Ovo sve je postalo toliko odvratno preuveličano, u sferu fantazije. Eno neki hrvatski "vasković" piše kako je David ubijen jer je policija mislila da je špijun, ogroman članak na nekoliko opskurnih portala. Onda se to uvuče i na neki ozbiljniji, pa se razvlači po forumima, po FB-u itd.
Cijela mašinerija click bait i fake news portala generiše bezbroj teorija i izmišljenih ekspertiza, NVO sektor angažuje "analitičare", Ivo Komšić sačinio analizu pa je smrt Davida povezao sa genocidom, Karadžićem i Miloševićem itd itd.
Sa druge strane vlast potpuno nesposobna da se na pravi način izbori sa situacijom, tolerišu uzurpaciju Trga Krajine i cjelokupnog eko sistema koji je postojao oko njega, PzD su razjurili nekoliko manifestacija koje su bile vezane za trg, na kraju razjebaše i proslavu NG. Vlast angažuje još opskurnije portale i analitičare da trube o izdaji, stranom miješanju, revolucijama . . .
Bez ikakve moći da prisile tužilaštvo da riješi slučaj, pa ako treba i donošenjem nekog novog zakona u skupštini (imaju dovoljno ruku) kojim bi se na neki način prisililo tužilaštvo i pravosuđe da radi.
Jednostavno ne postoji medij da o svemu izvještava i piše objektivno, nije moguće dobiti jasnu sliku oko svega. a vjerujem da je ova tema na našem forumu možda i jedino mjesto gdje se moglo pročitati nešto suvislo i realistično.
Ostaje činjenica da sam slučaj i dalje ima ogroman zloupotrebljiv potencijal u svakom pogledu, marketinški, politički i bezbjedonosni, finansijski takođe, zašto da ne. Kako se piše, žena sa dva prezimena nije izlazila iz western union poslovnica, a o tome se moglo dosta čitati dok je PzD grupa na FB-u bila otvorena za javnost. Onda su se mudro dosjetili da pristup ograniče i stave pod kontrolu ko šta piše i ko šta čita . . .
Meni je više preko kurca svega, samo me zanima mogu li pustiti dijete da ode na trg i vidi se sa drugarima a da se ne brinem da li će ga neki revnosni policajac pitati kud je kreno i zašto ima takvu frizuru.
_________________ Нема ту чојека чим слави посну славу . . .
|