banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 08:11

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 604 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 31  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Apr 2010, 16:23 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2009, 11:50
Popis je neophodan kako bismo stekli sliku o socijalno ekonomskom stanju u zemlji.
Izjasnjavanje o naciji, vjeri, jeziku i slicnim pitanjima su potpuno irelevantna za ciljeve popisa.
Nama iz opstina trebaju podaci kao sto je recimo koliko ima djece od 2 godine da bi znali koliko skola trebamo sagraditi, od cega ljudi zive da bi im mogli u tome pomoci, koliko ima starih, bolesnih, koliko su udaljeni od zdravstvenog centra, koilka su i kakva primanja po domacinstvu, imaju li svoj ili iznajmljuju stan, voze li auto, itd...
U formularu mogu stajati pitanja o naciji i vjeri ali ne smiju biti obavezna niti su za popis relevantna.

p.k.
Peđina izjava sa sa-x-a.

Pa crni peđa kako nisu bitne te odrednice?
Pod broj 1. u BiH je narodnost ustavna kategorija, samim tim i popis bez te odrednice je besmislen i protuustavan, kako bi bilo moguće bilo šta raditi bez toga kako bi se uopšte formirala vlast? Ili ste vi za BiH po Alijnom modelu jedan čovjek jedan glas i uvijek je muslimanski interes dominantan.

Pod broj 2. bez tih odrednica ne možeš praviti ni ekonomske procjene ni planove. Kako npr. napraviti plan uvoza ili proizvodnje i prodaje svinjskog mesa ako ne znamo gdje žive oni koji ga jedu i oni koji ga ne jedu, ili piletine jer poznato je da muslimani jedu više piletine, ili vezano za praznike, poznato je da je među katolicima i pravoslavnim povećana potrošnja ribe za posne dane, kako planirati proizvodnju i distribuciju iste bez znanja gdje ko živi i još milion takvih stvari? Kako će neki europski partner napraviti biznis plan ako ne postoje i takve informacije koje se tiču navika i običaja različitih naroda? Ili kako će neko sarađivati sa nama ako ne zna u kom se dijelu države ili gradu koji se uglavnom jezik koristi, pa se može desiti da literatura i časopisi na srpskom i ćirilicom stigne u Ljubuški pa je ovi spale na lomači i sl.?

Peđa sory, ali ko da slušam bilo kog drugog predstavnika muslimanskih stranaka, što u suštini vi i jeste, jer bez obzira što si ti Peđa, ti razmišljaš ili možda moraš tako ko i svi muslimani.

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2010, 16:33 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Apr 2006, 19:03
mary juana je napisao:
Kako npr. napraviti plan uvoza ili proizvodnje i prodaje svinjskog mesa ako ne znamo gdje žive oni koji ga jedu i oni koji ga ne jedu, ili piletine jer poznato je da muslimani jedu više piletine, ili vezano za praznike, poznato je da je među katolicima i pravoslavnim povećana potrošnja ribe za posne dane, kako planirati proizvodnju i distribuciju iste bez znanja gdje ko živi i još milion takvih stvari?

Srecom pa ne zivimo vise u centralno planiranom komunistickom sistemu pa su ovakve gluposti stvar proslosti.

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2010, 16:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Time trek, dobro planiranje je jedan od glavnih temelja kapitalizma... Ili ti mislis da to sve ide samo do sebe?
Boze dragi sta sve necu procitati.

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2010, 16:52 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Apr 2006, 19:03
The_new_Statesman je napisao:
Time trek, dobro planiranje je jedan od glavnih temelja kapitalizma...

Evo ja sam bas danas popunjavao popis stanovnistva u USA. Pitalo me za ime, prezime, rasu i datum rodjenja, i to je to. Sta god nekoj privatnoj firmi treba, moze da sazna statistickim metodama i istrazivanjem trzista.
Ja sam samo komentarisao na ovo planiranje uvoza i ribe i sl. Sta ima drzava da planira uvoz ribe? Trziste moze samo da procjeni gdje je ekvilibrij cijene i kolicine, uloga drzave je samo da olaksa funkcionisanje trzista, a ne da planira koliko tona ribe da se uveze a koliko da se proizvede.
Ili ti mislis da to sve ide samo do sebe?

Ima premalo ribe, cijena se poveca, uvoz se vise isplati. Ima previse ribe, cijena se smanji. Drzava treba jedino da prati da li se postuju propisi o kvalitetu i kolicini izlova, nema drzava sta tu da planira.

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2010, 16:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa vidi, tebe su u Americi pitali za rasu, ovde ce za naciju... :)

Ribu necu ni komentarisati.

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2010, 17:02 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Jbt al' ste vi navalili......Kao da je Naša stranka najveći konkurent sadašnjij ekipi na vlasti...

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2010, 17:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ma ovako slavno je zavrsio i onaj Bastinac kada se svojevremeno registrovao na forum.

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2010, 17:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Time trek je napisao:
Silvio Dante je napisao:
Pedja Kojovic je napisao:
Pozdrav svima

Pokrecem ovu temu s namjerom da onima koji zele nesto saznati o principima i programu Nase stranke dam mogucnost da to urade u,ovakvom, direktnom kontaktu. Osnovne informacije o Nasoj stranci mozete saznati na web stranici nasastranka.ba a ja vam, koliko mi to god vrijeme i obaveze dopustaju, stojim na raspoloaganju za sva dodatna pitanja koja se ticu stranke.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=dKXKdREo42g[/youtube]

p.k.

A ja sam mislio da je marketing na forumu zabranjen?!? Ili ako je dozvoljen da pocnemo svi da se reklamiramo?!?

Nije zabranjen. Spam je zabranjen. Ovo nije spam.

Глупости!

Овде (мислим на форум) је пре неког времена извесни форумаш постави линк ка неком другом сајту/форуму (значи типичан маркетинг) који је обрисан а модератор је написао да је маркетинг забрањен!

То је чињеница. Ово овде није чак ни маркетинг него политички спам.
Дотична странка и господин имају сигурно свој сајт и могу са лакоћом тамо да поставе маил адресу где заинтересовани могу да поставе своја питања или чак и чет.Маркетинг се плаћа, па нека та странка плати овом форуму сервер на годишњем нивоу или нешто друго па нека се по уговору рекламира.
Јел треба сада и други разни пионири разних странака да почну да нас салећу овде својом пропагандом?
Ово овде је искориштавање форума на најгори начин. Ви деградирате овај форум!
Безобразлук најгоре врсте.

Такође, за подфорум политика је потребан одређен број постова (мени а и већини је бар био потребан) док је овај падобранац овде упао са бројем постова нула.
Како је то могуће?!? Очигледно тако што дотични има неку везу (а она се већ назире) у модераторском друштву па може и преко реда.

Закључајте тему и не гњавите нас више.
Појединци треба да се стиде начина на који извршавају свој посао (па таман он био и волонтерски на неком интернет форуму).

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2010, 17:10 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Silvio Dante je napisao:
Како је то могуће?!? Очигледно тако што дотични има неку везу (а она се већ назире) у модераторском друштву па може и преко реда.

Pošto sam ovde ja indirektno prozvan.....Nemoj da pišeš o onome o čemu nisi informisan.Ja nemam apsolutno nikakve veze sa ovim.

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2010, 17:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
_zoka je napisao:
Silvio Dante je napisao:

Pošto sam ovde ja indirektno prozvan.....Nemoj da pišeš o onome o čemu nisi informisan.Ja nemam apsolutno nikakve veze sa ovim.

Уопште нисам мислио на тебе. Чисто да се не секираш.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2010, 17:13 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

@time trek
Bi li bilo pametno da ja u sarajevo uvezem i pokušam da distribuiram ogromne količine svinjetine ili samo manji dio te robe, ili da u ljubuški distribuiram literaturu na ćirilici? Kako ću to znati ako ne znam podatke gdje ko živi?
Ili da u švicarskoj u regiju gdje žive njemci distribuiram ogromne količine špageta, a među talijane distribuiram pivo i masne kobase, propast živa, da ne bi dolazilo do takvih katastrofalnih poslovnih poteza potrebno je imati parametre gdje ko živi, zamisli da neko se pripremi da u Sarajevu za veliki petak proda veće količine ribe, a u BL uopšte ne bude ribe u trgovinama, da ne bi dolazilo do takvih krahova potrebni su svi podaci o stanovništvu uključujući i nacionalnu, jezičnu i vjersku odrednicu.
A pogotovo jer je u BiH pripadnost narodu ili nacij ustavne kategorija, uostalom kako znati koliko ima koje nacionalne manjine za koje se svi zalažu i kako uopšte bilo šta planirati bez toga?

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2010, 18:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Time trek je napisao:
A sta je sa racunarima proizvedenim van EU?

Carina na računare (i računarsku opremu) gdje god da su proizvedeni je 5% plus 1% za carinsko evidentiranje.
Pošto BiH treba da počne sa primjenom SSP-a sa EU, od 1. januara 2010. godine ne plaća se carina za opremu koja je proizvedena u EU (ali treba bruka papira)

dellboy

Nije u redu da svoju politicku platformu jednim velikim dijelom gradite na nasem programu.

p.k.

hahahahaha :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2010, 19:10 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009, 16:34
Ova tema najbolje pokazuje da kvazimultieticnost sama po sebi ne rjesava problem neznanja, nesposobnosti i ljenosti.

Meni samo nije jasno kako Njihova stranka misli voditi zemlju ako ce stanovnici iste biti gladni zbog nesposobnosti i neznanja politickog vrha partije. Vrha koji vec sada vise voli da valja kojesta po forumima (vrlo vjerovatno i kafanama), umjesto da sto bolje radi ono za sta prima platu i sto mu donosi koru hljeba na sto.

Potpis.
Apsolutno se slažem. Baš si dobro opisao tu stranku.

Ali po pitanju njihove stranke, nije mi jasno kako će sa ILJiČem, Miljevićem i Žiletom uopšte privući ljude da glasaju za tu stranku. Čak i da ima prejeben program koji se može ispuniti.

Pa vidi, tebe su u Americi pitali za rasu, ovde ce za naciju...

Opet potpis.

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2010, 19:15 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009, 16:34
A joj, sad vidjeh ovo
:lol: :lol: :lol:

DELLBOY je napisao:
Ebopte mislim da bi i mi mogli da osnujemo neku stranku... Ujedninjena forumska inicijativa... Obećavaš na sve strane, gdje treba izigravaš nacionalistu većeg od najvećih, gdje treba izigravaš liberala, a gdje multietničara...
I kad t e izaberu, sjedneš u fotelju i zgrćeš pare. Jedino kad se povede rasprava o povećanju poslaničke plate tad budeš aktivan i zdušno se zalažeš da taj zakon prođe :lol: :lol: :lol: :lol:

...

DELLBOY je napisao:
dellboy

Nije u redu da svoju politicku platformu jednim velikim dijelom gradite na nasem programu.

p.k.

hahahahaha :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Dakle, Pedja Kojovic je priznao da mu jeglavni cilj da se zavali u fotelju i zgrće pare.
A program, ko j... program.

Znači :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2010, 19:18 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 08 Apr 2010, 13:23
time trek

Vi niste bili obavezni popuniti rubriku "rasa". Vas izbor.

mary juana

Popis stanovnistva se vrsi svakih deset godina i predstavlja osnovu za ekonomsku analizu stanja za potrebe drzave.
Popis nije spisak za sedmicni odlazak u kupovinu ili prebrojavanje koliko ima "nas" a koliko ima "njih".
To sto su narodi ustavne kategorije nema veze s tim jer iz popisa ne proizlaze politicka prava.
Politicka prava proizlaze, kao sto ste i sami rekli, iz Ustava, u nasem slucaju iz tzv. dejtonskog sporazuma u kome su svi gradjani pravno i stvarno potpuno jednaki.

p.k.

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2010, 20:09 
Pripravnik
Pripravnik

Sto se tice otvaranja teme na forumu...

Ja sam kontaktirao moderatora na pp i objasnio sta zelim.
On mi je to odobrio.

Internet je i treba da ostane demokratski prostor.
Ja sam namjerno temu nazvao jasno kako bi svako prije nego klikne znao o cemu se radi.
Nisam zelio da maltretiram ljude. Sve sto oni treba da urade je da NEKLIKNU.
Nazalost, za one kojima ova tema smeta, ali joj ipak ne mogu odoliti ne vjerujem da ima pomoci.

p.k.

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2010, 20:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
Evo, na primjeru popisa se vidi prevarantski mentalitet ovih "multietnickih" stranaka koje ce nam rjesiti "prave probleme". Eto, prica o ekonomiji, a poslje popisa kakvog su oni naumili, ostasmo svi Bosanci i Hercegovici. :lol: E nemere!

P.K.
Zasto ti toliko smeta da se gradjani izjasnjavaju po nacionalnosti? Sta lose moze da izadje iz toga? Pa ovo je multinacionalna zemlja.

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2010, 21:17 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Peđa ni Haris ti nije ravan
Politicka prava proizlaze, kao sto ste i sami rekli, iz Ustava, u nasem slucaju iz tzv. dejtonskog sporazuma u kome su svi gradjani pravno i stvarno potpuno jednaki.

Pa čitaš li ti šta pišeš ili si malo zaglupio u tom Sarajevu. Ako je ustav dejtonski onda je vlast sastavljena od tri konstitutivna naroda i dva entiteta, prema tome nacionalnost je ustavna i politička kategorija po ustavu koji imamo, a samim time je i pod obavezno da se izjasni po tom pitanju na popisu kako bi uopšte moglo bilo šta u ovoj državi funkcionisat, ili opet kao i 92' nije važno šta Srbi misle, ili se neko boji istine koja će izaći na vidjelo popisom? Prema tome, te muslimanske fore plasiraj nekom kome je stalo, a u RS-u su svi prozreli tu igru i tu lažnu multietničnost.
A sad pošto si pokazao na koji mlin tjeraš vodu, idemo lagano HOP HOP HOP!!

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2010, 21:21 
Pripravnik
Pripravnik

besparica

Kao sto sam rekao, ne smeta mi da se gradjani izjasnjavaju kako god zele i da to pitanje postoji u formularu.
Gradjansko je pravo da se covjek izjasni ili ne izjasni o tim pitanjima.
Smeta mi da bude obavezno izjasniti se o tim stvarima i da se ti podatci koriste kao osnova za politicka prava.
Sa stanovista drzave potpuno je nebitno sta su po nacionalnosti ili vjeri oni gradjani kojima treba skola ili bolnica ili fabrika.

p.k.

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2010, 21:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
A nisu li ti podatci relevantni da se utvrde cinjenice o dogadjanjima u predhodnom ratu?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 604 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 31  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]