banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 23:46

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 440 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 22  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Nov 2013, 22:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Za bilo koga. Treba im jasno poruciti da glasovi nisu pokloni. Ili izraz ljubavi prema liku lidera.

Moje misljenje je da su obojica stvar proslosti. Istroseni uprazno.

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2013, 22:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
Obojica? Posten odgovor, nema sta.

Ako imas kakvo "bolje" ime slobodno reci ili ovdje ili na PP, ja cim cujem "sejdic i finci, nacionalni, vitalni interes bla bla bla" :confused2: odmah okrecem dalje na TV..

Za SNSD ne mogu glasati... Mrak mi na oci padne kad vidim likove poput Cadje, Spirica, Tegeltije.. i nedaj boze Skrbica, mada kontam taj da je pametan nece prismrditi opet ovamo, zbrinuli su ga..

A The_new_Statesman, sto se konkretno Cadje tice, pored kradje.. taj bi mogao odgovarati i za neke dosta "ozbiljnije" stvari od kradje.. ima za njega finog potencijala, al pitanje sta ce sve biti.

Pretpostavljam da ste za pricu culi, posto je ono vise glasina, necu iznositi na forum, ali i onako svi znaju u sta se Cadjolino upleo..

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2013, 22:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Trenutno me vise od pojedinaca zanima na koji nacin sprijeciti dalju propast.
Pitas za koga da glasam? Ja bih na tvom mjestu glasao za jednog od te dvojice. Nema veze sto od njih nece biti nista spektakularno.

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2013, 23:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
The_new_Statesman je napisao:
Trenutno me vise od pojedinaca zanima na koji nacin sprijeciti dalju propast.

Mislim da se propast ovde može zaustaviti na jedan način, a to je da se rukovodstvo u privrednim preduzećima i preostalim faabrikama, ne određuje na stranačkoj liniji, već da se da u ruke sposobnih ljudi, makar oni ne bili stranački, makar ih masno plaćali.

Druga stvar, jasno je da je država pljačkana i to bezdušno....treba sve te ljude turt' međ' rešetke, a ukradeni novac vratiti u državnu kasu.

S pravim ljudima, i s vraćenim novcem, tek onda može da se počne priča o novim radnim mjestima, povećanju plata, paMzija i slično...

I treba General two u skupštinu

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2013, 23:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Misija za Doktora Who-a. U kojoj postkomunistickoj zemlji se to desilo.

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2013, 23:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Nisam rekao da je to izvodljivo, već da bi to mogao biti korak u željenom pravcu utopije, i stvaranje zemlje u koju bi se TNS za stalno vratio...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2013, 23:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Zanimljivo. Ali kao sto vidis, pogrijesio si. Ne bakcem se utopijama iako mi je SF jedini gledljiv zanr.

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2013, 23:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
Gledam i Dronjak se sad nesto gura, hoce i on negdje da se uhljebi.

Sta reci, koju posluku porati..

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2013, 07:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
Citiraj:
Mislim da se propast ovde može zaustaviti na jedan način, a to je da se rukovodstvo u privrednim preduzećima i preostalim faabrikama, ne određuje na stranačkoj liniji, već da se da u ruke sposobnih ljudi, makar oni ne bili stranački, makar ih masno plaćali.

Ја мислим да могу то бити и страначки људи, само што требају да мање раде за себе и свој и страначки џеп и свако државно предузеће би тада сигурно било у плусу. Не треба памет, већ политичка воља.

Друга ствар, кад ови оду, тек ће онда да зло које су направили да исплива. Ако сад испливавају на површину ове афере типа Бирач, БИБ, Дрина, пољопривредна школа, шта се тек крије. Размјере лоповлука ове власти су епске, толико велике да се то не може ни замислити. А све ће на наплату доћи врло брзо.

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2013, 08:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
Džontra je napisao:

Slazem se, ali bi to zahtjevalo praznjenje kompletnih javnih institucija, tj. da sve budzetlije dobiju otkaze i onda ponovo dizati, to bi bilo interesantno dozivjeti :D.

Džontra je napisao:
Druga stvar, jasno je da je država pljačkana i to bezdušno....treba sve te ljude turt' međ' rešetke, a ukradeni novac vratiti u državnu kasu.

Npr kao pljackaski prekaljene Litvance i 150 mil kojima se izgubio svaki trag? Ovo je vruc krompir koji ceka narednu vlast. Kao da nemamo dovoljno zajmova i kredita.

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2013, 09:06 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Kad vidis kakvu opoziciju imamo,dodje ti da pozelis da se nista ne mjenja.Uzas.

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2013, 09:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Upravo tako MB. Besmisleno je pricati o katastrofi koju Dodik ostavlja za sobom. To je isto kao i ponavljati kako je snijeg bijele boje.

Ali... Jeza me hvata od pomisli da ce Bosic i njegov SDS dobiti izbore iskljucivo zahvaljujuci SNSD-u. Bez da su sjetili repom da maknu na sve ovo sto je im pozicija servirala na tacni svih ovih godina.
Uzas.

Poslednji put menjao The_new_Statesman dana 07 Nov 2013, 09:42, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2013, 09:35 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
ah,o ovakvim temama sam se davno izjasnio u "25 beznačajnih stvari o meni",pod tačkom 10 8)

Citiraj:
10-previše sam pametan da bih se bavio politikom,svi su isti,svi su lopovi,na izbore ne izlazim,a za nekog ovako pametnog kao ja podjednako su glupi i vlast i opozicija i ovi što protestvuju oko picinog parka.

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2013, 09:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sa apetitom bi trebao dodati i umascenog Vaskovica, gostionicara Kopanju (zanimljivo da ga Vaskovic nije nikada ni okrznuo iako je Kopanja u talu sa Stankovicem u Glasu), kao i ostale nadrinovinare i medije.

Zar ne, Schlageru :)

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2013, 10:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
Sa apetitom bi trebao dodati i umascenog Vaskovica, gostionicara Kopanju (zanimljivo da ga Vaskovic nije nikada ni okrznuo iako je Kopanja u talu sa Stankovicem u Glasu), kao i ostale nadrinovinare i medije.

E moj TNS sve je to u 5 deka :wink:.

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2013, 10:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Zbilja? Ko bi rekao :)

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2013, 10:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Ali... Jeza me hvata od pomisli da ce Bosic i njegov SDS dobiti izbore iskljucivo zahvaljujuci SNSD-u.

Кад је неко побједио на демократским изборима овдје осим на тај начин, да су бирачи били разочарани у актуелну власт?

1990. година... "доста нам је комуниста, афера Агрокомерц и Неум, сад ће демократија и капитализам, биће супер!". А реално ни СДС ни СДА ни ХДЗ нису имали неке кадрове (имали су неке професоре факултета, али рецимо економске стручњаке нису) ни програме.

Први Милин долазак на власт, смјена СДС-а... ту промјену власти није уопште изборио Миле (имао само два посланика) већ Биља Плавшић. И то не зато што је Била нудила нешто ново (прича јој је била иста као СДС-у, али као "сад ћемо поштено") већ зато што су народу досадили они СДС међеди (којих сад и нема осим Цицка Бјелице), афере Центрекс, катастрофална приватизација... а ни борци нису добили обећану шуму од Караџића. :lol:

Други Милин долазак на власт, пад Иванићеве Владе... нада коју је понудио Иванић (60 000 нових радних мјеста, академски професори у Влади) брзо је испирила. Једино што је Миле стварно учинио да дође тада на власте је то што се окренуо популизму и национализму (прије тога није било пуно код СНСД-а), па је тако скочио рејтинг.

Сад овај будући пад СНСД-а... док је било пара (увођене ПДВ-а, паре од продаје Телекома), све супер, СНСД био најјача странка у РС и БиХ. Сад нема пара, остала корупција још видљивија... и то је то, пад. А не јер је Говедарица сјајан лик за будућег министра или јер СДС има план како ријечити економске проблеме.

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2013, 10:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Dodik je uz momacke pripreme (mediji, npr.) smjenio Peru Bukejlovica. To je primjer aktivizma kojeg nema kod sds-a. Iako imaju masala vise materijala za obradu.

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2013, 10:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
SNSD je zreo za žestok šut u dupe, ali kad vidim da bi ih naslijedio ovakav SDS :pukeleft: , što kaže čovjek gore, jeza me uhvati :confused3:
Jedina nada za ovaj prostor je kolonizacija izvršena od neke moćnije zemlje. Može i Austrija ponovo, što da ne.

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2013, 10:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Dodik je uz momacke pripreme (mediji, npr.) smjenio Peru Bukejlovica. To je primjer aktivizma kojeg nema kod sds-a. Iako imaju masala vise materijala za obradu.

Додик је најспособнији политичар у БиХ. И тачка.

За разлику од свих других, он је направио странку "на ливади". Послијератни СДС, СДА и ХДЗ су имали континуитет од тих странака прије рата и у рату. СДП наслиједио од пријератног СК БиХ и инфраструктуру и имовину и кадрове.

Миле, Иванић и Силајџић (ајмо рећи и онај ХДЗ 1990) су створили странке након рата и из ничега. И сад кад се погледа гдје је Миле и његов СНСД, а гдје су рецимо ПДП и Странка за БиХ (минорног политичког утицаја), ту се види да је он политичар који је изградио странку. Сад то покушава и Комшић, а то ће тек бити катастрофа од странке.

Има он и знања и искуства у политици. Само је питање колико је изгубио осјећаја, и за реалност и за корупцију и колико му је власт пореметила ум.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 440 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 22  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]