banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jul 2025, 00:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 404 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 12 Maj 2011, 21:53 
nepokoreni, ne moram ja citati, ipak imam dovoljno godina da se sjecam kao danas desavanja u rumuniji, i vijesti tog dana na tv..
bez obzira na sve, ni cinicno, ni u sali, ni u bilo kojem kontekstu je neumjesno reci kako bi nekog sasuo rafalom.. ali necu moralisati, to najvise govori samo o tebi..

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2011, 22:10 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Mislim da ipak ništa od toga nije realno. Da su recimo u tom društvu Ukrajina i Rumunija ili barem Bugarska pored Ukrajine onda bi bilo i realno. Srbija je okružena zemljama NATO-a što naravno ne znači da mora postati i njihova članica a ja se nadam da neće. Takođe Srbija je bankrot i nema novca za ulazak u NATO sve i da hoće.

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2011, 22:23 
Stara kuka
Stara kuka

Mene jedino što brine jeste da SDP zaista ne ostvari svoj plan i ne "vrbuje" SDS, PDP i Špirića i s njima ne formira vlast na nivou BiH i tako preuzme na neki način kontrolu na nivou BiH s obzirom da od svih stranaka u toj koaliciji imaju najviše mandata. Mislim da bi Mile tek tada poludio i da bi se situacija u BiH još više zakomplikovala! Mada mislim da nije toliko glup i da je svjestan da bi se Lagumdžija mogao odlučiti i na taj korak. Mogu reći da je u tom slučaju Republika Srpska popušila, nayebala, nazovite kako god hoćete! Mislim da je članak u Avazu bio ispipavanje pulsa! Problem je u izbornom zakonu BiH kojeg treba mijenjati. Prema tom zakonu trećina mandata u vlasti na nivou BiH mora biti iz Republike Srpske a dvije trećine iz FBiH. Međutim po tom zakonu vlast mogu činiti bilo koje stranke iz oba entiteta što je SDP iskoristio prilikom formiranje koalicije na nivou FBiH kada je zaobišao HDZ i HDZ1990. Zakon bi trebalo promijeniti tako da vlast mogu sačinjavati samo stranke za koje je glasala većina kod pripadnika sva tri naroda. Ovako SDP može zaista iskoristiti rupu u zakonu i zaobići i SNSD. Koje li ironije ali SNSD je na posljednjim izborima imao 1-2 mandata više od SDP-a na nivou BiH.

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2011, 22:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
Vidim nova moda.
Sad je nesto kao fazon da bi se mi trebali sasrati. Kao, nemojte se strcati, jer bi mogli najebati.Slika
Clanak u Avazu... Slika

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2011, 22:45 
Stara kuka
Stara kuka

Besparica je napisao:
Vidim nova moda.
Sad je nesto kao fazon da bi se mi trebali sasrati. Kao, nemojte se strcati, jer bi mogli najebati.Slika
Clanak u Avazu... Slika

Ne znam zaista koliko dopiru događaji iz Federacije tamo kod vas ali ovdje se može čuti baš svašta. Šta ako je u Avazu! Ja vidim da ovdje neki ostavljaju tekstove iz Pressa i Kurira koji su takođe žutilo baš kao i Avaz i čak te članke smatraju relevantnim samo zato što im se sviđa to o čemu piskaraju.

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2011, 22:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
Slika

Ne merem vise...

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2011, 11:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
http://rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=40137
У Бањалуци је завршен састанак предсједника РС Миларада Додика и високе представнице ЕУ за спољну политику и безбједност Кетрин Ештон.
Састанку су такође присуствовали извршни директор за западни Балкан у Служби за спољне послове ЕУ Мирослав Лајчак, вршилац дужности Делегације Европске уније у БиХ Ренцо Давиди, предсједавајући Савјета министара Никола Шпирић, предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић, предсједник БОРС-а Пантелија Ћургуз и предсједник Савеза логораша РС Бранислав Дукић.

Одлука о референдуму у РС биће повучена, а настављају се разговори с Европском унијом, изјавио предсједник Додик, након састанка.

Ускоро опширније.

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2011, 11:27 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Ajd, bar je malo zamazao oci narodu, ali izgleda da su mu zapadni nacisti dobro priprijetili, a on da bi se izvukao potegao je da bi se moglo uz obecanje EU nesto uraditi, a znamo svi obecanje ludom radovanje. Uglavnom probao je, a sto se tice ustavnih promjena, promjeniti samo vezano ono za Sejdic i Finci, a sto se tice ostalog, tu ni milimetra ne treba popustiti Sarajevu i njegovo radikalnom ekstremizmu. Mislim da ova drzava moze sasvim normalno funkcionisati uz Dejton, i to tako da se zauzdaju apetiti muslimana koji teze stvaranju teroristicke drzave, a sve to na temeljima genocida koji su zajedno sa Hrvatima napravili u II svjetskom ratu nad Srbima u Jasenovcu i drugim stratistima BiH.

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2011, 12:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Sta znaci nista od tenkova ?

Ja taman spremio par koktela da podijelim djeci kad krenu u skolu.

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2011, 12:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Сад ће се ово народу упаковати као још једна побједа Милорада у борби за очување интегритета и суверенитета РС. А у суштини је одустао од референдума послије пријетњи ове ругобине Ештонове.

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2011, 12:50 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
I,ko je ispao glup u cijeloj priči?Ko ispade j3bena stranka?

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2011, 13:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Hm, debeo plus za Estonovu i Lajcaka. Minus za Amere zaduzene za Bosnu, Incka i sve koji se vrte oko njih. Dodo sada zbog ovog ima dobar kredit kod Estonove.

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2011, 13:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Inzko je ispao paksu kao i uvijek. :)

Evo upravo slusam Eshtonovu, "Mr President ..." hehehe :)
Dodi obrazi pucaju od veselja.

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2011, 13:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
_zoka je napisao:
I,ko je ispao glup u cijeloj priči?Ko ispade j3bena stranka?

Па сви ми који смо овдје испуцали 17 страница на "коментаре".
Тресла се гора, родио се миш.

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2011, 13:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
U sustini sve drugo bi bilo ravno cudu.
Ma i ovo je, jer stvarno dobro odigrano.

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2011, 14:38 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Sinny je napisao:
Тресла се гора, родио се миш.

Zar ste očekivali nešto drugo?

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2011, 15:06 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Mar 2010, 14:09
REAKCIJE STRANAKA IZ RS: Ivanić: Ovo je neviđeni poraz Milorada Dodika!; Čavić: Dodik je potpisao kapitulaciju RS-a!

Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Mladen Ivanić izjavio je danas da je sada potpuno jasno da dok je SNSD i Milorada Dodika neće biti referenduma u RS-u te da je današnji stav Dodika o tom pitanju njegov “neviđeni poraz”

Predsjednik Demokratske partije Dragan Čavić izjavio je danas da se sada ispostavilo da je Milorad Dodik “potpisao kapitulaciju RS-a”, te “devalvirao Narodnu skupštinu i institut referenduma”.

Čavić je podsjetio da je Dodik prije četiri dana u emisiji beogradske televizije B92, tvrdio da “ne postoji niko na svijetu ko ga može odgovoriti od održavanja referenduma”, a da je prije tri dana generalni sekretar SNSD-a Rajko Vasić također na RTRS-u rekao da bi “povlačenje odluke o referendumu u RS-u bila kapitulacija”.

Kada, kako kaže, komentira te izjave, može samo konstatirati “svu nedosljednost, neprincipjelnost, pa i lažnu politiku koju vodi Milorad Dodik i njegovi sljedbenici”.

Ispostavilo se, ukazuje, da ima na svijetu neko ko će Milorada Dodika odgovoriti od referenduma i to prvi koji dođe, a došla je Catherine Ashton.
http://depo.ba/front/bilo-je-jasno-d...ilorada-dodika

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2011, 15:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
Много ми је интересантнија ова информација.
Ово као да се претварало у лични рат између Инцка и Додика.

http://www.glassrpske.com/vijest/2/novosti/57637/lat/OHR-pokusao-da-sprijeci-dolazak.html

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2011, 16:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Не знам зашто је Милорад покретао читаву ову причу, прије приче о референдуму у Федерацији је био хаос око формирања власти, у РС је давно била формирана власт, на нивоу БиХ се нису могли договорити лидери из Федерације. Сви проблеми у БиХ у том тренутку су били везани за Федерацију. И онда опет као да Миле то воли, у фокусу међународне заједнице се као лош момак опет појавила РС и опет у БиХ она прави проблем. А могли су као господа да посматрају ове из Федерејшн како се кољу.

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2011, 16:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa sta drugo ocekivati od dva politicka luzera (Ivanic I Cavic) nego floskule, kao i do sada.

Ono sto je ocigledno - Inzko je trazio podrsku u USA, dok je Dodik ima u EU.
Inzko je bio za ostre mjere i sankcije, dok kako vidimo, EU ima sasvim drugaciji pristup.

Iz POUZDANIH izvora znam da je Inzko kukao u Washingtonu i trazio dozvolu od USA da smijeni Dodika.
Dobio je kitu -;))

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 404 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]