shakal je napisao:
Ne doživljavaju nas oni uopšte jednakima sebi, barem po tom pitanju, oni su veći Srbi. Dovoljno govori i što se na anketama oko 55-60% ljudi izjasnilo da podržava izručenje generala.
"Nije on naš, nije se borio za Srbiju", a da nije bilo njega, bili bi im Hrvati u Zemunu opet, k'o '41-e.
на којим анкетама?
оним на б92?
ја стварно не контам да неко може формирати мишљење на основу веб сајтова на којима свако може писати и при том још износити статистичке податке који су незамисливи.
што се тиче изручења генерала, мишљења су подјељена, како у РС тако и у Србији.
и овдје имаш људи који подржавају изручење, али одговорно тврдим да је већина против тога и тамо и овде.
најбитније од свега, да није било Србије, не би било ни нас овдје.
и то је реалност. ви можете говорити шта хоћете, али нас би потаманило само тако.
Срби из БиХ имају сва права у Србији као и њени грађани.
студенти који оду тамо студират се не сматрају странцима него домаћима.
одеш се лијечити у Србију имаш сва права као и држављани исте. итд итд.
професори из Србије редовно гостују на нашим факултетима јер своје немамо!
могу наћи још милион примјера, но нема потребе, ко хоће схватиће поенту, ко неће тај је недоказан и надобудан.
е да.. одговорно тврдим, да нпр. нас бањалучане, више не воле (да не употријебим ријеч МРЗЕ) људи из других крајева РС него из Србије. ја одем у Вишеград и Теслић и замало не попушим батине кад кажем да сам из БЛ. а кад одем било гдје у Србију људи ме дочекају к`о да сам им брат најрођенији.
исто као што се Београд понаша према остатку Србије тако се и Бања Лука понаша према остатку РС.
међутим, то је опет проблем неке друге природе о коме се може дискутоват данима.
увијек ћу бити заговорник идеје "један народ - једна држава".
наравно, не са оваквим шупцима као што су Тадић и Додик.