banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 12:34

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 166 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 09 Mar 2008, 13:18 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2005, 00:00
retroelektro je napisao:
истина, биле су санкције, истина и трагично и врло непотребно бомбардовање. једна лоша политика води одоговору у виду исто тако лоше политике према тој лошој... узрочно-посљедично. суманута политика, како си рекао, европе и америке према србији је, дакле, одговор на (тадашњу) сумануту политику слободана милошевићаpr.

Ovo je apsolutno neprihvatljiva logika, koja bi se eventualno mogla prihvatiti samo na jednom Balkanu, a NIKAKO od strane zemalja koje se smatraju vodecim zagovornicima postovanja ljudskih prava, demokratije, i svega onog pozitivnog sto cujemo svakodnevno od tih zapadnih drzavnika.
Milosevic jeste bio sumanut, ali jedan Klinton, Sirak, Bler i ostali, to prosto nisu smjeli biti.
A samim tim sto si priznao da je njihov odgovor takodje bio sumanut, direktno dovodis u pitanje svu njihovu pricu koju propovijedaju.

retroelektro je napisao:
ипак те санкције нису биле онакве какве је имао, рецимо, ирак или какве куба има већ деценијама. нити су фалабогу, трајале толико. а била је и црна гора под њима. има још много земаља под разним санкцијама. њихова санација би требало да је приведена крају... прошло је и година, уложене су велике паре у србију. што кроз пред-приступне фондове (исте те) европске уније, што кроз директне стране инвестиције, што кроз донације и разне кредите и грантове разних банака... ту је, наравно, и домаћа привреда која је, каква је-таква је, ипак жива и нечему служи.

Hvala Bogu, ni Srbija nije u situaciji u kojoj je Irak, Kuba itd.
Dalje, Crna Gora jeste bila pod istim sankcijama, ali mi nije jasno zasto je navodis. Pa i tamo se isto tako zivi lose, zar ne? Plate su prema poslednjim statistickim podacima za svega par eura vece nego u Srbiji. A to sto su oni recimo potpisali SSP a Srbija nije, je samo dokaz vise da je politika EU prema potencijalnim clanicama vrlo relativna stvar. Drugi dokaz je i Rumunija i Bugarska koje su vec usle u EU, a ni po cemu ne zadovoljavaju potrebne kriterijume.
Sto se tice investicija, donacija, fondova itd itd samo cu te uputiti da se malo raspitas koliko je novca stiglo u Srbiju za ovih osam godina a koliko se procjenjuje steta nacinjena SAMO bombardovanjem za dva mjeseca. Ne moras cak ni da uracunas stetu od sankcija, eto uzmi samo ta dva nesrecna mjeseca iz 1999.

retroelektro je napisao:
овдје се провлачи она стара, добро позната теза, како су србима криви сви други осим они сами себи. ретардирану политику, ако ћеш тако, послије петог октобра наставља и државни врх србије, на челу са војиславом коштуницом. умјесто да се обрачуна са мафијашко-криминалним апаратом милошевићеве државе, он га пригрли и ђинђић падне као жртва. и онда иде даље србија, тако како иде...

Mislim da uopste nisi svjestan koliko je tesko obracunati se sa kriminalom koji je duboko infiltriran u vlast. Cini mi se da imas vrlo naivno misljenje kako je za to potrebna samo dobra volja, i kako se taj obracun moze obaviti za kratko vrijeme.
Takve stvari se rjesavaju kontinuiranim radom koji traje godinama, da ne kazem decenijama.
Mnogo vremena i prostora bi zahtijevala diskusija o tome, pa cu samo konstatovati -
Vrlo lako je iz tvoje perspektive prokomentarisati - "sto se drzavni vrh nije obracunao poslije 5. oktobra sa kriminalom?"
Stvarnost je malo drugacija.

retroelektro je napisao:
онај ко је хтио да путује, тај је путовао. истина, тешко али јесте и није га никад зауставила ни виза ни гранични прелаз ни шенгенски споразум. ја знам примјере. наравно да треба олакшати и укинути визни режим, али кад србија (и БиХ на крају крајева) као држава буде могла да гарантује за своје грађане, да се неће ко мрави размилити по европи и бити илегалци и тако даље. нека правила, ипак, постоје и када она буду испуњена, бар донекле, биће и лакшег путовања по европи.

Ovo je vec licemerno pa i uvredljivo.
Kao prvo, sta mislis da li su se Poljaci, Rumuni, Bugari i ostali, kako kazes - "razmilili ko mravi" po Evropi???
Kao drugo, znam i ja "primjere" koji su presli granicu, ali nije poenta u njima, vec u ogromnoj vecini stanovnistva. Jer nece taj tvoj "primjer" sutra dovesti recimo Nikolica na vlast, vec ce ga dovesti onih 70% koji nisu MOGLI da mrdnu iz zemlje za ovih dvadeset godina, da bar vide sta je to o cemu jedan Oli Ren trubi. Ovako, za tih 70% je Renova prica cista i neopipljiva fikcija.
Sta znaci jednom dvadesetogodisnjaku, koji je djetinjstvo proveo pod sankcijama, uz ratove i bombardovanja, kad mu jedan Oli Ren kaze "Srbija ima perspektivu u EU" ???? Ajde, molim te....
I naravno, sutra kad dodje Toma Nikolic na vlast i napravi neko sr*nje, opet ces pretpostavljam reci - ko je kriv narodu sto ga je izabrao. Jel tako?
E pa druze, ako se u devedestim i moglo tako nesto zamjeriti narodu, posljedice ovih poslednjih dogadjaja (ukljucujuci i eventualni dolazak radikala na vlast u Srbiji) su ISKLJUCIVO rezultat autisticne politike EU i SAD.

I na kraju, posto sam vec pomenuo Rumuniju i Bugarsku. Politika EU prema ovim drzavama je nacin na koji bi se trebalo komuncirati i sa zapadnim Balkanom. Rumunija i Bugarska nisu zasluzile ulazak u EU, niti ispunajvaju sve kriterijume. Ali postoji razmisljanje da ce ubrzanim ulaskom, te dvije drzave mnogo brze da psotignu odredjeni standard. Upravo zato su i primljene.
Ja se apsolutno slazem s tim. I moje misljenje je da samo takva, POZITIVNA stimulacija moze dovesti do POZITIVNIH rezultata. Zasto to nije slucaj i sa Srbijom, ali i sa BiH, Hrvatskom, Makedonijom... ja nemam odgovor.
Samo mogu da konstatujem da je u nasem slucaju EU napravila niz gresaka, kao i da ih i dalje pravi.
To ne znaci da lokalnu vlast treba u potpunosti osloboditi odogovornosti, ali se mora biti iskren i konstatovati stanje u potpunosti - za sve ovo sto nam se desava - veliki krivicu snosi i MZ na celu sa EU i SAD.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2008, 21:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
Vezano za Bugarsku i Rumuniju (pa i citavi istocnu/jugoistocnu Evropu) treba jednostavno pitati "stare" Evropljane (Nijemce,Francuze i sl.) sta misle o "novim" Evropljanima.Vjerujte da nisu odusevljeni.Ali neke ljude ne mozes ubijediti... 8)

Dalje...vezano za ove nove izbore koji su raspisani 11. maja.Jedan realan komentar na NSPM.

Citiraj:
Dragoljub Žarković

Svi na izbore

Događaj nedelje zbio se u subotu, kao neka vrsta najave da ovog proleća u Srbiji neće biti mirnog vikenda. Vlada je vratila „mandat narodu“. Nije jasno šta će narod da uradi s tim mandatom na izborima 11. maja.

Tim pre što je narod, kao ono poslovično Buridanovo magare, koje se ovih meseci pominje češće nego što je to pristojno, razapet između kosovskog mita i evropskog žita. U metafori, magare zbog neodlučnosti da izabere s kog stoga sena će da se nahrani, lipše od gladi, a ne bi ni nama bilo prvi put.
Jedino je sigurno da Čedomir Jovanović nije u pravu kad kaže da su ovi parlamentarni izbori prilika za „konačno rešenje“. Prirodno je da je optimizam veći što je stranka manja. Ali, teško da će ovi izbori bilo šta konačno da reše u pravcu koji zagovara Jovanović.
Uz nepromenjene spoljne okolnosti, nakon prebrojavanja glasova, dobićemo sličnu strukturu političke moći, ali ta prognoza počiva na jednačini s najmanje jednom nepoznatom. Radikalizacija stanja na Kosovu, na primer, bitno može da opredeli glasače ka „konačnom rešenju“ od kojih se evrooptimistima diže kosa na glavi.
Ne vidi se koje to okolnosti mogu da pomognu „evropskom bloku“ stranaka. Činjenica je da je taj blok osamljen u uzburkanim vodama. S jedne strane, zapljusnut je plimnim talasom uzburkanih nacionalnih strasti. S druge strane, izložen je uticaju oseke u visokoj međunarodnoj politici koja je porodila kosovsko rešenje i sada mora da ga hrani i ljulja, pa ovdašnjem glasaču briselska administracija izgleda lažljivo i kad nudi „kule i gradove“, a ne nudi ih.
U tom smislu Koštunica je dobro iskoristio ustavna i zakonska ovlašćenja i naterao je Tadića da ide na izbore u lošem trenutku. To još ne znači da će Tadić da izgubi trku, ali danas, par dana uoči formalnog raspisivanja izbora, to pomalo izgleda kao da će Tadić trčati „trku u džaku“, dok će drugi to raditi slobodnim stilom.
Prva prognoza, nakon Koštuničinog očekivanog manevra, mogla bi da glasi: Tadić bi mogao da dobije najviše isto, Tomislav Nikolić više, a Koštunica nacionalnu penziju.
Ne držite me za reč, daleko je 11. maj.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2008, 22:31 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Citiraj:
Dragoljub Žarković

Svi na izbore

...Prva prognoza, nakon Koštuničinog očekivanog manevra, mogla bi da glasi: Tadić bi mogao da dobije najviše isto, Tomislav Nikolić više, a Koštunica nacionalnu penziju....

Heh, pa ovo ko da je mene pitao....nadam se da, bar sto se tice Voje, necemo mnogo omanuti.... 8)

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2008, 15:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2003, 02:52
eto sjajne prilike za tomu nikolica i radikale! ovi "proevropski" su se pravo dobro pokazali, nema sta. kosovo je otislo, a od evropske unije je srbija dalje nego ikad.

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2008, 15:17 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Milanko Djeric je napisao:
eto sjajne prilike za tomu nikolica i radikale! ovi "proevropski" su se pravo dobro pokazali, nema sta. kosovo je otislo, a od evropske unije je srbija dalje nego ikad.

Da, ali to sto je Kosovo otislo vishe je kriv Toma Nikolic i njegovi koalicioni partneri iz '99-e, a udaljavanje EU od Srbije rezultat je vjecnog pametovanja ljigavog Kostunice, koji je potpuno retardirano smatrao da ce on nekim svojim uslovljavanjem zadrzati Kosovo, ili da ce stopiranjem SSP-a povratiti Kosovo, natjerati EU da moli Srbiju, itd..I djeci je bilo jasno da je Kosovo otishlo, da se treba uzeti ono sto nam se nudi, jer naprosto se biralo izmedju 2 opcije : a) Ode Kosovo, Evropa ce Vas koliko toliko pricekati i pomoci, i b) Ode Kosovo, i dobijate nogu u doope..

Naravno, prepametni Voja se odlucio za opciju b, jer zaboga, odluci li se za bilo koju drugu opciju, nije veliki patriota, a i sta ce mu sutra reci Toma, Mrkonjic, i ostali povampireni komunisticko-retrogradni blok?

Tako da, ako je ovo sad sansa za nesto, shansa je da Toma Grobar napokon se okane izbora, jer je izgubio sve i jedne moguce, kao malo ko. Naravno, u sve izbore je usao savrseno arogantno i samouvjereno. To je ok, ako imas ledja. Ako prdish u prazno, narod te dozivljava sve neozbiljnije.

Sansa je da onaj mutant sa Pravnog se zabije da ne kazem gdje, da ga vise nikad niti vidimo niti cujemo. Najsrecniji bih bio da dane provodi sa Radetom Markovicem, vrlim DB-ovcem, Milosevicevim sokolom, i ostalom zlocinackom svitom iz 90-ih, koje je tako strasno prigrlio 6-og oktobra, poslavsi Srbiju u iste one 3 lepe, gdje mu ja zelim odlazak.

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2008, 15:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...vladajuci neokomunisti kojima pamcenje tece od 99. ce konacno da sjasu... bota i manekeni mogu da snimaju reklame posle 11. maja...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2008, 16:21 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

MuskoBre je napisao:
Da, ali to sto je Kosovo otislo vishe je kriv Toma Nikolic i njegovi koalicioni partneri iz '99-e

Koliko mi se cini, Milanko Djeric je napisao - "Kosovo je otislo", a ne da je kriv ovaj ili onaj.
Pa valjda je svima jasno, da su za ovakav ishod oko Kosova iskljucivo krivi SPS-SRS-JUL, i valjda bar to ne treba razjasnjavati.

MuskoBre je napisao:
Tako da, ako je ovo sad sansa za nesto, shansa je da Toma Grobar napokon se okane izbora, jer je izgubio sve i jedne moguce, kao malo ko. Naravno, u sve izbore je usao savrseno arogantno i samouvjereno. To je ok, ako imas ledja. Ako prdish u prazno, narod te dozivljava sve neozbiljnije.

Toma Grobar jeste izgubio sve i jedne moguce izbore, i jeste uvijek bio arogantan i samouvjeren, i jeste na kraju uvijek ispadao smijesan, ali zar stvarno mislis da ce ovaj put DS moci bez Kostunice da navuce 50% poslije izbora?
Moje misljenje je da treba vec sad da se psihicki pripremamo na radikalsku vladu. :wink:
Doduse, to nece ni ovaj put biti zasluga Tome i radikala, vec velike greske koju je EU napravila prema Srbiji opredijelivsi se da podrzi secesiju Siptara.
Iako to nije njihova krivica, protiv toga ce se tesko i Tadic i DS boriti.
Tako da sad jednostavno treba pruziti sansu radikalima da se pokazu. Ja sam ubijedjen da ce to predstavljati gubljenje vremena, defintivni gubitak Kosova, dodatno siromasenje i pogorsanje ekonomske situacije (vjerujem da i ti mislis tako), ali jednostavno situacija je takva. Osim toga, parlamentarna demokratija se i zasniva na promjenljivosti vladajuce elite.

Medjutim, to ne znaci da se ovi izbori ne mogu pametno iskoristiti bar za nesto. Mislim da bi vrlo dobar rezutat bio ukoliko bi se DSS potpuno skrajnuo iz politike. U tom slucaju bi preostale dvije jake stranke sa po par satelita, a upravo takva politicka scena se pokazala najefikasnijom i najstabilnijom u drugim drzavama.
Prema tome, treba raditi na podjeli dosadasnjih Kostunicinih glasaca na SRS i DS, tako da poslije cetiri godine (a mozda i prije, zavisno od uspjesnosti nove vlasti) situacija bude mnogo cistija.

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2008, 17:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Ne slažem se sa vama da je Kosovo izgubljeno 99 godine.

Istorija ne počinje od 99.

Najveći problem se desio onda kad je bivša SFRJ, dragog nam Tite dopustila imigraciju Šiptara na Kosovo 1950-ih i 60-ih.
Kad je takoreći otvori granice Kosova da ga nasele šiptari, a istovremeno raseljavao srbe sa Kosova.

Već tad je Kosovo izgubljeno što se tiče strukture stanovništva.

Zašto nije tako uradio sa Vojvodinom ili Hrvatskom. Ne, granice prema Mađarskoj (koja je bila portektorat SSSR-a) su bile među najčuvanijim u Evropi.

Šta god da se desi na izborima, a vjerovatno je da će Radikali biti bolji od DS-a, biće problema.

Po mojoj procjeni, sve mi se čini da će Tadić morati poslije 11. maja da za mandatara predloži radikala.
Zašto??? Pa recimo to ovako. Sve više raste popularnost Radikala. Nek osvoje 38% glasova, dodajmo tome još nekih 7-8% Kuštuničine DSS, nekih 5% Nove Demokratije Velje Ilića i eto ga preko 50% glasova.
(nisam uvrstio neke poput SPS-a koji bi se privukli Radikalima)

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2008, 18:59 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

skuba je napisao:
MuskoBre je napisao:
Da, ali to sto je Kosovo otislo vishe je kriv Toma Nikolic i njegovi koalicioni partneri iz '99-e

Koliko mi se cini, Milanko Djeric je napisao - "Kosovo je otislo", a ne da je kriv ovaj ili onaj.
Pa valjda je svima jasno, da su za ovakav ishod oko Kosova iskljucivo krivi SPS-SRS-JUL, i valjda bar to ne treba razjasnjavati.

MuskoBre je napisao:

Toma Grobar jeste izgubio sve i jedne moguce izbore, i jeste uvijek bio arogantan i samouvjeren, i jeste na kraju uvijek ispadao smijesan, ali zar stvarno mislis da ce ovaj put DS moci bez Kostunice da navuce 50% poslije izbora?
Moje misljenje je da treba vec sad da se psihicki pripremamo na radikalsku vladu. :wink:
Doduse, to nece ni ovaj put biti zasluga Tome i radikala, vec velike greske koju je EU napravila prema Srbiji opredijelivsi se da podrzi secesiju Siptara.
Iako to nije njihova krivica, protiv toga ce se tesko i Tadic i DS boriti.
Tako da sad jednostavno treba pruziti sansu radikalima da se pokazu. Ja sam ubijedjen da ce to predstavljati gubljenje vremena, defintivni gubitak Kosova, dodatno siromasenje i pogorsanje ekonomske situacije (vjerujem da i ti mislis tako), ali jednostavno situacija je takva. Osim toga, parlamentarna demokratija se i zasniva na promjenljivosti vladajuce elite.

Medjutim, to ne znaci da se ovi izbori ne mogu pametno iskoristiti bar za nesto. Mislim da bi vrlo dobar rezutat bio ukoliko bi se DSS potpuno skrajnuo iz politike. U tom slucaju bi preostale dvije jake stranke sa po par satelita, a upravo takva politicka scena se pokazala najefikasnijom i najstabilnijom u drugim drzavama.
Prema tome, treba raditi na podjeli dosadasnjih Kostunicinih glasaca na SRS i DS, tako da poslije cetiri godine (a mozda i prije, zavisno od uspjesnosti nove vlasti) situacija bude mnogo cistija.

Skuba, cestitke na dobrom postu. Slazem se sa skoro svim napisanim.

Medjutim...Milanko jeste napisao da je Kosovo izgubljeno, i nastavio s tezom da sledece izbore Toma moze dobro da iskoristi?

Ako cemo napraviti "podjelu krivice" oko Kosova izmedju Tome Grobara i demokratske struje koju predvodi Tadic, Grobar je puno vishe "kriv", tako da ne znam kojom logikom bi on trebao da profitira na sledecim izborima, koji su prvenstveno posljedica Kosovskog pitanja. Daleko od toga da je nash narod razuman kad je u pitanju patriotizam i buducnost, ali iskreno se nadam da ce pobjediti demokratska struja..

Profesor demagogije je na ponudu "Rusimo vam kucu, mozete dobiti za to 100.000 evra nadoknade, ako hocete, ako ne, mi vam svejedno rushimo kucu" odgovorio kako je odgovorio..Sad se valjda sam sebi divi kako je olicenje razuma, pameti i dalekovidosti, valjda mu je i Velja tu negdje..

Nisam siguran da sam DS, uz eventualno pomoc manjina i LDP-a, moze da "navuche" 50%..Nazalost.
Grobar je poslije izgubljenih izbora izjavio da se vishe nece kandidovati. Koliko je to validno i bitno, pojma nemam..Ne bi me cudilo da Ljigavac na sledecim izborima pokusa opet da se priblizi Tadicu..

Najsretniji bih bio da dodje do pravog polarisanja politicke scene, na istinske demokratske snage i retrogradne, povampirene komunjare, nacionaliste i demagoge. Najsretniji bih bio da se Ljigavac javno i transparentno prikljuci Gorbaru i najvecem neimaru Srbije Mrkonjicu..Pa nek narod ima jasnu sliku, nek onda odluci..

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2008, 19:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

pomalo pocinju da zamaraju te stalno iste floskule koje se prosipaju.
tomislav nikolic kriv za gubitak kosova????? na koji to nacin? kad je to tomo nikolic bio na vlasti pa da bude kriv za gubitak kosova? sve su to gluposti koje prosipaju ocajne "demokrate", jer ocigledno da nemaju nikakvu ekonomsku politiku, nemaju nikakve planove kako da ojacaju srbiju, sa kosovom su ga debelo ispusili, pa predizbornu propagandu moraju da baziraju na tezi "ako glasate za NJIH, sve ce da propadne".
tomislav nikolic stalno gubi na izborima???? kolko znam, radikali na svakim izborima dobiju najvise glasova, a onda se svi ostali udruze protiv njih uz poznate gorepomenute floskule. kolko se sjecam 2003 godine je ubijen djindjic. ako pretpostavimo da je pomenuti nesto uradio (vjerovatno jeste), kako onda silne demokrate objasnjavaju sto je od tad srbija non stop u silaznoj putanji, iako radikali nisu ni prisli vlasti. a oni su non stop na vlasti.
a pustite te idiotizme o polarizaciji na "demokratske" i "retrogradne" snage. te "demokratske" i "napredne" snage su imale dovoljno vremena da urade nesto, pa nisu uradili nista. niti su se priblizili evropskoj uniji, niti su ojacali ekonomiju, niti su zadrzali kosovo...jednostavno nista. i onda je cudno sto radikali umjesto EU, koja stalno ucjenjuje srbiju i ne pusta je da joj se priblizi, zagovaraju priblizavanje rusiji, koja se razvija velikom brzinom. ja tu ne vidim nista cudno. ako bi se u saradnji sa rusijom, srbija dovoljno ekonomski razvila, mnogo bi prije usla u evropsku uniju. a ne ovako, sa pricom "mi smo jad i bijeda i ne mozemo nimalo da se razvijemo, sve nam zavisi od vas, velika evropska unijo. recite sta sve treba da uradimo da biste nam dali hljeba da jedemo".

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2008, 19:51 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

SRS je bila u Vladi famozne '99-e godine. Vuk Draskovic lijepo objasnjava ulogu radikala u Rambujeu, kad je EU bila spremna da Siptarima ponudi odredjen nivo autonomije, ali daleko od samostalnosti. To je bila ponuda, i to, parafraziram :"Dajte im to i to, i EU nikada vise nece pokretati pitanje Kosova, to je maximum koji ce dobiti"..Na taj predlog, cuveni bracni par, potpomognut Vojvodom, kaze :"Ne , hvala, ne damo im nista, bombardujte nas, pa ce braca Rusi da nas brane, svijet ce Vas da osudi, mi cemo zadrzati Kosovo, bla, bla.."..Znaci SRS je tome kumovao, ne Boris Tadic ili DS.. I sad se jos postavlja pitanje, kakve veze imaju radikali ili Grobar sa Kosovom..Yeah, right..

Naravno da Srbije od 2003-e ide silaznom putanjom, kad smo docekali da majke radjaju izdajice vece od Vuka Brankovica. Naravno da je Srbija to docekala, kad nema nista cudno da se za Predsjednika drzave uopste kandiduje neko ko 15-ak dana pred smrt Djindjica, izjavljuje ono sto je izjavio..Naravno da je Srbija to docekala, kad ne salje na giljotinu one koji su bratski zastitili i dali jos vece ovlasti, eskadronima smrti iz Miloseviceve epohe. Sjeti se koliko je trebalo da Rade Markovic i njemu slicni zavrse tamo gdje su danas. I sta je Srbija trebala sve da prozivi, da bi se to desilo..

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2008, 21:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

aha, a vuk draskovic koji svaki dan mijenja pricu i koji je tada bio predsjednik vlade je veoma vjerodostojan da prenosi sta se desilo. idiotizam bez premca, kofol milosevic je pito nesto radikale. a sve i da povjerujemo u naucnofantasticnu pricu da je to tacno, jel to evropska unija nesto poznata po dosljednoj politici, pa kad kaze "necemo nikad spominjati kosovo", to nesto znaci?
a o kojim tacno "eskadronima smrti" se govori iz doba milosevicevog rezima?

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2008, 21:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

...i vreme ce pokazati koliko su sudjenja jednog rezima ljudima iz starog bila pravedna...meni su metodoloski najslicnija diktaturi proleterijata...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2008, 21:28 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Milanko Djeric je napisao:
aha, a vuk draskovic koji svaki dan mijenja pricu i koji je tada bio predsjednik vlade je veoma vjerodostojan da prenosi sta se desilo. idiotizam bez premca, kofol milosevic je pito nesto radikale. a sve i da povjerujemo u naucnofantasticnu pricu da je to tacno, jel to evropska unija nesto poznata po dosljednoj politici, pa kad kaze "necemo nikad spominjati kosovo", to nesto znaci?
a o kojim tacno "eskadronima smrti" se govori iz doba milosevicevog rezima?

Eskadroni smrti u sastavu :"Rade Markovic, Jovica Stanisic, Zoran Mijatovic, Frenki Simatovic, Legija, JSO" sa sve sabranim djelima "Ibarska magistrala, Ivan Stambolic i kapitalno djelo Zoran Djindjic". Ove ljude i ova djela nacinio je Tadic? Ove ljude 6. oktobra branio je Tadic? Ove ljude na funkcijama je stitio Tadic? Ovim ljudima je u najmanju ruku ista ovlascenja 6. oktobra dao Tadic, umjesto da ih odmah posalje na giljotinu? Kako da ne...

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2008, 21:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

...obracuni krimosa nisu nista novo na bg asvaltu...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2008, 21:34 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

žaoka je napisao:
...obracuni krimosa nisu nista novo na bg asvaltu...

Ok, onda je do mene sto djelovanje DB-a, ukljucujuci ubistvo Ivana Stambolica i atentat na Vuka Draskovica gledam kao politicki obracun, a ne mafijaski. Sorry, do mene je..

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2008, 21:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

...naravno do tebe je...samo je stambolic kolateralna greska...u ratovima ima svega...ili ces reci da su zivkovic, ceda, djelic potenjacine...ima ih jos, naravno, al je malo degutantno da se to sve prosipa ovde...il mozda mislis da su djindjica ubili iz cistog patriotizma...il mozda zato sto je cane trebao da preuzme trziste og legije i zemunaca...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2008, 21:43 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Onda 5. oktobar nije ni trebao da se desi..Sve je bilo tako bajno, zar ne?

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2008, 21:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

...trebo je...a onda je u oslobodilacki pokret usla sva mraka poluljudi i zajebala sve...ko vise moze da nabroji sve stranke od onih 18 koje se utrpase u oslobodioce...imali su proliku al su dozvolili da budu kupljeni za sicu...seca li se neko cede i silerove ulice...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2008, 21:52 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ceda je jedan kompletan idiot koji treba da zavrsi gdje i Legija. Ali Predsjednik drzave da udje u "tal" sa jednim Radetom Markovicem i Jovicom Stanisicem, van je svake pameti...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 166 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]