banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 08:59

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2165 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103 ... 109  Sledeća

Za koga ćete glasati na izborima?
Glasanje se završava 14 Nov 2020, 18:50
Igor Radojičić 33%  33%  [ 14 ]
Draško Stanivuković 47%  47%  [ 20 ]
Neću glasati 21%  21%  [ 9 ]
Ukupno glasova : 43
Autoru Poruka
PostPoslato: 24 Nov 2020, 19:43 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Apr 2020, 16:15
boban1982 je napisao:
Ima veze,političari su i jedni i drugi.
I svašta obećavaju a malo toga ispune.

Nisam vidio da si pratio ispunjenje predizbornih obećanja starog gradonačelnika :-)

Moze li se smislit ista novo osim SNSD-a, Igora, Dodika, bas se neda izgleda :lol:

Pa pratio si ti Igora pa ja nisam pridikovao, niti mi pada na pamet. Sta tebi daje za pravo da prigovaras meni sta i kako ja pratim u bilo kom smislu? Jos nije imenovan mogu ga pratit kako hocu, sutra cemo vec vidjeti. Mozda negdje ima kakv kurs kako pravilno pratiti ili bolje receno ne pratiti Draska.

Usput da sam na Draletovom mjestu mene bi bilo sramota da me neko brani neispunjenim obecanjima SNSD-a ili starog gradonacelnika.

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2020, 19:47 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Dajte mu dva sendvica.

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2020, 19:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2017, 09:12
@Tabako Pit
Ne branim Draška nego samo primećujem tvoju neobjektivnost.
Bilo bi poželjno pisati o neispunjenim obećanjima svih političara a ne selektivno.

Ja aam drugi dan nakon izbora rekao da džabe euforija kod opozicionih stranska što je njihov kandidat pobjedio u BL i BN kada nemaju skupštinsku većinu.
Još misle da je to neki uvod u promjene za dvije godine :-P
Ko će ih predvoditi?
SDS sa 12 % podrške,PDP sa 8%,DNS sa 8-9 % ,ne mogu ni 30% navući.

Poslednji put menjao boban1982 dana 24 Nov 2020, 20:08, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2020, 19:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
skypostman je napisao:
Dajte mu dva sendvica.

Zaslužio ih je Tabako.
I dva soka, da se "zaliju" ti sendviči.

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2020, 20:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Turbulencije u Stevandićevoj stranci.
Da li je to raskol na vidiku?

Citiraj:
NEZADOVOLJAN IZBORNIM REZULTATOM I ODNOSIMA U STRANCI Petković podnio ostavku na mjesto predsjednika Gradskog odbora US Banjaluka

Citiraj:
Bez obzira na rezultat, ono što je primjetno je to, da se u izbornom procesu nije poštovala stranačka hijerarhija i disciplina, da su pojedini kandidati vršili „unutarstranački izborni inženjering“ na koji su bili upozoreni i od strane Vas kao predsjednika US, dok se izborni štab nije ni bavio tim problemom – naveo je Petković u pismu.

Naglasio je da je nakon preliminarnih rezultata izbora, očito taj inženjering i učinjen. Kao predsjednik GrO US BL, upoznat sam sa unutrašnjim odnosima u Gro US BL, te smatram da nisam osoba koja može da pomiri podjele i netrpeljivosti koje postoje, a čiji sam uzrok možda ja, a možda i neko ili nešto sasvim drugo.

https://srpskainfo.com/nezadovoljan-izb ... banjaluka/

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2020, 20:02 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 21 Maj 2008, 14:24
Nitro je napisao:
Inače, evo i hipotetički nešto za razmišljanje... Čisto objektivno, Stanivuković nema nikakve reference, da bi se mogao kvalifikovati kao dobar kandidat za gradonačelnika. Čovjek koji je nasvršeni student, bez dana ikakvog radnog staža, koji je po zanimanju "političar", a od iskustva ima po pola odborničkog mandata u BL i pola u NSRS. Da je SNSD postavio ovakvog kandidata, a isti dobio izbore, opozicija, a i njihove pristalice, bi digle neviđenu dreku, kako "Dodik i SNSD rade šta hoće i sprdaju se sa narodom, jer postavljaju pajaca za gradonačelnika". Zašto je sa Stanivukovićem drugačije?

Povrsno razmisljas, jako povrsno i ne kontas u kakvom sistemu zivimo i sta se vrednuje ovde, za pocetak.

To sto Stanivukovic nema zavrsen fax nema nikakve veze, po 100x koga boli qurac ko ja sta zavrsio i sta ko ima od skole, to su toliko nebitne stvari da nisu vrijedne pomenta i ne daju ti nikakve kvalifikacije da ces biti dobar ili los.
Da je SNSD postavio a prije toga iznjedrio kandidata, ajmo reci da se zove Pero Peric koji je godina priblizno kao Drasko, i DA JE RADIO STVARI KAO DRASKO, ZNACI TERENAC KOJI ISPUNJAVA SITNA OBECANJA, KVALITETAN TERENAC, taj Pero Peric bi potukao Stanivukovica i opoziciju do te mjere da se ovi ne bi nikada oporavili i komplet bi otisi na politicko groblje svi skupa, a taj isti Pero Peric bi bio udarna pesnica Milorada i buduci kandidat za vece funcije itd itd

Problem je sto nemaju to lice, a sada je kasno, prekasno

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2020, 20:04 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Vidi se da ste uz opoziciju, tamo se još uvijek daje sendvič za botovanje. Gledajte malo dalje ljudi, bar neki roštilj ako nema janjetine. :D

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2020, 20:06 
Majstor
Majstor

Sendvic za gospodina i vodu molim.

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2020, 20:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Philby je napisao:
Vidi se da ste uz opoziciju, tamo se još uvijek daje sendvič za botovanje. Gledajte malo dalje ljudi, bar neki roštilj ako nema janjetine. :D

Ko daje najviše?
Daje l' ko kakvu lovu?

Ono, pitam za druga :iconbiggrin:

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2020, 20:10 
Majstor
Majstor

E to se cijeni, licni interes, podrzavam i pridruzujem se upitu :)

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2020, 20:26 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Apr 2020, 16:15
boban1982 je napisao:
@Tabako Pit
Ne branim Draška nego samo primećujem tvoju neobjektivnost.
Bilo bi poželjno pisati o neispunjenim obećanjima svih političara a ne selektivno.

Ja aam drugi dan nakon izbora rekao da džabe euforija kod opozicionih stranska što je njihov kandidat pobjedio u BL i BN kada nemaju skupštinsku većinu.
Još misle da je to neki uvod u promjene za dvije godine :-P
Ko će ih predvoditi?
SDS sa 12 % podrške,PDP sa 8%,DNS sa 8-9 % ,ne mogu ni 30% navući.

Kakve veze ima ako nesto ne valja onda valjda ne valja u svakom smislu, neispunjeno je neispunjeno, najveca je perverzija jedno opravdavati drugim da bi neko ispao bolji. Ti pozeljno pratis kako ti hoces meni ostavis za pravo da pratim kako ja hocu, meni je to dosta, da pratim jedno kroz drugo meni nema smisla.

PS.
Koliko vidim za @skypostman nema napretka nikad nece dobaciti dalje od sendvica, @Chobana i @Ozrena pohvala, mozda i ima neke sanse.

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2020, 20:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:01
Ja sam samo Draskove vidjela da dijele sendvice za ove izbore. Ostali su se drzali epidemioloskih uputstava izgleda.

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2020, 21:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jan 2009, 02:00
seven je napisao:
Ostali su se drzali epidemioloskih uputstava izgleda.

Znaci tako se danas kaze stipse...

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2020, 21:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Posmatrači su baš bezobrazni, oće i pare i sendviče :iconbiggrin:

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2020, 22:10 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Neće više niko ni posmatrač da bude, ove godine zbog korone malo ko htio da rizikuje.

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2020, 22:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Jašta, a pune učionice ko sardine od posmatrača.

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2020, 07:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
Ozrenx je napisao:
Nitro je napisao:
Inače, evo i hipotetički nešto za razmišljanje... Čisto objektivno, Stanivuković nema nikakve reference, da bi se mogao kvalifikovati kao dobar kandidat za gradonačelnika. Čovjek koji je nasvršeni student, bez dana ikakvog radnog staža, koji je po zanimanju "političar", a od iskustva ima po pola odborničkog mandata u BL i pola u NSRS. Da je SNSD postavio ovakvog kandidata, a isti dobio izbore, opozicija, a i njihove pristalice, bi digle neviđenu dreku, kako "Dodik i SNSD rade šta hoće i sprdaju se sa narodom, jer postavljaju pajaca za gradonačelnika". Zašto je sa Stanivukovićem drugačije?

Povrsno razmisljas, jako povrsno i ne kontas u kakvom sistemu zivimo i sta se vrednuje ovde, za pocetak.

To sto Stanivukovic nema zavrsen fax nema nikakve veze, po 100x koga boli qurac ko ja sta zavrsio i sta ko ima od skole, to su toliko nebitne stvari da nisu vrijedne pomenta i ne daju ti nikakve kvalifikacije da ces biti dobar ili los.
Da je SNSD postavio a prije toga iznjedrio kandidata, ajmo reci da se zove Pero Peric koji je godina priblizno kao Drasko, i DA JE RADIO STVARI KAO DRASKO, ZNACI TERENAC KOJI ISPUNJAVA SITNA OBECANJA, KVALITETAN TERENAC, taj Pero Peric bi potukao Stanivukovica i opoziciju do te mjere da se ovi ne bi nikada oporavili i komplet bi otisi na politicko groblje svi skupa, a taj isti Pero Peric bi bio udarna pesnica Milorada i buduci kandidat za vece funcije itd itd

Kako nema, a nas Milorad? Jel se tako zove?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2020, 08:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Ozrenx je napisao:
Nitro je napisao:

Mislim da uopšte nisi shvatio poentu posta... Da pokušam da rastumačim malo bolje... Dečko nema aspolutno nikakve reference da bi bio dobar kandidat za gradonačelnika. Nema potrebe stavljati obrazovanje u prvi plan. On nema nikakvo radno iskustvo, a sa 2 puta po pola mandata kao odbornik, odnosno poslanik, teško je reći da ima i zavidno iskustvo u politici... Dakle, hipotetički, da je takvog kandidata iznjedrio SNSD, opozicija bi otvoreno kritikovala takav izbor, kao nekompetentan, protumačili to kao vid samovolje Milorada Dodika, kao što je uostalom bio slučaj sa postavljanjem Viškovića za premijera. Dakle fokus je ovdje na dvostrukim aršinima i licemjerju, a ne na "sistemu vrijednosti u kojem živimo". Ne možeš drobiti o promjenama, a sa druge strane, činiti identične stvari, kao što rade oni protiv kojih se boriš.

Sa druge strane, mislim da djelimično griješiš i oko ovog "terenskog rada". Jasno je da stranka, kao organizacija, mora imati mrežu koja će raditi taj dio posla. Neko ko je kandidat za gradonačelnika, ne treba da bude fokusiran isključivo na to. Za takve stvari, trebalo bi da je zadužen šef izbornog štaba. SNSD je veliku grešku napravio imenovanjem Rajčevića za tu poziciju, jer čovjek nema apsolutno nikakvo praktično iskustvo u vođenju kampanje.

E da... SNSD je držao poziciju gradonačelnika posljednjih 20 godina. Nešto ne vjerujem da su Davidović ili Gavranović tokom kampanje, bili "terenci". Imali su iza sebe stranačku logistiku, koja je odrađivala posao.

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2020, 09:04 
Majstor
Majstor

Citiraj:
Mislim da uopšte nisi shvatio poentu posta... Da pokušam da rastumačim malo bolje... Dečko nema aspolutno nikakve reference da bi bio dobar kandidat za gradonačelnika. Nema potrebe stavljati obrazovanje u prvi plan. On nema nikakvo radno iskustvo, a sa 2 puta po pola mandata kao odbornik, odnosno poslanik, teško je reći da ima i zavidno iskustvo u politici... Dakle, hipotetički, da je takvog kandidata iznjedrio SNSD, opozicija bi otvoreno kritikovala takav izbor, kao nekompetentan, protumačili to kao vid samovolje Milorada Dodika, kao što je uostalom bio slučaj sa postavljanjem Viškovića za premijera. Dakle fokus je ovdje na dvostrukim aršinima i licemjerju, a ne na "sistemu vrijednosti u kojem živimo". Ne možeš drobiti o promjenama, a sa druge strane, činiti identične stvari, kao što rade oni protiv kojih se boriš.

Nije ni Kurz imao neke bajne reference da sa 26 god postane najmladji sef diplomatije na svijetu, isto je imao nesto sitno mandata kao odbornik i poslanik ja mislim, reference nikakve za ono sto je dobio, i zasluzio, ne poredim njega i Draska naravno, ali energija je bitna a jos bitnije cime se okruzis, strukom koja radi posao, ti kao lice grada si politicka figura, struka radi posao koji ti prezentujes. Ne bi kritikovala opozicija jer ne bi imali sta reci na novo i mlado lice koje Dodik gura, jos kad bi oni to upakovali i prezentovali, to bi proslo sigurno, bez dvojbe.Viskovic je dugo niti je mlad niti je novo lice, pogresio si poentu.

Citiraj:
Sa druge strane, mislim da djelimično griješiš i oko ovog "terenskog rada". Jasno je da stranka, kao organizacija, mora imati mrežu koja će raditi taj dio posla. Neko ko je kandidat za gradonačelnika, ne treba da bude fokusiran isključivo na to. Za takve stvari, trebalo bi da je zadužen šef izbornog štaba. SNSD je veliku grešku napravio imenovanjem Rajčevića za tu poziciju, jer čovjek nema apsolutno nikakvo praktično iskustvo u vođenju kampanje.

Moze ti biti Bog otac sef izbornog staba, ako nema kandidata koje moze parirati suprotnoj strani, prisi propalo. Rajcevic je kolateral, bilo ko drugi da je bio isto bi prosao.

Citiraj:
E da... SNSD je držao poziciju gradonačelnika posljednjih 20 godina. Nešto ne vjerujem da su Davidović ili Gavranović tokom kampanje, bili "terenci". Imali su iza sebe stranačku logistiku, koja je odrađivala posao.

Nije bilo potrebe, nasuprot sebe su imali isto ljude koji su stara lica i u politici pun kurac godina, bili su jednaki
.

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2020, 10:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Ne slažem se ali OK. Svakako da je jedan od faktora ovo što ti navodiš. Mladi ljudi, energija, nova lica itd. Ipak i dalje mislim da bi Radojičić pobijedio, da je imao puno podršku sopstvenog stranačkog tijela, kao i koalicionih partnera. Ovako su mnogi lobirali za sopstvene interese, SNSD mlako ušao u kampanju, Stanivuković privukao broj onih neodlučnih, vjerovatno i mlađih i dobio.
Da narod suštinski nije toliko gorljiv za promjenama, govore brojevi glasova za opoziciju i SNSD i njihove satelite. Znači bukvalno je došlo do preraspodjele glasova unutar blokova i ništa više. Broj glasova za skupštinske odbore, ostao je na identičnom nivou kao 2016. godine...

A ne bih baš išao ni u poređenje sa Kurcom. Dotični je ipak, nakon odbornika u Beču, bio državni sekretar za unutrašnje poslove, pa ministar spoljnih poslova Austrije i to u punom mandatu. Nije baš iz poslaničke klupe, uskočio na mjesto premijera...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2165 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103 ... 109  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]