas ne pikaju...Inspekcija satra trgovce po Federaciji naplaćujući kazne za stvari koje se kod nas i ne kontrolišu ili ne traže jer nisu ništa drugo do jebanje trgovca u mozak.

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2016, 08:17 
Bič božji
Bič božji

_зока je napisao:
RBA, nije problem u postovanju zakona. Ali kod nas je citav sistem postavljen tako da besmislicama i proturijecnostima gusi mogucnost razvoja privrede.

Ja ne vidim kako je u Federaciji bolje postavljen. Pa jebena ovjera trgovačke knjige (koja se kod nas i ne ovjerava) košta 50KM. I tako milion stvari koje se kod nas ne pikaju...Inspekcija satra trgovce po Federaciji naplaćujući kazne za stvari koje se kod nas i ne kontrolišu ili ne traže jer nisu ništa drugo do jebanje trgovca u mozak.

Zasto onda mi elegantno propadamo i imamo problem sa nelikvidnim budzetom, a oni tamo nemaju takav problem, u cemu je kvaka...

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2016, 08:22 
Administrator
Korisnikov avatar

Zato što dobijaju duplo više sredstava nego RS? Zato što imaju kakvu takvu industriju? Zato što nemaju nekoga ko im zavrće slavinu na državnom nivou?

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2016, 08:27 
Bič božji
Bič božji

_зока je napisao:
Zato što dobijaju duplo više sredstava nego RS? Zato što imaju kakvu takvu industriju? Zato što nemaju nekoga ko im zavrće slavinu na državnom nivou?

Od koga dobijaju stedstva i zasto, za industriju to je jasno, skoro sam negdje citao podatak o firmama koji su najveci izvoznici iz bih, firma iz RS je tek na 60 i nekom mjestu, nemam pojma kako, ali tako pise, kako mislis da neko zavrce slavinu na drzavnom nivou, na sta tacno mislis, na kredite, na akcize ili nesto trece? Kako smo se mi uopste nasli u situaciji da zavisimo od kredita?

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2016, 08:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2015, 20:56
_зока je napisao:
Zato što nemaju nekoga ko im zavrće slavinu na državnom nivou?

Јеби га сад. То се сада десило једном и у питању је неколико милиона, а испаде Шаровић главни кривац з а нашу финансијску дубиозу. Ако ћемо због тога пропасти, нек иде све у три лијепе. Па ових поменутих 41 коштају годишње пола милиона.

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2016, 08:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

_зока je napisao:

Od koga dobijaju?

Elem, naslijedili su industriju. A skoro svaka velika prica poput Preventa je sa debelom politickom podrskom i pozadinom.

Drugo, ne zaboravite da imaju daleko mnogobrojniju dijasporu. U prosjeku i obrazovaniju koja pumpa novac i radna mjesta kroz pokretanje manjih i srednjih firmi.

Ali komparacija sa Federacijom nece pomoci.

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2016, 08:35 
Bič božji
Bič božji

Moguce i da je zbog dijaspore, moguce...

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2016, 08:37 
Administrator
Korisnikov avatar

Elem, naslijedili su industriju. .

Koga briga? Je l' radi? Isplaćuje plate, plaća poreze i doprinose? Jesam li ja napisao da su je stvorili?
RBA 1987 eks VB 1987 je napisao:
kako mislis da neko zavrce slavinu na drzavnom nivou, na sta tacno mislis, na kredite, na akcize ili nesto trece?
Sve troje. I što mene pitaš, pa vi dva dana pišete o tome kako SDS na državnom nivou spriječava dotok stranih para do vlasti u RS?

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2016, 08:39 
Bič božji
Bič božji

Hocu da kazem da je pomalo bezobrazno pokusavati na opoziciju ma koliko ona bila nesposobna svaljivati to sto je RS pred kolapsom...

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2016, 08:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

I oni su krivi sto je uopste doslo do ovoga.
Medjutim, ako je tacno da blokiraju naplatu duga onda je to na ivici debilizma. I samo me jos vise uvjerava da bi drzava bila u jos vecoj dubiozi da je kojim slucajem SDS na vlasti.

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2016, 08:57 
Administrator
Korisnikov avatar

RBA 1987 eks VB 1987 je napisao:
Hocu da kazem da je pomalo bezobrazno pokusavati na opoziciju ma koliko ona bila nesposobna svaljivati to sto je RS pred kolapsom...

Ni ne svaljujem. To dijelim na ravne časti između pozicije i opozicije. Nesposobnost jednih dozvoljava nesposobnost i bahatost drugih. Samo hoću reći da ni u federaciji nije toliko bajno, a i to što im je bolje nije zasluga njihovih političara nego spleta "srećin" okolnosti.

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2016, 08:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

To niko ne spori i Federacija uopste nije uzor.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 440 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 22  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]