banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 11:37

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 738 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 37  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 16 Mar 2016, 21:07 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
Sad vise nisam pametan .....za koga da navijam.....mada Trump razbija ustogljenost politike.....

Nektar 1 - ts 136

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2016, 11:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
https://www.instagram.com/p/BDBS8bYGhWr/

Biće ova kampanja sve zanimljvija. :lol:

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2016, 13:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
:lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2016, 18:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Slika

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2016, 21:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Čiča iz Rogače je napisao:
Slika

I Moniku i nju ce to jako oneraspolozit...sto vise majica to bolje za obe. :D

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2016, 20:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

motozeljo je napisao:
Sad vise nisam pametan .....za koga da navijam.....mada Trump razbija ustogljenost politike.....

Nektar 1 - ts 136

Posto Berni nema sanse, mada ce da pravi jos iznenadjenja i talasanja.
Ostaju Hilari i Tramp.
Eeee tu ne mozes omanut. Donald jeste dzambolaja i ful loaded sa smecem ali nema sanse da se mjeri sa Hilari.

Pa ti sad vidi...a to sto pricaju da Donald vuce na fasizam i Ducea, ni s glave. Fasizam i Donald ni blizu. Kod Trampa to veliko F potice iz WTF tj.njegovog stava, odgoja , vaspitanja i generalnog odnosa prema drugima koji su slabiji tj onim koji su ispod( a sto je vecina ispod to nije njegov problem).

Istina je ne razumije se Tramp puno u politiku, tu je ko kamila na sjevernom polu ali to mu i nije neophodno za predsjednika SAD ako je mogo Regan..).

Medjutim Tramp se razumije kao malo ko u kesovinu do maksimale i plus voli ju neizmjerno.
Ukratko kandidat samo takav. :D

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2016, 00:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Njima treba neko ko je bio u velikim dugovima, pa se izvukao :)

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2016, 06:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

I to onaj ko se izvukao bez ičije pomoći

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2016, 06:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
danijell je napisao:
Njima treba neko ko je bio u velikim dugovima, pa se izvukao :)

Mile Dodik?

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2016, 07:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

E on,on je sam sebi pomogao

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2016, 07:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Danijell je napisao da im treba, ali ne i zasto ;)
A iskreno govoreci, sumnjam da forumski maneken ljubi USA ;)

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2016, 21:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
FLASH je napisao:
Пеле Мали je napisao:
Rocker je napisao:
Nisi u pravu, u nekoliko nivoa.

Prvo, Trump nije idiot. Idioti kupuju kutije konjskih govana za black friday, jer su na popustu.
Idioti ne postaju milijarderi, ne ozene manekenke i ne postaju predsjednicki kandidati.
Trump je ekscentrik, i to bi bio najpriblizniji opis.

Sledece, Trump ne pripada tom establishmentu bogatih finansijera politickih partija u US. Establishment ga se uzasava, svi odreda horski kukaju kako je on "walking disaster".
No, ne laje kuca radi sela, nego radi sebe.

Trump vraca slobodu na politicku scenu, slobodu izrazavanja misljenja, bez straha da ce se naci neki libero-fasista i napljuvati ga u nekim novinama ili nekoj TV emisiji. Prosto ga ne zanima sta ce supci reci. Ne libi se stvari nazvati pravim imenom i ne pokusava svoje misljenje upakovati u celofan. Od samog pocetka unutarstranacke kampanje su pokusavali iskoristiti njegove ludorije protiv njega, ali svaki "scandal" mu je samo dizao rejting. Ok, jeste populista, ali i takav je bolji od onih zmijurina iz Clinton klana.

Iako licno mislim da u konacnici on nece postati predsjednik, zdusno navijam za njega. Na kraju, svi moji prijatelji i poznanici, osim jedne glupace, su odlucili da mu daju glas.

Ovaj post je jedna velika istina.
I da vam kazem ovako, bijeli ljudi, koji posteno rade i placaju svoje poreze i kojima je doslo do kurca vise da gledaju crncuge koje ne rade nista, imaju 17ero djece i iskoristavaju sistem pricajuci o rasizmu.. svi ce da glasaju za Trampa.

Inace, kako vrijeme odmice i sami republikanska partija je protiv Trampa jer ih je strah. Mnogi takodje pricaju da ce ako on postane predsjednik proci isto kao i Kenedi.

Koja doza neinformisanosti!

Nažalost, nemam vremena da odgovaram na sve, ali samo tri glavne crte:

1. "Idioti ne postaju milijarderi" -- to kad počneš sa mnogo miliona, ako ne i par cifara više, od svog oca apsolutno ne pravi nikakvu razliku u životu. Da je taj novac stavljen u S&P 500 index, zaradio bi više nego što ima sad. Na njegovom balance sheetu mu 70% bogatstva stoji kao intangible, ala brand name, što je ogroman overvaluation stvarne vrijednosti. Tako da -- bullshit!

2. "Ne libi se nazvati stvari pravim imenom" - bullshit! Toliko manjka manira, govorničkih sposobnosti i elokventnosti ("I know lots of words... I went to an Ivy League school." -- sure, bud.) Osim toga, gomila "činjenica" / planova koje on iznosi su laži / neostvarljivi. John Oliver skit je dovoljna referenca. Again - bullshit!

3. "Crnci ne rade ništa" - malo pročitaj američku istoriju i zapitaj se o rasnoj nejednakosti koja se prenosi unazad stotinama godina prije nego nešto tako kažeš. Za reference pogledaj i stvari kao "White privilege", postotak crnaca na elitnim univerzitetima, visokim pozicijama i u bogatim naseljima vs. (i dalje!) u low-paying jobs, u zatvorima i u nesigurnim područjima (ala Bronx, Harlem, južni Chicago, jugoistočni Washington DC, Baltimore itd, od dobro poznatih područja).

Vezano za socijalnu politiku SAD (koja apsolutno NIJE ni blizu ijednoj drugoj ekonomski razvijenoj zemlji), naravno da će najveći korisnici biti najugroženije zajednice i imigranti. Tako da ni to nije nikakav argument.

Не да ми се стварно реплицирати на све, али класична демократска прича. :)
Ти си паметан дечко Флеш, и знамо се дуго.
Ево, ја тренутно радим у Чикагу и то баш јужном (гуглај Бронзвил) и то баш у организацији која се бави социјалним радом и то баш са црнцима.
98 % од 278 запослених у тој организацији су црне жене а ја сам једини бијелац.
Да ли су лијени? Јесу.
Да ли варају систем? Варају.
Толико од мене.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2016, 21:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Usput, iz usta bivše radne koleginice:
Da li su lijeni - jesu
Da li varaju sistem - da

Tako da ...

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2016, 23:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Znači da su oni u stvari Srbi, samo crni...

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2016, 23:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Maj 2008, 14:32
Crni i gori.

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2016, 04:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Volim ja kako to Pele prezentuje... :D

Ko u onoj prici:
Evo naprimjer vozim se ja kroz dautaun Detroit...na svakom cosku crnci: sjede, stoje, onako bezivotno razbacani kotraljaju se ko prazne pivske flase. Okolo devastiran grad,prozori zakovani daskama, strce napusteni sumorni neboderi.
Sivilo.
Naprimjer u susret mi dolaze pikapi sa fosnama umejsto branika i bez zadnjih sajbi ili bez bocnih prozora. Kruze auta bez jednog fara ko u Mogadisu. Ili po naski ko da sam kreno po drva u Crni Vrh ranom zorom u pola tri (legalno) sa prijateljem Radivojem.
Naprimjer, gdje god se okrenes crnci u grupama sumnjivog izgleda bez trunke zivosti samo stoje il se vuku po trotoarima.
Naprimjer u ovoj masi "lijenih" nigdje bjele zive duse.
Naprimjer ocito se vidi niko tu nista ne radi, primjetis samo bezvoljne pokrete i pritisce utisak da su svi masovno peglani .... ari... ari ari.

Naprimjer i novo policisko auto izlazi ko puz iz bocne ulice sa crnim policajcima i ono pliva lagano ko da ce svakog momenta da stane i pocrkaju svih onih 288 konja ispod haube.

Sve je to lijepo ali ima jedan mali problem u prici "Naprimjer" nije nikad bio nikakav dokaz. I "naprimjer" nema veze sa "zasto" a jos manje sa "Lijenoscu". :)

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2016, 11:27 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
munja.alex je napisao:
Usput, iz usta bivše radne koleginice:
Da li su lijeni - jesu
Da li varaju sistem - da

Tako da ...
Zato se ove naše mahom žene za čamce čim odu vani. Podsjećaju ih na kuću.

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2016, 11:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
To što mu je kanu među nogama, ne znači da ga se treba zvati čamcem...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2016, 17:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
Ево један примјер, шта се ради у јужном Чикагу.

Сценаријо је сљедећи, дјевојка, дечко, њихове троје дјеце, и мајка од дјевојке.
Прва ствар, "блек пипл невер гет марид". Немојте буквално схватити, није то случај са свима. Али причамо о овима што су "лафо угрожени".
Дакле, дечко посједује кућу или стан. Пријави кућу у програм да је рента социјално угроженим случајевима и влада му плаћа за то.
Даље, дјевојка оде и одрекне се своје дјеце. Њена мајка усвоји дјецу и од државе добија паре за свако дијете. Даље, баба као социјално угрожени случај такође добија новац за смјештај. Погађајте од кога ће да изнајми кућу? Од момка своје кћерке наравно. И онда сви живи заједно у тој кући.
То је задњи пут кад смо рачунали у просјеку цца 6000 долара мјесечно од владе за троје дјеце. А има их и са много више. Ох да, заборавио сам, добијају и "food stamps" тако да је и храна покривена.
И онда видиш такве ликове како се возе у аутима од 50-60-100 хиљада долара и не раде апсолутно ништа по цијели дан.

Много насеља у Јужном Чикагу су пројекти које је градила влада. Ти црнци живе за џабе у њима и добијају фуд стампс етц етц.
Организација у којој сам ја има један програм гдје буквално зове људе и пита их шта им треба и онда им то носе на ноге.
Неки дан слушам један разговор, (упаљен спикерфон), зове дјевојка неку жену и пита шта да јој донесе.. И она набраја ово, оно бла бла и онда поче са слаткишима.. Донеси ми те чоколадице али тај и тај укус, донеси ми тај чипс али са оним посебним дипом.. итд итд. Мислим се у себи, социјални случај мој курац, извољева ко дијете шта ће да једе.

Дакле, мене лично заболи курац за америчке изборе али да је Трамп у праву што се тиче неких ствари јесте.
Да ли је сероња? Јесте. Гомила наших (а и осталих) који су илегални ради за њега на Флориди, што је вјероватно и случај у осталим његовим фирмама и филијалама.
Бај д веј, Клинтонка је била прошле године у јужном Чикагу и обилазила овуда, црнци су њени вјерни гласачи.

Овдје има много сјајних црнаца који су вриједни и паметни људи. Али ме поједе та прича угрожени ваки-наки. Нису угрожени, расизам је давно завршена прича. Они су већи расисти сад од бјелаца и то се осјети у свакодневном животу, у продавници, у пошти, било гдје. Ако могу људи из читавог свијета да долазе у Америку, раде и стварају нешто небитно које су боје, зашто не могу и они који су рођени ту и не морају да се боре са имиграцијом, нострификацијом диплома, итд итд? Имају све пред собом, само треба да раде и да уче али и то је тешко.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2016, 18:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
https://www.youtube.com/watch?v=k8TwRmX6zs4

Obama tolluje Trumpa :lol:

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 738 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 37  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]