banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Avg 2025, 12:43

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 385 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 20  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 18 Nov 2012, 20:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Vidiš ih kakve su, znači fukara stroga, a takve su i cifre, imaju za režije, malo germe i brašna, možda jednom sedmično malo mesa, a nedeljom besplatan meni u mekdonaldsu, međutim gadnoj besposlenoj, lijenoj fukari je i to premija. Ne čudim se tim kujama, već se čudim svima ostalim Srbima u Srbij koji to podnose i tolerišu, nekad mi se čini da su svi Srbi u Srbij po zatvorima.

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2012, 20:41 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jul 2011, 00:36
svapska kuja

Doris Pak, zastupnica u EP: Generali su heroji

Svi oni koji su Gotovinu i Markača nazivali herojima nisu pogrešili i vrlo mi je drago što će se dvojica generala uskoro sastati sa svojim najmilijima u Hrvatskoj.

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2012, 00:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Apr 2011, 07:15
Kamenovan autobus u Doboju u kojem su se nalazili bivši pripadnici 115. Imotske brigade koji su se vraćali iz Vukovara.

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2012, 00:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
E tako. Sad samo kulturno "ostro osuditi incident"

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2012, 07:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ma šta osudit, zatjerat sve u pizdu materinu i gotovo...
Kome ba da se mi prilagođavamo, nek se oni nama prilagođaaavaju.... :lol:

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2012, 10:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Gotovina Srbima: Vratite se u Hrvatsku

General Ante Gotovina dao je intervju za beogradski "Kurir" u kome poziva protjerane Srbe da se vrate u Hrvatsku "jer je to njihova domovina".

"Oni (Srbi) su građani Hrvatske. To je njihova domovina kao što je i moja, tu je njihova kuća. Nije ovo moje više nego što je njihovo", rekao je Gotovina u intervjuu za "Kurir" i dodao da "budućnost zavisi od nas, ona je ispred nas".

Na zahtjev novinara da direktno pozove Srbe da se vrate u Hrvatsku, Gotovina je odgovorio:
"Pa, da. Vratite se... Hm. Pa kako ja nekog mogu pozvati da se vrati svojoj kući? To je njihova kuća".

"To je stvarnost, ovo je i njihova kuća, oni treba da budu u svojoj kući ako to žele. To je jasno. Pa nije ovo moje više nego što je njihovo. One koji žele da se vrate, koji imaju kuće ovde ne treba ja da pozivam. Oni treba sami da dođu", kaže Gotovina.

U komentaru na oslobađajuću presudu u vezi sa akcijom "Oluja" i pitanje da li će se u Hrvatskoj boriti da slučajevi poginulih budu procesuirani, Gotovina je kazao:

"Gledajte, bio je rat. To je stvar prošlosti, okrenimo se budućnosti, a ono što je prošlost, pripada prošlosti i postoje institucije koje se time bave".

Gotovina je rekao i da on ne može da insistira na tome da oni koji su možda počinili zločine u njegovo ime budu procesuirani.

"Kako ja na tome mogu da insistiram? Da li ja to nekoga treba da savetujem? Ko sam ja da savjetujem institucije da rade svoj posao? Svaka institucija radi svoj posao po zakonu", ocijenio je Gotovina.

Na pitanje da li je imao u Haškom tribunalu prijatelja među Srbima, on je rekao da je "prijateljstvo stvar koja se gradi".

"Morali smo da živimo zajedno i živjeli smo u skladu s tim", zaključio je Gotovina za "Kurir".

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2012, 15:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Slika

Kandićeva :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2012, 18:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
СКАНДАЛОЗНО: Хаг спреман да осуди Шешеља и на 35 година затвора!
Spoiler:
БЕОГРАД – Војислав Шешељ, председник Српске радикалне странке, против кога се води поступак у Хагу за наводне ратне злочине на простору Хрватске, БиХ и Војводине од 1991. до 1993. године, могао би да буде осуђен и до 35 година.

Према неким информацијама које су стигле из Руске Федерације судије Трибунала у Хагу у марту 2013. могле би да осуде Шешеља на казну затвора између 25 и 35 година робије, што би био правни нонсенс.

- Иако, не постоји правна могућност да лидер радикала остане више у притвору у Хагу, не треба одбацити овакву могућност поготово, ако она долази из Русије. Последња дешавања и пуштање на слободу Анту Готовину и Младена Маркача који су већ били осуђени у првостепеном поступку, па сада пуштени, говори нам само д у Хагу има свега осим правде. Али оваква могућност и осуда Шешеља била би додатни преседан у правосуђу – наводи наш извор.

Тужилаштво Хашког трибунала затражило је да Шешељ буде осуђен на 28 година затвора због, како су навели, злочина над несрбима у Хрватској, Војводини и Босни и Херцеговини од 1991. до 1993. године.

Тужилац Матијас Маркушен тврди да је Шесељева кривица доказана и затражио од судија да Шешеља прогласе кривим по свих девет тачака оптужнице која га терети за злочине против човечности и кршење закона и обичаја ратовања, а то према речима нашег саговорника су чисте глупости.

Лидер СРС-а оптужен је за злочине против човечности – прогон несрба на политичкој, расној и верској основи; депортацију и присилно премештање, као и за кршење закона и обичаја ратовања – убиства, мучење, окрутно поступање, безобзирно разарање села или пустошење које није оправдано војном нуждом, уништавање верских објеката и пљачкање јавне или приватне имовине.

Према таквој оптужници, која се сматра апсолутно политичком, Шешељ је, наводним, говором и пропагандом мржње починио прогон Хрвата из Вуковара и војвођанског села Хртковци, док су остале злочине физички починили добровољци СРС-а које је он регрутовао, индоктринирао мржњом према несрбима, организовао и послао на ратишта, у оквиру удруженог злочиначког подухвата чији је циљ било стварање Велике Србије.

Шешељ је 20. марта 2012. Када је изнео завршну реч рекао да је процес против њега био политички мотивисан и да је био изложен политичком прогону.

- Овај процес био је процес на задату тему – рекао је Шешељ и објаснио да је тужилаштво тек после подигнуте оптужнице почело да води истрагу како би јој прилагођавало изјаве сведока.

Челници Српске радикалне странке, после одлуке да се на слободу пусте Готовина и Маркач, затражили су пуштање на слободу и Војислава Шешеља.

Суђење Шешељу почело је у новембру 2007. У судском притвору у Шевенингену Шешељ је од 24. фебруара 2003. године, када се добровољно предао одмах пошто је Трибунал обелоданио оптужницу против њега.

(Правда)

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2012, 18:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2006, 15:21
Osude li Seselja a ove puste...onda stvaaarnooo...

На высокий берег на крутой.

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2012, 18:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Avg 2011, 23:08
sinoc slusam Dnevnik na RTRS, nasi izdvajaju oko 100 000 eura za sve haske optuzenike ... tako da me nista ne cudi ... ko vise izdvoji para, na slobodi je.

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2012, 18:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2006, 15:21
Ja sam mislio da ce ovo pustanje ustasa od strane suda u Hagu bar malo osvijestiti gradjane Srbije i pokazati kakav je sud u Hagu i sta nam Evropa radi. Medjutim...nista. Ne mogu vjerovati koliko po raznim portalima i forumima i dalje pricaju da nam je buducnost u Evropi, da moramo postovati sud...da su nasi generali cinili zlocine. Mi jednostavno kao narod nismo ni zasluzili da opstanemo.

На высокий берег на крутой.

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2012, 19:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Interesantno,a Dodik je pozivao Karadžića da se preda sa riječima predaj se vucibatino.

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2012, 19:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Šešelj je već osuđen, jer da nije tako pustili bi ga 10 minuta nakon što je otišao tamo, ustvari, nasmijali bi se na optužnicu, a šeki tolike godine tamo zbog verbalnog delikta, potpuno nevin, jedini zločin mu je što je Srbin i na čelu srbske stranke. Živio Šešelj - smrt izdajničkoj Srbij!

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2012, 19:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
404_forbidden je napisao:
sinoc slusam Dnevnik na RTRS, nasi izdvajaju oko 100 000 eura za sve haske optuzenike ... tako da me nista ne cudi ... ko vise izdvoji para, na slobodi je.

Procitah negdje da pravda kosta 27 miliona evra. Toliko su Hrvati dali valjda.

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2012, 19:41 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Ah ćuj, ostrvo manje više ne? Zakaj ne prodat....ima ih tisuću dvijesta.

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2012, 19:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

A koje su to ostrvo prodali? :roll:

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2012, 19:46 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Cinizam, kolega cinizam...Slika

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2012, 19:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Avg 2011, 23:08
Danny ^_^ je napisao:
Citiraj:

Procitah negdje da pravda kosta 27 miliona evra. Toliko su Hrvati dali valjda.

to je okvirna cifra, jos su izdvojili najmanje toliko

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2012, 19:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Mislim da su poceli prodavati ostrva, negdje smo pisali o tome. Ionako im je cijelo primorje u Germanskim rukama. :)

Opet to je druga stvar, ovdje je najbitnija stvar drzava koja je stala iza svojih ljudi, na ovaj ili onaj nacin, a to su Hrvati uradili zar ne ;)

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2012, 19:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Lako je platiti i dobiti za nešto ako na primjer neko ima kod kuće...

Citiraj:
Sud u Čikagu se proglasio nadležnim da sudi po tužbi Srba protiv agencije MPRI. Tuže američku kompaniju za učešće u genocidu i progonu 200.000 Srba iz Krajine

PREDMET građana SAD protiv agencije MPRI je prihvaćen, jer ima dubinu i ozbiljnost. Do kraja septembra treba da tužitelji i tuženi iznesu argumentaciju za početak sudskog procesa, koliko će svedoka pozivati, koliko će trajati postavljanje pitanja i koliko će trajati iznošenje kompletne argumentacije. Tačno vreme početka suđenja biće naknadno objavljeno.

Kako to da Gadafi sa 200 milijardi nije uspio nešto srediti za sebe, ako je sve do novca.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 385 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 20  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]