Ne znam zasto se pravi pometnja u diskusiji. Ako je toliko sporan broj ubijenih Srebrenicana, zasto vojska RS ne izbaci na vidjelo broj poubijanih
Srebrenicana? To je ozbiljna vojska (bila) i vjerujem da imaju tako vazne podatke. Zasto javno ne kazu koliko su Srebrenicana pobili i zavrse pricu. Neka objave spisak ubica (streljaca) i pohapse odgovorne. Kao da je to tesko.
spavac je napisao:
wolfsburg_rapsodija je napisao:
To nije nista novo. Odavno se zna da je Srebrenica mijenjana za Vogoscu i okolinu Sarajeva.
Ali to uopste ne umanjuje zlocine nad Srebrenicanima. Vjerovatno do tog mijenjanja nikada ne bi doslo da su znali kakvi ce zlocini biti pocinjeni nad Srebrenicanima. Mislim da se nikakvo klupko ne odmotava. Kao da mi nismo znali da se Bosna i Hercegovina dijelila kako je ko htio. Cak su se mape crtale za ruckom na obicnim salvetama.
I danas dan se mape crtaju i granice podebljavaju.
Psi laju, a karavani prolaze.
eto ti si jedini od muslimana koji je ovo izjavio na forumu u zadnjih mojih 9 god staza...koliko me mozak sluzi kad god je bila tema o Srebrenici svi muslimani koji su ucestvovali u debati su poricali o bilo kojoj zamjeni...veoma hrabro..
naravno ne umanjuje zlocine, al se kaze ko ih je narucio...

Ne znam sa kim si pricao u vezi te teme. To je odavno poznata cinjenica. Kao da se ne zna da je zbog Sarajeva "prodan" lijep dio Bosne. Kao u fazonu Sarajevo je srce Bosne.
I ko je po tebi "narucio" masakr nad Srebrenicanima?
Ma ko je znao da ce zaludjene horde pobiti toliki broj ljudi koji su se predali. Vjerovali su da ce ih deportovati do Tuzle. Mozda bi tako i bilo da nije bilo poludjelog manijaka koji je prizivao na istoriju i bunu protiv dahija ili tako nesto.