banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 23:03

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 305 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 16  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 07 Jun 2011, 01:28 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
Mr. 47 je napisao:
Не бих се освртао на неке бесмислене коментаре, посебно на уводни пост, само ћу рећи мој став.

У Србији живе Срби, рећи "Србијанац" је чак мислим и граматички неправилно а у РС живе такође Срби по националности (Србијанаца нема) а Срби из РС су по држављанству Босанци јер живе у држави Босни и Херцеговини.

Примећујем гомилу измишљених норми у ставовима људи у Србији и РС, вероватно на основу послушаних неколико мишљења али глупост је на основу таквог узорка давати епитете целим нацијама. Дакле, Срби не сматрају да су Срби из РС одговорни за невоље Срба из Србије јер су за све у Србији одговорни Срби из Србије.

Možda nisam bio dovoljno jasan, ali mislio sam na sankcije koje su uvedene Srbiji zbog rata u BiH, zbog tih stvari vlada mišljenje da bi njima bilo bolje da mi nismo morali da branimo ono što je naše u BiH...

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2011, 01:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Srbija je rat u BIH mogla rijesiti za 2 dana, niko joj nije kriv za sankcije...

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2011, 06:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Ja imam neki osjećaj da političari iz Srbije ozbiljno pretenduju na RS u slučaju odvajanja od ostatka BiH. Njima je normalno da Srbi žive u jednoj državi, što jeste istina ali oni već sada očekuju da budemo još jedna autonomna pokrajina...

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2011, 07:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Mar 2011, 10:23
Panzer je napisao:
Ja imam neki osjećaj da političari iz Srbije ozbiljno pretenduju na RS u slučaju odvajanja od ostatka BiH. Njima je normalno da Srbi žive u jednoj državi, što jeste istina ali oni već sada očekuju da budemo još jedna autonomna pokrajina...

To bi bilo odlicno. ali je nemoguce.
Nesto slicno kao Seseljeva ideologija o Velikoj Srbiji, da svi Srbi zive u istoj zemlji i da Krajina bude Srpska.
Nazalost, ta ideologija ce ostati samo na prici..

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2011, 10:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Ne doživljavaju nas oni uopšte jednakima sebi, barem po tom pitanju, oni su veći Srbi. Dovoljno govori i što se na anketama oko 55-60% ljudi izjasnilo da podržava izručenje generala.

"Nije on naš, nije se borio za Srbiju", a da nije bilo njega, bili bi im Hrvati u Zemunu opet, k'o '41-e.

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2011, 10:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa kad bi bili neka druga država umjesto Srbije gdje se ne zna ni ko pije ni ko plaća bilo bi idealno da smo svi zajedno iako sam lično protiv toga. Ako će nas neko eksploatisati takva zajednica me ne interesuje...

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2011, 10:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
shakal je napisao:
Ne doživljavaju nas oni uopšte jednakima sebi, barem po tom pitanju, oni su veći Srbi. Dovoljno govori i što se na anketama oko 55-60% ljudi izjasnilo da podržava izručenje generala.

"Nije on naš, nije se borio za Srbiju", a da nije bilo njega, bili bi im Hrvati u Zemunu opet, k'o '41-e.

на којим анкетама?
оним на б92?
ја стварно не контам да неко може формирати мишљење на основу веб сајтова на којима свако може писати и при том још износити статистичке податке који су незамисливи.

што се тиче изручења генерала, мишљења су подјељена, како у РС тако и у Србији.
и овдје имаш људи који подржавају изручење, али одговорно тврдим да је већина против тога и тамо и овде.

најбитније од свега, да није било Србије, не би било ни нас овдје.
и то је реалност. ви можете говорити шта хоћете, али нас би потаманило само тако.

Срби из БиХ имају сва права у Србији као и њени грађани.
студенти који оду тамо студират се не сматрају странцима него домаћима.

одеш се лијечити у Србију имаш сва права као и држављани исте. итд итд.
професори из Србије редовно гостују на нашим факултетима јер своје немамо!

могу наћи још милион примјера, но нема потребе, ко хоће схватиће поенту, ко неће тај је недоказан и надобудан.

е да.. одговорно тврдим, да нпр. нас бањалучане, више не воле (да не употријебим ријеч МРЗЕ) људи из других крајева РС него из Србије. ја одем у Вишеград и Теслић и замало не попушим батине кад кажем да сам из БЛ. а кад одем било гдје у Србију људи ме дочекају к`о да сам им брат најрођенији.

исто као што се Београд понаша према остатку Србије тако се и Бања Лука понаша према остатку РС.
међутим, то је опет проблем неке друге природе о коме се може дискутоват данима.

увијек ћу бити заговорник идеје "један народ - једна држава".
наравно, не са оваквим шупцима као што су Тадић и Додик.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2011, 10:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Panzer je napisao:
Pa kad bi bili neka druga država umjesto Srbije gdje se ne zna ni ko pije ni ko plaća bilo bi idealno da smo svi zajedno iako sam lično protiv toga. Ako će nas neko eksploatisati takva zajednica me ne interesuje...

Pa to bi nas i zadesilo... Pogledaj samo kako se odnose prema provincijama u Srbiji.

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2011, 10:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Kod nas je taj procenat jako mali, skoro pa zanemariv, kod njih je sigurno pola-pola. Procitaj malo, ne treba mi glupi B92.

A Tadić i Dodik ili neko deseti, politika se ne mijenja, samo likovi.

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2011, 11:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

shakal je napisao:
Panzer je napisao:

Pa to bi nas i zadesilo... Pogledaj samo kako se odnose prema provincijama u Srbiji.

исто као што се бања лука односи према провинцијама у РС.
чак шта више, мислим да је у Србији у задње вријеме боље.
фабрике ничу по нишу, крагујевцу, итд.
Горење нпр. ускоро пребацује сву производњу у Србију и ништа неће бити близу Београда.

shakal je napisao:
Kod nas je taj procenat jako mali, skoro pa zanemariv, kod njih je sigurno pola-pola. Procitaj malo, ne treba mi glupi B92.

A Tadić i Dodik ili neko deseti, politika se ne mijenja, samo likovi.

како си ти закључио да је пола пола?
јеси био у Србији послије хапшења?
ево ја јесам, од зрењанина до лесковца и свуда само видјех младићеве слике, графите и 4С и с ким год попричах свима је жао ђенерала.

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2011, 11:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ne vrijedi :roll:

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2011, 11:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

АЛЕКСАНДАР je napisao:
како си ти закључио да је пола пола?
јеси био у Србији послије хапшења?
ево ја јесам, од зрењанина до лесковца и свуда само видјех младићеве слике, графите и 4С и с ким год попричах свима је жао ђенерала.

Prema poslednjim anketama NIN-a je takođe pola-pola, a njima vjerujem više nego B92 ali nebitno je to, bitno je ako je zaista takvo stanje od Zrenjanina do Leskovca znači da Beograđani kenjaju kao i obično... :roll:

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2011, 11:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

према анкетама НСПМ-а 90% је против. :D

глупо је гледати ствари тако.. на анкетама може гласати ко год хоће...
што се тиче београда, реалност је да тамо имаш највише либерала, педера, аполитичних "европејаца" итд.. али то иде уз сваки велеград.
и БЛ како постаје све већа тако видим све више неких мртвих анархиста, гејева и осталог шљама.

никад нисам мирисао београд, нови сад ми је увијек боље сједао.
али реалност је да ће младића у хагу бранити адвокати из београда, не из РС.

јебене су то ствари да би се о њима овако доносили закључци.
углавном, не желим да постанемо као црногорци, да изгоримо у нашем српству.
за њих се увијек говорило да су "највећи Срби", и стварно јесу, бар они које ја знам из ЦГ.
нико овдје нпр. код нас не баштини толико тај косовски мит, обичаје итд. као они... но ето, десило се шта се десило управо оваквом политиком и причом која се нама сада намеће. ко хоће нека мисли да је то исправно, ја тврдим да су људи заведени.
запад не жели јаку србију, запад жели распарчану србију и српски народ подјељен на кланове да би се лакше контролисао.
не потенцира се џабе прича око војводине, санџака итд..
уз јаке медије који ти исперу мозак све се то може постићи.
српски народ сад лута без јасно дефинисаног националног интереса.
све док буде тако неће нам бити боље.

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2011, 11:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

АЛЕКСАНДАР je napisao:
shakal je napisao:

на којим анкетама?
оним на б92?
ја стварно не контам да неко може формирати мишљење на основу веб сајтова на којима свако може писати и при том још износити статистичке податке који су незамисливи.

што се тиче изручења генерала, мишљења су подјељена, како у РС тако и у Србији.
и овдје имаш људи који подржавају изручење, али одговорно тврдим да је већина против тога и тамо и овде.

најбитније од свега, да није било Србије, не би било ни нас овдје.
и то је реалност. ви можете говорити шта хоћете, али нас би потаманило само тако.

Срби из БиХ имају сва права у Србији као и њени грађани.
студенти који оду тамо студират се не сматрају странцима него домаћима.

одеш се лијечити у Србију имаш сва права као и држављани исте. итд итд.
професори из Србије редовно гостују на нашим факултетима јер своје немамо!

могу наћи још милион примјера, но нема потребе, ко хоће схватиће поенту, ко неће тај је недоказан и надобудан.

е да.. одговорно тврдим, да нпр. нас бањалучане, више не воле (да не употријебим ријеч МРЗЕ) људи из других крајева РС него из Србије. ја одем у Вишеград и Теслић и замало не попушим батине кад кажем да сам из БЛ. а кад одем било гдје у Србију људи ме дочекају к`о да сам им брат најрођенији.

исто као што се Београд понаша према остатку Србије тако се и Бања Лука понаша према остатку РС.
међутим, то је опет проблем неке друге природе о коме се може дискутоват данима.

увијек ћу бити заговорник идеје "један народ - једна држава".
наравно, не са оваквим шупцима као што су Тадић и Додик.

Odavno vecu glupost nisam procitao, ne bi bilo nas da nije bilo mog i ostalih oceva koji su trunuli u rovu za ovo malo bijede sto imamo! Buraz, nemam ja nista protiv te tvoje ideologije, i ja sam je imao dok nisam malo porastao i shvatio neke stvari. Sto prije shvatis da svako gleda svoju guzicu bice ti bolje...

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2011, 11:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

постоји разлика између мене и тебе, ја не гледам само своју гузицу, ја гледам и људе око себе.

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2011, 11:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

АЛЕКСАНДАР je napisao:

Nemoj biti neozbiljan. Navodiš NSPM koji je poprilično jednoličan po pitanju ljudi koji čitaju njihove članke. Ne kažem da su loši, imaju dobrih članaka ali takva anketa se ne može uzeti za ozbiljno. Isto kad bi pitao Muslimane da li je bilo masakra u Srebrenici... :D

Naravno, Beograd je davno postao proevropski orjentisan grad, uvijek su duvali ka zapadu za razliku od ostatka zemlje. Treba definisati nacionalni interes i mislim da je najveći cilj ujedinjenje Srba pod jednom idejom i istom kolektivnom svješću ali ljudi u RS su shvatili da Srbija sve više slabi i da nije uopšte jaka kao nekada i normalno je da niko neće u istu zajednicu sa nekim ko nije jak. Dani srpske slave su završili 6. aprila 1941. godine. Sve poslije je neko udaranje na prazno i igranje kako neko drugi svira. U pravu si za medije, taj B92 je zlo neviđeno kakve oni ideje prosipaju, oni ne prosipaju proevropske ideje, oni prosipaju ideje o raspadu Srbije. Ne kažem ni da podržavam neki drugi medij jer su svi uglavnom ili režimski ili protivrežimski, srednjeg nema, a srednje treba narodu. Sa ove tačke gledišta smatram da RS i Srbija mogu u istu zajednicu kada obe budu dovoljno jake da ni jedna ne zavisi od one druge, a da mogu da se međusobno potpomažu kada zatreba.

Poslednji put menjao Panzer dana 07 Jun 2011, 11:38, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2011, 11:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2006, 15:21
Realnost je to da nije bilo Srbije nebi bilo ni nas... Pa ko nam je ostavio onoliku tehniku i naopruzanje> SRBIJA. Tako nam je dala nekakvu prednost na startu rata. Sta se poslije desavalo...drugi je par opanaka.

На высокий берег на крутой.

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2011, 11:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Panzer je napisao:
АЛЕКСАНДАР je napisao:

Nemoj biti neozbiljan. Navodiš NSPM koji je poprilično jednoličan po pitanju ljudi koji čitaju njihove članke. Ne kažem da su loši, imaju dobrih članaka ali takva anketa se ne može uzeti za ozbiljno. Isto kad bi pitao Muslimane da li je bilo masakra u Srebrenici... :D

Naravno, Beograd je davno postao proevropski orjentisan grad, uvijek su duvali ka zapadu za razliku od ostatka zemlje. Treba definisati nacionalni interes i mislim da je najveći cilj ujedinjenje Srba pod jednom idejom i istom kolektivnom svješću ali ljudi u RS su shvatili da Srbija sve više slabi i da nije uopšte jaka kao nekada i normalno je da niko neće u istu zajednicu sa nekim ko nije jak. Dani srpske slave su završili 6. aprila 1941. godine. Sve poslije je neko udaranje na prazno i igranje kako neko drugi svira. U pravu si za medije, taj B92 je zlo neviđeno kakve oni ideje prosipaju, oni ne prosipaju proevropske ideje, oni prosipaju ideje o raspadu Srbije. Ne kažem ni da podržavam neki drugi medij jer su svi uglavnom ili režimski ili protivrežimski, srednjeg nema, a srednje treba narodu. Sa ove tačke gledišta smatram da RS i Srbija mogu u istu zajednicu kada obe budu dovoljno jake da ni jedna ne zavisi od one druge, a da mogu da se međusobno potpomažu kada zatreba.

намјерно сам навео НСПМ, резултати се креирају како ко жели. то је најмањи проблем измјенити, зато сматрам да је невиђена глупост вјеровати нечему таквом на нету. исто они протести у БЛ, пријављено пар хиљада људи на крају дошло њих 10.
са остатком поста бих се апсолутно сложио, и додао да смо заједно јачи и да само заједно можемо промјенити неке ствари.
овако личимо на разједињена српска краљевства у средњем вијеку.

Nek@d_sam_bio_W@lter je napisao:
Realnost je to da nije bilo Srbije nebi bilo ni nas... Pa ko nam je ostavio onoliku tehniku i naopruzanje> SRBIJA. Tako nam je dala nekakvu prednost na startu rata. Sta se poslije desavalo...drugi je par opanaka.

тачно. одакле је долазило оружје и муниција током цијелог рата?
запитајте се шта би било са србима из крајине и других дијелова бих да није било србије? гдје би људи избјегли?
па за гдје сте ви паковали торбе кад су усташе биле на мањачи?
кад је прпа онда ваља србија, чим се мало дигне на ноге онда се пљује по србији.

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2011, 11:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

АЛЕКСАНДАР je napisao:
постоји разлика између мене и тебе, ја не гледам само своју гузицу, ја гледам и људе око себе.

Sa ovom recenicom si sve rekao, nema se svrhe sa tobom raspravljati....
Inace, pun mi je kurac velikih srba, koji sad nesto mede a kad bi se zaratovalo bili bi na drugoj strani zemaljske kugle... Eno, puna ih je australija, i oni bi se sigurno pripajali srbiji....

Valteru, to za naoruzanje stoji... Samo je sad cudno, kako sa tolikim naoruzanjem nismo mogli odmah sve zauzeti? Nismo mogli ili nismo smjeli? Pricao sam sa par ljudi o pocetku rata, svi imaju istu pricu, nasi "heroji generali" nisu dali da se ide u zauzimanje teritorije iako nije bila cuvana a muslimani nisu imali ni puske....

I jos samo ovo, vidim da nas veliki srbin pominje krajinu... e da nije bilo srbije mozda krajina i ne bi bila prodana, al ko zna....

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2011, 11:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

skeva je napisao:
АЛЕКСАНДАР je napisao:

Sa ovom recenicom si sve rekao, nema se svrhe sa tobom raspravljati....
Inace, pun mi je kurac velikih srba, koji sad nesto mede a kad bi se zaratovalo bili bi na drugoj strani zemaljske kugle... Eno, puna ih je australija, i oni bi se sigurno pripajali srbiji....

Valteru, to za naoruzanje stoji... Samo je sad cudno, kako sa tolikim naoruzanjem nismo mogli odmah sve zauzeti? Nismo mogli ili nismo smjeli? Pricao sam sa par ljudi o pocetku rata, svi imaju istu pricu, nasi "heroji generali" nisu dali da se ide u zauzimanje teritorije iako nije bila cuvana a muslimani nisu imali ni puske....

да, и ја мислим да сам том реченицом све рекао.
да сам ја сада негдје вани онда би имало смисла то што си ти сад рекао, овако апсолутно нема.

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 305 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 16  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]