banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Avg 2025, 20:29

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 55 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 31 Dec 2014, 11:19 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
nije niko na temi retardiran da mu moraš objašnjavati da bi bolje bilo da RS bude nezavisna.... 8)

pošto si mene proglasio za defetistu,volio bih da malo razradiš tu tezu građanske neposlušnosti,ako ti nije mrsko...

ono,potpisali smo dayton,a sad da ne šaljemo predstavnike u zajedničke organe...ili?

ili misliš samo na ove nakon daytona nametnute agencije?

ako ti nije mrsko da malo dočaraš taj put do nezavisnosti?

Vrh

PostPoslato: 31 Dec 2014, 11:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2011, 06:54
pa objasnio je sa Kosovom...

Vrh

PostPoslato: 31 Dec 2014, 11:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Zašto misliš da bi politička stabilnost nastala odvajanjem jednog djela BiH od drugog?Misliš li da se nakon toga nebi iskristalisale lokalpatriotske stranke istočnoe,zapadne i južne regionalne orjentacije?Ko bi čuvao tolike granice i koja ekonomija je potrebna da to sve isfinansira?Pitanja je milion a neda mi se sva postavljati

Vrh

PostPoslato: 31 Dec 2014, 11:23 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Nezavisnost i suverenost se grade i idržavaju na dva načina: jakom vojskom i jakom ekonomijom. Šta mi imamo? Da se odvojimo tek bi onda propali ko žeton u slot, iako smo u govnima do guše i sad....

Vrh

PostPoslato: 31 Dec 2014, 11:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Naravno,msm..koji bolid moraš biti da bi zamišljao ekonomski bum nakon odvajanja.....to ja stavljam u istu ravan sa unitarizacijom Bosne,bez entiteta koje propagiraju bolidi iz Federacije.....duvanje u istu tikvu.

Vrh

PostPoslato: 31 Dec 2014, 11:35 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Kad smo već u istoj vreći, a imamo svoj entitet, trebamo raditi na jačanju ekonomije tj. privlačenju stranih investitora i jačanju realnog sektora, ulaganjem i podsticajem poljoprivrede....pa im parirati jačim standardom i ekonomijom. Ali ne, ajmo mi da se kurčimo i glumimo zaje8ane momke, a nema nas pas za šta ujesti....

Vrh

PostPoslato: 31 Dec 2014, 11:36 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 15 Apr 2009, 17:34
Schlager 1996-7 Momcilo Krajisnik nije hteo da ide na sjednice predsjednistva BIH u Sarajevo vec je trazio da se u Dobrinji na liniji izgradi nova zgrada koja bi imala ulaz iz muslimansko hrvatske federacije i rs,i zamalo da se zavrsi tako da nije bilo onih takozvanih demokratskih promjena i osvajanja vlasti sfor tenkovima 1998 a do tada su se sastajali po kafanama uz liniju razgranicenja

prvi pasos BIH posle dejtona je imao na svoim koricama upisno gore velikim slovima Repunlika Srpska cirilicom a dole malim slovima BIH ,pasos je zamjenjen posle 1998 i takozvanih demokratskih promjena

BIH do 1998 nije ni postojala,niti je bilo sta funkcionisalo iako je 1995 potpisan Dejton,eto to je recept o kome govorim plus katalonija i narod na ulicima koji jasno i glasno porucuje sta zeli
Da zapad nije skrsio tadasnji SDS i preuzeo vlast otimanjem tv releja i zauzmanjem stanica policije SFOR tenkovima BIH nebi danas postojala ,to je sad jasno i onima koji su tada u toj igranici bili marionete zapada...doslo im je iz guzice u glavu.i javno su priznali da su bili naivnii da su pogrijesili

Vrh

PostPoslato: 31 Dec 2014, 11:40 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

ozna je napisao:
prvi pasos BIH posle dejtona je imao na svoim koricama upisno gore velikim slovima Repunlika Srpska cirilicom a dole malim slovima BIH ,pasos je zamjenjen posle 1998 i takozvanih demokratskih promjena

Imali smo i ćirilične tablice pa šta? Nikuda nisi mogao sa tim obilježjima putovati osim po našoj "državi" - trči, trči pa granica :roll:

Vrh

PostPoslato: 31 Dec 2014, 11:43 
Majstor
Majstor

nepokoreni je napisao:
Kad smo već u istoj vreći, a imamo svoj entitet, trebamo raditi na jačanju ekonomije tj. privlačenju stranih investitora i jačanju realnog sektora, ulaganjem i podsticajem poljoprivrede....pa im parirati jačim standardom i ekonomijom. Ali ne, ajmo mi da se kurčimo i glumimo zaje8ane momke, a nema nas pas za šta ujesti....

To je objasnjeno zasto ne moze uspjeti jer nema stabilnosti,kapital je plasljiva zvjerka,niko nije lud da investira novac u bure baruta koje svaki cas moze da eksplodira osim ako nije neka investicija spekulantska kratkorocna koja ce otplatiti ulozeno u kratkom periodu ali na ozbiljne dugorocne investicije ne mozemo racunati

Sta mislite sto svaka zemlja ulaskom u NATO dozivi bum i ogroman priliv investicija

Vrh

PostPoslato: 31 Dec 2014, 11:44 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
ozna je napisao:
Schlager 1996-7 Momcilo Krajisnik nije hteo da ide na sjednice predsjednistva BIH u Sarajevo vec je trazio da se u Dobrinji na liniji izgradi nova zgrada koja bi imala ulaz iz muslimansko hrvatske federacije i rs,i zamalo da se zavrsi tako da nije bilo onih takozvanih demokratskih promjena i osvajanja vlasti sfor tenkovima 1998 a do tada su se sastajali po kafanama uz liniju razgranicenja

BIH do 1998 nije ni postojala,niti je bilo sta funkcionisalo iako je 1995 potpisan Dejton,eto to je recept o kome govorim plus katalonija i narod na ulicima koji jasno i glasno porucuje sta zeli
Da zapad nije skrsio tadasnji SDS i preuzeo vlast otimanjem tv releja i zauzmanjem stanica policije SFOR tenkovima BIH nebi danas postojala ,to je sad jasno i onima koji su tada u toj igranici bili marionete zapada...doslo im je iz guzice u glavu.i javno su priznali da su bili naivnii da su pogrijesili

To sam i ja pisao ovdje 50 puta....Ali ni tako ne bismo bili nezavisni,samo bi imali neuporedivo veći stepen državnosti nego što ga imamo ovako.

Ne da Zapad Muslimanima da budu sami.Boje se kampova za obuku terorista u srcu Evrope. Ovako,ako je ministar bezbjednosti Musliman,zamjenik mu je Hrvat,ili Srbin...i tako je u svim ministarstvima,od kantona,entiteta do države.

To je jedini razlog što nas guraju u ovaj bosanski lonac.Nikad oni Muslimane neće ostaviti bez kontrole ovdje.Vjerovatno su zato i rekli STOP kad je 1995 prijetio potpuni vojni slom RS.

Poslednji put menjao Schlager dana 31 Dec 2014, 11:46, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 31 Dec 2014, 11:46 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

ozna je napisao:
Sta mislite sto svaka zemlja ulaskom u NATO dozivi bum i ogroman priliv investicija

Pitaj Rumune i Bugare kako su procvjetali ulaskom u NATO i EU.....

Vrh

PostPoslato: 31 Dec 2014, 11:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
ozna je napisao:
Nema boljeg zivota i ekonomije bez politickog rijesenja,jasno je ko dan.

BIH je bure baruta,najbolje je opisao situaciju u BIH Ivo Andric u svojim djelima,zemlja mrznje i straha

jedan od glavnih uslova za ekonomski napredak je politicka stabilnost jer niko nece da donosi svoj novac i ulaze u ovako nestabilnu zemlju koja svaki cas moze da eksplodira ponovo

Nezavisnost Republike Srpske je pravo rijesenje,i samim tim stvorice se bolji uslovi za ekonomiju,i svi ce se okrenuti povecanju plata,zaposlenosti,standardu...

Ovako pricati o ekonomiji je kao graditi kucu na livadi bez temelja,sve se ljulja i niko od majstora (investitora)ne zeli da udje unutra jer svaki cas moze da se srusi.
Prvo cvrst temelj,pa onda kuca.A temlje je Nezavisna Republika Srpska.

Za ekonomski napredak potrebno je smanjiti kriminal, korupciju, nepotizam, podici moral na visi nivo, otjerati stare prdonje u grob, nek umiru vec jednom da ne gledam senilne starce kako laprdaju nego da gledam mlade ljude koji zele da naprave nesto dobro. Jebe mi se za unitarizacijom, jebe mi se za nezavisnom RS, jebe mi se za Dodikom, Bosicem, Ivanicem, Radoncicem, Komsicem, Covicem, Izadbegovicem. Jebe mi se za velikim Srbima, velikim muslimanima i velikim Hrvatima, jebe mi se za balijama, ustasama, cetnicima, partizanima, domobranima, i za novu godinu im zelim da se gone u picku materinu svi zajedno.

Vrh

PostPoslato: 31 Dec 2014, 11:55 
Majstor
Majstor

Schlager je napisao:

To sam i ja pisao ovdje 50 puta....Ali ni tako ne bismo bili nezavisni,samo bi imali neuporedivo veći stepen državnosti nego što ga imamo ovako.

Ne da Zapad Muslimanima da budu sami.Boje se kampova za obuku terorista u srcu Evrope. Ovako,ako je ministar bezbjednosti Musliman,zamjenik mu je Hrvat,ili Srbin...i tako je u svim ministarstvima,od kantona,entiteta do države.

To je jedini razlog što nas guraju u ovaj bosanski lonac.Nikad oni Muslimane neće ostaviti bez kontrole ovdje.Vjerovatno su zato i rekli STOP kad je 1995 prijetio potpuni vojni slom RS.

Rekli su STOP zato sto bi Milosevic vjerovatno bio prisiljen da reaguje i ukljuci zvanicnu vojsku SRJ u rat a to bi povratilo ravnotezu snaga i produzilo rat ko zna koliko

Zapad uvjek ide linijom manjeg otpora,da su se sudarili sa nasom odlucnoscu sve bi vec bilo gotovo davno i BIH nebi postojala ali 1998 desilo se to sto se desilo i krenula je ubrzana integracija BIH,Srbi su pohitali u novoformirane institucije BIH,i zapad je dobio potvrdu da BIH moze postojati i da je moguca

Vrh

PostPoslato: 31 Dec 2014, 11:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
a i komšijama ne cvijeta cvjeće

Vrh

PostPoslato: 31 Dec 2014, 11:59 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

skeva je napisao:
ozna je napisao:

BIH je bure baruta,najbolje je opisao situaciju u BIH Ivo Andric u svojim djelima,zemlja mrznje i straha

jedan od glavnih uslova za ekonomski napredak je politicka stabilnost jer niko nece da donosi svoj novac i ulaze u ovako nestabilnu zemlju koja svaki cas moze da eksplodira ponovo

Nezavisnost Republike Srpske je pravo rijesenje,i samim tim stvorice se bolji uslovi za ekonomiju,i svi ce se okrenuti povecanju plata,zaposlenosti,standardu...

Ovako pricati o ekonomiji je kao graditi kucu na livadi bez temelja,sve se ljulja i niko od majstora (investitora)ne zeli da udje unutra jer svaki cas moze da se srusi.

Za ekonomski napredak potrebno je smanjiti kriminal, korupciju, nepotizam, podici moral na visi nivo, otjerati stare prdonje u grob, nek umiru vec jednom da ne gledam senilne starce kako laprdaju nego da gledam mlade ljude koji zele da naprave nesto dobro. Jebe mi se za unitarizacijom, jebe mi se za nezavisnom RS, jebe mi se za Dodikom, Bosicem, Ivanicem, Radoncicem, Komsicem, Covicem, Izadbegovicem. Jebe mi se za velikim Srbima, velikim muslimanima i velikim Hrvatima, jebe mi se za balijama, ustasama, cetnicima, partizanima, domobranima, i za novu godinu im zelim da se gone u picku materinu svi zajedno.

Potpis. Hoću da živim i uživam u životu, stoli me bojko kako se država uređuje, unitarizuje, centralizuje, naziva.....

Vrh

PostPoslato: 31 Dec 2014, 12:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
skeva je napisao:
ozna je napisao:

Bilo je mladih pre 10-15 godina. Sada imaju po 45-50 :D
Ili manje cak... Kao Sukalo i (umalo) Sonja J. :D

Vrh

PostPoslato: 31 Dec 2014, 12:09 
Majstor
Majstor

nepokoreni je napisao:
Potpis. Hoću da živim i uživam u životu, stoli me bojko kako se država uređuje, unitarizuje, centralizuje, naziva.....

Vas dvojica ko pijani plota...i ja sam hteo da uzivam u zivotu ,da idem na more i guzim svabice i crnkinje ali 1992 se zarati a 1994 dobih poziv za odsluzenje vojnog roka 3 mjeseca Manjace pa u rov ,bato,kontas
,niko te nepita sta ti hoces ,ja sam hteo da ostanem kod kuce i gledam filmove na SRT ali dodje vojna policija pa te odvede u mali logor pa nazad na liniju

prosto je ko pasaulj,samo Nezavisna RS garantuje mir i stabilnost na duze staze,ostanak ovakve BIH ponovo ce izazvati krvoprolice u jednom istorijskom trenutku ,da li ce to biti za 10,20,30 godina ili iduce god ne znam ali ovo je samo zamrznuti rat koji ce se sigurno nastaviti a tada batice nema nista od uzivanja u zivotu,osim ako ne pobjegnes pre u svedsku :lol:

Vrh

PostPoslato: 31 Dec 2014, 12:14 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Eto, baš lijepo, umjesto zbog toga što si naveo da nam dođe iz dupeta u glavu pa da razmišljamo kao što sam naveo, svaka treća-četvrta generacija upamti oca i nama prijeti biološki nestanak, dok se huškači i familija im enormno obogate....ako se zagužva ja ću prvi da podbrusim pete! Svi Srbi u jednoj državi, e sad Kanada ili Australija vidjeće se....

Vrh

PostPoslato: 31 Dec 2014, 12:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2007, 02:35
Da dodam, kad vidim kako su prosli borci poslije zadnjeg rata, odvela bih sve svoje musko, a najprije svoje dijete u p-zdu materinu, da pusku nikad ne uzme u ruke.
Tebi je sama postavka stvari pogresna. Sad vec postoji mnogo dobrih preduslova da ovdje bude koliko-toliko normalan zivot, a ne suplja prica o nezavisnosti ili u federaciji o unitarnoj BiH.

Vrh

PostPoslato: 31 Dec 2014, 12:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Moj otac, koji je i kao i borci sa ovog foruma, najzasluzniji za postojanje Republiku Srpske, ratni vojni invalid, borac prve kategorije ima 350KM penzije(44 godina radnog staza), lijekovi su za njega i majku 118KM mjesecno, kada poplaca obaveze ostane mu 120-130KM da prezivi mjesec dana. On ima obicaj da kaze, bolje bi bilo da sam poginuo, pruzio bih vam tako bolju mladost, ma poserem se na sve ovo na celu sa Republikom Srpskom. Kakva puska, kakvo branjenje, kakva cast, kakvo Srpstvo, da gledam popove i muftije kako se voze u automobilima koje vrijede koliko tridesetogodisnja penzija mog oca, ma mrs!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 55 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]