banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 06 Avg 2025, 23:21

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 105 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 05 Feb 2011, 19:21 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
wolfsburg_rapsodija je napisao:
To nije nista novo. Odavno se zna da je Srebrenica mijenjana za Vogoscu i okolinu Sarajeva.
Ali to uopste ne umanjuje zlocine nad Srebrenicanima. Vjerovatno do tog mijenjanja nikada ne bi doslo da su znali kakvi ce zlocini biti pocinjeni nad Srebrenicanima. Mislim da se nikakvo klupko ne odmotava. Kao da mi nismo znali da se Bosna i Hercegovina dijelila kako je ko htio. Cak su se mape crtale za ruckom na obicnim salvetama.
I danas dan se mape crtaju i granice podebljavaju.
Psi laju, a karavani prolaze.

eto ti si jedini od muslimana koji je ovo izjavio na forumu u zadnjih mojih 9 god staza...koliko me mozak sluzi kad god je bila tema o Srebrenici svi muslimani koji su ucestvovali u debati su poricali o bilo kojoj zamjeni...veoma hrabro..

naravno ne umanjuje zlocine, al se kaze ko ih je narucio... :evil3:

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2011, 21:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Jun 2009, 16:30
Ne znam zasto se pravi pometnja u diskusiji. Ako je toliko sporan broj ubijenih Srebrenicana, zasto vojska RS ne izbaci na vidjelo broj poubijanih
Srebrenicana? To je ozbiljna vojska (bila) i vjerujem da imaju tako vazne podatke. Zasto javno ne kazu koliko su Srebrenicana pobili i zavrse pricu. Neka objave spisak ubica (streljaca) i pohapse odgovorne. Kao da je to tesko.

spavac je napisao:
To nije nista novo. Odavno se zna da je Srebrenica mijenjana za Vogoscu i okolinu Sarajeva.
Ali to uopste ne umanjuje zlocine nad Srebrenicanima. Vjerovatno do tog mijenjanja nikada ne bi doslo da su znali kakvi ce zlocini biti pocinjeni nad Srebrenicanima. Mislim da se nikakvo klupko ne odmotava. Kao da mi nismo znali da se Bosna i Hercegovina dijelila kako je ko htio. Cak su se mape crtale za ruckom na obicnim salvetama.
I danas dan se mape crtaju i granice podebljavaju.
Psi laju, a karavani prolaze.

eto ti si jedini od muslimana koji je ovo izjavio na forumu u zadnjih mojih 9 god staza...koliko me mozak sluzi kad god je bila tema o Srebrenici svi muslimani koji su ucestvovali u debati su poricali o bilo kojoj zamjeni...veoma hrabro..

naravno ne umanjuje zlocine, al se kaze ko ih je narucio... :evil3:

Ne znam sa kim si pricao u vezi te teme. To je odavno poznata cinjenica. Kao da se ne zna da je zbog Sarajeva "prodan" lijep dio Bosne. Kao u fazonu Sarajevo je srce Bosne.
I ko je po tebi "narucio" masakr nad Srebrenicanima?
Ma ko je znao da ce zaludjene horde pobiti toliki broj ljudi koji su se predali. Vjerovali su da ce ih deportovati do Tuzle. Mozda bi tako i bilo da nije bilo poludjelog manijaka koji je prizivao na istoriju i bunu protiv dahija ili tako nesto.

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2011, 23:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
Znao je Alija da ce biti pobijeno nekoliko stotina ljudi i znao je kako ce to pretvoriti u 8 hiljada.

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2011, 23:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...vecina pobijenih je pobijena iz obicne osvete...treba znati da od onih koji su usli u srebrenicu tih dana malo ko je bio da nije nekog izgubio u prethodne tri godine...bilo je i zlocinanaca poput erdemovica...ne opravdavam nikakva ubistva, ali tek da se zna i ta strana...ovo su mi pricali ljudi koji su ucestvovali u osvajanju srebrenice, dakle vojnici...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2011, 00:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12

Kakva bi istina po tebi bila prihvatljiva sto se tice Srebrenice? Nije valjda da mislis da postoji nesto u vezi Srebrenice sto ce promijeniti njenu noviju istoriju. Osam hiljada ljudi je nazalost zvjerski pobijeno i to se ne moze promijeniti. Breme tog zlocina cemo dugo nositi na plecima.

Ne razumijem sta si htio reci u vezi vodja i Amerike.

Kada god je trebalo srpsko rukovodstvo natjerati na neke ustupke ili pregovore obicno prije toga na cudne nacine ginu bosnjacki civili, uz blagoslov Zapada.

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2011, 00:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Hehe Genijalne teorije. Sta drugo reci?
I opet Alija na kraju. :D
Da ga ne bi, najvjerovatnije ne bi bilo ni nase danasnje drzave Bosne i Hercegovine. :) Iako sam ja uvjeren da bi Bosne bilo i bez njega. :)
Koliko sam ja shvatio pokusava se imputirati istina da je prvi predsjednik predsjednistva drzave BiH bio nesto kao veliki iluzionista David K.

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2011, 00:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

filozof sa vrbasa je napisao:

Kakva bi istina po tebi bila prihvatljiva sto se tice Srebrenice? Nije valjda da mislis da postoji nesto u vezi Srebrenice sto ce promijeniti njenu noviju istoriju. Osam hiljada ljudi je nazalost zvjerski pobijeno i to se ne moze promijeniti. Breme tog zlocina cemo dugo nositi na plecima.

Ne razumijem sta si htio reci u vezi vodja i Amerike.

Kada god je trebalo srpsko rukovodstvo natjerati na neke ustupke ili pregovore obicno prije toga na cudne nacine ginu bosnjacki civili, uz blagoslov Zapada.

Iskreno da ti kazem nisam posmatrao pogibiju civila iz tog ugla. Iz mnogih drugih uglova jesam, ali iz tog nisam. Tebi jedini prihvatljiv ostaje taj ugao posmatranja stvari. Ali da pojednostavimo stvari jaro. Zbog kojih ciljeva su ginuli Bosnjaci u minulom ratu, a zbog kojih Srbi? Da rijesimo to pa cemo nastaviti dalje. Da vidim prvo slazemo li se oko "osnovnih" stvari.

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2011, 00:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa naravno, jasno je kao dan ko je zrtvovao mir za suverenu i nezavisnu BiH, a ko je bio protiv toga.

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2011, 00:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Мени није јасно зашто је овај падобранац уопште пуштен на политику када је јасно да је реч о класичном провокатору.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2011, 08:50 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Vjerovatno zato sto ima puno slicnosti izmedju padobranaca i politicara.
Tike,tike, tacke nema vise vracke. :)
Necu puno izgubiti ako mi izbace sa "politike". Sto ljudi sto cudi. Ne mozemo svi razmisljati na isti nacin. Na sta bi to licilo kada bi bilo tako?
Filozofe nastavicemo kada ponovo proucis gradivo. Do tada sve najbolje.

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2011, 08:51 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
I ko je po tebi "narucio" masakr nad Srebrenicanima?

Isti onaj koji je iscenirao masakr na Markalama....Polako,doće sve na svoje....Istorija jeste spora u donošenju svoga suda ali taj sud je neumoljiv.

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2011, 09:07 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Recimo da je to stvarno tako kako zelis prikazati. Da je taj narucilac bio tako mocan i mogao narucivati masovno ubijanje civila gdje je htio.
Zasto onda nije narucio masovno ubijanje civila npr. u Beogradu ili Banjaluci? Zasto je bas izabrao Srebrenicu i Sarajevo?

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2011, 09:37 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Zato što mu to nije odgovaralo.Zašto organizovati nešto što će Srbe prikazati kao žrtve,ako se godinama trudiš prikazati ih kao bradonje koji ne znaju za civilizaciju i jedu malu djecu?

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2011, 15:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Iskreno da ti kazem da uopste nije bilo tesko tako ih prikazati. Sve su radili da tako izgledaju i tako se ponasaju. Bilo je materijala na pretek i jos uvijek ga ima. A najveci krivac te "iskrivljene" slike o njima su oni sami. Znam da je to strasno tesko prihvatiti pa se radije pribjegava izjednacavanju krivice, kada se vec ne moze prebaciti na drugog. Razumijem ja tebe u potpunosti. Nije do tebe.

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2011, 15:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
друже, да сам ти ја рекао то што ти је рекао зока можда би и могао оставити такав пост.
но, свиђало се то теби или не, зока је тип који уопште није националиста ни велики патриота него једна сасвим реална особа, комунистичког опредјељења додуше но то је овде мање битна ставка. :D
ви стално паламудите о томе како је свијет видио "злочине Срба", како је откривена истина о "геноциду у Сребреници" итд итд.. а кад крене да излази на видјело нешто ново гдје ви нисте цвијећке онда се ради о изједначавању кривице.
подсјетићу те, рат је почео убиством српског свата.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2011, 15:22 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Kako onda HV nije preuzelia taj fantasticni koncept odbrane od ABiH? Gadjanje svojih civila i narucivanje masovnih ubistava civila i zarobljenih vojnika. Mogli su npr granatirati Zagreb ili Split i reci da su to Srbi uradili. Mogli su naruciti masovno ubijanje Vukovaraca i reci da su to Srbi uradili. Mogli su granatirati Dubrovnik i reci da su to ovi drugi ucinili. Ili mislis da su i oni to radili? I nakon svih ti namjestaljki protiv Srba, jadni NATO se naljutio i poceo bubati po onima koji uopste nisu krivi.

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2011, 15:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

To je ta laž u koju su vas ubjedili strani mediji, a mi smo podcjenili moć propagande.
Svaki prosječan Amerikanac bi se zgrozio kada bi čuo čifru od 200 000 ubijenih Bošnjaka. Šta sada vrijedi objašnjavati i oglašavati se na CNN da nije tako?

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2011, 15:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Kako onda HV nije preuzelia taj fantasticni koncept odbrane od ABiH? Gadjanje svojih civila i narucivanje masovnih ubistava civila i zarobljenih vojnika. Mogli su npr granatirati Zagreb ili Split i reci da su to Srbi uradili. Mogli su naruciti masovno ubijanje Vukovaraca i reci da su to Srbi uradili. Mogli su granatirati Dubrovnik i reci da su to ovi drugi ucinili. Ili mislis da su i oni to radili? I nakon svih ti namjestaljki protiv Srba, jadni NATO se naljutio i poceo bubati po onima koji uopste nisu krivi.

A kako to da srbi nisu masakrirali hrvatske civile? Da nije zato sto su hrvati civilizovani i nisu htjeli ubijati svoje i prikazivati kao zrtve srpskih zvjerstava.

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2011, 15:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Naravno da mi je zao svata,ali rat u BiH je poceo puno prije, jaro moj. Ubica je dozivio istu sudbinu kao i pokojni svat. Prouci malo materiju i vidjeces. Selo Ravno u BiH je prvo mjesto u kojem je poceo rat.

.
АЛЕКСАНДАР je napisao:
друже, да сам ти ја рекао то што ти је рекао зока можда би и могао оставити такав пост.
но, свиђало се то теби или не, зока је тип који уопште није националиста ни велики патриота него једна сасвим реална особа, комунистичког опредјељења додуше но то је овде мање битна ставка. :D
ви стално паламудите о томе како је свијет видио "злочине Срба", како је откривена истина о "геноциду у Сребреници" итд итд.. а кад крене да излази на видјело нешто ново гдје ви нисте цвијећке онда се ради о изједначавању кривице.
подсјетићу те, рат је почео убиством српског свата.

ferdinand je napisao:

A kako to da srbi nisu masakrirali hrvatske civile? Da nije zato sto su hrvati civilizovani i nisu htjeli ubijati svoje i prikazivati kao zrtve srpskih zvjerstava.

Zato sto su vas susedi docekali kao kec na desetku. Pripremali su se za goste iz Srbije.
Lako je civile ubijati. Kada i sa druge strane zagrmi onda ide traktorijada.

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2011, 15:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ako ti pogrom srba nazivas traktorijadom onda i ja mogu hepening u srebrenici rostiljadom. Ali naravno da necu ja sam civilizovan a ne vikend dzihadlija neobrazovana kao ti. ;)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 105 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]