Eh sada dolazimo do pitanja.
Planirao sam postaviti još neka pitanja, ali vidim da su neki već to uradili.
Frisky dingo je napisao:
cinjenica da u BL niste uspjeli da nadjete nekog mladjeg da vam vodi stranku dovoljno govori da ovdje ta ideja, ne da ne prolazi, vec je potpuno anahrona.
1. Ako ste zaista više okrenuti mladima od ostalih čemu ovakav kadar u vrhu ogranka za Republiku Srpsku (ILJiČ, Miljević, Žile...et all)?
2. Šta raditi sa govorom mržnje u medijima? Konkretan primjer FTV i nefunkcionisanje RAK-a.
Da li stranka koju zastupate smatra da može proći nekažnjeno korištenje termina koji su očigledan govor mržnje i koji su upućeni prema legalno izabranim predstavnicima drugog entiteta?
3. Da li nam je potreban BHRT?
Taj gubitaš je nabio više 20 miliona duga i još će se zadužiti. Previše zaposlenih. Manja zastupljenost u programu mjesta koje se ne zovu Sarajevo. A ide im najveći dio pretplate.
I najvažnije, dva naroda ga ne smatraju svojom TV kućom!
Dakle, konkretno, šta uraditi? Da li je rješenje 3 TV kanala za 3 konstitutivna naroda?
I, najzad, četvrto i peto pitanje.
Jako važno pitanje jer je to dio vašeg programa!!!
Dakle, konkretna najava što ćete uraditi. Nešto što se može uraditi (bar onaj dio sa carinom

)
4. Pominje se jedan konkretan projekat - One laptop per child
Koliko zemalja u Evropi a koliko u EU kojoj mi iz BiH težimo

je nabavilo te računare?
Koliko zaista košta jedna takva igračka? Da li ste ga imali prilike isprobati?
5. Pošto pominjete carinu na računare i ukidanje iste, da li bi bili ljubazni da kažete koliko iznosi trenutno carinska stopa u BiH na uvoz računara? Eto, na primjer računara iz EU? Kolika je ta stopa?

Kolike su carine? Znači, eto, za uvoz računara napravljenih u EU. U postotcima, naravno. Ili, odokativno, što da ne.
Molim vas, Peđa, da mi odgovorite kako bi mogli da vidimo koliko će se to odraziti na cijenu računara sklopljenih u EU. Toj EU kojoj težimo.
Hvala!!!