banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Maj 2025, 08:23

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 36 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Volja naroda
PostPoslato: 21 Sep 2011, 10:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
Banjalucki_Behar je napisao:
Pa nema vise love od Telekoma, Rafinerije da se gase pozari, sada idemo na druge popularnije metode, naravno po nasem dzepu kao i uvijek.

A da je vlast unitarizovana u Sarajevo, odmah bi sve procvalo, a?

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2011, 10:34 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 15 Apr 2009, 17:34
jellyfish je napisao:
Narod se stalno nesto buni. A ima pravo da bira. U stvari sadasnje stanje u cijeloj Evropi pa i kod nas je volja naroda. Donekle bih razumio ovaj narod sto stalno kuka i buni se da nema pravo na slobodne izbore, kao sto je to slucaj u nekim africkim i azijskim zemljama. Ali da sad opet budu izbori, opet bi izabrala vecina iste. A vecina se buni. Pa protiv cega se bune onda-protiv samih sebe, odnosno protiv vlastitog izbora.

Ali dolazi rjesenje:

..."Koliko je BiH pretrpjela štete zbog neformiranja Vijeća ministara BiH?" Sorensen je odgovorio da to jedino znaju građani ove zemlje i "da sam ja na njihovom mjestu, ozbiljno bih se zapitao i zabrinuo zbog štete koju nanose lideri, a koje su građani izabrali". Nema se šta ovome dodati; politički varalice su izabrali narodi u BiH i narod ima vlast kakvu zaslužuje. Evropa želi probuditi narode i prodrmati njihove uspavane glave. I specijalni predstavnik Sorensen i visoki predstavnik Inzko i povjerenik za proširenje Füle žele da građani pritisnu i natjeraju svoje vođe na dogovor. Kad to ne mogu zbog manipulacije, utjerivanja straha od onih drugih i političkoga sljepila, onda preostaje "izgladnjeti" birače pa da se dignu na noge. To jeste bolno, ali je, nažalost, izgleda, jedina preostala taktika.''

http://www.24sata.info/vijesti/bosna-i- ... uzuje.html

Treba li glupom narodu uskratiti pomoc dok se ne opameti kad bira one koji ga vode u propast? Sta vi mislite?

p.s. ne misli se na sav narod nego na veliku vecinu

RS i njeni gradjani trpe ogromnu stetu zbog BIH i vijeca ministara i drugih institucija na nivou bih.
Ustavom BIH dejtonskim sporazumom Aneksom 4 predvidjeno je da BIH ima samo 9 nadleznosti
ali nelegalnim i protivustavnim djelovanjem uz pomoc stranaca uspjeli su da formiraju masu drugih institucija na nivou bih.
Budzet BIH iznosi skoro milijadru maraka..od toga vise od 300 milionqa progutaju nelegalne i neustavne takozvane oruzane snage bih,stotine miliona maraka potrose razno razne agencije formirane na nivou bih,koje nemaju nikakvu svrhu itd itd

i sto bi nama ti zlotvori iz eu davali nekakve pare kad im jedna po jedna drzava clanica te njihove fasisticke unije propada ....razmisli nema dzabe ni kod stare babe

Poslednji put menjao ozna dana 21 Sep 2011, 10:36, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2011, 10:35 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 15 Apr 2009, 17:34
RSboljaPolovinaBiH je napisao:
Pa nema vise love od Telekoma, Rafinerije da se gase pozari, sada idemo na druge popularnije metode, naravno po nasem dzepu kao i uvijek.

samo da vlahe isprate preko drine ondas vidjet rahatluka

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2011, 11:05 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53

U čem je problem? Čovjek vam je dobro rekao nema Telekoma i Rafinerije koji su jedini sa plusom poslovali, EPRS, Šumarija i ŽRS su u minusu veličine rampe na teretnoj kapiji. Sad će harač i kukuk, a ko ne i devetina i danak u krvi....imamo veći i glomazniji aparat od SAD i Rusije zajedno a stanemo svi u jedan čestit hotel.

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2011, 11:18 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
nepokoreni je napisao:
U čem je problem? Čovjek vam je dobro rekao nema Telekoma i Rafinerije koji su jedini sa plusom poslovali, EPRS, Šumarija i ŽRS su u minusu veličine rampe na teretnoj kapiji. Sad će harač i kukuk, a ko ne i devetina i danak u krvi....imamo veći i glomazniji aparat od SAD i Rusije zajedno a stanemo svi u jedan čestit hotel.

Na to je Zlaja i računao.Njemu je odgovarala ova frka oko neformiranja vlasti.....On još ima telekom,konta mi smo svoje potrošili,neće biti za plate,peMzije i ostala socijalna davanja,diće se buna u RS...Nije očekivao da će ovi naši naći kreditore...

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2011, 11:20 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Znam da je na to računao, al nije ništa slagao.....a što se kredita tiče to je samo još jedan ekser u sanduk.

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2011, 11:23 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Još jedna "pobjeda" srpske politike....

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2011, 11:31 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
Još jedna "pobjeda" srpske politike....

Pirova pobjeda :evil3:

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2011, 11:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
Prodao bi i Zlaja, prodao bi i Hari, prodao bi Suljo, pradao bi i Drago, prodao bi i Ljubo, ali nemogu se rastaliti, tako da od prodaje nema nista. Dok je kod nas "Mile iz Bakinaca" sam, krcmio je kako je htio , ali eto dobili smo zgradu Vlade, i 6,2 km, autoputa, i to je nesto :D

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2011, 12:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Mislim da bi trebali ostaviti Behara na miru, covjek zivi u RS i tu placa porez, vecu stetu Srpska je imala od mafijaskih privatizacija i firmi kojima su reprogramirani dugovi nego zajednicke institucije. Sto se tice Federacije neka pare od telekoma utrose pametnije od nas.

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2011, 13:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

nepokoreni je napisao:

Prvo, nemamo MI SRBI glomazni aparat, nego ga ima federacija.
Druga stvar, to sto si napisao nije odgovor na pitanje: A da je BiH unitarizovana, kao bilo bi bolje, pogotovo nama u RS?

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2011, 15:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Druga stvar, to sto si napisao nije odgovor na pitanje: A da je BiH unitarizovana, kao bilo bi bolje, pogotovo nama u RS?

Ima i RS i Federacija, s tim sto Federacija ima jos vise. U RS ima mozda 5 zaposlenih na administrativnim poslovima sto bi jedan mogao obavljati, a u Federaciji ima 20 zaposlenih na poslu sto bi bio dovoljan jedan.
Jos kad uzmemo zajednicke institucije taj broj je i veci.
Znam da je tvoj nadimak "RS bolja polovina BiH", ali ne treba se porediti s Federacijom ili s Albanijom nego sa boljim zemljama. Bolji smo mi i od Somalije jer se kod njih umire od gladi a kod nas ne, ali to ne znaci da je dobro. RS je mozda, iako vjerovatno nije, "bolji dio BiH", ali je gori dio Evrope, i poslije Albanije i Moldavije, pored Federacije je najnerazvijeniji dio Evrope. Dakle, nemamo se cime ponositi dok je sadasnje stanje.
Dakle, trenutno je takvo stanje da ne valja ni u RS ni u BiH i nema se niko cim hvaliti, a sto jest jest, Federacija bi trebala ukinuti kantone, a i zajednicke institucije bi trebalo skresati bar za duplo. Naravno, 2/3 onih sto rade u zgradi vlade su nepotrebni i samo su trosak. Kao dokaz tome je da je RS isto ili cak bolje funkcionisala prije 10 godina a bilo je 2/3 manje zaposlenih u vladi od danasnjeg broja. Dakle, treba biti i samokritican, kad nesto ne valja, ne valja. A ne valja kod svih da imaju previse administrativaca.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2011, 15:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
jellyfish je napisao:

Ima i RS i Federacija, s tim sto Federacija ima jos vise. U RS ima mozda 5 zaposlenih na administrativnim poslovima sto bi jedan mogao obavljati, a u Federaciji ima 20 zaposlenih na poslu sto bi bio dovoljan jedan.
Znam da je tvoj nadimak "RS bolja polovina BiH", ali ne treba se porediti s Federacijom ili s Albanijom nego sa boljim zemljama. Bolji smo mi i od Somalije jer se kod njih umire od gladi a kod nas ne, ali to ne znaci da je dobro. RS je mozda, iako vjerovatno nije, "bolji dio BiH", ali je gori dio Evrope, i poslije Albanije i Moldavije, pored Federacije je najnerazvijeniji dio Evrope.
Dakle, trenutno je takvo stanje da ne valja ni u RS ni u BiH i nema se niko cim hvaliti, a sto jest jest, Federacija bi trebala ukinuti kantone, a i zajednicke institucije bi trebalo skresati bar za duplo. Naravno, 2/3 onih sto rade u zgradi vlade su nepotrebni i samo su trosak. Kao dokaz tome je da je RS isto ili cak bolje funkcionisala prije 10 godina a bilo je 2/3 manje zaposlenih u vladi od danasnjeg broja. Dakle, treba biti i samokritican, kad nesto ne valja, ne valja. A ne valja kod svih da imaju previse administrativaca.

Naravno, cista je glupsot porediti bolji ili gori dio u ovome beznadu. Oni u FBiH su u prednosti sto nisu prodali Telekom, i ostale jake kompanije, dok im je adminstrativni aparat katastrofalan. Medutim ni kod nas u RS nije za pohvaliti, najveca "firma" u RS je zgrada Vlade koja broji oko 6.000 zaposlenih.

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2011, 20:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...narodu se ovo ne svidja, ali ne zna sta hoce...sjebani ljudi od bede i gluposti, za jedan rucak pod satorom sve bi dali...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2011, 22:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

jellyfish je napisao:

Znam da je tvoj nadimak "RS bolja polovina BiH", ali ne treba se porediti s Federacijom ili s Albanijom nego sa boljim zemljama. Bolji smo mi i od Somalije jer se kod njih umire od gladi a kod nas ne, ali to ne znaci da je dobro. RS je mozda, iako vjerovatno nije, "bolji dio BiH", ali je gori dio Evrope, i poslije Albanije i Moldavije, pored Federacije je najnerazvijeniji dio Evrope. Dakle, nemamo se cime ponositi dok je sadasnje stanje.

Moj post je bio u duhu one Esdaunove izjave, karikiracu: "BiH ima prevelik drzavni aparat, mora se unitarizovati da bi se smanjio broj birokrata".
Slazem se da je u vlasti u RS-u zaposleno previse ljudi, ali rjesenje za to nije nikakvo sjedinjavanje ili prenosenje nadleznosti... Cak mislim da bi u nekom suludom slucaju prenosenja svih nadleznosti na BiH, svi danas zaposleni u RS birokratiji zadrzali svoje poslove na ovaj ili onaj nacin.
Mada ne moze se ni BiH ni RS posmatrati iz ugla vremena prije 10 godina, jer tad nije bila ni ekonomska kriza, a bilo je stranih ulagaca, fondova da podrze vise (ne)potrebnih projekata, ali sve u svemu bilo je vise para koje nisu bile nase, a mogle su se ubrati.

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2011, 22:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

žaoka je napisao:
...narodu se ovo ne svidja, ali ne zna sta hoce...sjebani ljudi od bede i gluposti, za jedan rucak pod satorom sve bi dali...

Zna narod sta hoce, ali je kontrola i zastrasivanje nekim unitarizacijama, handzar divizijama, ustasama i sl., prisutna svake druge godine kad su neki izbori, tako da nikad kod naroda ne moze da se razvije jedan kvalitetan otpor i revolt. Uvijek od izbornih kandidata dolaze hladni tusevi tipa "mi cemo braniti RS od neprijatelja"...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 36 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]