Aikus je napisao:
Npr jedan osnovni individualni radio uređaj koji se koristi na terenu u vojsci košta 10000KM.
Ok, ja sam ofrlje lupio 6000 KM za sve dodatke za policiju. Znači da sam promašio samo tako, ako je samo radio oko 10000 KM...

Dajte da ih prebacimo na Viber, Whatsapp, Telegram ili nešto. Taman sad imaju paketi sa mobilnim internetom...
danijell je napisao:
Da li si opet propustio dio oko održavanja auta? Šta je uključeno u Hr, a šta ovdje? Imaš te informacije da možeš porediti cijene? I porediš koliko košta auto da neko uzme za sebe i ako je obezbijeđeno održavanje četiri godine. I to auto koje će gaziti policija četiri godine na terenu...
Kod Hrvata je isto operativni lizing, kao kod nas. Pretpostavljam da isto imaju kasko i ovo održavanje, naravno nemam nikakve konkretne informacije.
Sva poređenja sa kupovinom auta sam pravio sa cijenama auta za 1 komad za fizičko lice plus kasko, održavanje i sve ostalo što je išlo i za auta policije. Auta koja policija kupuje su civilna, sa naljepnicama, rotacijama i opremom za komunikacije i ostalim potrebštinama za policiju. Nije to nikakvo specijalno auto...
motozeljo je napisao:
Mislim da jesi jer u cijenu ulazi 4 X 100 registracija .....
Tamo se u članku spominje samo kasko osiguranje, a ne i registracija. Tako da nemam pojma da li je to uključeno ili ne, ja registraciju nisam računao, samo kasko...