banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 08:04

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 880 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 44  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 18 Dec 2014, 19:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
_зока je napisao:
Tns elokventan i opširan kao i uvijek.

A sta bi ti htio? Da cujes kako ce bar treca generacija Turaka izaci iz geta u Njemackoj i Austriji? E pa nece...
A Turci su jos dobri.

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2014, 19:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Ne volim kad mi sad pa sad Li Osvalda reinkariraju. :roll: :roll:

Pa ljudi.... imaj te mjere ....ne mozemo vise neeema vise gdje stat. :D :D

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2014, 20:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
_зока je napisao:
Пеле Мали je napisao:

Пеле је мислио на народе Западне Европе који су итекако просвећенији од неких тамо Арапа, Пакистанаца и Балканаца.

Prosvećeniji su ljudi na zapadu bili prije pedeset godina nego danas. I više su koristili svoju glavu. Obrazovanje je služilo da te nauči da misliš, da se razviješ. Sada je takvo obrazovanje dostupno samo bogatima, a siromašnijima se nudi usko specijalizovanje i od njih se prave samo roboti koji će da rade i ne postavljaju suviše pitanja. Medijski se gura priča da je bitnije da imaš novi iPhone nego da znaš šta se radi sa državnim parama. Prave se mase kojima će se lako upravljati i koje neće priječiti put korporacijama da upravljaju svijetom sa samo jednim ciljem, bogaćenjem bogatih na račun ostalih.

Bravo Zoka

Brale (za dugacki post) - to je to, o tom ti pisem, sad, da li je realizacija bila bas takva i zeljena - ne mozemo dokazati
Al imamo pravo sumnjati

TNS, dovoljno si odgovorio tnx

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2014, 20:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
Manitu pošto si nas sve obasjao svjetlostću svoje mudrosti i ukazao na rečemo globalni problem kako mi danas da objasnimo muslimanima da nas ne pobiju....npr evo mi ovdje kako objasniti prosječnom Bošnji da nismo genocidni + uvjerimo ga da nas ne treba protjerati u nekom eventualnom novom ratu sa ovih prostora.Eto ako imaš riješenje ja bih bio i više nego radoznao da za isto čujem.

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2014, 20:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Imas li municije na prvoj liniji? Kad si primjetio da zele da te ubiju, upao si u zasjedu? Ja sam jednom krenuo na baklavu kod druga muslimana i jedva zivu glavu iznese. Pojeo sam 6 komada, kad nisam umro. Jedva sam mu oprostio :(

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2014, 20:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
_зока je napisao:
Prosvećeniji su ljudi na zapadu bili prije pedeset godina nego danas. I više su koristili svoju glavu. Obrazovanje je služilo da te nauči da misliš, da se razviješ. Sada je takvo obrazovanje dostupno samo bogatima, a siromašnijima se nudi usko specijalizovanje i od njih se prave samo roboti koji će da rade i ne postavljaju suviše pitanja. Medijski se gura priča da je bitnije da imaš novi iPhone nego da znaš šta se radi sa državnim parama. Prave se mase kojima će se lako upravljati i koje neće priječiti put korporacijama da upravljaju svijetom sa samo jednim ciljem, bogaćenjem bogatih na račun ostalih.

Masim ja temu, ali ne mogu a da se ne osvrnem na ovu prezvakanu pricu kako na zapadu cvjeta robotika - jel treba na nas da se ugledaju? Kod nas svi misle svojom glavom, zanimaju se i razumiju geopoliticku situaciju pocevsi od onoga ko je zavrsio cetiri razreda osnovne skole do profesora (pogledaj samo ovaj forum) pa nam vidno super ide.

The_new_Statesman je napisao:
A sta bi ti htio? Da cujes kako ce bar treca generacija Turaka izaci iz geta u Njemackoj i Austriji? E pa nece...
A Turci su jos dobri.

Asto bi izlazili iz geta? Bolje im je tu nego u rodnoj grudi i oni to dobro znaju. Oni ne izlaze iz geta a policija i domoroci ne ulazi u isti - i svima dobro.

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2014, 21:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

manitu uci da svira je napisao:
_зока je napisao:
Пеле Мали je napisao:

Пеле је мислио на народе Западне Европе који су итекако просвећенији од неких тамо Арапа, Пакистанаца и Балканаца.

Bravo Zoka

Brale (za dugacki post) - to je to, o tom ti pisem, sad, da li je realizacija bila bas takva i zeljena - ne mozemo dokazati
Al imamo pravo sumnjati

TNS, dovoljno si odgovorio tnx

Nisam odgovorio, vec prenio onako kako jest i kako ce biti bez neke pretjerane analize.
A ako cemo analizirati, onda u jednacinu ubaci drugu generaciju Bosnjaka (koji su, gle cuda, muslimani).
Pa da vidimo kako stoje procenti po pitanju obrazovanja stecenog u mrskoj Svabiji :D

Odgovorno ti tvrdim da ces kopati dan i noc da nadjes dijete iz druge generacije porijeklom sa ovih prostora da prica sa teskim naglaskom. I to ne vazi samo za Balkance, vec i za komplet I. Evropu. Kod malih Turaka je obratno, zbalnes se kada ga cujes bez teskog naglaska.

Ovo ti ne pricam ja, vec austrijska drzava koja je svjesna da je omladina tzv. migrantskog porijekla (uglavnom se to odnosi na Turke, Rome, Arape i Crnce) veoma slabog obrazovanja i da je to mozda najslabija tacka u citavom sistemu preventive protiv pada pod uticaj raznih ekstremista.

Lose obrazovanje vuce lose placene poslove... Itd. dok se krug ne zatvori.

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2014, 21:35 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
A.J.V.A.R. je napisao:
_зока je napisao:

Masim ja temu, ali ne mogu a da se ne osvrnem na ovu prezvakanu pricu kako na zapadu cvjeta robotika - jel treba na nas da se ugledaju? Kod nas svi misle svojom glavom, zanimaju se i razumiju geopoliticku situaciju pocevsi od onoga ko je zavrsio cetiri razreda osnovne skole do profesora (pogledaj samo ovaj forum) pa nam vidno super ide.

.

U odnosu na Arape i mi smo zapad :P I nas sam stavio u isti koš. Ispiraju nam mozgove sa kojekakvim Farmama, postaje bitnije je l' Seka obukla gaće na nastupu nego to što školu završavaju polupismeni đaci, veći je problem hoće li pederi paradirati nego hoće li biti para za lječenje teških bolesnika. Pogrešne stvari se guraju u prvi plan, a sve sa ciljem promjene prioriteta kod masa. Umjesto da živimo dobro uči nas se da trošimo dobro. Umjesto da budemo gladni znanja, kulture, obrazovanja trenira nas se da budemo gladni gedžeta. Umjesto da kritički preispitujemo poteze vlasti očekuje se od nas da klimamo glavama na svaku njihovu odluku. I manipulacija nama nije ništa drugačija nego manipulacija Arapima, samo kod njih štap radi malo češće.

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2014, 21:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Tns, to bi bila neka normalna politika jer ti ljudi doprinose ekonomskom prosperitetu tih drzava. I naravno da evropski ekstremisti akcentuju ono gdje je dosljacima najteze, traze nasilnu reakciju, revolt..i onda je to prva vijest i slika zajednice koja, naravno, gotovo da nema veze sa istinom i vecinskim razumjevanjem situacije u kojoj se nalaze - "pusti me da radim i zaradim prema radnim sposobnostima" a ne prema politickim standardima/uslovima.

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2014, 22:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
U odnosu na Arape i mi smo zapad :P I nas sam stavio u isti koš. Ispiraju nam mozgove sa kojekakvim Farmama, postaje bitnije je l' Seka obukla gaće na nastupu nego to što školu završavaju polupismeni đaci, veći je problem hoće li pederi paradirati nego hoće li biti para za lječenje teških bolesnika. Pogrešne stvari se guraju u prvi plan, a sve sa ciljem promjene prioriteta kod masa. Umjesto da živimo dobro uči nas se da trošimo dobro. Umjesto da budemo gladni znanja, kulture, obrazovanja trenira nas se da budemo gladni gedžeta. Umjesto da kritički preispitujemo poteze vlasti očekuje se od nas da klimamo glavama na svaku njihovu odluku. I manipulacija nama nije ništa drugačija nego manipulacija Arapima, samo kod njih štap radi malo češće.

Istina je negdje na pola, ali ako vec idemo u krajnost i generalisemo... ovo zvuci kao teorija zavjere I reda. Internet je dostupan na zapadu isto koliko i ostali mediji a izbor je na tebi sta ces da gledas i u kojoj mjeri. Niko nas ne sili ni kakav sadrzaj cemo gledati. Uostalom, poiskljucuj sve pa ti opet niko nece doci kucati na vrata. Serviranje lazi i poluistina je uvijek postojalo, samo je prije 100 godina to radio prvi komsija a danas mozes cuti u svom domu sa aparata.

manitu uci da svira je napisao:
Tns, to bi bila neka normalna politika jer ti ljudi doprinose ekonomskom prosperitetu tih drzava. I naravno da evropski ekstremisti akcentuju ono gdje je dosljacima najteze, traze nasilnu reakciju, revolt..i onda je to prva vijest i slika zajednice koja, naravno, gotovo da nema veze sa istinom i vecinskim razumjevanjem situacije u kojoj se nalaze - "pusti me da radim i zaradim prema radnim sposobnostima" a ne prema politickim standardima/uslovima.

Kako se radom na crno doprinosi ekonomskom prosperitetu (ako vec govorimo o sadrzaju svapskog geta)? I sto bi bilo ko radio kad moze uzivati u socijalnoj pomoci (khm zena i buljuk djece)? Niko nije lud, sve se to vidi, zato i postoje ucestala medijska podbadanja opravdana ili ne.

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2014, 22:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Doprinos je upitan. Na primjer, kod Turaka nisu rijetki incestoidni brakovi iz kojih bar se jedno dijete radja sa odredjenim problemima. Zene ne rade.
Mislis da 26000 € bruto jedne godisnje plate (u najboljem slucaju) to moze pokriti?

Ajvar, Turci ne rade na crno. Baustela i fuseraj su nase specijalnosti :)

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2014, 22:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

To mislis na one koji legalno borave tamo? :D

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2014, 22:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Na sve. Za Austriju vele da se oko 8 000 000 000 € godisnje provuce kroz fus :D
Jbg.a, to je 1/4 ukupnog drzavnog duga ;)

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2014, 22:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
Doprinos je upitan. Na primjer, kod Turaka nisu rijetki incestoidni brakovi iz kojih bar se jedno dijete radja sa odredjenim problemima. Zene ne rade.
Mislis da 26000 € bruto jedne godisnje plate (u najboljem slucaju) to moze pokriti?

Ajvar, Turci ne rade na crno. Baustela i fuseraj su nase specijalnosti :)

Pa nisu svi isti jer se ova generalizacija svodi na to da stranci samo ostecuju drzavni budzet, sto naprosto nije tacno ;) To bi bila klasicna desna retorika. Npr WV nije dao ime Touran jednom modelu zato sto turski zaposlenici ne doprinose cijelom sistemu. Da ne govorim o vremenu nakon WW2 kada smo zajedno sa njima izgradili Njemacku jer je falilo radne snage, koje btw fali i danas. Nego bi sad malo "racionalnije", dajte one sto ne prave puno djece i one koji nece ostati ;)

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2014, 22:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
A.J.V.A.R je napisao:
Niko nas ne sili ni kakav sadrzaj cemo gledati. Uostalom, poiskljucuj sve pa ti opet niko nece doci kucati na vrata. Serviranje lazi i poluistina je uvijek postojalo, samo je prije 100 godina to radio prvi komsija a danas mozes cuti u svom domu sa aparata.
.

:D
Jesam ja neki dan objasnjavo da svi svjetski problemi uglavno krenu zato sto covjek ne moze sjedit smirom na jednom mjestu vise od 15 min.

Slazem se ja sa tobom A.J.V.A.R ugasi sve zakljucaj vrata lezi, spavaj, radi nesto.... da sad ne idem u detalje..... ili uzmi Dikensa i citaj.
Ti mozda tako....ili si navijen po toj mantri. :)

Alooo 15-19 godina ima!!
Jel znas sta je to. Ne zna gdje bi prvo naskocio...zasto nema taraba po tim getoima, jes vidio samo zica ehhe, nije ni Svabo Francuz lud. :)
Znaju da su mladi napaljeni i da svaki od njih rice ko Montezuma sa vrha Teokale.

Ma salim se, sta ocekivat od mlade emigrantske genercije nadobudnih , kao fol hajmo u 21 vijek vrijeme jednaki mogucnosti, demokratije i slobode kad tamo udari u hladan zid...i samar. Mars.... Njemacka Njemcima. :D :D

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2014, 08:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Brale, nije Njemacka homogena nacija i drzava da bi to sto pises pilo vode ;-)

Manitu... Spocitavas mi neke generalizacije i onda na osnovu toga gradis svoju pricu.

A ja sam pazio da ne generalizujem jer je reakcija predvidljiva :) Ali ajd ok...

Imam kolegu koji se zove Turan. Nije Turcin.
Prvi turski gastos u DE je navodno poceo raditi u Opelu ;)
A sad malo grublje... Primanja radnika ex-yu porijekla su u rangu primanja domicilnog stanovnista. Turci zaradjuju do 20% manje.
Ajd i ovako. Kod 1000 Bosnjaka (dakle, ne Srba i Hrvata, vec Bosnjaka muslimana) ces ovde kod mene naci vise novih auta i novih kuca neho kod 1000 Turaka.

Pazi, muslimani. I niko im ne brani da zaradjuju. Kako se to uklapa u dogmu da su muslimani ugrozeni na Zapadu samo zato sto su muslimani?

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2014, 08:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Namjerno poredim Jugovice i Turke jer su i Jugovici dizali Svabiju :P

I jos nesto... Demonstracije Pegide su se desile u Dresdenu. Istocna Njemacka. Do juce prakticno zatvoren svijet ;)

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2014, 10:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Al si naporan i lupas, pa to je strasno. Mislio sam nakon tvoje dvije ture da i ja okrenem koju, al nema nista od toga. Duzan si dva janjeta minimalno, plus bure Hainekena od 5 l :D
Touran...primjer je bio usput al kad vec insistiras: Bio interviju sa nekim sefom VW, on je pricao o tome. Sta me briga za tvojim kolegom, ebo te on :lol:
Razlika...i obrazovanje ali i evropski izgled nasih muslimana, manje kulturne razlike etc. Oni u ukupnom broju islamskog/arapskog svijeta na zapadu cine koji procenat?
Pricao sam ti kako pred mojim kolegom visokopozicionirani Shvedi podcjenjuju i ismijavaju drugacije, ne znajuci da on nije Swed zbog pozicije na kojoj radi..
Dakle sistem, politika oblikuju..
Vidim danas u Australiji opet neka mrtva djeca, nadajmo se da slucaj nema veze sa pritiskom zbog teroristickog napada, Egipcani su...7.

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2014, 10:43 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jul 2009, 10:16
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Fejeqopssxs[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2014, 11:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sacu da se ranim. On je gledao intervju :D

Prvo, broj Jugovica koji je dizao Svabiju ne zaostaje mnogo za brojem Turaka. Kulturne/jezicke/obrazovne razlike tih godina se takodje nisu puno razlikovale. Znaci i jedni i drugi su bili u podjednako teskoj poziciji.

A glede pogleda sa visine... Kako mi gledamo na nase Kineze i Cigane, Svabe i Svedi su med medeni. Da ne spominjem da i na Svabe i Svede isto tako gledaju sa visine kada odu negdje raditi van svojih zemalja. Drug ti se bavi otkrivanjem tople vode.

Znaci, sada moras da ispoliras auto.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 880 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 44  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]