banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 22:50

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 58 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 16 Dec 2009, 00:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Шта ти мислиш?

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2009, 00:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
Тема је требала да искритикује и једне и друге и укаже на то ко сједи у тој сСкупштини и доноси одлуке за нас.. иако мање више то знамо...
Да ли постоји опозиција у РС или је то само привидно?
Да ли је ова ситуација данас можда била исценирана .. не би ме изненадило..?
Додик је код "широких народних маса" добио јаку подршку тим својим пјевањем и играњем под шаторима и "опозиција" је тога свјесна.
Мислим да су они сада само марионете којима премијер управља (за неку суму) и прави овакве сцене кад треба да скине медијску пажњу са неког другог проблема да би његове присталице ујутру уз кафицу причале "А јес` му одговорио"...

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2009, 00:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
itekako je bitan procenat obrazovanih, jer sto je narod nepismeniji lakse je njime manipulisati. lakse mu je skrenuti paznju sa bitnih tema. mozda nije najvaznije, ali igra jako veliku ulogu. tema na kojoj se moze nadugacko i nasiroko raspravljati. mi smo jednostavno narod, mi sa balkana, koji je najveci dio svoje istorije proveo kao neciji sluga i podanik. i kad se to prenosi sa koljena na koljeno, to onda postaje ogroman problem, narod je ovca jednostavno, nije naucio da je vlast tu da ti olaksa zivot, vec on na vlast gleda sasvim drugacije, suti i poklopi se, sad imas da jedes i dosta ti je. kad se iskorijeni ovaj podanicki mentalitet, onda se mogu ocekivati neke radikalne promjene, a do tad ce biti sve isto. i mi imamo jos jednu jako pogubnu osobinu, koja se sastoji od sledeceg konta u glavi, a to je kad ja imam i kad je meni sve potaman, boli me neka stvar za druge, ne zelim im pomoci, a kad nesto krene nizbrdo onda se cudis kako su svi stoka i niko nece da ti pomogne.

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2009, 00:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
O efikasnosti ili javnosti?

Znam sta zovu ''javnost'' ali osim nekih interesnih grupa i ponavaljaca njihovih stavova nisam primijetio bilo sta drugo. Mozda postoji negdje, ali ja je ne vidjeh.

Za efikasnost zna ova kiselina sto me muci... Salim se...

Ti spominjes decenijske radove na generacijama ljudi, a ja to smatram prenemaganjem...

To moze i brze... Evo primjer, nas narod se oduvijek bojao zandara, jel? Pre nekoliko godina su bili aktuelni medunarodni policajci koji su nesto kao kontrolisali rad nasih... U to vrijeme se svako mogao kao covjek posvadjati sa zacom bez vecih problema. Danas?

Znaci, narod brzo uci, prebrzo... Samo treba to omoguciti...

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2009, 00:22 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2009, 02:35
Ma nema vise vajde od kritika...svi sve kritikuju, a ustvari vlada totalna apatija prema svemu sto nas okruzuje...ja sam definitivno, gledajuci sta se desava, odlucio glasati na sledecim izborima i pokusati barem tim svojim glasom doprinijeti promijeni...samo je problem za koje od ovih preostalih krmecih njuski glasati...

- Pjevaj kao da te niko ne cuje.
- Zivi kao da je Raj na Zemlji.

http://www.youtube.com/watch?v=YXdAIJK6 ... re=related

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2009, 00:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
To moze i brze... Evo primjer, nas narod se oduvijek bojao zandara, jel? Pre nekoliko godina su bili aktuelni medunarodni policajci koji su nesto kao kontrolisali rad nasih... U to vrijeme se svako mogao kao covjek posvadjati sa zacom bez vecih problema. Danas?

uci brzo, moze se on posvadjati, to stoji, a sta se desava kad nekog ni krivog ni duznog isprebijaju ti isti policajci, sve se to zataska. a ako probas da istjeras pravdu, sipak. lako se svadjati sa saobracajcem koga mozes podmititi sa 5KM, on i nije problem.

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2009, 00:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Vidi, i to je znacajan napredak... Pogotovo sto se vecina ljudi susrece samo sa saobracajcima (sto je valjda normalno).

To ustvari pokazuje da ne treba bas puno vremena da narod shvati sta mu je bolje...

Poslednji put menjao The_new_Statesman dana 16 Dec 2009, 00:28, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2009, 00:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

kad se uzme u obzir prostor gdje zivimo, da znas i da jeste...

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2009, 00:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

To ti kazem, a to je samo jedan primjer...

Druga sansa nekakvog dolaska pameti (mislim na narod) moze biti bezvizni rezim. valjda ne treba objasnjavati zasto?

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2009, 00:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
O efikasnosti ili javnosti?

О добро организованој држави.
Ti spominjes decenijske radove na generacijama ljudi, a ja to smatram prenemaganjem...

Зашто? Мислиш да ова народ може за две, три године суштински да се промјени? Конкретно како?

Znaci, narod brzo uci, prebrzo... Samo treba to omoguciti...

Немој се љутити, али примјер ти је безвезе. Шта, то је теби мјера напретка једног друштва, могао си се посвађати са полицајцем?

И шта ти предлажеш? Кажеш, били су међународни полицајци, па си ето могао да се посвађаш са полицајцем. И шта је онда рјешење? Да доведемо странце за судије, економисте, политичаре? Да кажемо рецимо Швабама: Дођите на пар година и средите ову земљу и ове људе?

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2009, 00:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

eh da, danas mile na skupstini izjavi da ima 113kg i broj cipele 47, i kaze mihajlici da ce tesko da ga "izuje".

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2009, 00:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
moze biti bezvizni rezim

moze, itekako dobro da dodje. bio sam dva-tri puta na tom zapadu, i nisam mogao nekad da vjerujem sta je obican gradjanin spreman sve da uradi kad ga i najmanja sitnica iznervira, a da se tice vlasti. a koliko se takvih stvari kod nas gura pod tepih.

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2009, 00:36 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2009, 02:35
Jel istina da je predsjednik skupstine zabranio replike na Dodikove izjave?...tako sam nacuo...

- Pjevaj kao da te niko ne cuje.
- Zivi kao da je Raj na Zemlji.

http://www.youtube.com/watch?v=YXdAIJK6 ... re=related

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2009, 00:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Shole, ne ljutim se uopste, ali svaki pojedinacan primjer je u sustini bezveze. Zar ne?

Kvalitetno, a po najnizoj cijeni, organizovana drzava je efiksana drzava. I za mene dobra.

Estonija. Zemlja u kojoj Vlada broji 140 zaposlenika. Skype je tamo, recimo...
Sto da otkrivamo toplu vodu? Eto jednog primjera kako...

Ok, opet pojedinacni primjer...

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2009, 00:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Примјери су само примјери, нису суштина. Имамо и ми позитивних примјера.

Рецимо, увели смо ПДВ, доста ефикасно. То је порез какав имају све западне земље (такозвани VAT). Порез доноси велике приходе у државне буџете. Али опет, тај примјер не значи да имамо добро уређен порески систем.

Или рецимо примјер зубара. Ти немаш више државних зубара, сви су приватни. И шта са тим? Ништа, све функционише. Ја нисам чуо неке веће замјерке на ту чињеницу. Држава се више не бави том врстом здравствене услуге становништву. Пустила је тржишту да одређује колико ће бити стоматолошких ординација, које ће боље радити, а које неће.

Али то је само примјер. Суштински, ми имамо лош здравствени систем.

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2009, 02:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Sep 2005, 08:11
Brate na zapadu kada vidis drota npr. Italija, sve ti nesto drago. Lijep covjek, vitak, elegantan...uniforma ko sa modne piste...nekako se osjecas sigurno (valjda za to i sluze)! A kod nas od ovih mamalaza bjezis ko djavo od krsta. To je zadnja osoba koju bih pitao "izvinite, mozete li mi pomoci, gdje se ovdje nalazi posta"?

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2009, 09:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

shoole, care... U pravu si, ali svu tu negativnu sustinu zdravstava cine mnogobrojni negativni primjeri protiv kojih ono malo pozitivnih nema sanse...

Znam samo da rjesenja, koje ce kao prekidac upaliti svijetlo, nema. Mnogo efikasnije je rjesavati jedan po jedan problem, jer ce to za sobom rjesavanje i drugih problema... Razmisljanje o ''globalnom paketu rjesenja'' je cisto gubljenje vremena, kao i cekanje na razvoj neke drustvene svijesti.

Nema tu puno logike, samo treba sjesti i raditi.

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2009, 10:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Citiraj:
Brate na zapadu kada vidis drota npr. Italija, sve ti nesto drago. Lijep covjek, vitak, elegantan...uniforma ko sa modne piste...nekako se osjecas sigurno (valjda za to i sluze)!

Kod nas je opet situacija potpuno drugacija .. one jakne od skaja .. kupljene u samo jednoj velicini .. pa kom pase - pase .. izgledaju kao klovnovi :roll:

Citiraj:
Znam samo da rjesenja, koje ce kao prekidac upaliti svijetlo, nema.

Na ovo sam ja mislio kada sam rekao da cemo mi jos duzi vremenski period ostati u problemima u kojim se nalazimo.

shoole je napisao o cemu bi se sve moglo diskutovati na ovoj temi i to je super, ali bez obzira do kakvog rjesenja mi ovde dodjemo malo je vjerovatno (nemoguce?) da ce se isto moci primjeniti u praksi. Niti je problem samo jedna osoba niti samo jedan aspekt zivota, situacija je mnogo zapletenija. Ja rjesenje/izlaz vidim u tome da se bavim 'svojim dvoristem', da danas - sutra kada ja budem strucnjak u svom domenu, kada se mene bude nesto pitalo postupim drugacije od onih koji su sada na vlasti. Mozda ce neko reci da je to apaticno s moje strane, da dok ljudi gledaju kao i ja nikad necemo skupiti kriticnu 'masu' potrebnu da napravimo taj 'prekidac' koji TNS spominje, ali ako nas ima 1000 koji ovako razmisljamo - 10 od nas ce dogurati negdje za 5-10 godina, pa ce se promjenja, makar i najmanja osjetiti.

Drugi par opanaka je da poredamo olos u kolonu na trg ispred Boske i streljamo sve odreda .. al' kontam da bi to bilo malo nezakonito (kao i ovo moje pozivanje na taj cin :lol: :oops: )

Citiraj:
113kg

On da ima 113kg izgledao bi kao lizalo, al' dobro :lol:

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2009, 10:10 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Ja i Mile,skoro ista kilaža......Nema kod nas kritične mase da se nešto promjeni "revolucijom"....Onaj dio društva koji je svuda u svijetu najaktivniji,koji vazda treba da protestvuje i traži neke promjene se kod nas zadovolji sa pivom od 1KM u kantini i dva ispita za prenos u slijedeću godinu......J3bo ti nas,kad nam penzioneri predstavljaju nahrabriji i najžilaviji dio populacije.

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2009, 10:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Od revolucije je daleko efikasnije ovo sto V@nja kaze. Smjena jedne politicke garniture da bi druga dosla (ista takva, sa ponekad istim ljudima) ne znaci nista.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 58 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]