banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 15:18

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1698 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 85  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Feb 2011, 13:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Gadafi javlja da je u Tripoliju mirno, CNN iz Bengazija javlja da se život vraća u normalno stanje. Znači u Švedskoj problemi, zdravo.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2011, 14:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
наравно, све је око нафте.
па неће бити први пут да је Алкаида искориштена од стране американаца..
сјећаш ли се ко је тренирао господина Oсаму? имаш ли појма колико је породица Бин Ладен повезана са породицом Буш?
то се прича и на америчким телевизијама и није никаква тајна.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2011, 15:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Citiraj:
"Trebao sam se u subotu naći s Gadafijem, ali su nas zatekle sankcije koje je Libiji odredilo Vijeće sigurnosti. Tad su u njegovom uredu krenuli sastanci i sve smo, nažalost, odgodili", ispričao je Indexu Miodrag Popović, novinar TV Pinka koji je sinoć isposlovao svjetsku ekskluzivu za svoju TV kuću, razgovor s libijskim vođom. Iako je riječ o telefonskom intervjuu, priče bi se rado dočepali i reporteri CNN-a, jer se Gadafija može vidjeti samo u pomahnitalim govorima na režimskoj libijskoj televiziji. Popović tvrdi da kod Gadafija najbolje kotiraju mediji iz zemalja bivše Jugoslavije.

"Uspjeli smo ga kontaktirati dobrim dijelom i zbog toga što jako drži do veza s Jugoslavijom iz vremena Pokreta nesvrstanih. Vrlo nam je sklon, svima iz bivše države", uvjerava reporter TV Pinka koji se jučer vratio iz Tripolija. Kaže da su arapske televizije na čelu s Al-Jazeerom i Al-Arabiom centri za plasiranje dezinformacija o stanju u Libiji. "Naša reporterska ekipa je obišla cijeli Tripoli, normalno smo se kretali, bez policijske pratnje. Naselja za koja arapske mreže javljaju da su bombardirana, potpuno su očuvana, a po gradu nigdje nema sukoba", izjavio je Popović. Kad smo mu u šali napomenuli da zvuči kao libijski veleposlanik, a ne reporter, Popović je krenuo u još žešću progadafijevsku propagandu.

"Znate li vi da Libija ima mnogo veći BDP nego Hrvatska, Srbija i sve druge zemlje regije? Znate li da Gadafi libijske studente u inozemstvu stipendira s 2000-2500 dolara mjesečno? Znate li da u libijskim bankama nema kamata i da država mladim bračnim parovima dodjeljuje stanove", rafalnom je paljbom pitanja uzvratio autor ekskluzive s Gadafijem.

Iako nam nije želio reći kako je točno došao do telefonskog razgovora s najtraženijim čovjekom svijeta, izgleda da su proradile i veze bivšeg predsjednika SR Jugoslavije Zorana Lilića, koji je s Gadafijem ostao veliki prijatelj.

"Šteta je samo što je propalo snimanje kamerama, zar su baš toga dana trebale ići sankcije Vijeća sigurnosti", žali reporter Pinka.

"Trenutno nema incidenata, u Libiji je mirno. Zemlja je pod kontrolom, a sve naoružane bande koje kontrolira al-Qaida su opkoljene", izjavio je Gadafi telefonski za Pink. To je prvi Gadafijev intervju nekom stranom mediju gdje je iznio svoju verziju početka sukoba otkad su u Libiji izbili nemiri.

"Problem je nastao kad su neki ljudi ukrali oružje i napali vojarne, dotad je vladala sigurnost. Policija je bila iznenađena napadom mladih ljudi koji su bili pod utjecajem droga. Nije im bilo dozvoljeno pucati na te mlade ljude, ali su ovi prvi pucali i ubili neke policajce i vojnike. Razmijenjena je vatra", rekao je Gadafi TV Pinku. Dodao je da je na obje strane poginulo vrlo malo ljudi i da je "velika laž ono što se govori u inozemstvu". Okomio se i na Vijeće sigurnosti UN-a, odnosno rezoluciju koja osuđuje nasilje Gadafijeva režima.

"U Libiji se sad održavaju demonstracije podrške našoj revoluciji, pogledajte na libijskoj televiziji i znat ćete što se događa. Čudno je što Vijeće sigurnosti donosi rezolucije na temelju izvještaja novinskih agencija", izjavio je libijski predsjednik srpskoj televiziji, koji u jednom dijelu razgovora nerazumljivo spominje i srpske pilote "koje su arapski mediji pokušali podmiti da govore kako im je naređeno da ubijaju civile".

Urednik vanjske politike Pinka Miodrag Popović koji je vodio sinoćnji Dnevnik, otputovao je nedavno u Libiju, no nije otkrio na koji način je došao do čovjeka za čiji bi intervju najjače svjetske kuće platile suhim zlatom. A upravo to je najzanimljiviji dio ove priče, jer je Gadafi Srbima samo ponovio ono što danima govori za libijsku televiziju, koja je ionako pod režimskom kontrolom.

Na Pinku su to nazvali dokazom velikog Gadafijevog povjerenja prema Srbiji.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=nLpOm-K-D1g[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2011, 15:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sada će se Tadić morati izvinjavati CNN-u, BBC-u, ...

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2011, 18:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

18:01 Američke pomorske i vazdušne snage oko Libije
Američke vojne pomorske i vazdušne snage raspoređuju se na lokacije oko Libije, izjavio je danas portparol Pentagona pukovnik Dejvid Lapan.
Prema portparolu Pentagona, razrađuju se razni planovi i nepredviđene situacije i američke snage razmeštaju se na lokacije koje mogu da obezbede fleksibilnost u trenutku kad budu donete odluke, javila je agencija Rojters.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2011, 19:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
danijell je napisao:
Sada će se Tadić morati izvinjavati CNN-u, BBC-u, ...

Што су сви забринути што се Тадић извињава. Вријеме је да неко на балкану покрене политику толеранције. Милошевић се ником није извињавао па је ли било боље? Додик, Силајџић, Лагумџија и остале тврде босанске главе се ником не извињавају па је ли нам боље него у Србији? Читав свијет је против нас. Са Тадићем бар сарађују :roll:

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2011, 19:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
Tadic se izvinjava...jel' u Srbiji ista bolje?

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2011, 19:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Vjerovatno su našli da bi i Libiju mogli uklopiti u svoj vojni budžet. Mamu im!!!!!!!!

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2011, 20:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

туга..
жао ми гадафија право..

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2011, 21:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
STRATOKASTEL je napisao:
Kina, Rusija i Francuska su imalle najveći udio u trgovini irčkom naftom, u Sadamovo vrijeme. Rusija ima dovoljno velike zalihe, pa može da se ne petlja, Francuska je (nadrkan) saveznik, ali Kina ne bi mogla ni smjela dozvoliti da i Iran završi u američkoj sferi. To je čisto pitanje ekonomskog opstanka i prosperiteta.
A svi ostali (osim Libije) su već u američkoj sferi, tako da Amerima odgovara status quo, generalno. Mislim da su oni ovdje strana koja može da izgubi najviše.

Ne brini Aleksandre Gadafi ce pobjediti.

Rusija ima Kaspijski basen ali nafta u sibiru je pod kontrolom ruskih oligarha (jevreja) Ameri imaju Aljasku koju su im glupi rusi prodali budzasto ima nesto i u Teksasu, tako da ova situacija ne odgovara ni rusima ni kinezima. Amerika ako preotme i Iran oni ce pod kontrolom imati skoro sve. Zato rusi i kinezi treba da doturaju oruzje Iranu jer to je mjesto na kome ce se desiti finalni showdown.

E sad, invazija na Irak se desila kad su bili sigurni da nemaju nuklearno oruzje ali Iran ima nuklearno oruzje. Jedini nacin da nemaju ozbiljne gubitke je bombardovanje Busira i drugih reaktora sto bi izazvalo nuklearnu katastrofu i svi bi bili ozraceni, ne samo u Iranu vec u cijelom regionu.
Posto amerikanci zele da okupiraju i eksploatisu Iran a ne da imaju spaljenu zemlju, ne pada im na pamet da ga uniste i to treba iskoristiti republikanska garda.

Znaci, na kopnene snage bacati Kobalt 60 u razredjenoj formi koji ce izazvati radijaciju, ali ne toliku da kontaminira teren.

Sa druge strane Iran ima ovo http://www.blic.rs/Vesti/Svet/125700/Iran-izvrsio-probu-nove-rakete-dugog-dometa

I do sada su im Izrael i americke baze u okruzenju bile u dometu, ali u medjuvremenu su od rusa dobili i interkontinentalnu balisticku raketu sa kojom mogu gadjati ameriku, dovoljno je da i najstarije ruske bojeve glave od 25megatona malo osvjezite sa kobaltom 60 i bacie na ameriku sto bi izazvalo trovanje cijelog kontinenta i oni su gotovi.

Sto se tice Izraela, on ce i onako biti unisten sa raketama srednjeg dometa tako da tu ne treba trositi rijeci.

Gadafi treba da se povuce na jedno od svojih ostrva, da saceka da amerikanci dozive nuklearni holokaust, za to vrijeme pravi spiskove za likvidaciju i da se vrati kao pobjednik u Libiju...A onda se najebe mame ovom americkom otpadu sto ga je okruzio.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2011, 21:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Pozivam V@anju i Vadera da se Frisky_Dingo preimenuje u Cobalt ili Kobalt 60, koja god mu je varijanta draža... :lol:
Bogme tresu se Arapi dobro ali bojim se da će kasnije samo još veće sranje da bude. Nisam neki zaluđenik teorijama zavjere ali zanimljivo mi sve ovo postaje...

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2011, 22:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
filozof sa vrbasa je napisao:
Vjerovatno su našli da bi i Libiju mogli uklopiti u svoj vojni budžet. Mamu im!!!!!!!!

Па стандардни сценарио. Када су напали Ирак изговор су била садамова нукеларни пројектили, којих није ни било.
Кад су бомбардовали нас 1999 заустављали су геноцид над шиптарима...

И при том свему медији су били главни протогонисти свега. Гледао сам на РТС у петак емисију "Да можда не", у којој су гостовали разни стручњаци, измеђуосталог и Либијац који живи у Србији и који је објашњавао како је Ал-Џазира 1999 приказивала егзодус и протеривање шиптара а снимци су били снимци колоне Срба који беже из РСК 1995. :roll:

Сад ово са Либијом је дефинитивно учврстило претпоставку да је Ал-Џазира под контролом Амера и кладим се да ни 20% од онога што смо ишчитавали ових дана о Либији није тачно. А пошто су већ под контрлом Амера сумњиви су ми сад и сви они Осама Бин Ладен снимци и јављања.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2011, 22:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Gadafi je izjavio negdje sam ovdje pročitao da je i on u borbi sa Al Kaidom, mada sam ja prestao vjerovati da ta organizacija uopšte postoji, odnosno da ne postoji u obliku u kom se nama prezentuje.

Na ovoj temi se nismo dotakli protesta u Iraku, koji su takođe masovni.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2011, 23:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sjećam od prije nekog vremena onog slučaja bugarskih medicinskih sestara koje su pred libijskim sudom bile osuđene na smrt zbog zaraze libijske djece sa virusom side.

Tada su predsjednici evropskih zemalja molile Gadafija da to preinači.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2011, 23:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Prije dvije godine

Citiraj:
„Jedini način da se Afrika na međunarodnoj sceni izbori za novo mesto koje zaslužuje jeste da zbije redove, ujedini se kao što su to davno učinili neki drugi regioni sveta, koji danas teže da ostalima diktiraju uslove života. Crni kontinent treba da oformi ’ujedinjene države Afrike’, poput SAD, da zahteva stalno mesto u Savetu bezbednosti UN i reformiše unutrašnji politički sistem. Ujedinjene države Afrike treba da imaju snažnu centralnu vladu i razgranat sistem upravljanja. To je moj davnašnji san na kome ću predano raditi”, najavio je Moamer el Gadafi.

... Evropskoj uniji je poručio da pregovori o budućim energetskim sporazumima neće moći da se vode bez dostojanstvenog rešavanja problema imigranata, dok je istovremeno Kini i Rusiji širom otvorio prostor za biznis.

http://www.politika.rs/rubrike/Svet/Gad ... je.lt.html

I EEZ je počela od šest članica... A Libija je bila spremna da finansira projekat AU. A kada bi se još Kina uključila u to sa svojim kapitalom... otišlo bi to predaleko za EU i SAD... Bolje spriječiti nego liječiti... Da vidim ko će sada spomenuti u Africi ideju o Afričkoj Uniji.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2011, 23:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

To sigurno neće biti moguće za našeg života. Ne mogu se Arapi složiti, a neko hoće da ujedinjuje multimentalitetnu Afriku.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2011, 23:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ode tema u smijeru destabilizacija Afrike :)

Da se vratim samo na Libiju.

Citiraj:
Američke banke blokirale Libiji 30 milijardi dolara
Američke banke zamrzle su tokom vikenda libijsku imovinu vrijednu rekordnih 30 milijardi dolara, kao odgovor na sankcije koje je administracija predsjednika Baraka Obame usvojila protiv režima libijskog lidera Moamera el Gadafija.

Zvaničnik Ministarstva finansija rekao je da je ovo najveća suma novca koja je ikada blokirana po naređenju vlasti SAD.

David Coen, vršilac dužnosti zamjenika ministra za borbu protiv terorizma i obavještajne finansijske poslove, rekao je da su vlasti bile u kontaktu sa bankama tokom vikenda.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2011, 23:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Slazem se da se vratimo na temu. Samo da odgovorim na pitanje, iako je to sve povezano jer i u Srbiji smo imali slicne proteste devedesetih kao sad u Africi:

ferdinand je napisao:
Tadic se izvinjava...jel' u Srbiji ista bolje?

Pa recimo da statistike pokazuju da je puno bolje nego devedesetih. Ako se sjetimo inflacije od milion posto, sankcija, bombardovanja, krsenja ljudskih prava, a i ekonomskih statistika puno je bolje sada u Srbiji nego devedesetih. Podsjeticu, zbog inflacije tad je plata bila oko 20DM=10E, a sad je 350E. A i sve ostale stvari.
A rekao bih da je bolje nego i kod nas, gdje ne postoji nikakav kompromis vec samo optuzivanje jednih na druge, a ne zna se ko je gori. Iako se ljudi u Srbiji i Hrvatskoj vise bune iako im je bolji standard nego kod nas, zato sto je njihova svijest prevazisla nivo razmisljanja o nacionalizmu i vise se bavi ekonomskim pitanjima. Kod nas je svijest jos na nivou nacionalnih trvenja i podredjuje sve tome cilju pa zato ljudi izgledaju zadovoljniji jer im je um zaokupljen pitanjima nacionalizma umjesto vaznih pitanja. Ali to je i cilj politicara da se ekonomska pitanja zamijene nacionalnim, jer ova druga mogu rjesavati rijecima. Iako to ne ide do vijeka. Sjetimo se rusenja Milosevica.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2011, 12:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ЛОНДОН - О томе колика је популарност Моамера ел Гадафија на Балкану, те како балкански медији прате цијелу ситуацију у Либији, осврнуо се и угледни лист Економист.

Наиме, како наводи Економист, познато је да су бивша Југославија и Либија имале изузетно добре односе, а Гадафи је посебно цијенио Тита. И док је касније био у добрим односима са Стипом Месићем, Харисом Силајџићем, Борисом Тадићем, Економист наводи и један веома необичан сусрет Гадафија и недавно изабранг косовског предсједника Беџета Пацолија.

Наиме, прошле године Пацоли је био у посјети Либији са циљем да Гадафија убиједи да одустане од просрпског становиштва и призна Косово као независну државу. Током посјете Пацолију и сарадницима је речено да ће их Гадафи примити у пустињи, гђе је постављен његов шатор.

Међутим, по њиховом доласку, десило се нешто необично, незабиљежено у савременој дипломатији. Наиме, Гадафи је тада Пацолију и сарадницима рекао да почну да пјевају и плешу. То је трајало једно вријеме и већ им је понестајало пјесама. На крају им се пуковник Гадафи смиловао и рекао да могу престати, али им је и додао да никада неће признати Косово све док су његови лидери америчке пудлице, које плешу и забављују друге свјетске лидере, попут марионета. Осрамоћени косовски званичници погнуте главе су напустили Либију.

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2011, 12:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Ako je ovo istina, onda je lik car...iako i dalje liči na voštanu figuru Danny Trejoa koja je počela da se topi

Sa korita Ivanova

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1698 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 85  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]