banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 18:49

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5854 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140 ... 293  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 20 Mar 2021, 15:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Sve to što je obećao i najavio te i činjenica da je za revizorski tim angažovao neke likove koji u političkom smislu u bl ne uživaju nikakav ugled samo govori u prilog činjenici da mu smjernice daju iz Sarajeva....a to zna biti mač sa dvije oštrice.

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2021, 15:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
To jebada manjka godina i manjka materijalne i personalne infrastrukture.
Ali ni Dodikovi omladinci nisu nista sposobniji od Draleta. Tako da ko nije ucio njemacki, neka krene...

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2021, 18:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Велики парк са језером између Делте и кампуса?

https://banjaluka.net/poceli-pripremni- ... a-jezerom/

Што он има фетиш на паркове, прво чиме се бави је парк Петар Кочић па сад нови парк?

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2021, 18:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Zar nije tu bio planiran stadion?
https://www.banjaluka.rs.ba/wp-content/ ... Supila.jpg
Čekamo još muzičku fontanu...

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2021, 19:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
danijell je napisao:
Svi znate da mislim sve najgore o Draletu i da smatram da nema nista ni od ovog gradj. poduhvata, ali ako cemo realno, 100 puta je bolja ideja da ovdj ide park nego jebeni stadion. Stadion treba izvuci negdje izvan grada, npr. srusiti toranj Incel i tamo napraviti u jednom dijelu.

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2021, 19:07 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Kome stadion? Kojoj to publici? Kojem fudbalskom klubu treba veći stadion od Gradskog?

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2021, 19:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

danijell je napisao:

Има ли регулациони план баш за дио поред Делте?

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2021, 19:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
Kome stadion? Kojoj to publici? Kojem fudbalskom klubu treba veći stadion od Gradskog?

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока

Zar to ne ide na rusenje nekad negdje?

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2021, 19:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Maj 2018, 09:42
u kuloarima ide priča da notorni Vladimir Beba Popović kupi prnje iz Đukanovićeve jazbine i preseljava svoju marketinšku trovačnicu u Banjaluku, a navodno je angažman usmjeren na Draletov "pokret". pošto čuo - poto prodo, meni malo vjerovatno ali neka ostane da sam prvi javio. :D

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2021, 20:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Trenutno na stranici grada samo onaj dio koji sam ostavio. Ima noviji plan za taj dio, Delta, i tu piše da je pored planiran sportsko-rekreativni centar.
https://www.banjaluka.rs.ba/wp-content/ ... _Delta.jpg

Nekada se i pisalo o tome.
https://www.glassrpske.com/lat/novosti/ ... usa/239224
https://www.nezavisne.com/sport/ostali_ ... dion/35826

Tako da ne vidim ovdje izmjenu urbanističkog plana vezano za ovaj park..
https://www.banjaluka.rs.ba/gradska-upr ... 8%d0%ba-2/

Inače, nije to samo stadion. I to kako ne treba bolji stadion... Tu se uvijek može izvući i novac preko fudbalskog saveza od FIFA, UEFA... Ipak se Vico uglavio na vrh :D Eventualno za neku zajedničku kandidaturu, pa možda neka međunarodna utakmica da se odigra... Ako mogu po Srbiji praviti manje, ali savremenije stadione, zašto ne bi Banjaluka mogla imati...nekada.
Dobro, pitanje je koliko je potreban stadion od 30000 mjesta i 50 miliona evra, kao što su nekada spominjali za onaj render. Ali Gradski koji je ostao improvizacija zarobljena u vremenu. Donedavno gori instalacija na reflektoru, ručno prebacivanje rezultata... Ima nekih koji idu na utakmice. Za 5-10 godina možda bude i više. A možda isto tako Delta bude prazna kao što su recimo širom Amerike tržni centri prazni. I još se više ljudi odseli... Pa onda taj park tu pored bude taman za studente da se narkomanišu i opijaju :D

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2021, 20:10 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
Eto Draška sutra u Česmi da priča o mostu...

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2021, 20:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
danijell je napisao:
Trenutno na stranici grada samo onaj dio koji sam ostavio. Ima noviji plan za taj dio, Delta, i tu piše da je pored planiran sportsko-rekreativni centar.
https://www.banjaluka.rs.ba/wp-content/ ... _Delta.jpg

Nekada se i pisalo o tome.
https://www.glassrpske.com/lat/novosti/ ... usa/239224
https://www.nezavisne.com/sport/ostali_ ... dion/35826

Tako da ne vidim ovdje izmjenu urbanističkog plana vezano za ovaj park..
https://www.banjaluka.rs.ba/gradska-upr ... 8%d0%ba-2/

Inače, nije to samo stadion. I to kako ne treba bolji stadion... Tu se uvijek može izvući i novac preko fudbalskog saveza od FIFA, UEFA... Ipak se Vico uglavio na vrh :D Eventualno za neku zajedničku kandidaturu, pa možda neka međunarodna utakmica da se odigra... Ako mogu po Srbiji praviti manje, ali savremenije stadione, zašto ne bi Banjaluka mogla imati...nekada.
Dobro, pitanje je koliko je potreban stadion od 30000 mjesta i 50 miliona evra, kao što su nekada spominjali za onaj render. Ali Gradski koji je ostao improvizacija zarobljena u vremenu. Donedavno gori instalacija na reflektoru, ručno prebacivanje rezultata... Ima nekih koji idu na utakmice. Za 5-10 godina možda bude i više. A možda isto tako Delta bude prazna kao što su recimo širom Amerike tržni centri prazni. I još se više ljudi odseli... Pa onda taj park tu pored bude taman za studente da se narkomanišu i opijaju :D

Ako ce UEFA platiti kao u Srbiji, treba nam stadion od 50.000 stolica i sve moguce popratne zajebancije.

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2021, 21:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa kakvi su muljatori u tim organizacijama, ne sumnjam da će Vico tu nešto izganjati... Ali im Draško sada upada u kadar :D

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2021, 22:23 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Borcu stadion od 10K max, nesto slicno kao sto se pravi u Osijeku. Sve preko je bacanje para.

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2021, 10:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Стадион је посебна прича и невезана је за Драшка.

Да ли треба, треба, поготово ако се за њега добију паре од УЕФА.
Да ли треба ту гдје је планирано, то је друга прича. Да ли има логике да планираш нови центар града и да у полукругу од 500 метара имаш зграду Владе, велики шопинг центар, конгресни центар, масу стамбених зграда, а онда и стадион, а при томе јако скромна транспортна структура (источни транзит који је фактични булевар, остало су све уличице)? Стадиони су и у Београду и у Сарајеву и у Загребу извучени ван центра, на граници периферије.

Али занимљиво је ово за парк са језером. Прво чија је то одлука?
Драшко је у кампањи имао те излете типа сконтао у вријеме пандемије да се нешто о томе треба рећи, нашао слику неке болнице на интернету па представио идеју да у Бањалуци треба направити градска болница. Без икакве озбиљне анализе реалних потреба, али добро, то је кампања, па се свашта лупа.
Али ово са парковима ми говори да он тако наставља и као градоначелник.

Једна од заиста позитивних ствари које је Игор урадио је покушај увођења неког реда у архитектуру и урбанизам града кроз институцију градског архитекте. Бања Лука је последњи пут осмишљена конкретније након земљотреса, последњих 30 година нико то озбиљније није сагледавао. И кренуло се од центра града, кренуло се кроз јавне конкурсе за нека рјешења као што је било за простор старе аутобуске или концертне дворане.
Неко сматра да је ту било политике или да Иван није добро рјешење за градског архитекту? ОК, промјени Ивана, али не можеш рећи да то није добар приступ, јер је систематичан и јаван.

И сад Драшкић, принц на коњу, бори се за правду, за права малих људи, убија аждају, али не јебе ничије мишљење, него он враћа "стару чесму у парк ПК" и прави нови парк тамо гдје није предвиђен по регулационом плану.

Рецимо, шта ће нови велики градски парк 300 метара од другог великог градског парка, парка Младен Стојановић? Ђе то има?

Оно што је информација коју сам добио је да је Рутинг добио налог да ради нови регулациони план за простор Акване по коме ту не би била Аквана него стамбене зграде. Ако је то истина, онда дјечак није наиван и напади на пословање Акване имају другу димензију.

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2021, 10:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Rekoh li ja da ce nove zgrade biti na najludjim mjestima. Samo sacekajte jos godinu dve.

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2021, 13:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Maj 2010, 00:48
Bilo kakav park van grada je promasena ideja, ako neko hoce da sjedne u auto i ide na park i jezero eno Manjače.

Za stadion bi bila takodje dobra lokacija blizu Prijedorske petlje,ali i to je promasaj jer smo mi takvi lijeni i malo ljudi bi sjelo ma busi provozalo se do petlje da pogleda Borca,tako da bi bio bise prazan nego iole pun.

Sustina evo ako pricamo o toj lokaciji ja bih opet bilo kakav park i zelenilo mego beton i zgrade.

Ako cemo svemu i svakom projektu (bilo ko da radi) tražiti manu,mozemo to beskonačno raditi...

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2021, 13:50 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Park MS je mali i kad je lijepo vrijeme pretrpan ke ljudima. Podrzavam i svidja mi se lokacija i velicina, spojiti sa kampusom i dobiti jednu cijelinu, fakulteti su tu, dati im park da to odrzavaju, sumarstvo, hortikultura... Lokacija idealna a neiskoristena dosad.

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2021, 14:20 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
Slažem se sa ovim što @shoole piše.

Odluke ne treba da donosi čovjek/pojedinac, već institucija čiji je to posao.
Ako institucija gradskog arhitekte kaže da je na lokaciji XY potrebno ili poželjno izgraditi objekat MN, onda to treba tako da bude. A ne da Mile, Draško, Radišić ili neko drugi vedri i oblači...

Mana parka na ovoj lokaciji je što se ne naslanja na neko veće naselje, pa da time bude pristupačniji većem broju ljudi.
No opet, meni ovo nije loše rješenje, iskren da budem...
Možda ne bi bilo loše da se otvori ili sruši ograda kampusa i tako poveže park i recimo botanička bašta...

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Poslednji put menjao Castra dana 21 Mar 2021, 14:23, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2021, 14:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
skypostman je napisao:
Park MS je mali i kad je lijepo vrijeme pretrpan ke ljudima. Podrzavam i svidja mi se lokacija i velicina, spojiti sa kampusom i dobiti jednu cijelinu, fakulteti su tu, dati im park da to odrzavaju, sumarstvo, hortikultura... Lokacija idealna a neiskoristena dosad.

Fakulteti jedva sebe i svoje zgrade održavaju, a da sad krenu i jedan park??? Pa ona džungla do Vrbasa u kampusu je dokaz za to, treba im 3 godine da se neko nakani da pokosi i uredi to malo, o travi d a ne pričamo. Dok su cigani za konje kosili prije 20 godina i isti pasli oko pravnog, i bilo je nekog reda, sad ljudi sa alergijom ne smiju proći po mjesec dva dok se ne sjete da se pokosi livada.
Neka parka, treba nam, nisam protiv, samo dobro izračunati oko održavanja koliko treba. A ne kao park PK, pola pločica oronulo, rasvjeta upitna, kanti za smeće nigdje po gradu, trči trči pa jedna na kilometar dva....
Tako se ne održava grad...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5854 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140 ... 293  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]