banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 16:49

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 405 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 21  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 24 Jan 2012, 12:38 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Sjećam se jedne emisije na BN TV. Mislim da se zvala Puls i tada je bilo aktuelno entitetsko glasanje a gost je bio Nebojša Radmanović. Javio sam se u emisiju i Radmanović je odgovorio na moje pitanje da nema ništa od ukidanja entitetskog glasanja jer taj mehanizam omogućava zaštitu od preglasavanja na državnom nivou.

Takođe ne bi se smio ukinuti ni MUP jer bi opet bilo vršljanja iz FBiH.

Stranke iz FBiH razlog ukidanja entitetskog glasanja navode u navodnoj zloupotrebi tog mehanizma od strane stranaka iz Republike Srpske. Međutim povlačenje tog poteza ne bi ni bilo u tolikoj mjeri da nema unitarističkih prohtjeva iz Sarajeva.

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2012, 12:42 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Nego mene zanima sljedeće kada već govorite o nezavisnosti kako riješiti problem Brčkog! Brčko dijeli Srpsku a nije pod njenom kontrolom!

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2012, 13:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
_зока je napisao:
Schlager je napisao:
nakon ukidanja vojske,dinara,licnih karata,tablica,himne,grba,ukidanje entitetskog glasanja bi bilo zavrsni udarac republici srpskoj,jer,kad bi to proslo,onda se slobodno moze reci da republika srpska vise ne postoji i da je samo jedna prazna ljustura.....

nema od toga nista.....

Sve odluke o ukidanju koje si nabrojao su ukinute uz potpis izabranih zvaničnika RS. Znači i za eventualno ukidanje entitetskog glasanja neko od vlastodržaca u RS bi trebao potpisati. Valjda nema neko dovoljno pokvaren i lud da učini to.

U pravu si,izabrani zvaničnici koji su u tom trenutku bili u dobroj mjeri zagrizli u kriminal i korupciju i kad su im Pedi i društvo stavili muda u procjep svega su se odrekli.Sjećam se jedne Pedijeve izjave Dodiku kad mu je rekao doslovno imam te u šaci.Da su odbili da potpišu to bi za njih u najboljem slučaju bilo političko samoubistvo a da sad ukinu ovo što je ostalo to
bi bilo i fizičko samoubistvo.

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2012, 13:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2008, 11:23
hercegovac27 je napisao:
Nego mene zanima sljedeće kada već govorite o nezavisnosti kako riješiti problem Brčkog! Brčko dijeli Srpsku a nije pod njenom kontrolom!

Nasi su u ogromnoj vecini tamo tako da nece biti vise nikad zatvoren koridor

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2012, 19:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
Schlager je napisao:
nakon ukidanja vojske,dinara,licnih karata,tablica,himne,grba,ukidanje entitetskog glasanja bi bilo zavrsni udarac republici srpskoj,jer,kad bi to proslo,onda se slobodno moze reci da republika srpska vise ne postoji i da je samo jedna prazna ljustura.....

nema od toga nista.....

1) Vojsku ukinuti potpuno narod kopa po kontejnerima a ovi uzdrzavaju 10,000 lijencina koje nerade nista i primaju plate helikoptere pretvorit u medicinske i vatrogasne ostavit mozda neki simbolican broj npr 2000 nekih specijalaca ako udjemo u NATO da idu po onim misijama malo glume Ramba + demineri koji su itekako potrebni na ovim prostorima

2) Licna karta mislim da sam cuo da je donesen zakon da u licnim stoji entitet u kojem zivis

3) Tablice pa dobro grb BiH a pored njega grb RS-a ako osoba je registrovana u tom entitetu tako bi obje strane bile zadovoljne

4) Ukidanje Dinara pa normalno KM je valuta na cijelom prostoru BiH necemo cirkus pravit i Hrvati su dugo forsirali Kune dole u Hercegovini pa je i njih pritisnulo da predju na KM

5) Himnu netreba oprostit cista glupost sto je ukinuta :( Mileta stisnut da propjeva Boze pravde opet 8) i grb vratit

6) Ukidanje entitetskog glasanja sci fi nece se desiti :evil3:

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2012, 22:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 00:25
_зока je napisao:
Schlager je napisao:

nema od toga nista.....

Sve odluke o ukidanju koje si nabrojao su ukinute uz potpis izabranih zvaničnika RS. Znači i za eventualno ukidanje entitetskog glasanja neko od vlastodržaca u RS bi trebao potpisati. Valjda nema neko dovoljno pokvaren i lud da učini to.

Naravno da ima. Dragan Čavić koji nas je najviše razjebao bi mogao i da nas dokusuri, a tu je i Mladen Ivanić, pa i neke sitnije ribice npr. gradonačelnik Doboja, pa onda onaj o'cepljeni socijalista isto načelnih neke opštine (ne mogu se sad setiti ni njegovog imena ni imena opštine) i sl. Ima kod nas, nažalost, uvek dežurnih izdajnika, stranih plaćenika i izroda... :(

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2012, 23:32 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Pa to su sve neki periferni likovi i teško da će se naći u poziciji da potpisuju nešto tako bitno.

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2012, 04:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 00:25
Boga mi nisam siguran, ali daj Bože da si upravu, međutim Čavića i Ivanića izgleda guraju stranci i plaćaju im kampanje i sve ostale potrebe za dolazak na vlast. A setimo se izbora oktobra 2010. da je Nebojša Radmanović za dlaku uspeo pobediti Ivanića. S obzirom na jako lošu ekonomsku situaciju u R.Srpskoj mislim da bi im na sledećim izborima mogla proći priča da Srpska nije ugrožena i da je ona neupitna što se tiče političkog stanja već da je ugrožena ekonomski i da će je oni izbaviti i da će ljudi imati veće plate i penzije i tako to. I kad dođu na vlast (mislim ako dođu) ekonomska situacija verovatno neće biti bolja, a oni će otići u Sarajevistan i stranci će ispred Čavića staviti punu flašu njegovog najomiljenijeg viskija i čašu, a pred Ivanića tekst optužnice i dok ovaj bude čitao i razmatrao koliko ga i šta čeka ako ne pristane na ukidanje entitetskog glasanja i policije RS, dotle će se Čavić nasisati i onda će obojica tako ''odrađena'' da potpišu sve što se od nijih zahteva. Nama u tom slučaju ostaje par opcija (a sve su loše), da se povinujemo unitarnoj islamskoj BiH, da se čistimo odavde ili da dižemo ustanak-revoluciju, to znači novi krvavi rat.

P.S. U istoriji srpskih izdajnika Dragan Čavić u periodu 2004-2005-2006 je verovatno bio najisplativiji i najjeftiniji za naše neprijatelje, svega nekoliko flaša viskija. Sad bi ovde trebao ići lol smajlić ali meni to nije smešno pa moram staviti ovo :x :angry4:

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2012, 19:37 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Citiraj:
DISOLUCIJA BIH SVE PRIHVATLJIVIJA I ZA ZAPAD
Deset zemalja bi priznalo RS

Nezavisnost Republike Srpske u slučaju raspada BiH brzo bi priznale Rusija, Izrael, Makedonija i niz afričkih zemalja, tvrdi za Press RS dobro obavešteni izvor iz diplomatskih krugova u Sarajevu! Istina, Moskva, Tel Aviv i Skoplje, tvrdi naš sagovornik, u trenutnoj situaciji u kojoj se nalazi BiH ne bi javno priznali da podržavaju nezavisnost RS, ali bi to sasvim izvesno učinili u slučaju raspada ili disolucije BiH!

Naš sagovornik ističe da predsednik RS Milorad Dodik ima čvrste argumente za tvrdnju koju je izneo pre dva dana tokom duela sa liderom LDP-a Čedomirom Jovanovićem, kada je javno rekao da bi nezavisnost Srpske odmah priznalo desetak zemalja.
- Moćne zapadne zemlje shvataju da probleme u funkcionisanju BiH ne pravi Banjaluka, već Sarajevo. To više nije zabranjena tema čak ni u Vašingtonu, gde trenutno boravi predsednik Narodne skupštine RS Igor Radojičić. Pouzdano znam da i on, kao i predsednik Dodik, koristi svaku priliku da svet upozna sa realnim problemima koji se u ovakvoj BiH izgleda ne mogu prevazići nikakvim dogovorom - kaže naš sagovornik.
Prema njegovim tvrdnjama, u zapadnim diplomatskim krugovima sve glasnije se govori o mogućnosti disolucije BiH. Ističe i da nema nikakve sumnje da bi RS u slučaju da proglasi nezavisnost odmah dobila podršku nekoliko prijateljskih zemalja, među kojima bi verovatno bile i svetske sile poput Rusije i Izraela.

- Priča o otcepljenju i nezavisnosti RS do sada je bila odgovor na stalne zahteve iz Sarajeva za njeno ukidanje i unitarizaciju BiH. Pošto ta sarajevska retorika ne prestaje, priča o nezavisnosti bi mogla da postane veoma ozbiljna. Ako Sarajevo, pre svega pravosudne institucije BiH koje su formirane voljom bivšeg visokog predstavnika Pedija Ešdauna nastave da ponižavaju RS, njenom rukovodstvu neće preostati ništa drugo, nego da krene svojim putem - kaže naš sagovornik.
Istorijska neminovnost

Profesor na beogradskom Fakultetu za bezbednost i bivši sekretar Misije BiH pri Ujedinjenim nacijama Darko Trifunović smatra da je nezavisnost Republike Srpske istorijska neminovnost. On ističe da je u tom kontekstu jednostavno nemoguće izbeći poređenje RS i Kosova.

- RS ima veće pravo na nezavisnost od Kosova i ako se odluči na taj korak, sigurno će dobiti podršku brojnih zemalja. Ne znam da li rukovodstvo RS ozbiljno razmišlja o toj mogućnosti, ali znam da ih sarajevski političari svojim potezima svakodnevno teraju da se odluče na taj korak - kaže Trifunović.

Sarajevo, tvrdi on, ne radi apsolutno ništa da od BiH napravi prosperitetnu i decentralizovanu zemlju i ne čini ništa da BiH učini atraktivnom za RS. Naprotiv!

- Sarajevo radi sve da dođe do raspada BiH. Ako vas neko svakodnevno ponižava, ako javni servis FBiH napravi grozomornu emisiju u kojoj popljuje sve što je srpsko, od Svetog Save do današnjih dana, i ako to rade oni kojima su ruke krvave do lakata, onda vam ne preostaje ništa drugo nego da razmišljate o otcepljenju. Ukratko, ako se RS odluči da krene putem nezavisnosti, to neće biti iz hira, već zato što ju je Sarajevo nateralo na to - smatra Trifunović.
Odgovor na pritiske

Profesor na banjalučkom Fakultetu političkih nauka Miodrag Romić kaže da rukovodstvo RS, pre svega predsednik Milorad Dodik, govoreći o nezavisnosti RS u stvari odgovara na stalne pritiske iz Sarajeva i iz određenih međunarodnih krugova koji ne kriju netrpeljivost prema RS. On ističe da je poverenje u instituciju predsednika RS od ogromnog značaja za očuvanje naših vitalnih interesa.

- Na neprestano pozivanje na ukidanje RS morao se naći adekvatan odgovor. Ako vas neko stalno napada bez ijednog opravdanog razloga i nikako neće da prestane, jednostavno morate naći način da se odbranite, a jedan od načina je i da se sklonite od njega - kaže Romić.

Izvršni sekretar SNSD-a Rajko Vasić nije želeo da govori o konkretnim zemljama koje bi „na prvu loptu" priznale samostalnost Srpske, ali kaže da bi to sasvim sigurno uradile zemlje koje su i do sada uvažavale RS i njen državotvorni karakter.

- Većina građana zna koje zemlje su prijateljski nastrojene prema Srpskoj i Srbima i među njima su i one koje bi sigurno priznale nezavisnost RS. U svakom slučaju, onome ko prati geopolitičku scenu je jasno da je po pitanju BiH došlo do polarizacije na dva koncepta. Prvi je islamsko-bošnjački koncept centralizacije, a drugi je evropski koncept decentralizacije. Na tragu toga, potpuno je jasno koji koncept podržava i koji odgovara Srpskoj - kaže Vasić.

Mržnja prema Srbima ne prestaje

Darko Trifunović upozorava da su obični građani u celoj BiH, ne samo u RS, umorni od huškačke retorike i govora mržnje koji dolaze iz Sarajeva.

- Žalosno je što je mržnja prema Srbima jedina veza između pojedinih službenika OHR-a, većine sarajevskih političara i islamskog kora.

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2012, 19:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
ja sam počeo talas.

yeeee!

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2012, 19:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ja vjerujem kada se Vožd u četiri oka nađe sa nekim državnikom pita, za mišljenje u vezi nezavisnosti RS. I ja da sam na njegovom mjestu pitao za mišljenje i podršku.

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2012, 19:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
ti si mnogo naivan. "vožd" je takva kukavica koja ne smije da pomene republiku srpsku u tim razgovorima a da se prethodno ne zakune deset puta na bosnu.

jednostavno, koliko god imali nesposobnu vlast bosna je jedna takva ruina da će se sama od sebe raspasti. naravno, bez dodika i bosića bi išlo mnogo brže, al jebeš ga kad nemamo bolje.

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2012, 20:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
A,izvinte ko vam garantuje da će nam biti bolje ako se odvojimo i postanemo samostalni.Da li smo dovoljno jaki da sami opstanemo.Da li vas u životu vodi samo mržnja ili razmišljate svojom glavom.

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2012, 20:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
Evo par pitanja :

1)Ko nece priznati RS ako se pozeli ocjepiti ?

2)Sta ce biti sa Srbima u Federaciji ako dodje do ocjepljenja RS-a ?

3)Kolike su sanse da opet izbije rat u jednom takvom scenariju ?

4)Kolike su sanse da RS postane nesto slicno Kosovu dakle ni tamo ni vamo ni dio drzave BiH ali ni samostalna drzava ?

5)Sta ce biti sa i onako posrnulom ekonomijom u RS-u ?

6)I ono glavno da li su gradjani Republike Srpske svjesni sta sve donosi jedan takav potez ?

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2012, 20:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
Na istoku stare price, na zapadu nista novo :lol:

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2012, 20:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
spijo je napisao:
A,izvinte ko vam garantuje da će nam biti bolje ako se odvojimo i postanemo samostalni.Da li smo dovoljno jaki da sami opstanemo.Da li vas u životu vodi samo mržnja ili razmišljate svojom glavom.

Па за почетак, сви, и једни и други и трећи, ће престати да упиру прстом на оне друге/треће и вичу "ви сте криви за ова срања". Што је по мени сасвим доста за почетак. Уосталом, ко се сјећа атмосфере пред разлаз Србије и Црне Горе, знаће о чему причам. Сад више није Србији крива Црна Гора нити је Црној Гори крива Србија за усрану ситуацију у којој се обе државе налазе.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2012, 20:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Raspad BiH ne vodi novom ratu. Malo bi se zapomagalo po tv-u i to je to. Bosna je Zapadu zadnja rupa svijeta tako da se ni tu nece mnogo uzbudjivati.
Jedino sto je to jako skup sport i narod nema snage za jos jednu krizu.

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2012, 21:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
The_new_Statesman je napisao:
Raspad BiH ne vodi novom ratu. Malo bi se zapomagalo po tv-u i to je to. Bosna je Zapadu zadnja rupa svijeta tako da se ni tu nece mnogo uzbudjivati.
Jedino sto je to jako skup sport i narod nema snage za jos jednu krizu.

Ми смо у кризи константно већ 16 година...

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2012, 21:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
To tako djeluje na prvi pogled.

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2012, 21:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Lično mislim da bi bili gori od Slovenije, a bolji od Crne Gore. Neki stari problemi bi ostali i više ne bi mogli optuživati Bošnjake i OHR za sve što ne valja u državi. Morala bi se obratiti dužna pažnja na status bošnjačke i hrvatske nacionalne manjine na prostoru RS, ali takođe moralo bi se raditi na poboljšanju statusa srpske nacionalne manjine u muslimansko-kockastoj tvorevini ili ono što bi od nje ostalo.

Ono što me plaši, a to je privatizacija države, kao što Đukanović posjeduje Crnu Goru, ja vjerujem da bi Vožd pokušao učiniti to isto.

Vratili bi nekoliko stotina miliona maraka iz zajedničkih institucija, a laške bi dolazili do prijatelja na međunarodnom planu.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 405 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 21  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]