Citiraj:
a u EU su zemlje koje su nas bombardovale(vecina) u Srbiji i Crnoj Gori nanijeta je steta 100 milijardi dolara za Republiku Srpsku nemam info
kad vec pricas o tom periodu, stvari nisu bas tako jednostavne i jednostrane...
1991. godine, prije nego sto je i jedna zrtva pala u sloveniji, hrvatskoj ili bosni, tadasnji predsjednik SFRJ i blizak saveznik milosevica, borisav jovic, odlazi u moskvu i trazi dozvolu od rusije da JNA rijesi problem hrvatske i slovenacke nezavisnosti vojnim putem. u to vrijeme, od svih evropskih drzava, jedino je njemacka podrzavala nezavisnost hrvatske i slovenije, svi ostali su bili uzdrzani ili protiv. dakle, u vremenu kada je vecina evrope neutralna ili protiv nezavisnosti hrvatske i slovenije, srbi se OTVORENO stavljaju na stranu rusije. ta glupost, kao i jos mnoge koje je milosevicev rezim napravio tada i kasnije, su jako mnogo kumovale tome da se citav svijet okrene protiv nas.
da skratim, ako je sasvim normalno da rusija okrene svoje rakete na nas i sravni nas sa zemljom ako se pridruzimo NATOu, onda je sasvim normalno i da NATO salje svoje avione i sravni nas sa zemljom ako se mi otvoreno stavimo na stranu rusije.
a ono sto bi bilo pozeljno jednom konacno da shvatimo je to da razlike izmedju zapada i rusije nema, da smo te 1991 i kasnije odabrali POGRESNU stranu kojoj cemo se prikloniti i da je vrijeme da tu gresku ispravimo
Citiraj:
E ovdje moram u startu da te pitam sta ti znace navodnici ? Kosovo jeste lazna drzava nastala na okupiranoj teritoriji.
zato sto kosovo nije lazna drzava, nego prava drzava koju sto prije treba priznati i rijesiti vec jednom taj problem. jer, KOSOVO NIKAD VISE NECE BITI SRPSKO I U PRISTINI SE VISE NIKAD NECE VIORITI SRPSKA ZASTAVA. teritorija na kojoj 92% stanovnistva cine siptari nije srpska niti ce ikada biti srpska, osim ako se ne pobiju svi ti siptari tamo. to znam ja, znas ti, znaju dveri i znaju svi ostali. ako ga ne priznamo sada, priznacemo za 5, 10, 20, 50 ili 100 godina, ne vidim nikakvu razliku.
jos je pokojni patrijarh pavle davno podsjetio milosevica na onu staru narodnu "cije je stado, toga je i livada". i u tome je sadrzana sustina kosovskog problema. da su srpski politicari to ranije priznali sami sebi, umjesto sto su slali tenkove u pristinu (jos 80ih) i zabijali glavu u pijesak, mozda bi sve bilo drugacije...ili makar ne bismo bili dezurni krivci za sve, makar bi se ta loptica prebacila nekom drugom
Citiraj:
Svaki problem treba da se tretira razlicito ne mozes da usporedis npr gej paradu i neciju slobodu kojim pismom ce da pise...
Gej parada prije svega se ne odrzava ni u svim zemljama EU i zavisi od drzave do drzave kako ce to da tretira ALI da se negdje na prostoru Europe nekome zabrani njegovo pismo ! Mislim da to ne postoji i da je takav zakon i nemoguce donijeti...Ne vidim kako ce cirilica da nasteti njihovom moralu niti kako se kosi sa njihovom religijom,Usporedjivati gej paradu i neko pismo je prosto smijesno i nemoguce usporediti...
procitaj sta si napisao i vidjeces koliko, zapravo, pristrasno posmatras kompletan problem. sto je upravo ono o cemu ti govorim, ako se neko bori za nesto sto ti podrzavas, ti ces naci hiljadu "rezona" da to opravdas, isto kao sto ces za nesto sto ne podrzavas naci hiljadu primjera i teorija kako je to "obicna provokacija".
da se razumijemo, ja mislim da je gej parada kao koncept jedna potpuna glupost. ali ja takodje smatram da nesto sto je meni glupost nekom drugom mozda nije glupost, i da ja nemam pravo da mu to branim. i tu je razlika izmedju mene sa jedne strane i tebe i skoro svih sa ovog foruma sa druge strane, a gej parada je samo paradigma toga.
s jedne strane, kazes da se gej parada ne odrzava u svim zemljama EU. sam si naveo da se, takodje, i ljudska prava ne postuju u svim zemljama EU, pa si naveo primjer francuske gdje su zabranjene burke. kao sto i ti i ja ne vidimo zasto bi nekom smetala cirilica, tako ja, takodje, ne vidim zasto bi nekom smetala burka ili gej parada. osim ako te muslimanke koje nose burke ne koriste njih da dave jadne cistokrvne arijevske francuze ili ako pederi ne hodaju okolo na gej paradi i siluju sve koji im se nadju na putu.
ja mislim da je onima koje nose burku ta burka bitna u najmanju ruku koliko je i srbima bitno da imaju natpise ulica na cirilici, iako 90% njih nikad ne pise cirilicom. stoga, ako je u redu i kul da francuzi zabrane tradicionalnu muslimansku nosnju jer im ide na zivce, onda je jednako kul i da hrvati zabrane tradicionalno srpsko pismo, jer im ide na zivce. ako podrzavas jedno, onda podrzavas i drugo. ako podrzavas cirilicu, onda podrzavas i burku i gej paradu, ma koliko ti sebe ubjedjivao da su to "razlicite stvari". prema tome, opredijeli se

ah da, ako se pozivas na zakon, i gej parada je sasvim u skladu sa zakonom. sta cemo sad?
Citiraj:
Ne znam jesi pogledao ona dva linka koje sam ti poslao ja ne znam ni jedan film koji je monstruozan na onakav nacin ne znam mozda je do mene svi drugacije reagiramo.
ne znam o koja dva linka govoris, pogledacu