Prvo pojedincima upozorenje da ne prostače... Konkretno, urbana_extravaganca... Iznošenje mišljenja je pravo svakog, ali molio bih da se upotrebljava neki normalniji rječnik.
Citiraj:
Јел има неко билокакав доказ да је Караџић те паре узео или се верује на реч највећем сину нашег народа Милораду Мили Додику?
Da neće neko da me ubijedi da se 13 godina skrivao od polovine svijeta, zahvaljujući ušteđenim parama od predsjedničke plate tokom rata. Uostalom da takve tvrdnje nemaju osnova, ne bi bile tako olako plasirane i prihvaćene. Ne smatram sebe, a ni pojedine ljude iz sopstvenog okruženja, idiotima koji vjeruju u bapske priče.
Citiraj:
Колико је само коментара било на ту крађу а нигдје ни једног ваљаног доказа за то...
Šta bi za tebe bio valjan dokaz? Računi na potrošene pare u nekom mondenskom ljetovalištu? Serijski brojevi novčanica iznošenih iz trezora? Snimak kamerom, kako se novac iznosi iz trezora, a Karadžić to nadgleda i broji novac. Budimo malo realni...
Citiraj:
Radi se o sledecem. Neki covjek ti spase zivot, direktno. Poslije nekog vremena, ubije neduznog covjeka. I hoce da mu sude, ono, totalno nepravedno. Mozes li ti reci da je taj covjek iskljucivo zlocinac, i trebas li mu biti nezahvalan, jer eto, uradio je ruznu stvar, ubio je covjeka, a to sto je tebi spasio zivot, to nikom nista?
Vidiš MuskoBre, ovo je isključivo stvar ličnog sagledavanja stvari, a ja neću reći da ti griješiš, niti da sam ja u pravu. Recimo i da je za mnoge Ruse, Staljin i dan - danas heroj, iako je odgovoran za smrt velikog broja ljudi. Ako je za nekoga heroj Karadžić, ja isto tako mogu da kažem da je za mene heroj Tito, koga mnogi satanizuju, po meni bez prave osnove. Veliak većina komentara i diskusija, u ovakvim slučajevima ne vodi ničemu. Ostrašćeni nacionalisti, teško odstuapju od svojih stavova, jer je njihova percepcija Radovana Karadžića - heroj. Po jednostavnom modelu razmišljanja, heroj teško da može da bude i zločinac i tu za većinu prestaje svaka priča. Kao što već rekoh, za Srebrenicu, neko mora da odgovara, a pravila političke trgovine, naložila su da je vrijeme za Srbiju, da u zamjenu za evropske integracije, nešto ponudi. Karadžić je bio odlična prilika i iskorištena je. To je politika sadašnje, legitimno izabrane vlasti u Srbiji. Da li je ispravna, vrijeme će pokazati.