banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jun 2025, 21:59

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 357 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 18  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 24 Jul 2008, 18:14 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2005, 00:00
goci master je napisao:
Mozda zato sto je za prethodnih 10 godina sve potrosio. Strpi se malo, pa da vidimo koliko je dugo proveo "radno", zadnjih par mjeseci ili zadnjih godina.
A pola rasprave je (kojeg li cuda) proteklo u etiketiranju izdajnika i to vrlo detaljno a skoro nista u analizi poteza doticnog, sa malo kritickog misljenja.
A narocito odredjeni forumasi koji su se u prijasnjim temama (narocito oko proglasenja nezavisnosti Kosova) ko fol borili protiv ovakve retorike kada su i sami od raznoraznih bolesnika proglasavani za izdajnike samo zato sto su za saradnju sa Evropom, evo dozivljavaju salto mortale i preuzimaju ovu radikalnu retoriku. Dvolicnost ili sta?

Dvolicnost, naravno... ali ne dvolicnost doticnih forumasa (na koje god da mislis), vec dvolicnost medjunarodne zajednice. Nakon pokusaja otimanja Kosova a istovremeno forsiranja cjelovite BiH, zatim oslobadjanja Hajradinaja, Orica a hapsenja Karadzica, Zupljanina itd. ne postoji niti jedan normalan Srbin koji nije osjetio prezir prema toj medjunarodnoj zajednici, ili preciznije jednom njenom dijelu. I nemoj se cuditi sto nakon svih ovih sramnih odluka i kod onih najprisebnijih prevladavaju emocije.
I ako neko ovdje radi salto mortale, to su iskljucivo ovi nesrecnici iz SAD i EU koji tragikomicno pokusavaju da objasne nelogicnosti (blago receno) koje cine iz dana u dan.
Pretpostavljam da nisi Srbin jer da jesi ne bi se cudio svemu ovome, ali pokusaj da sagledas stvari iz perspektive jednog prosjecnog gradjanina srpske nacionalnosti i bice ti jasnije.
Kao sto sam vec rekao - ni taj Hag ne bi bio toliko sporan da se ne pustaju ljudi koji su ocigledno okrvavili ruke.

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2008, 19:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Mar 2008, 15:42
SIJUKS je napisao:
Uveren sam da se Djeneral Mladic ne bi ziv predao,isto tako verujem da u slucaju pokusaja hapsenja Mladica narod ne bi tako lako presao preko toga kao sad,ipak su njih dvojica sasvim suprotne licnosti.
Potpuno se slažem,Rašo je ipak više volio pare(a pogotovo ona ološ oko njega) :angry4:

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2008, 21:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Prvo pojedincima upozorenje da ne prostače... Konkretno, urbana_extravaganca... Iznošenje mišljenja je pravo svakog, ali molio bih da se upotrebljava neki normalniji rječnik.

Citiraj:
Јел има неко билокакав доказ да је Караџић те паре узео или се верује на реч највећем сину нашег народа Милораду Мили Додику?

Da neće neko da me ubijedi da se 13 godina skrivao od polovine svijeta, zahvaljujući ušteđenim parama od predsjedničke plate tokom rata. Uostalom da takve tvrdnje nemaju osnova, ne bi bile tako olako plasirane i prihvaćene. Ne smatram sebe, a ni pojedine ljude iz sopstvenog okruženja, idiotima koji vjeruju u bapske priče.

Citiraj:
Колико је само коментара било на ту крађу а нигдје ни једног ваљаног доказа за то...

Šta bi za tebe bio valjan dokaz? Računi na potrošene pare u nekom mondenskom ljetovalištu? Serijski brojevi novčanica iznošenih iz trezora? Snimak kamerom, kako se novac iznosi iz trezora, a Karadžić to nadgleda i broji novac. Budimo malo realni...

Citiraj:
Radi se o sledecem. Neki covjek ti spase zivot, direktno. Poslije nekog vremena, ubije neduznog covjeka. I hoce da mu sude, ono, totalno nepravedno. Mozes li ti reci da je taj covjek iskljucivo zlocinac, i trebas li mu biti nezahvalan, jer eto, uradio je ruznu stvar, ubio je covjeka, a to sto je tebi spasio zivot, to nikom nista?

Vidiš MuskoBre, ovo je isključivo stvar ličnog sagledavanja stvari, a ja neću reći da ti griješiš, niti da sam ja u pravu. Recimo i da je za mnoge Ruse, Staljin i dan - danas heroj, iako je odgovoran za smrt velikog broja ljudi. Ako je za nekoga heroj Karadžić, ja isto tako mogu da kažem da je za mene heroj Tito, koga mnogi satanizuju, po meni bez prave osnove. Veliak većina komentara i diskusija, u ovakvim slučajevima ne vodi ničemu. Ostrašćeni nacionalisti, teško odstuapju od svojih stavova, jer je njihova percepcija Radovana Karadžića - heroj. Po jednostavnom modelu razmišljanja, heroj teško da može da bude i zločinac i tu za većinu prestaje svaka priča. Kao što već rekoh, za Srebrenicu, neko mora da odgovara, a pravila političke trgovine, naložila su da je vrijeme za Srbiju, da u zamjenu za evropske integracije, nešto ponudi. Karadžić je bio odlična prilika i iskorištena je. To je politika sadašnje, legitimno izabrane vlasti u Srbiji. Da li je ispravna, vrijeme će pokazati.

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2008, 22:10 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Nitro, sve si u pravu, to je realnost, zelje i cestitke su jedno, ono sto se desava su nesto drugo.

Ali ja te pitam maximalno konkretno :"Ako jedan covjek direktno spase 20-oro djece, a poslije nekog vremena ubije neko drugo 20-oro djece, sta je on za tebe?"

Pitam te za tvoje misljenje, licno.

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2008, 22:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Ali ja te pitam maximalno konkretno :"Ako jedan covjek direktno spase 20-oro djece, a poslije nekog vremena ubije neko drugo 20-oro djece, sta je on za tebe?"

Pitam te za tvoje misljenje, licno.

U ovom slučaju zločinac. Ako pitaš mene lično za mišljenje, mada mislim da je je teško odgovoriti na takvo pitanje, isključivo kao hipotezu. Moguće je da bi u konkretnoj situaciji, imao drugačije gledište, a iskreno, veliku ulogu bi igrao redoslijed odigravanja te dvije stvari.

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2008, 23:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
E vidiš po tome se Bošnjaci razlikuju od nas, oni tih dilema nemaju, Orić je heroj, Dudaković je heroj, Alija je heroj, Delić je heroj, Halilović je heroj.

Biće ovde još jedan rat, samo nezahvalno je prognozirati tačno kad.

Valja nam Dodiku vjerovati na riječ, jer je on oličenje poštenja! :confused4:

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2008, 11:41 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2006, 22:11
Gocias je napisao:
Ма дај молим те!
Толики милиони силни који су се извозили у шлеперима да се потроше за тричавих 10 година, дај не будите смјешни!
Колико је само коментара било на ту крађу а нигдје ни једног ваљаног доказа за то...

Спустите се мало на земљу, да ипак сачекамо мало?!
Чини ми се да смо се толико наслушали шупљака да немамо појма шта је права истина!

upravo to! znaci hvala,ima jos neko razuman

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2008, 16:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Citiraj:
Da neće neko da me ubijedi da se 13 godina skrivao od polovine svijeta, zahvaljujući ušteđenim parama od predsjedničke plate tokom rata. Uostalom da takve tvrdnje nemaju osnova, ne bi bile tako olako plasirane i prihvaćene. Ne smatram sebe, a ni pojedine ljude iz sopstvenog okruženja, idiotima koji vjeruju u bapske priče.

Ту тврдњу је Додик изнео 2005. године у интервју "Дневном Авазу" (пази где ју је изнео) и колико ја знам најављивао је и судски поступак.
Данас је 2008. година а осим Милине изјаве ми нисмо видели ништа.И сад ја треба да поверујем у то или ми ти тврдиш да треба да верујем Мили на слепо.Ипак заслужио је човек...

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2008, 16:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jul 2007, 21:59
filozof sa vrbasa je napisao:
E vidiš po tome se Bošnjaci razlikuju od nas, oni tih dilema nemaju, Orić je heroj, Dudaković je heroj, Alija je heroj, Delić je heroj, Halilović je heroj.

Moram samo da ti kazem da nisi u pravu u ovome sto si naveo...Jebe se bosnjacima za svima njima...Onaj ko je napravio zlo drugome-daleko mu kuca od moje...Zlocinac je zlocinac bez obzira na vjeru ili boju koze....Pokusao sam da ne komentarisem ovo hapsenje,ali eto primorao si me....Postovanje drug

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2008, 17:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

kaco je napisao:

Moram samo da ti kazem da nisi u pravu u ovome sto si naveo...Jebe se bosnjacima za svima njima...Onaj ko je napravio zlo drugome-daleko mu kuca od moje...Zlocinac je zlocinac bez obzira na vjeru ili boju koze....Pokusao sam da ne komentarisem ovo hapsenje,ali eto primorao si me....Postovanje drug

Да, видели смо колико им се јебе приликом дочека Орићу у Сарајеву.

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2008, 18:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

kaco je napisao:

Ovo se nije odnosilo na tebe, nego na vaše nevladine organizacije, majke srebrenice, mladi muslimani, a to su organizacije koje imaju veliki broj pristalica.

Držaen Erdemović je osuđen, neka ga je sramota.
Simo Zarić je oduđen, neka ga je sramota.
Biljana Plavišić je osuđena, neka ju je sramota.
Brđanin, Krstić, Talić i mnogi drugi osuđeni neka ih je sramota, moji heroji nisu, ali oni nisu stvarali RS i RS ne može ispaštati za njih.

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2008, 19:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...rs su stvarali samo oni koji su nosili pusku...ostali su profiteri...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2008, 20:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

žaoka je napisao:

Пушку немогу да носе сви,некомора да носи и перо.

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2008, 20:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Samo što se to kod nas u ratu često zloupotrebljavalo.

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2008, 23:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
urbana_extravaganca je napisao:
žaoka je napisao:

Пушку немогу да носе сви,некомора да носи и перо.

...moze to i zajedno...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2008, 23:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
И сад ја треба да поверујем у то или ми ти тврдиш да треба да верујем Мили на слепо.Ипак заслужио је човек...

Gdje sam ja uopšte spominjao Dodika i njegove izjave, molim te lijepo? Iznosim svoje mišljenje i sopstveno gledište stvari, a to hoćeš li ti ili neko drugi da ga prihvatiš, nije mi baš prioritetna stvar.
Na stranu to, ali evo konkretnih pitanja, upućeno recimo, ljudima koji Ratka i Radovana smatraju herojima. Da li se u Srebrenici dogodio zločin nad muslimanskim stanovništvom? Da li neko treba da odgovara za to? I ko bi taj neko trebao da bude? Na stranu analogije koji će momentalno da se pojave. Ne govorimo sad o činjenici da je jedan Naser Orić pušten na slobodu, niti da tu istu robiju ne služi čak ni Ramuš Haradinaj, osvjedočeni terorista. Govorimo isključivo o jednom gledištu iz jednog ugla. Da odmah naglasim da ne kritikujem ljude koji Mladića i Karadžića smatraju herojima, jer je to njihova percepcija stvari, a moja je drugačija. Ponoviću još jednom da je Staljin i danas ikona velikom broju Rusa, a dobar dio ga smatra za tiranina i ubicu. isti je slučaj sa Titom recimo, a primjera je jako mnogo kroz istoriju. Mene zanima konkretan odgovor na konkretno pitanje, koje sam postavio...

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2008, 00:02 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2005, 00:00
Nitro je napisao:
Na stranu to, ali evo konkretnih pitanja, upućeno recimo, ljudima koji Ratka i Radovana smatraju herojima. Da li se u Srebrenici dogodio zločin nad muslimanskim stanovništvom? Da li neko treba da odgovara za to? I ko bi taj neko trebao da bude?

Da, treba da odgovaraju za Srebrenicu, i jedan i drugi, jer je ocigledna njihova odgovornost za taj slucaj. Ali - ne treba da odgovaraju pred haskim tribunalom koji je n-puta pokazao da nema veze sa pravom a kamoli sa pravdom. Eto ukratko.

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2008, 00:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Svima je poznato da su se u ratu dešavale strašne stvari i treba da neko odgovara za to. Ali u Karadžićevom slučaju to je nešto drugačije iako sud nije briga za to. Ali dobro se sjećam vijesti tokom rata i njegovih nardbi da muslimanima i hrvatima ne smije ni dlaka sa glave da fali, ali ipak su se dešava ubistva , pljačke i silovanja.

Pa Karadžić nije Bog i nije mogao da stigne na sva mjesta, a takođe nije ni sud da presudi.

Šta je Karadžić mogao da učini , kada u toku noći komšija Srbin , ubije i opljačka svog komšiju, Karadžić ni tad ni sad nema moć telepatije.

Ja bih za ove stvari isključivo optužio ratnu stanicu milicije , ratne tužioce i sve one koji su trebali to procesuirati.

Očekujem od Karadžića da se maksimalno otvori i da ispirča sve do detalja.

Možda kaže nešto intersantno i o Dodiku

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2008, 00:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Da, treba da odgovaraju za Srebrenicu, i jedan i drugi, jer je ocigledna njihova odgovornost za taj slucaj. Ali - ne treba da odgovaraju pred haskim tribunalom koji je n-puta pokazao da nema veze sa pravom a kamoli sa pravdom. Eto ukratko.

Opet se vraćamo na to da nema drugog suda koji bi mogao da im sudi. Koja bi to sudska ustanova bila nadležna za takav slučaj? Koji bi sud u RS, mogao da sudi, a da ne bude pristrasan, a koji bi to sud u FBiH, mogao da vodi slučaj, a da ne bude osvetoljubiv. Dakle, činjenica je da je Haški sud, kakav je takav je, nadležan za takve stvari. Pa i u Nirnberškom procesu je suđeno po principu "kadija te tuži kadija ti sudi", a može se slobodno reći da stvari isto funkcionišu i danas. Ne govorim da je to u redu, samo da je takvo činjenično stanje.

Citiraj:
Šta je Karadžić mogao da učini , kada u toku noći komšija Srbin , ubije i opljačka svog komšiju, Karadžić ni tad ni sad nema moć telepatije.

Bojim se da malo miješaš teze. Srebrenica nije bila izolovan incident, koji je napravila grupa vojnika ili komšijsko-komšijski sukob preko ograde, već brutalna egzekucija nekoliko hiljada ljudi, od strane vojske u zaštićenoj zoni. Sviđalo se to nama ili ne, to je uradila tadašnja vojska RS, a po komandnoj odgovornosti prvi su Karadžić i Mladić. Nema tu previše filozofije...

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2008, 02:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Srebrenica je samo jedna od tačaka optužnice, njega terete i za svako neopravdano ubistvo koje se desilo na teritoriji RS. On to sve nije mogao znati.

A što se same Srebrenice tiče tu ima dosta kontreverzi i ja se nadam da će on sve to razjasniti, zašto Srebrenica nije bila demiitarizovana zona, zašto kada je VRS krenula o ofanzivu a Ameri zaprjetili da će bombardovati VRS zašto to nisu učinili, trebali su i jednu atomsku roknuti da spriječe genocid.

Dosta se tu pitanja nameće i iskreno se nadam da će nas Rašo sve iznenaditi.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 357 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 18  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]