banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 14:35

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 84 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 05 Dec 2010, 00:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
Zar nije Srebrenica najveci genocid i zlocin protiv covjecnosti nakon Drugog svjetskog rata??
Ne pise li tako svuda po medijima i na internetu?

Niko ne kaze da tamo zocina nije bilo, ali je uvreda i izrugivanje zrtvama nekih drugih genocida koji su se desili nakon Drugogo svjetskog sirom svijeta.

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2010, 00:33 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
А шта је са Братунцем?

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2010, 00:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Sep 2005, 08:11
ERROR je napisao:
Nije mi zelja nikog provocirati, niti mi je milo uopste raspredati na ovakve teme, a kamo li nekom nesto nabijati ili ponavljati. Jedino mi bode oci preseravanje poput ove dvojice iznad, te smatram da treba ipak imati malo zdravog razuma i ukusa ako se vec dotice teme. Od tebe i pripadnika ti naroda ne zelim bas nista, tu sam samo zbog dijaloga, cisto pokusaj da razumijem neke stvari, mogu reci da ide ok, vecinom.

Ja tebe razumijem ali razumi i ti mene.
Jedino da se 7-8000 srba samoubije pa da neko bude "srecan"...stvarno mi nije jasno. :confused3:
Mi ispusili u Krajini, nasi se istresli po Srebrenici i jbg...desilo se i sta da se radi.
Sigurnan sam da preko 90% foruma slaze da se tamo desio zlocin i sta sada da radimo? Krivci su u Hagu, oni koji nisu neka se hapse i et'.
I ja sam za dijalog al' ne za ovaj banalni vid sturog prebacivanja loptice.

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2010, 03:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
ERROR je napisao:
A u kojem dijelu Evrope dodje to?

Не дође у Европи али с обзиром да ви кажете да је Сребренице највећи злочин после Другог светског рата, можемо да видимо на овом примеру да није.
Има ту још онда Камбоџа, Вијетнам, Хрватска, па извесни делови Б/Х као нпр. Братунац...

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2010, 07:51 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Da se razumijemo, svako ubistvo je zločin. Možemo mi pisati šta hoćemo, ali mrtve nećemo vratiti. Moje lično mišljenje je da to nije genocid, a da je presuda za genocid donijeta pod pritiskom prije svega Njemačke ( inače taj narod nas obožava ) i zapada, kako bi Srbi bili pod stalnim pritiskom i ucjenama.

Koliko sam ja shvatio taj dogadjaj, njih oko 15000 je krenulo u probijanje obruča koji je VRS napravila oko Srebrenice, oko polovine ih je poginulo u tom proboju, a nekoliko stotina zarobljenih je streljano kao odmazda za zločine nad Srbima. Taj teški zločin, evidentno je da muslimani koriste u političke svrhe, uprkos velikom broju presuda našim generalima i vojnicima, a koje su vezane za taj zločin.

Zato bi i Srbi trebali na sva glas da promovišu Jasenovac i genocid koje su muslimanske i hrvatske ustaše sprovele nad Srbima prije 65 godina, jer upravo je današnje stanje u BiH i Hrvatskoj posledica tog monstruoznog uništenja Srba.

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2010, 08:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Silvio Dante je napisao:
ERROR je napisao:

Не дође у Европи али с обзиром да ви кажете да је Сребренице највећи злочин после Другог светског рата, можемо да видимо на овом примеру да није.
Има ту још онда Камбоџа, Вијетнам, Хрватска, па извесни делови Б/Х као нпр. Братунац...

Pa i Turska je kao u Evropi, a broj ubijenih Kurda u Turskoj nakon ww2 i razmjere zločina nad Kurdima su davno prevazišle ovo o čemu se govori u BiH.

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2010, 10:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Silvio Dante je napisao:
ERROR je napisao:

Ruanda možda odmah iza Kambodže. 800 000 za 100 dana.
O licemjerštini ovih što nam prodaju Šerzade i Gimuše, suvišno je i govoriti. Šta su uradili samo od Jermena, i oni se našli nekom popovati, gnjide.
Samo da dodam da im slatkiši ni za napoja nisu.

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2010, 10:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Citiraj:
SARAJEVO - Potpredsjednik Republike Srpske (RS) Emil Vlajki rekao je da se u Srebrenici nije desio genocid, jer je 30 000 žena, djece, bolesnih i staraca pušteno kućama.

"Nikada nisam negirao zločin u Srebrenici, ali to po meni očito nije bio genocid, jer šta bi se onda sve moglo podrazumijevati pod genocidom... Da su nacisti imali srpsku koncepciju genocidnosti onda bi poslije Drugog svjetskog rata bar četiri od šest miliona stradalih ljudi ostalo u životu", konstatovao je potpredsjednik RS.

Slazem se sa ovim. Ni ja ne negiram zlocin u Srebrenici, ali nazivati to genocidom mi je pretjerano.

Procitajte ovaj jako interesantan tekst:

Citiraj:
On 12 July 2007, European Court of Human Rights when dismissing the appeal by Nikola Jorgic against his conviction for genocide by a German court (Jorgic v. Germany) noted that the German courts wider interpretation of genocide has since been rejected by international courts considering similar cases.[48][49][50] The ECHR also noted that in the 21 century "Amongst scholars, the majority have taken the view that ethnic cleansing, in the way in which it was carried out by the Serb forces in Bosnia and Herzegovina in order to expel Muslims and Croats from their homes, did not constitute genocide. However, there are also a considerable number of scholars who have suggested that these acts did amount to genocide"[51]

Znaci da ni eksperti nisu jedinstveni po tom pitanju.

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2010, 17:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
To je bio zlocin tadasnjih kriminalaca i ratnih profitera koji su bili na vlasti, prije svega Mladica, a zatim Krajisnika i Karadzica.
Sad, sta se podrazumijeva pod genocidom ne znam, ali znam da je glupo kriviti cijeli narod zbog par zlocinaca i kriminalaca koji su to uradili.
Koji se nisu libili zrtvovati vlastiti narod na zapadu RS sto dovoljno govori o njima kakvog su karaktera. Mislim da se previse forsira to pitanje politicki od FBiH jer se ne moze vise nista uciniti osim samo dalje produbljavati mrznju i neprijateljstvo. Koji su to uradili su u Hagu i to treba prepustiti sudijama jer nista produktivno se svadjama ne moze rijesiti. Svako dalje komentarisanje od strane sukobljenih strana je pristrasno i ne vodi nicemu nego daljim mrznjama i podjelama. Slicno vazi i za 2 svjetski rat kad su uloge bile obrnute. Zato je najbolje da se narodi ne sukobljavaju dalje zbog onih koji su ih uveli u to sve.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2010, 19:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
Ja se sa ovim slazem al' jedna stvar u ovom slucaju mi nije jasno a to je termin [b]"suociti"!
Sta to prodrazumjeva? Zar se narod nije suocio? Sta narod jos treba da uradi, konkretno?
Vise mi se povraca od ovog[/b]

...suociti znaci reci da to se desilo...nisu se svi suocili sa istinom...mnogi jos velicaju ljude koji su ladno streljali zarobljene...licno u tom ne vidim nikakvo junastvo...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2010, 19:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Rivaldinho je napisao:
Samo da dodam da im slatkiši ni za napoja nisu.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2010, 22:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...naravno zelim reci da se i drugi trebaju suociti sa svojim "herojima"...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 31 Dec 2010, 18:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
Emil Vlajki, potpredsednik Republike Srpske, smatra da jedan deo međunarodne zajednice, naročito u Federaciji BiH, izbacuje Hrvate i Srbe kao konstitutivne narode, što bi moglo dovesti i do međuetničkih sukoba.

http://www.vesti-online.com/Vesti/Ex-YU/107118/Strah-od-novih-sukoba-u-BiH

Ho ho ho!

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2011, 14:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

A Vlajkija sinoć na vijestima na ATV, prvo je ušao i kadar, dok su intervjuisali Ivana Tomljenovića, a onda napao novinara zašto razgovara sa njim kada je on organizator. hahahaha

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2011, 12:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Vlajki: Srbi su savremeni Jevreji

Srna - 30.09.2011 21:40

BANjALUKA - Potpredsjednik Republike Srpske /RS/ iz reda hrvatskog naroda Emil Vlajki smatra da ovo što se danas događa srpskom narodu na Kosovu predstavlja nastavak dvadesetogodišnje demonizacije Srba, ističući da je to najveća sramota koju čovječanstvo u ovom času doživljava.

"Oni /Srbi/ su praktično savremeni Jevreji zatvoreni u koncentracione logore najužasnije vrste fašističkog totalitarizma koji se ispoljava u obliku humanizma, ljudskih prava i sličnih stvari putem kojih nastoje opravdati svoje antisrpsko ponašanje. Na ovaj način se želi uništiti srpski narod, a Kosovo je najbolji primjer za to", rekao je Vlajki večeras Srni nakon što je prisustvovao molitvenom skupu u Hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci u znak podrške Rezoluciji 1244 i Srbima sa Kosova i Metohije.

Vlajki je rekao da je on potpredsjednik Srpske, ali i humanista, jer je jednako branio prava arapskog svijeta protiv zapadnog imperijalizma, dodajući da se nedavno saglasio i sa Hrvatima koji su tvrdili da je Haški tribunal politički sud.

"Podržao sam Hrvate u BiH zato što žive u nenorlamlnim uslovima bošnjačke dominacije koja želi da ih praktično eliminiše u BiH", naglasio je Vlajki.

Gradski odbor SDS-a Banjaluka organizovao je večeras na platou ispred Hrama Hrista Spasitelja molitveni skup i paljenje svijeća u znak podrške Rezoluciji 1244 i Srbima sa Kosova i Metohije.

Molitvenom skupu prisustvovali su funkcioneri, članovi i simpatizeri SDS-a, predstavnici nevladinih organizacija i mnogobrojni građani Banjaluke.

Vlajki, Vlajki, Vlajki...

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2011, 13:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Ma Vlajki je tata... :lol:

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2011, 15:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
old fashion men je napisao:
Zločin u Srebrenici se desio ili možda ne ali nikakvog genocida nije bilo jer uglavnom poginuli u Srebrenici su bili muslimanski vojnici koji su skinuli uniforme i pravili se toše,

Nisu svi bili vojnici, a i da jesu po svim medjunarodnim konvencijama i pravilima imaju pravo na sudjenje. Jer za jedan dan ubiti 8000 ili nebitno, i da je 1000 ljudi kako neki tvrde je stravican zlocin. Jer kako neko moze znati od njih 8000 ko je kriv a ko nije. A i da znaju ko je kriv cak i takav ima pravo na sudjenje da se utvrdi krivica. Jer svako je nevin dok se ne dokaze krivica.
Po mom misljenju termin koji se koristi je nebitan, zvali mi to genocid ili zlocin to je potpuno ista stvar. Ako je neko poubijao 8000 ljudi samo zbog toga sto pripadaju muskom polu i islamskoj religiji onda se to moze nazvati cak i genocid.
Dakle, bit je u tome da je uradjen veliki zlocin nad ljudima cija je jedina dokazana "krivica" bila sto su druge nacije, odredjenih godina ili muskog pola.
Niko ne spori da je mozda medju njima bio i manji broj zlocinaca, ali u tolikoj masi niko nije mogao odrediti ko je zlocinac a ko ne, a cak i da jeste imali su pravo na sudjenje.
To je isto kao da su Muslimani u ratu upali u BL i poubijali sve muskarce samo zato sto su neki od njih cinili zlocine nad Muslimanima. Zar to nebi bio genocid? Iako nisu poubijane zene i djeca, poubijani su svi odredjenog pola i starosti znaci ima osnova za genocid. Ali kao sto rekoh nije uopste bitno zove li se genocid ili zlocin, ali to je strasno i strasno je sto neki ovo negiraju pogotovo ucen covjek i iz vrha vlasti, a to je isto sto i negiranje holokausta ili Jasenovca u drugom svjetskom ratu.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2011, 17:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
Da, da...8000 aha

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2011, 17:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Ma ima ovde jedan kod mene koji tvrdi kako ima 9000. Već sam se par puta zapitao dokle misle ići sa tom cifrom.

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2011, 23:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
Presuda Krsticu, kao i ona presuda SCG, je potrvdila tezu da se u Srebrenici dogodio genocid. Kradzic i Mladic ako docekaju zivi kraj sudena ce takode biti osuden za ovo sve.

Druga stvar koja mene kao "ljudsko bice" najvise pogada, je orgomno izvljavanje bosnjackih politicara nad familijama ubijenih, i nad cijelom tom pricom. Ogromne su prare nestale u prazno(u njihove dzepove) a milajrde dolara su dosle za obnovu Srebrenice, a svu bol i patnju tih ljudi oni koriste kada god im to zatreba, i to je nesto najborbidnije, pokazuje usvari koliko smo sjebani svi, dok se oni bogate. Fuj Fuj Fuj!!!!!!!!!!!!

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 84 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]