Ja licno nisam za raspad BiH
Mislim da treba da se makne sadasnja vladajuca garnitura i da se postave novi ljudi i da se napokon pocnemo ponasati kao prava drzava koja je eto slucajno sastavljena od 3 naroda ali mislim da nikakvo ocjepljenje pricjepljenje ili sl bi dobro zavrsilo
Nemojte me krivo shvatiti prije svega treba da gledamo svoje interese a mislim da nam nije u interesu novi rat sa Bosnjacima tako da ta prica o ocjepljenju bar sa nase strane nebi trebala da se cuje a ako Bosnje fakat postanu nepodnosljive sa svojom politikom i ako je nepromijene u neko dogledno vrijeme treba traziti izlaz iz ove situacije
A raspad BiH Bosna je ipak kroz 1000 godina bila manje vise jedinstvena cjelina i da je sad cjepamo a pretrpila je ipak ihaj vremena
Drzava od 3 naroda i nasa multi kultura bi trebala da nam bude na ponos a ne neko tesko breme

Bosna je ipak simbol suzivota svih naroda na njenom prostoru i mada danas stvari izgledaju crne mislim da treba da vise se povezujemo kao narodi a ne da se cijepamo i koljemo.
Cijepanje Bosne bi doveo do novih tenzija i mrznje medju nasim narodima nikad onda nebi prestala a to bi trebao biti glavni cilj sva 3 naroda na ovom prostoru
a to je da pokusamo naci zajednicki jezik i vratiti se suzivotu a otcjepljenja i svakojaka cijepanja drzati kao bas zadnju opciju ja ipak mislim da za ovu drzavu i ovaj narod dolaze neka ljepsa vremena vremena bez Dodika Cerica Bakira i Covica vremena kad cemo svi gledati vise sta nas spaja nego sta nas razdvaja i ici zajedno u neka ljepsa vremena
Nekad otprije sam napisao da se ova drzava treba raspasti ali kad razmislim mislim da je to bilo ishitreno razmisljanje ipak treba pokusati
dati ovoj drzavi bar jos jednu sansu i manje pricati o cijepanju a vise raditi na osvjestavanju mladih sta bi ova drzava trebala znaciti i da mrznja prema drugom i drugacijem nije donijela nista dobro A cijepanje Bosne bi vidio kao zavrsavanje Alijinog/Tudmanovog sna i njihovo vidjenje ovih prostora a sa njihovom politikom se neslazem
Bosnu nevidim kao pravo samo jednog naroda Bosna je kuca svim narodima i nacionalnostima koje zive u njoj i tako se moramo i ponasati i nezaboravljati to.
Sjetimo se da su pokusali Hrvati i Bosnjaci da promjene neke stvari u toj kuci bez saglasnosti Srba i sta im se desilo Bosnjaci ko indijanci potrpani u rezervate od 24 % BiH a Hrvati na granici da iz konstitutivnog naroda predju u manjinu
ja nezelim da ishitrenim odlukama nasih vodja budem u toru od 24 % i na granici izumiranja 
mislim da tu trebamo da izvucemo pouku iz njihovih greski i da je neponavljamo
+ ako se otcjepimo mozes zaboraviti Kosovo Kosovo i RS su povezanije nego sto se cini na prvi pogled a tu treba da se drzi ravnoteza tako da ja vidim u buducnosti kao ciljeve Srpskog naroda vracanje Kosova i zadrzavanje autonomije koja je dobijena u Dejtonu i unutar BiH
Ali opet na kraju ako je neminovno cjepanje Bosne glasao bi za ocjepljenje vodio bio bi se onom kraticom "samo sloga Srbe spasava" jer hebiga ako cemo prstom u govno ajmo bar svi skupa onako slozno