Banjalucki_Behar je napisao:
A porediti politicare u RS, i FBiH, je identicno sa kopanjem ovim pemzionera po kontejnerima, golo smece

Aha, pa posto su isti, koje bi onda bilo po tvom misljenju najbolje rjesenje? Ne mislis valjda da je SDP nesto bolji od ove dvojice (Mile i Harija)?
Po mom misljenju izmedju SDP i SNSD nema neke razlike samo sto su na suprotnim stranama. Isto kao sto smo poslije rata i u ratu imali SDS i SDA koji su bili isti samo na suprotnim stranama.
Ali SDS i SDA su bar priznali da su nacionalisti, dok SNSD i SDP se prave socijaldemokrati, a isti su nacionalisti kao i ovi.
I sta je narod dobio promjenom vlasti? Nadao se da bira socijaldemokratske stranke a dobio opet nacionaliste. Opet kad je birao nacionaliste opet dobio nacionaliste. Pa koga god izaberes uvijek neki nacionalisti. Ima li neke vece stranke koja pobijedi a da se ne pretvori u nacionaliste. Izgleda i kad nenacionalisti dodju na vlast kao u ovom slucaju SNSD i SDP se pretvore u nacionaliste jer ne mogu ponuditi narodu socijaldemokratiju nego samo nacionalizam, a od toga se dobro zivi, mislim na politicare da dobro zive od toga.
U podpunosti se slazem, jednostavno nepostoji alternativa danas. Nepostoji uopste druga opcija, i to je najveci problem. Ovakva situaciija u podpunopsti odgovara i OHRu, i tako ce nazalost dugo i biti. Sta je rijesenje??? Ja mislim da ce doci vrijeme kada ce mo poceti drugacije razmisljati, kada ce prioritet biti, "hljeb na stolu" a ne ova patetika.