klauss je napisao:
@sinip To nabijanje koje pominješ def ne pali a i nije u redu, uostalom šta je drugo bila operacija Potkovica nego masovno protjerivanje Albanaca.Pa vidiš kako je prošlo. Ni Rusija nije protjerala Čečene preko Kavkaza. I dalje mislim da je realno rješenje svim silama se boriti za Sjever Kosova a preostalo srpsko življe u enklavama ili preseliti ( jer svakako većina, barem mladih, bi rado to učinila) ili pronaći rješenje da im se garantuje bezbjednost.
U luđačkim diplomatskim spinovima za cijelo Kosovo koje Srbija ispušta s vremena na vrijeme bojim se da će se izgubiti i 4 opštine za koje još ima nade i realne osnove. Sve ostalo mi liči na utopiju.
Није постојала никаква операција Потковица. То су глупости.
Слажем се да протеривања Албанаца са КиМ није решење, као и што се слажем да је једина могућност успостављања контроле над КиМ војна акција.
Како ми тренутно не можемо да извршимо ни једно, ни друго, треба гледати да се физички одржимо на КиМ.
Citiraj:
Smiješna mi je burna reakcija našeg življa na ovaj snimak kao eno napadoše nas opet. U realnosti, RTK je javni servis Republike Kosova, dakle finansiran od institucija u Prištini i na ovom kanalu se jedan dio emituje na srpskom jeziku. Znači, zaposleni su na budžetu Kosovara čitaj Albanaca.
Тачно, али гледај то у мало ширем контексту. Исто, би прошли и да нису запослени на РТК, него на РТС-у.
Успит, и Вучић је некидан отварао ако се не варам неку болницу, амбуланту која је финансирана средствима "владе Косова"...