banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 23:46

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 405 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 22 Jun 2012, 10:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Nije to ništa novo, ako te to brine.
Imaš mjesta na granici sa Srbijom, koja nikakvih veza sa BiH nemaju, osim što joj pripadaju :) Kako funkcioniše Neum i jadranska magistrala , itd, itd...

Dok postoje granice/podjele u glavama, ništa nije nemoguće.

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2012, 10:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
I znate sta, malo ce multi kulti bojovnicima biti cudno, ali mirna podijela bi u roku odmah dovela do nepovratnog slabljenja nacionalizma i jacanja svijesti naroda o potrebi za jacom ekonomijom, boljim zdravstvom, skolstvom...

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2012, 10:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
NFL fanatik je napisao:
E, sad jedna REALNOST za ove koji "odbrojavaju" (a mislim da cete dugo odbrojavati):

Vi u Banja Luci ni ja npr. u Sarajevu to cesto ne uzimamo u obzir, jer nas se ne dotice toliko (treba se otici na pojedina mjesta kao podsjetnik) - ali je ovu zemlju, u trenutnoj etno-geografskoj konstelaciji fakticki NEMOGUCE podijeliti.

Jbt neki na ovoj temi kao da nisu svjesni da trenutno imate kompletna naselja, ulice, ljudska dvorista koja su podijeljena ratnom linijom razdvajanja (na obje strane).

Kako vi mislite to podijeliti?

Imas mjesta gdje predjes iz Federacije u RS pa iz RS opet u Federaciju unutar 200-300m...a unutar tog prostora zive ljudi, porodice...

Питај старије (томе углавном и служе) како је то некад било у Горици (Gorizia)/Новој Горици на тадашњој СФРЈ/ИТА граници, па онда причај о (не)могућности... :)

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2012, 10:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
The_new_Statesman je napisao:
I znate sta, malo ce multi kulti bojovnicima biti cudno, ali mirna podijela bi u roku odmah dovela do nepovratnog slabljenja nacionalizma i jacanja svijesti naroda o potrebi za jacom ekonomijom, boljim zdravstvom, skolstvom...

Мулти-култи бојовници се углавном не замарају размишљањем...

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2012, 12:33 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2010, 15:03
sinip je napisao:

Мулти-култи бојовници се углавном не замарају размишљањем...

A ti ako stvarno TAKO razimisljas i generalizujes - ucini svima uslugu pa se i ti prestani "zamarati razmisljanjem".

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2012, 12:38 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2010, 15:03
danijell je napisao:
Nije to ništa novo, ako te to brine.
Imaš mjesta na granici sa Srbijom, koja nikakvih veza sa BiH nemaju, osim što joj pripadaju :) Kako funkcioniše Neum i jadranska magistrala , itd, itd...

Dok postoje granice/podjele u glavama, ništa nije nemoguće.

Sumnjam da je bilo gdje prije postojao ovoliki stepen podijeljenosti geografski...mislim - pogledas samo kartu RS i FBIH i sve jasno...

Kao sto rece Statesman - ako postoji podjela u glavama, mozda i jeste moguce cak i kako stoji trenutno...ali mislim da bi za to morala postojati kriticna masa na obje strane upravo radi tih isprepletenih dijelova...

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2012, 13:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04

Сложио би се уз измену да би довело до слабљења шовинизима, не национализма. Национализам и патриотизам су неопходни да би једна национална целина била јака и здрава. Но, ти си потпуно у праву, раздвајање би коначно затворило једну причу и окренуле и народ и политичаре у правцу јачања економије и више би се бавили економском и финансијском политиком него тренутном, одбрамбено-националном.

То се показало тачно у доста случајева и не видим зашто не би и у Б/Х.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2012, 15:41 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Baš zato i ne daju :-? divide et impera sistem.

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2012, 17:21 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Meni samo nije jasno kako vi koji živite ovde, gledate ovdašnje televizije, čitate novine, pratite internet portale.....Kako možete da pričate o "mirnom razlazu"?

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2012, 17:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
_зока je napisao:
Meni samo nije jasno kako vi koji živite ovde, gledate ovdašnje televizije, čitate novine, pratite internet portale.....Kako možete da pričate o "mirnom razlazu"?

Tome se nada a nada umire zadnja....:)

al nece biti tako.....sta novine televizija ?? znam iz prve ruke ;)

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2012, 17:27 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Meni kada spomenu raspad BiH ja vidim samo rijeke krvi. Ovo što je bilo u prošlom ratu je dječija igra...

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2012, 17:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

_зока je napisao:

Jbg-a _zoka, znamo koliko je jak sa-x, ali pogledaj Politiku, desetak jednih te istih slinavi jedno te isto zadnjih pet, sest, sedam godina... A relana zivot kaze da stranjske banke ocekuju svoje rate svakog prvog mjesecu... Zato ratova nema gdje je sve pod kreditom :D

Sala, ali nije ni daleko od istine... Ako cemo ozbiljno, iz BiH je izvuceno skoro sve oruzja sto valja, toliko da sada svaka svadba znacajno umanji resurse :P

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2012, 17:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Slika

Ako su stranci obavili dobar posao sa uklanjanjem oruzija ovako bi trebao izgledati taj neki novi rat :D

Salu na stranu jest dosta oruzija unisteno i pokupljeno po kucama ali ja racunam da ipak svaka druga kuca ima neku pusku....a imamo jos dosta transportera i tenkova artiljerije i ostalog teskog naoruzanja u sastavu os bih samo je pitanje sta je u cijim rukama ako neko ima tacnu listu sta sve imamo u BiH i gdje se sta nalazi neka postavi...

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2012, 17:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nemamo. Jebo pusku ako nema metka.

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2012, 18:03 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:18

Prazne puske se dvojica boje. :D
A i nije bas da se nema, mada bi bolje bilo da nikad nezatreba.

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2012, 18:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

To se ne moze nikad znati procjena je da u Bosni ima oko 700,000 komada nelegalnog naoruzanja oduzmi dodaj tesko je procjeniti koliko Bosnjaci u mom gradu drze naoruzanja ali ako suditi po mojim poznanstvima sa njima i po njihovim pricama onda je to bar svaki 4-5 covjek ovdje !

U Zenici je bila akcija prije par godina kao doneses oruzije i dobijes pare nema sta ljudi nisu donosili od metka do mitraljeza i tacno je bio cjenovnik koliko sta kosta

ugl za sve to su odvojili jedno skladiste i mislili su da ce to skladiste biti dovoljno ali nije morali su otvorit jos jedno da bi potrpali svo oruzije sto je raja donijela.....sad pitanje koliko ih nije ponijelo svoje oruzije

dosta je to tesko ocjeniti...

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2012, 18:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

An estimated fifth of Bosnia and Herzegovina’s (BiH) population own 750,000 unregistered weapons, according to officials who cite widespread availability and easy access on the black market as a major source of concern.

Most illegal weapons are guns and shotguns, but police say they have also confiscated explosive devises, sniper rifles and cannons.

Since the BiH war ended in 1995, illegal weapons have been a factor in more than 10,000 deaths – more than six times the number of casualties from landmines, which receive much more public attention.

Balkan temperament — combined with weapons — rarely ends up in protection and much more often in bloody tragedy. Crimes of passion, not thinking about consequences of one ‘s actions or simply rage is most-often heard from those using the weapons, while the victims cannot say much in their defence, as they often do not survive :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

FBiH internal affairs ministry officials say that despite continuous activities undertaken to collect weapons and ammunition, citizens still possess large quantities left over from war.

http://www.eurasiareview.com/13012012-b ... forcement/

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2012, 18:13 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Uvijek postoji šverc i crna berza kao i vojni viškovi. Veće armije svijeta trljaju ruke kad se negdje pripuca u lokalno-gerilskom karakteru. Znate onu kad je mir tri metka marku, kad je ofanziva dva metka marku.....očiste magacine od šrota i još zarade paru :roll:

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2012, 18:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
nepokoreni je napisao:
Uvijek postoji šverc i crna berza kao i vojni viškovi. Veće armije svijeta trljaju ruke kad se negdje pripuca u lokalno-gerilskom karakteru. Znate onu kad je mir tri metka marku, kad je ofanziva dva metka marku.....očiste magacine od šrota i još zarade paru :roll:

Baš to. Ako postoji volja za novim ratom (a ja sam siguran da postoji na ovim prostorima), najlakša stvar je nabaviti oružje.

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2012, 18:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Evo lista sta sve ima samo pitanje gdje se sta nalazi i koliko ko cega ima ?

http://en.wikipedia.org/wiki/Armed_Forc ... erzegovina

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 405 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]