mary juana je napisao:
pa kakve veze ima irak sa njihovom osvetom, da je osveta za 11. 09. u pitanju irak bi bio zadnja zemlja koju bi napali.
treba bit glup pa ne shvatit da je nafta u pitanju te zauzimanje strateških pozicija za neke druge poteze.
Zato što je tamo najjače djelovala Al Kaida i zato što je bilo identifikovano najviše terorista iz Iraka.
Što se tiče nafte, sigurno je da su Amerikanci i SAD dobili povlastice za eksplataciju, ali to takođe ne znači da su to radili besplatno i bez ikakve kontrole. Naprotiv, sam podatak da skoro svakog mjeseca Irak na stranom eksplatisanju nafte dobije oko milijardu dolara dovoljno govori i jasno pokazuje realno stanje.
Romeo88 je napisao:
Po svim nezavisnim istrazivanjima, napad na Ameriku su iscenirali sami ameri upravo kao povod za napad...na sajtu FBI stoji potjernica za Osamom Bin Ladenom kao vodjom Al Kaide, ali ne zbog napada na WTC i Pentagon nego zbog napada na Americku Ambasadu u Dar Es Salam u Tanzaniji...a zasto?zato sto ne mogu dokazati njegovu povezanost sa napadom na New York...pogledaj pa se uvjeri sam...a naci cu ti i jedan dokumentarac sa youtube (nemam sad vremena, odoh slavit

) gdje ljudi fino objasnjavaju sve o napadu...
Sama riječ "nezavisna istraživanja" dovoljno pokazuju o pouzdanosti izvora i podatka.
No, moram ti reći da sam pogledao dokumentarac koji prepričava upravo ovo što si ti rekao, ovim riječima "Postavili su istog čovjeka za obavještavanje javnosti, a koji je sličan Bin Ladenu samo mu je duži nos ; kako je moguće da kada je prilikom udara aviona, sve izgorilo, a motor ostao netaknut ; Kako je moguće da se baš u tom djelu Pentagona gdje je udario avion nije nalazila nijedna jedina osoba" i sl. Znam tu priču od A do Ž. Ali ona je nepouzdana i ona nije pokazatelj realnog stanja.
Svako istraživanje mora imati pravno utemljenje, recimo kao CESID u Srbiji. Naravno, oni se bave prije svega izborima i političkoj sceni u zemlji, ali nezavisna udruženja tog tipa.