Citiraj:
jedini sitni, mikroskopski bag u tom rezonovanju je to sto je u srbiji i za vrijeme turaka i za vrijeme austrougara i za vrijeme hitlera i za vrijeme musolinija zvijelo 90% srba. zbog toga se uvijek i oslobadjala okupatora. dok na kosovu zivi 92% siptara. uzimajuci u obzir prirodni prirastaj kod srba i kod siptara, kao i ugrozenost srba na kosovu i vjerovatno nove migracije, moze se ocekivat da taj procenat ode jos vise na stranu siptara. a, kao sto je patrijarh pavle govorio milosevicu, "cije je stado, tog je i livada"...
milanko,čemu nervoza i želja za brzim rješenjem?
niti je početak vremena 1999 godina,1914,1945,niti je kraj vremena 2013...samo polako,strpljen-spašen...
šiptari svoju istorijsku priliku propuštaju upravo sada,dok su ovako "jaki" sa usa iza sebe,jer (nažalost) vidim da ima u srpskom korpusu onih koji bi pristali na podjelu kosova i metohije..srećom,šiptari neće da čuju za to.
ako je istorija učiteljica života,onda šiptarima predviđam sudbinu nijemaca iz slavonije,srema,banata,bačke,koji su takođe bili "svoji na svome",imali "privatno vlasništvo koje je svetinja",ili srba iz republike srpske krajine koji su činili preko 90% na tom prostoru,a sad su na nivou statističke greške...
prvo malo veće svjetsko previranje,promjena odnosa snaga u svijetu,i nijedan šiptar neće ostati na kosovu i metohiji,poput ovih pomenutih nijemaca i srba....biće vraćeni tamo odakle su i došli,u albaniju....a ovakvu priliku za podjelom kosova i metohije,i istorijskom dogovoru sa srbima,neće imati više NIKAD!
zato samo bez nervoze
nećemo mi to doživjeti u ovom životu,ali ja mrvicu dileme nemam čije će biti kosovo i metohija...mnogo više dilema imam za nas ovdje...iz dana u dan izjedamo sami sebe prokletošću i nezajažljivošću,demografski ćemo izumrijeti ako nas vatikan drugačije ne pomete

ali eto,ti si iznio svoj stav,ja svoj,i niti ćeš ti mene ubjediti da na "kosovu treba prihvatiti faktičko stanje" (niko na svijetu se ne odriče svoje teritorije,pa čak i kad je hiljadama kilometara udaljena!!), niti ja tebe mogu ubjediti u ove svoje vizije koje su samo pretpostavke bazirane na istoriji,zato je bolje da se manemo ćorava posla.