jellyfish je napisao:
sinip je napisao:
Косово може да се врати само и понављам САМО ако се доле "урола" пар бригада ВС са све тенковима и осталим шта уз то иде. Тако и никако другачије, нажалост. Е сад, ту постоје два проблема.
1. Србија тренутно тако нешто не може да изведе ни кад би је пустили, јер је и војска у приличном qрцу.
2. За такво нешто ти треба добар савезника иза леђа, а Србија чини све да јединог савезника кога може да има у овом подухвату отјера у три лијепе...
Не разумеш. То је покушано 1999 и шта је било? Сад би било још горе јер су званично призната држава, а тад нису били па је било исто гадно, а сад би било и горе. Поред тога што је сад призната од највећих светских сила, има и страну војску на својој територији. Ви што заговарате примену силе никако вас не схватам да се не сећате шта је било 1999, а тад је била далеко повољнија ситуација него сада кад их је пола света признало и кад имају војску на својој територији. Друга ствар је што би тиме била прекршена потписана правила UN па би и онај део света који је уз Србију био против. Све што би се постигло било би слично ономе у Хрватској 1995. Не разумем како неки људи нису научили ништа из прошлости, или су млади па не памте шта је било пре 10-15 година.

Ја НЕ ЗАГОВАРАМ примјену силе, ја само кажем да се Косово може вратити само силом и никако другачије. Да ли Србија има стомак за то или не, је потпуно друго питање. Што се тиче 1999. тад је онај злотвор српски да му име не спомињем, кренуо голим qрцем глогиње млатити, тј. кофрчити се без икакве залеђине и без одговарајуће војне силе је нешто сасвим друго, а данас ствари геополитички стоје малчице другачије. Што се тиче признавања или непризнавања и то је релативно. Ем Косово није члан УН а питање је да ли ће икад бити ем кад ти улетиш доле, и пола Шиптара нагураш у Албанију у облику избјеглица, и тиме је "изујеш из ципела" а пола "раздужиш за вијеки вјекова" а прије тога си рецимо направио дил са Кином да ти испоручи стручњаке и "намјенски хардвер" а ти за узврат даш Косово на 99 година Кини као индустријску/привредну/трговачку зону под условом да среде инфраструктуру, направе путеве, жељезницу/аеродроме, фабрике и запосле одређени број домаћих људи, за какву прилику би вјерујем Кинези буквално УБИЛИ, онда послије тога уопште није битно ко је кога признао. Или да парафразирам Стаљина: "нема Шиптара - нема проблема". Што се тиче лАмера у Бондстилу, њих нико не би ни дирао, само би били стављени пред свршен чин, а ако неће сами да оду, па нек остану ко Гвантанамо на Куби, ако имају чиме да се снабдјевају, није никакакв проблем. То што би нас послије свега неки евентуално оптуживали за геноцид, кога брига, оптужују нас и сад а нисмо га ни направили.
Kad pobjedimo Doboj ćemo nazvati Obren Vakuf,usprkos tebi i Vulićki
Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade.

Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika.
Milion KM po radnom mjestu.