banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 15 Jul 2025, 17:45

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3389 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126 ... 170  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 27 Jan 2015, 21:36 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Jun 2014, 18:43
BeckaSkola je napisao:
Kakva je situacija u Strpcu, jedinoj vecoj enklavi na jugu Kosova. Jel upucen ko?

Najveca enklava je Gracanica.
Stpce,,,Opstina 9000 Srba i 3700 siptara+nesto Roma.
Postoji politicki sukob izmedju srpskih stranaka.SLS-koja je dozivila debakl na zadnjim izborima i koalicija Srpska koja je dobila izbore u srpskim sredinama.
U Strpcu je na vlasti ta SLS+siptari.Taci je gurao SLS.Ali je pala na citavom Kosovu na 200 glasova.
Narod zivi od drzave Srbije i malo od ove siptarske vlade.
Opstali su u teskim trenucima.I mislim da ce opstati.

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2015, 22:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
Hvala obojici. Uhatio sam skoro na rts neku reportazu o Strpcu pa da priupitam ovdje..

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2015, 22:07 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Feb 2009, 01:51
Okej, više Srba živi južno od Ibra nego na Sjeveru, @crnidjorje ima podatke koje nema Srbija. Nadam se da neki lokalac sa Kosmeta neće navratiti na ovaj forum da vidi koliko su ljudi neinformisani.
Iz tog a i više razloga, mislim da je nerealno voditi raspravu na nekom višem nivou diskusije, to je kao da pokušavaš djetetu II razreda osnovne ( po novom planu i programu) objasniti integrale.
Nadam se da će vremenom procuriti realne informacije sa Kosmeta, mnogo je toga što mediji ne znaju, ne smiju objaviti, ne žele...ko želi da više sazna, predlažem da nađe načina da prati lokalce sa Kosmeta preko fejsbuka ili neke druge društvene mreže, meni se pokazalo da je to stabilniji izvor informacija mada ne uvijek pouzdan. Planirao sam da se i sam angažujem na forumu., konkretno na ovoj temi, ali vidim da je spinovanje i neinformisanost previše veliki teret za moje vrijeme.Sada se osjećam kao i prije nekoliko godina kada su mi vrištali da ne idem dole "među šiptarluk", je li, lakše je srbovati iz fotelje, prelivati iz šupljeg u prazno, staviti trobojku na avatar, itd. Vjerovatno je potreban i takav prostor, ne bih da nastavim popovati. Poz.

“Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover.”

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2015, 22:14 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Kojom logikom na jugu Kosova ima više Srba nego na sjeveru? Na jugu ima opština Štrpce i par sela. Ništa više.

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2015, 22:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
I šta uraditi sa Srbima sa juga ? Da se mene pita ja bih to preselio u ostatak Srbije,ti ljudi dole nemaju ni minimalne uslove za normalan život.Da se Kosovo vojno vrati za to nema mogućnosti....barem ne za sada.

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2015, 23:04 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

apokalipto je napisao:
I šta uraditi sa Srbima sa juga ? Da se mene pita ja bih to preselio u ostatak Srbije,ti ljudi dole nemaju ni minimalne uslove za normalan život.Da se Kosovo vojno vrati za to nema mogućnosti....barem ne za sada.

Apsolutno se slazem.

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2015, 23:06 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

_зока je napisao:
Kojom logikom na jugu Kosova ima više Srba nego na sjeveru? Na jugu ima opština Štrpce i par sela. Ništa više.

Zoka ja mislim na sve juzno od Mitrovice.Od rijeke Ibar.Da li mislimo na isto,ako mislimo sve cu pojasniti.Nije problem.

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2015, 23:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

klauss je napisao:
Okej, više Srba živi južno od Ibra nego na Sjeveru, @crnidjorje ima podatke koje nema Srbija. Nadam se da neki lokalac sa Kosmeta neće navratiti na ovaj forum da vidi koliko su ljudi neinformisani.
Iz tog a i više razloga, mislim da je nerealno voditi raspravu na nekom višem nivou diskusije, to je kao da pokušavaš djetetu II razreda osnovne ( po novom planu i programu) objasniti integrale.
Nadam se da će vremenom procuriti realne informacije sa Kosmeta, mnogo je toga što mediji ne znaju, ne smiju objaviti, ne žele...ko želi da više sazna, predlažem da nađe načina da prati lokalce sa Kosmeta preko fejsbuka ili neke druge društvene mreže, meni se pokazalo da je to stabilniji izvor informacija mada ne uvijek pouzdan. Planirao sam da se i sam angažujem na forumu., konkretno na ovoj temi, ali vidim da je spinovanje i neinformisanost previše veliki teret za moje vrijeme.Sada se osjećam kao i prije nekoliko godina kada su mi vrištali da ne idem dole "među šiptarluk", je li, lakše je srbovati iz fotelje, prelivati iz šupljeg u prazno, staviti trobojku na avatar, itd. Vjerovatno je potreban i takav prostor, ne bih da nastavim popovati. Poz.

OK.Upravu si.Ne trebas razgovarati sa onima sa prosjekom inteligencije manjom od 70.
Samo nemoj zbog mene prekidati neke rasprave i to.Stavis me na ignore.I gotovo.
Poslace ti neko to samo upises moje ime.
Ali molim te samo mi odgovori na jedno.
Tvoja procjena broja Srba na Kosovu i odnos sjever-jug.Brojcano.

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2015, 09:28 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
_зока je napisao:

Štrpce, Gračanica, Novo Brdo, Čaglavica, Klokot, Pasjan, Parteš, Osojane, Žač, Goraždevac, Velika Hoča su veće srpske enklave. Ima još manjih posebno u istočnom dijelu Kosova.

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2015, 00:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

NenadV je napisao:
_зока je napisao:

Štrpce, Gračanica, Novo Brdo, Čaglavica, Klokot, Pasjan, Parteš, Osojane, Žač, Goraždevac, Velika Hoča su veće srpske enklave. Ima još manjih posebno u istočnom dijelu Kosova.

Tako je.
6. srpskih opstina/enklava +ostatak.Popisano je skoro 26000 Srba i to velika vecina u zadnjih par dana tkz.siptarskog popisa.Polovina Srba je bojkotovala,mnogi kazu i vise od pola.To se lako zakljuci kada se se uzme tabela proslog popisa i ovog.
Sever Kosova ima skoro 50000 Srba,mada govore od 40000-do cak 60000+.U najmanju ruku je broj isti.Ali ove price o 2 ili 3 puta vise nemaju veze sa vezom.Sta znam mozda grijesimo.
Na sjeveru nije bilo popisa.

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2015, 00:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

http://www.makroekonomija.org/wp-conten ... opis-2.jpg
Evo na ovom linku imate rezultate popisa.
Najgora situacija je u Strpcu i Gnjilanu,gdje je popisalo tek nesto vise od trecine Srba.U drugim mjestima je to dosta bolje.

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2015, 17:29 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
ljudi,kakav je ovo egzodus albanaca sa kosova?

do prije dva-tri dana nisam nesto ozbiljno ni shvacao ovo,preletim preko vijesti uz pakosno "ko vas hebe,htjeli ste drzavu,istjerali srbe,gladujte,boli me q..."...

ali ima nesto zloslutno u svemu ovome....ovo vise nije puko emigriranje,ovo je totalni egzodus....kazu da desetine i stotine autobusa iz pristine krecu svaki dan,a u madjarskoj ih je juce za jedan dan uhvaceno vise od 1000!

znamo iz istorije koliko je kod albanaca sve "spontano"....nikoliko....najsvjeziji primjer je martovski pogrom iz 2005....sve je ovo,ili dobro organizovano,ili ovi ljudi znaju nesto sto mi ne znamo,da se neki veliki haos sprema na kosovu....ovo je takva bjezanija kao da su u neopisivom strahu....
da je samo ekonomski momenat,sigurno ne bi bilo ni ovakve masovne histerije,niti bi ljudi isli panicno po ovakvom mrazu i zimi,sa djecom i zenom...sacekali bi bar proljece

volio bih da malo prodiskutujemo o ovome,i da mi neko upuceniji iznese svoje misljenje...

?????

Poslednji put menjao Schlager dana 08 Feb 2015, 17:33, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2015, 17:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Jos na to nadovezes krolovu pricu o povlacenju njemackog kapitala odavde...

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2015, 17:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Američka tehnika pritiska na Orbana

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2015, 17:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Бјеже док је свјеже. :)

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2015, 07:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

:lol: neki su se dočepali kartelskog prirodnog okruženja
http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/2/Свет/1824002/Косовски+Албанци+"заглављени"+у+Мексику.html

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2015, 07:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ovako... Po prici ovih dijasporaca odlaze oni koji imaju para (rade). Sirotinja nema sa cim. Ne gledaju sa odobravanjem... To sve dozivljavaju kao izdaju nacionalnih interesa, bar je moj utisak takav.

Poslednji put menjao The_new_Statesman dana 09 Feb 2015, 07:59, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2015, 07:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Čiča iz Rogače je napisao:
Američka tehnika pritiska na Orbana

Srbija zatvorila granicu. Bjezanija se nastavlja u drugim pravcima. Albanija, Makedonija, Crna Gora...

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2015, 08:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Da ali svi imaju srpski pasoš....nije dilema da je sve unaprijed organizovano nego koji su ciljevi svega toga.Ako su bili siromašni i gladni,pa nije to od juče.....godinama je tako...mogli su da sačekaju barem par mjeseci dok otopli a ne u sred zime. :D Ludilo.

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2015, 09:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Cini mi se da oni imaju pasos Kosova

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3389 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126 ... 170  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]