banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 21:28

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3389 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100 ... 170  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 18 Avg 2012, 12:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
http://www.mondo.rs/s256404/Info/Srbija ... zrenu.html

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2012, 00:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Gledao sam nesto o tome prije par godina:
http://www.youtube.com/watch?v=YX2gB-ytN3M

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2012, 21:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Oni nesretni Srbi sa Kosova primaju pomoć od američkog ambasadora sa Kosova. To mi se nimalo ne sviđa, time indirektno priznaju da je američka ambasada na Kosovu nešto normalno.

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2012, 00:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Председник Малија назвао лажним документ о признању Косова

26.08.2012. -
Канцеларија председника Малија је негирала да је држава наводно признала независност српске покрајине Косова и Метохије - папир је назван лажним. "Руководство Малија жели да обавести цео свет да председник није потписао никакав документ о признавању Косова. Он задржава право законског гоњења аутора лажног документа," - наводи се у саопштењу председника Дионкунди Траореа.

"Желимо категорички да демантујемо такву неистину која прети да укаља слику Малија", наводи се у саопштењу, агенције Синхуа.

Извор: Голос России, фото: ЕПА

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2012, 08:34 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2012, 12:51
Mozda je doslo vrijeme da se pomirimo sa cinjenicom da smo izgubili Kosovo, jednog dana ko zna...

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2012, 11:20 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
filozof sa vrbasa je napisao:
Oni nesretni Srbi sa Kosova primaju pomoć od američkog ambasadora sa Kosova. To mi se nimalo ne sviđa, time indirektno priznaju da je američka ambasada na Kosovu nešto normalno.

Vjerujem da njih boli polni organ sta se tebi svidja, covjek kad je jadan i bijedan od crnog djavola bi uzeo pomoc. Lako je filozofirati o tudjoj nesreci.

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2012, 13:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

pa ti siptari ako su odabrali stranu trebaju to jasno naglasiti i nikakvih problema tu nema

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2012, 14:37 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Teške riječi od nekoga ko je svoj zavičaj napustio umjesto da je ostao u njemu i srbovao....

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2012, 15:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

mislis od onih koji su aliju poslali u pizdu materinu

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2012, 15:50 
Administrator
Korisnikov avatar

Da al' iz Banjaluke....Očekivati da se ovi ljudi sa Kosova pate samo zato da bi se ti osjećao dobro je idiotski....

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2012, 15:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
_зока je napisao:
Očekivati da se ovi ljudi sa Kosova pate samo zato da bi se ti osjećao dobro je idiotski....

+1.

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2012, 16:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

kakve crne banjaluke, sve do polovine maja 1992. moj stari je srbovao u zgradi u kojoj je zivilo 90% muslimana

znaci nosili smo svoj krst

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2012, 16:06 
Administrator
Korisnikov avatar

Znači, mjesec i po? Ovi ljudi dole žive u tim uslovima već dvanaest-trinaest godina....

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2012, 16:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

koliko je meni iz istorije poznato rat je trajao 78 dana neki su poslije povlacenja vojske sa kosova ostali da zive i srbuju, ja ih nisam nagovarao da ostanu

ja sam veci dio rata proveo na liniji razdvajanja u srpskom djelu sarajeva

isto tako nisam imao razumjevanja za alijine srbe

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2012, 19:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Ако ти до сад нико није рекао, живот није црно-бијел. Све је у нијансама сиве...

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2012, 14:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/vest ... +Srbe.html

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2012, 14:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
Одбијен захтев шиптарских сепаратиста, остаје позивни број Србије +381
http://srbin.info/2012/09/%D0%BE%D0%B4% ... %B8%D1%81/

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2012, 21:40 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Onda ga neće nikada dobiti tj. sve dok Rusija i Kina imaju pravo veta u SB UN-a.

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2012, 19:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Zaštićeni svjedok: Evo kako smo vadili organe

Radio-televizija Srbije emitovala je večeras snimak izjave zaštićenog svjedoka srpskog tužilašta koji je direktan učesnik vađenja organa na Kosovu.

On do detalja opisuje čitav proces - od obuke, preko operacija u improvizovanim bolnicama do transporta na aerodrom u Tirani odakle su organi distribuirani na crno tržište.

Svjedok u snimku navodi: "Dali su mi skalpel. Počela mi je muka, gađenje. Kad kažem muka, mislim kao ružan san od te jedne situacije, beskrajna noćna mora. I sada se sjećam toga i sada, i u tijelu i u mislima, mi se ponovo javlja taj osjećaj. Rekao mi je šta treba da radim na tijelu - da napravim jednu liniju, da ga posječem, da napravim operaciju jednom ravnom linijom, rezom, od početka grkljana do kraja rebara".

Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević rekao je večeras za RTS da je glavni istražitelj tima EU koji se bavi istragom o trgovini organima na Kosmetu Džon Klint Vilijamson upoznat sa navodima zaštićenog svjedoka.

"On je prije dva mjeseca bio kod mene, ja sam mu ovo sve prezentovao, imamo dobru saradnju, ali od onda nismo imali komunikaciju", istakao je Vukčević.

Na pitanje šta očekuje da Vilijamson sada uradi, Vukčević je odgovorio da očekuje da Vilijamson "kao pravi tužilac, reaguje".

Srpski tužilac za ratne zločine navodi da je odlučeno da se sa iskazom zaštićenog svjedoka izađe u javnost kako bi se spriječilo zataškavanje.

"Ja se bojim opstrukcije, odnosno zataškavanja čitavog slučaja. Imamo loše iskustvo - imamo zataškavanje jednog izvještaja Unmika iz 2005. godine, kasnije i relativizaciju izvještaja Dika Martija", rekao je Vukčević i dodao da je bilo još nekih pokušaja zataškavanja.

Vukčević je uvjeren da objavljivanjem iskaza svjedoka saradnika u medijima neće biti ugrožena istraga.

On je istakao da je Tuzilašto provjeravalo kredibilitet svjedoka i smatra da je kredibilan.

"Poligrafski smo ga ispitivali, konsultovali smo medicinske stručnjake, oni su analizirali ono što je on rekao i rekli da je to, kako je on to pisao, moguće", ističe Vukčević.

Srpski tužilac za ratne zločine navodi da zaštićeni svjedok nema razloga da izmišlja, dodajući da je njegova jedina želja bila da bude zaštićen.

"On je izuzetno ugrožen, pokušali su i da ga ubiju i on je rešio da kao zaštićeni svjedok izađe u javnost. Misli da na taj način sebe bolje štiti, jer su neki drugi izlazili u javnost i na taj način sebi spasili život", ocijenio je Vukčević.

Prema riječima zamjenika tužioca Srbije za ratne zločine Bruna Vekarića svjedok je precizno opisao operaciju vađenja srca.

"Provjeren je istorijski, geografski, procesno - pravno, medicinski i poligrafski. Sve je tačno što je govorio. Opisi, detalji koje je dao zaista ne mogu biti lažni. Znači, ono u što smo sigurni dopuštamo da provjere i međunarodni istražni timovi i tužilaštva koji se bave ovom temom", rekao je Vekarić Srni.

On je istakao da je svjedok bivši pripadnik OVK, kosovski Albanac, koji se iz određenih razloga obratio srpskom Tužilaštvu za ratne zločine pre više godina.

"S obzirom na to da mu je bio ugrožen život, nama je njegova i bezbjednost njegovih najbližih na prvom mjestu i zato moramo biti oprezni u davanju izjava dok bilo koja istraga traje", istakao je Vekarić.

Prve tvrdnje o trgovini ljudskim organima na Kosmetu objelodanila je bivši tužilac Haškog tribunala Karla del Ponte u svojoj knjizi "Lov: Ja i ratni zločinci", koju je objavila po odlasku sa dužnosti.

Del Ponteova je u knjizi opisala kako je 1999. godine od novinara saznala da je oko 300 Srba i drugih nealbanaca bilo oteto i transportovano u Albaniju, gdje su im vađeni organi, koji su zatim slati u Italiju, odakle su distribuisani u klinike širom Evrope.

Ona u knjizi napominje naselje Burel u Albaniji, gdje su žrtvama vađeni organi u kući koju je nazvala "žuta kuća".

Srpsko tužilaštvo za ratne zločine, ali i međunarodna organizacija za zaštitu ljudskih prava "Hjuman rajts voč" tražili su od Albanije da pokrene istragu o navodima o trgovini organima otetih Srba, ali ta država nije bila raspoložena za saradnju.

Prema izvještaju izvjestioca Savjeta Evrope Dika Martija, organizator otimanja ljudi i trgovine ljudskim organima bio je aktuelni predsjednik kosovske vlade Hašim Tači i takozvana Drenička grupa.

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2012, 12:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Emisija:

Anatomija zločina - Trgovina organima Srba sa Kosmeta - RTS 1 - 10.09.2012

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=yYgj4JH-_Ag[/youtube]

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3389 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100 ... 170  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]