banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 00:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3389 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123 ... 170  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Avg 2014, 19:29 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
@zoka

Ko je bolan pominjao Federaciju BiH? Mislio sam na one budalaštine o ujedinjenju Republike Srpske i Srbije. Nikada s njima niti u kakav oblik državne zajednice ne treba ulaziti. Uostalom nije li Slobo u jeku ratnih dešavanja vama uveo sankcije dodvoravajući se Zapadu. Bolje imati široku autonomiju u okviru ovakve BiH nego sa Srbijom biti u zajednici. Neka hvala!

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2014, 22:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
nepokoreni je napisao:
NenadV je napisao:
Sramota od zemlje, poluprotektorata! Neću tu teritoriju nazvati državom jer je država oblik organizacija koji funkcioniše. Najbolje bi bilo da umjesto grba na trobojku dodaju bananu i to trulu.

Ja budala još htio vaditi srpski pasoš. Kada bolje razmislim koji će mi qrac. Dovoljan mi je ovaj bh protektorata. Dok su nazadnjaci na vlasti ja Srbiju bojkotujem. Jebem one koji su mogli ovaj trulež dovesti na vlast glasanjem. OFM je bio u pravu u vezi Srbije. Nemojte slučajno otvarati kojekakve teme o nekakvom ujedinjenju sa tom tamo teritorijom. Prodali bi nas za šaku riže! Daleko im lijepa kuća bila! Da se razumijemo, mislim na vlast u Srbiji kao i one koji su ih svojim glasom doveli na tu funkciju. Mater im jebem nesposobnu!

Trebalo bi postaviti na sve te punktove ka šiptarskom dijelu KiM snajperiste koji bi pucali u glavu bez upozorenja.

Slika

Ono zbog čega su Đinđića ukokali i zbog čega bi Tadića i ekipu vješali na terazijama sada je državna politika kojoj aplaudiraju oni koji su likovali nad smrću prvog, a svršavali nad mogućnošću likvidacije njegovih naslednika.

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2014, 15:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
http://www.nspm.rs/hronika/evropska-ruk ... -clan.html

Европска рукометна федерација примила Косово у пуноправно чланство

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2014, 16:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Nisam u toku, šta će biti na kraju kada Kosovo priznaju skoro sve zemlje svijeta.

Ovde imaju objašnjenja zašto to neke nikada neće uraditi, a neke će u bliskoj budućnosti.

http://en.wikipedia.org/wiki/Internatio ... _of_Kosovo

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2014, 16:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Stvar je jasna.....to je dio briselskog sporazuma...znalo se za to.

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2014, 20:37 
Stara kuka
Stara kuka

Jesu li potpisali Briselski "sporazum" kojim im sve daju na tacni? Jesu? Zbog čega? Zbog ostanka u fotelji i mazanja očiju priglupom narodu kojim im slijepo vjeruje da će jednog dana ući u EU iako je Merkelova samo obećala usmeno da će se to dogoditi možda za 15 godina. Sami pali sami se ubili! Tačka! Poslije jebanja nema kajanja!

Poslednji put menjao g|e@ck dana 22 Sep 2014, 20:52, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2014, 20:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Potpis je potpis i on se poštuje bez obzira ko bio na vlasti.Eno ti u HR,jauk i kmeka na vatikanske ugovore al nema brale,u tor moraju ići.

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2014, 20:53 
Stara kuka
Stara kuka

spijo je napisao:
Potpis je potpis i on se poštuje bez obzira ko bio na vlasti.Eno ti u HR,jauk i kmeka na vatikanske ugovore al nema brale,u tor moraju ići.

Potpisala je i Njemačka Versajski mirovni dogovor ali je to nije spriječilo da opet izazove krvoproliće u Evropi.

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2014, 21:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ovakav čovjek zaslužuje da mu se za života ispravi spomenik u Srbiji

Citiraj:

Хандке о демонстрантима: „Нека иду дођавола. Бог их благословио!”

Опоненти тражили да врати награду, коју је лауреат, међутим, поклонио за изградњу базена деци у српској енклави на Косову, и у добротворне сврхе
Хандке у покушају да се обрати демонстрантима (Фо­то Даг­бла­дет, Кри­сти­јан Рот Кри­стен­сен)

Специјално за „Политику”

Осло – Део новца из фонда Ибзенове награде, баснословног и најугледнијег позоришног светског признање, овогодишњи лауреат аустријски књижевник Петер Хандке издвојиће, као што је и најавио у интервјуу „Цајту”, за изградњу дечјег базена у једној српској енклави у српској покрајини Косово и Метохија, док ће преосталу суму, такође, дати у добротворне сврхе.

Хандке је на јучерашњој свечаној церемонији у градићу Шијену, родном граду норвешког драмског писца и песника Хенрика Ибзена, нагласио да не жели да прими новчани део награде од 300.000 евра „зато што је примљен и дочекан као непријатељ, називан фашистом и убицом”.

Угледни аустријски књижевник казао је да је „погођен непријатељским дочеком, који му је приређен у норвешкој престоници, посебно истичући да је изненађен што је називан фашистом и убицом”.

Захваливши на Ибзеновој награди, коју ипак није желео да врати упркос непријатељском дочеку и оспоравањима у неким норвешким културним и новинарским круговима, Хандке није говорио о својим контроверзним политичким ставовима. Највећи део говора посветио је својој снажној повезаности и привржености делима Ибзена истакавши да су Ибзенове драме биле изузетно важне у његовом развоју као драмског писца.

Дан раније, у недељу увече у Ослу, уз бурне овације на великој сцени норвешког Националног позоришта, али и звиждуке и протесте испред театра, угледном аустријском драмском писцу Петеру Хандкеу уручено је најпрестижније светско позоришно признање – Ибзенова награда. Последњих дана, пред саму церемонију доделе овогодишњег признања у неким норвешким медијима, али и одређеним књижевним круговима, невладиним организацијама, комитетима и удружењима, вођена је снажна кампања против овогодишњег лауреата и међународног седмочланог жирија Ибзенове награде. Његови опоненти замерају Хандкеу да је боравком на Балкану током крвавих ратних сукоба деведесетих година „стао на страну и подржао српску агресију и злочине почињене у име стварања велике Србије”. Хандке је оштро критикован због његовог настојања да „омаловажи и умањи српску кривицу, српске злочине у грађанском рату”. Кроз своје књижевне радове, настале током боравка на ратиштима бивше Југославије и после њега, затим посете, дружења и подршку творцима и вођама српске агресије Слободану Милошевићу и Радовану Караџићу, као и у „срамотном говору на сахрани бившег југословенског председника Милошевића”, Хандкеови противници тврде да је утицајни аустријски писац стао на страну српског национализма и екстремизма и тако подржао „све српске злочине и разарања”.

Испред зграде норвешког Националног театра у недељу увече, Хандкеа је дочекала мања група његових присталица са паролама против демонизације Срба, једностраног третирања жртава сукоба на Балкану, али и десетине противника, демонстраната са погрдним покличима и транспарентима.

Чули су се звиждуци, негодовање, увредљиви повици: „Фашисто!”, „Врати Ибзенову награду!” Протестни скуп организовали су, како преносе норвешки медији, „удружења преживелих и избеглих од Милошевићевог терора и агресије”, босански муслимани и косовски Албанци насељени у Норвешкој. Пре него што је закорачио на црвени тепих Националног позоришта, Петер Хандке је мирно пришао демонстрантима покушавајући да успостави краћи дијалог.

„Не, хтео сам да их погледам у очи”, објаснио је касније Хандке у фоајеу Народног позоришта на опаску новинара да им је пришао толико близу да је изгледало као да их провоцира. На питање – шта је његов одговор на демонстрације, лаконски је одговорио: „Бог их благословио, Бог ће им опростити!”

Према сценарију о церемонији доделе „позоришног Нобела” за ову годину није било предвиђено да се лауреат обрати публици у Ослу, где се њему у част игра његова чувена четворочасовна драма „Још увек олуја”, док се на другим сценама изводе још две драме базиране по његовим текстовима – „Уморно друштво” и „Они изумиру”. Међутим, очигледно „инспирисан” и иритиран догађајима испред театра, као и вишемесечном хајком коју су против њега водили и воде одређени медијски и политички центри моћи не само у Норвешкој већ широм западне Европе, Петер Хандке се извинио што слабо говори енглески и потом шокирао присутне, јер је опсовао сочно на српском, али и неразговетно на енглеском.

„Нека иду дођавола, тамо где се и налазе”, казао је Хандке у свом говору, где је углавном бранио своје од раније познате ставове о конфликтима на простору бивше Југославије, да би потом осуо паљбу по својим критичарима.

„Они мисле да они знају ко су добри, а ко зли. Тиме они свет праве још горим. Са њима дискусија није могућа. Срам било све оне који злоупотребљавају демократију и дају простор незнању, неупућености, непознавању, мржњи, обманама, лажима, хистерији у такозваним медијима, све у име лажне демократије.”

Председник жирија Пер Боје Хансен, режисер и директор Норвешке опере и балета у Ослу, одбацио је све критике на рачун Петера Хандкеа рекавши да је аустријски писац дао снажан, неупоредив печат савременој класичној драми, да се Хандке кроз своје стваралаштво приказао као космополита дајући литератури разноврсност и слободу.

Жири Ибзенове награде једногласно сматра да Петер Хандке има право да каже оно што је рекао, да ради оно што је радио. „Ми држимо дистанцу од оптужби да је он политички екстремиста и да је подржао злочине почињене током ратова деведесетих година. Такве тврдње не дисквалификују га као заслужног добитника престижне награде”, закључио је председник жирија Ибзенове награде Пер Боје Хансен.

http://www.politika.rs/rubrike/Kultura/ ... io.sr.html

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2014, 01:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Велики човек и писац. Имао сам чак и једно мало писамце које ми је својевремено Хандке послао, након што сам преко његовог издавача ступио у контакт са њим али сам био довољно ненормалан да то писмо изгубим. :(

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2014, 01:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

http://srbin.info/2014/11/03/jonuz-musl ... u-zastavu/

Citiraj:
Јонуз Муслиу: Залагаћу се отцепљење југа Србије, нема компромиса за албанску заставу

Нови преседавајући албанског националног савета у Србији. Легално изабран на изборима.

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2014, 01:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Високе пећи потпаљујем ја... Ал џаба, банана од државе и то је то. :(

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2014, 22:07 
Stara kuka
Stara kuka

Musliu može samo laprdati jer je Šiptarima na jugu Srbije samo to i ostalo. Nema ih više od 50 hiljada a pitanje da li ih i toliko ima. Razgulili su u Podujevo i Prištinu. Samo neka idu, neće nam nedostajati.

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2014, 00:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Косова репубљик добија војску. Ускоро.

Не знам шта би са оним гаранцијама Расмусена и Кетрин Ештон да се то неће десити. :roll: :lol:

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2014, 13:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

http://www.nspm.rs/hronika/kosovo-priml ... iteta.html

„Косово“ примљено у пуноправно чланство Међунарног олимпијског комитета

Citiraj:
МОК је овим начинио преседан јер је до сада нужан услов за пуноправно чланство у МОК-у било и пуноправно чланство у УН.

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2014, 14:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Сад треба и наши да траже.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2014, 22:27 
Stara kuka
Stara kuka

Silvio Dante je napisao:
http://www.nspm.rs/hronika/kosovo-primljeno-u-punopravno-clanstvo-medjunarnog-olimpijskog-komiteta.html

Citiraj:
МОК је овим начинио преседан јер је до сада нужан услов за пуноправно чланство у МОК-у било и пуноправно чланство у УН.

Srbija je u oktobru ove godine molila Rusiju i Kinu da ne blokiraju Kosovo da postane punopravan član MOK-a. Odluka o članstvu usvojena je jednoglasno. Krivac može biti samo Srbija koja se tzv. briselskim "sporazumom" obavezala da neće blokirati članstvo Kosova između ostalog i u međunarodnim sportskim savezima.
Još mi je veća muka kada se jave Dači i Vuči i glume pred medijima zabrinutost zbog ovog događaja.

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2014, 22:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

NenadV je napisao:
Silvio Dante je napisao:
http://www.nspm.rs/hronika/kosovo-primljeno-u-punopravno-clanstvo-medjunarnog-olimpijskog-komiteta.html

Citiraj:

Srbija je u oktobru ove godine molila Rusiju i Kinu da ne blokiraju Kosovo da postane punopravan član MOK-a. Odluka o članstvu usvojena je jednoglasno. Krivac može biti samo Srbija koja se tzv. briselskim "sporazumom" obavezala da neće blokirati članstvo Kosova između ostalog i u međunarodnim sportskim savezima.
Još mi je veća muka kada se jave Dači i Vuči i glume pred medijima zabrinutost zbog ovog događaja.

Познато ми је горе наведено. Иначе српски ОК није уложио било какву жалбу. То је нама наш "Бриселски споразум" дао тј. ово око МОКа није део споразума, али је у тим преговорима договорено, јер шиптари знају да је олимпијада добар маркетинг. :)

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2014, 23:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
Bat Divac je dao sansu sportu :D

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2014, 23:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Interesuje me šta Kićanović na to kaže

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3389 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123 ... 170  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]