banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 17:14

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 880 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 44  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 07 Jan 2015, 17:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Aaaaaa jbt kako ovjeri policajca hladnokrvno!! :confused2:

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2015, 17:57 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:18
ajkula je napisao:
Brale001 je napisao:
I TNS, btw ako mislis da je integrisanje u Njemacki identitet naucit njemacki jezik i dobit posao, onda je i ti nismo na istoj temi. :D

Sta je po tebi integrisanje? Odricanje identiteta?

Negde prosle godine Angela rece da je propao pokusaj integracije turaka u njemacko drustvo,da joj je zao zbog toga i da je propustena prilika i da Njemacka odustaje od tih pokusaja.
Tesko je reci sta je integracija vjerovatno prihvatanje obicaja sredine u kojoj zivis. E sad dali je to moguce uz zadrzavanje svojih obicaja i kulture nisam siguran. Tesko...

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2015, 18:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
Ako si otisao u drugu zemlju da zivis, mozda nije losa ideja da i "obicaje" ostavis iza sebe, a ne da od nove zemlje pokusavas napraviti vukojebinu iz koje si dosao.

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2015, 19:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jun 2010, 16:23
Da da integracija, a u vrtićima je jedna etaža rezervisana za tete Njemice i njemačku djecu, dok je druga rezervisana za ostalu djecu i ostale tete.

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2015, 19:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Pa ako već nije uspješna integracija stranaca, treba spriječiti dezintegraciju domaćih :)

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2015, 19:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jun 2010, 16:23
Ako su te rezervacije postojale i prije, ona izjava od prošle godine nema smisla. :D

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2015, 19:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
Talija je napisao:
Integracija možda nije najbolja riječ, asimiliranjem odbacuješ prethodno i preuzimaš novo, prije bi se moglo reći asimilacija ako se misli na prilagođavanje uz zadržavanje prethodnog, ono kao "kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin".
Možeš se asimilirati u Njemačkoj ali si i dalje Srbin u Njemačkoj, ne i Nijemac.

Zapravo je prava rijec akulturacija, asimilacijom prestaju veze sa prethodnom tradicijom i kulturom.
Timotic spomenu...
Vec sam na pocetku pisao, dolazeci u njihove zemlje radi pljacke resursa ili geostrategije, Zapad im je objasnio viziju multikulti i onog sto vredi na Zapadu, vrhunska prava, sloboda i tolerancije..cemu asimilacija, akulturacija, integracija..samo postuj slobodu. Hriscanstvo je takvo, takvi morate biti i vi...al u qurcu, ljudi su skontali da su zayebani, da su robovi, da ih se pljacka. I sta sad? Vec opisah..

Nije li trazenje priznavanja gej brakova od mladih demokratija nametanje vrijednosti? Cisto poredjenje kao suza. Znaci, to je ta ravnopravnost, priznate su samo nase vrijednosti a vasa kultura i religija se moraju mjenjati? To su te jednakosti u pravima i slobode?
Yes, samo to ne moze kroz zakon, ne slaze se sa osnovnim postulatima..Dobro, idemo zavaditi rulju odozdo, kako vec pisah...

Poslednji put menjao manitu uci da svira dana 07 Jan 2015, 19:38, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2015, 19:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Pa gdje su te duge cjevi što se po Parizu šetkaju? :-?

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2015, 19:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
shakal je napisao:
Stoka jebena. Nisu hriscani cvjecke al' nigdje nema ovakvih pacenika koji ce pobiti ljude zbog nekih slika.

To bi i moja Smiljka rekla.
Sigurno ih je pobilo zbog slika.
Jos pogotovo zbog slike iz 2011. godine. Sad im eto dunulo, da im otfikare glave. Skupi se tako par seljaka u brdovitom Afganistanu (rimuje se sa Balkanom) nabaca neke opreme na sebe i put Francuske.

Sa islamom ima veze ko i sa mnom. To jest, prije ce biti da vece veze ima sa mnom nego s njima, vjerovatno udaraju na Ruse.
Ovo je samo alat ko i svaki drugi.

Citiraj:
Zapravo je prava rijec akulturacija, asimilacijom prestaju veze sa prethodnom tradicijom i kulturom.
Timotic spomenu...
Vec sam na pocetku pisao, dolazeci u njihove zemlje radi pljacke resursa ili geostrategije, Zapad im je objasnio viziju multikulti i onog sto vredi na Zapadu, vrhunska prava, sloboda i tolerancije..cemu asimilacija, akulturacija, integracija..samo postuj slobodu. Hriscanstvo je takvo, takvi motate biti i vi...al u qurcu, ljudi su dkontali da su zayebani, da su robovi, da ih se pljacka. I sta sad? Vec opisah..

Nije li trazenje priznavanja gej brakova od mladih demokratija nametanje vrijednosti? Cisto poredjenje kao suza. Znaci, to je ta ravnopravnost, priznate su samo nase vrijednosti a vasa kultura i religija se moraju mjenjati? To su te jednakosti u pravima i slobode?
Yes, samo to ne moze kroz zakon, ne slaze se sa osnovnim postulatima..Dobro, idemo zavaditi rulju odozdo, kako vec pisah...

:thumbright:

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2015, 19:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Da se vratimo na temu.

Ovdje je manitu spomenuo desnicu na zapadu i njene reakcije prema islamu. Mislim da grijesi ne radi se o samo desnici vec tuto kompleto, i o lijevici, centru i desnici tj o jedinstvenom ideloskom otklonu kojem naginje vecinska zapadna "demokratska liberalna" misao.

Ali stvarno. I dokle vise. :roll: :roll:
Zasto se zapad pravi da je iznenadjen i odjednom se plebesu otkriva da postoji problem sa islamom tj radikalnim islamom koji utice na sve pa i na emigrantske zajednice,na njihovo ponasanje status i probleme koji se javljaju sa domacim stanovnistvom.
Da li je to bas tako i da li su zateceni? Naravno opet odvajam obicne ljude(btw koje niko nista ne pita)koji jesu stvarno zateceni ali vladjuce strukture i politicari nisu obicni ljudi...

Na zapadu nije nikada bilo problema u prihvatanju radikalnog islama i stvaranju saveza sa drzavama koje su konstituisane kao islamske - Saudiska Arabija kojoj je ustava Kuran i serijatsko pravo dominirajuci pravni kodeks koji je u totalnoj koliziji sa svim UN konvencijama o jednakostima prava zene i muskaraca.
Navodim Saudisku Arabiju ali je slicno sa drugim drzavama u okolini,Kuvajt,Emirati,... koje doduse nemaju zvanicno Kuran kao ustav ili recimo Pakistan koji je samo na papiru sekularna drzava a koji u praksi ne zaostaje za Saudijcima.

Otkud odjednom sad zapad (tj obicni plebes) ima problem. :wink: :wink:
Decenijama je za zapada islam sa svim svojim obiljezijima bio ok kako u domicilnim zamljama tako i u emigrantskim zajednicama na zapadu dok se nije pojavio "losi dzihad", naravno ovde moramo odvojit dobar tj "dobri dzihad" koji je za zapad prihvatljiv i los dzihad koji je ne prihvatljiv.
Hocemo o tome... :wink:

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2015, 19:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
I da dodam

Medjutim na stranu politika i politizacija Islama i zapadni liberalni hipokrizam koji koristi islam kako kad i kako gdje i na koji nacin mu odgovara.
Ako hocemo iskreno da govorimo o islamu i da otvorimo dijalog iskren kriticki i nepristrasan kao o svim religijama onda mozemo reci.
Islam kao Ideologija mira i pravde kako je zamisljen i kako ga neki interpretiraju u 21 vijeku ima problem.

Ima problem ne samo u interpretaciji Kurana vec mozda i u osnovnim postavkama i principima. Pitanje je da li su problemi koji su nastali i sama pojava radikalnog islama posledica pogresnog interpretiranja i skretanja sa pravog puta ili neceg drugo?

Neki tvrde da se resenje treba trazit u vracanju na izvor i pravo tumacenje Kurana. Medjutim i Al Kaida trazi da se muslimani vrate na izvore i pravo tumacenje Kurana...?

Jedni tvrde da nije problem u islamu vec u muslimanima koji trebaju da preuzmu u svoje ruke konce i naprave renesansu islama i modernizuju isti kao sto su to napravili reformatori sa hriscanstvom.

Ti isti tvrde da nije radikalizam dosao spolja vec je ponikao unutra i da iznutra treba da bude iskorijenjen. Koliko je to tacno i koliko je islamski radikalizam iznikao iz svijesti zrtve a koliko iz svijesti agresora moze se diskutovat. Svi doskorasnji ratovi unazad 20 godina vode se vecinom na teritorijama islamski zemalja ne krscanski i to je cinjenica.

Koji uslovi treba da se stvore da se pocne pricat o renesansi islama i da li je ona moguca. Slusao sam jednog islamskog klerika koji je poredio Kuran ni manje ni vise sa Americkim ustavom.
Medjutim isto je tacno sto rece jedan drugi, Americki ustav je od stvaranja do sada (nesto vise od 200 godina) imao 21 amandman a Kuran od 7 vijeka do sada 0.

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2015, 20:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Volio bih ga griješim, ali mislim da će oni sada da se okuraže, njih ISIL poziva da udare na kaurine gdje god je to moguće i to radikali čine. Ali ni Brejvici neće sjediti skrštenih ruku.

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2015, 20:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Jedna karikatura iz časopisa koji je "razbjesnio" teroriste u FR

Slika
Prevod.I dalje nema atentata u Francuskoj
Sačekajte
Želje se primaju do kraja Januara

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2015, 20:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
NATO raketama udario na RTS, jer je za njih to bila legitimna meta. Sada je neko odluičio da su ovi legitimna meta...
Mene ne bi iznenadilo da prateći oružje kojim je ovo odrađeno dođu do naših područja.

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2015, 21:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Masked terrorists entered the office building in Paris where they murdered 12 people Wednesday by threatening a young mother and her daughter, she said.

Corinne Rey, a cartoonist for the weekly newspaper Charlie Hebdo, says she was forced to enter the security code after returning from picking up her child at daycare, according to a local report.

“I just went to get my daughter from daycare. As I got to the front door of the building, two masked, armed gunmen brutally threatened us,” she told L'Humanité. “They wanted to enter, go up. I typed the code.”

Rey, who goes by “Coco,” said she hid under a desk while the gunmen shot and killed a dozen staffers inside the office.

While crouched down on the ground, she saw the men kill fellow cartoonists Georges Wolinski and Jean Cabut, the French paper reported.

The terrorists, claiming to be with al-Qaida, spoke fluent, unaccented French, according to Rey.

The Charlie Hebdo newspaper regularly satirizes religious and political figures.

Terrorists have threatened the publication’s staff with violence numerous times for its depictions of Islam and the Prophet Muhammad.

Its offices were firebombed in 2011 after an issue featured a caricature of the prophet on its cover, the Associated Press reported.

Undeterred, Charlie Hebdo published another illustration of Muhammad a year later and a cartoon titled “Still No Attacks in France” featuring a jihadist this week.

"They shot Wolinski and Cabut," she said. "It lasted five minutes.”

Evo i kako su ušli u zgradu.

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2015, 22:22 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2011, 18:54
Nisu za Evrope... definitivno.
Sve savremene religije su retrogradne po mnogo stvari, ali njihova je najzaostalija.

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2015, 23:15 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Dec 2003, 12:50
Hercegovac je napisao:
Nisu za Evrope... definitivno.
Sve savremene religije su retrogradne po mnogo stvari, ali njihova je najzaostalija.

Ne treba genaralizovati.
Muslimani žive decenijama u Evropi bez terorističkih napada. Napade izvode naslijednici "boraca za slobodu" od Avganistana do Sirije ukjlučujići one naše mudžahedine.
Svi tragovi vode u S. Arabiju i ostale države iz zaliva.

Terorizam je stvorila CIA i dan danas podržava tamo gdje im odgovara kao npr. u Siriji, doskora u Čečeniji, ponekad se odbije od glavu.

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2015, 23:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 17:38
Tačno, a isto tako su 70-ih i 80-ih bili valovi terorizma,
od IRA-e,ETA-e,Crvenih Brigada u Italiji,Crvene Armije u Njemačkoj...
Valovi terorizma da se evropljani uplaše i potraže spas i utočište pod okriljem EU ideje.
Potpisivanjem Mastrištkog sporazuma o Evropskoj Uniji 1992. terorističke aktivnosti nabrojanih grupa su naglo prestale.Ovo ima svoju svrhu,sada koju promislite,možda centralizacija vlasti u EU,možda nešto drugo... ;)

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2015, 23:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
Ovde ima sjajnih razmisljanja, oni sa HRTa maloprije u emisiji o teroristickom napadu kao da su nas citali :D
Mozda i nas pet, sest RTRS zovne :lol:

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2015, 23:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
Pa onda zajedno sa onim analiticarem Djordjom Vukadinovicem sto gostuje na rtrs otici u hotel bosnu na veceru.. vidim ga cesto..

5-6 forumasa, ona voditeljica, direktor Drasko i ovaj analiticar...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 880 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 44  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]