banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 13:57

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 604 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 31  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 11 Apr 2010, 14:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Pedja Kojovic je napisao:
live

Ne. Misljenja o nekim stvarima sam mjenjao kroz zivot, ali o tom pitanju ne.
Uvijek sam mislio da je moja zemlja BiH koja je dio federativne Jugoslavije.

...

p.k.

The_new_Statesman

Trpanj, Badija, Kupari, Istra....

p.k.

Sta ovde ne stima?

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2010, 15:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
frisky dingo

Vi kazete da smo "gori od sadasnjih vlasti".
To nije tacno.
Mozda vama zvuci lako, ali vjerujte, tesko je biti gori od ovih sada. Skoro nemoguce.

p.k.

Nije nemoguce. SDS kad je bio na vlasti bilo je jos gore nego sad. Pogotovo krajem devedesetih. Vec pocetkom 2000-ih su malo omeksali, ali sad mi se cini da su jos gori od ovih sad. Obicno svi kazu da je tesko biti gori, a kad dodju na vlast onda budu gori. Mozda ne svojom voljom, nego zato sto je tesko biti gazda u siromasnoj zemlji. Tesko je od niceg napraviti nesto. To svi shvate tek kad dodju na vlast, a kad nisu na vlasti misle da nesto mogu promijeniti.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2010, 17:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
Frisky_Dingo je napisao:
Cekaj malo! Republika BiH je nastala 45-te, kada je crvena armija provalila u zemlju i uz pomoc domacih komunista zabranili legalnoj vlasti da se vrati.

Jos da dodam da su ti komunisti na prevaru mobilisali narod koji je mislio da se bori protiv okupatora a preko noci se nasao u revoluciji.
Jos se pricalo o raspadu socijalistickih zemalja. Zasto se samo kod nas dogodio rat? Znasto ne u Cehoslovackoj ili u drugim zemljama? Pa zato sto komunisticka vlast nije nacrtala slovacku republiku preko vjekovne ceske zemlje, kao sto nije nacrtala ostale sovjetske republike preko ruske zemlje, zato sto teritorija Istocne Njemacke pripada Njemcima...

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2010, 18:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Zato sto neki sada govore kako su zivjeli u zemlji Bosni, zemlji Hrvatskoj, zemlji Srbiji koje su bile eto tek sastavni dio tamo neke Jugoslavije... A islo se na more u Trpanj, Badiju, Kupare... Cek' to je vec Hrvatska? Cccc... Kada se ide u stranu zemlju (ako uzmemo da je zemlja Bosna iznad svega) onda se kaze: Bio sam u Hrvatskoj, Sloveniji, Italiji, Egiptu... Pa se tek onda eventualno navede preciznije odrediste.

Nije lijepo lagati...

Kod mene se u kuci (i mngim drugim) osamdesetih gledao Dnevnik TV ZG, jer je jednostavno bio kvalitetniji od sarajevskog. Ako cemo i dalje, SRBiH se dozivljavala tek kao nesto pripadnost odredjenoj Mjesnoj zajednici... Ako i toliko, jer su u to vrijeme opstine ima veliku autonomiju pa se obican covjek uglavnom nije ni susretao sa administracijama na drugim nivoima.

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2010, 22:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Neki praznici su vec odredjeni kao drzavni, na koje konkretno mislite?

Тренутно се неки "државни празници" обиљежавају само на једном дијелу Федерације. Ако је Вама то ОК, онда ништа.
Питам вас фино: да Наша странка има двотрећинску већину у ентитетским и државном парламенту (дакле, да може да мијења Уставе и доноси законе самостално), ви би:

а) наметнули провођење постојећег закона о државним празницима и на хрватском дијелу Федерације и у РС
б) донијели нови закон о празницима у БиХ.

Ако је Ваш одговор б), које би датуме Наша странка предложила за празнике у БиХ и зашто. Молим, конкретно.

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2010, 22:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Gospodine Kojoviću imam par pitanja.

1. Šta Vaša/Naša stranka nudi građanima BiH ukoliko osvojite apsolutnu Vlast (govorimo od 50%+1 poslanik na svim nivoima)?
2. Vaše vidjenje pitanja NATO? Referendum ili eto ''vlast je već obećala NATO-u da je BiH buduči član''
3. SUD BiH- Procesuiranje Dudakovića, Ganića, Silajdžića i ostalih nesrba za zločine u BiH- dokazi postoje??
4.

Sto se tice Ganice...
Ja zaista ne znam precizno sta je drzava BiH u tom slucaju platila, ali pretpostavljam da je u najanju ruku imala nekih troskova.
U redu je da se budzetske pare iskoriste za svakog gradjanina BiH koji se nadje, recimo, u sadasnjoj Ganicevoj situaciji.
To sve drzave rade za svoje gradjane koji u nekoj stranoj zemlji "upadnu u nepriliku".
Ganic je kao i svaki gradjanin BiH nevin dok se u sudskom procesu suprotno ne dokaze.

Ono sto nije u redu je to sto je Tuzilastvo BiH, svojim neprocesuiranjem Ganica u razumnom vremenskom periodu, kostalo poreske obveznike BiH jako puno para.

p.k.

Da li ovo znači da bi pomogli Radovanu Karadžiću sada na suđenju u Hagu i da li to znači da bi pomogli ratku Mladiću ako se nađe u sličnoj situaciji???

5. CEFTA sporazum- Ako ga krše druge potpisnice, da li bi Vi uveli recoprocitetne mjere prema ostalim članicama?
6. Ustav BiH, Daytonski sporazum ili kako već, Da li dopustiti da ga stranci mjenjaju ili to treba biti napokon posao domaćih političara?
7. OHR, Visoki Prestavnik, Ambasadori stranih zemalja koji upravljaju ovim pitanjem, Da li bi se zahvalili gospodi ili bi i Vi htjeli da oni odrađuju posao Vlasti a Vi kao i do sad primali plate.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2010, 22:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Sto se tice sta bismo uradili kada bismo imali apsolutno vlast,... dakle 75% u oba entitetska parlamenta i u drzavnom?
Da vam kazem. To pitanje je zaista hipoteticko.
Svi prijedlozi koje ste nabrojali bi cak i u slucaju da jedna partija ima svu vlast u zemlji zahtijevali siroku javnu raspravu pa i referendum.

Предраже,
питање није хипотетичко, оно је суштинско. Да ли ви знате шта хоћете?

СНСД каже: "Треба разговарати о мирном раздруживању РС и Федерације". ОК, тај став разумијем. Да ли је он реалан или је то предизборна прича, да ли је то добро или лоше, то је друга прича.
СДА каже: "Ми хоћемо БиХ са централном владом у Сарајеву и са пет кантона који прелазе границе постојећих ентитета". ОК, и то разумијем. Опет је ли то реално оствариво или је ли то добро, о томе можемо причати. Али то је њихова визија уређења БиХ.

Питам то Вас и добијем само цитат из неких "Уставних принципа":
Citiraj:
1. Bosna i Hercegovina treba biti uređena kao demokratska, multietnička, složena, funkcionalna i decentralizirana država sa tri razine vlasti: lokalnom, regionalnom/entitetskom i državnom. Nadležnosti te tri razine trebaju biti usklađene sa političkom praksom Europske unije, pri čemu lokalnu vlast treba urediti prema načelima lokalne samouprave koji vladaju u Europskoj uniji, regionalnu/entitetsku također prema principima karakterističnim za prakse zemalja članica EU-a, a državnu vlast prilagoditi u potpunosti potrebama integracije u EU.

Ово је Предраже ништа. Није јасан став. Шта значи "regionalnu/entitetsku također prema principima karakterističnim za prakse zemalja članica EU-a"? Обична фраза.
Ентитети као Фландрија и Валонија у Белгији (дакле, ентитетске јаке овласти), то је европска пракса. Или ентитети као жупаније у Хрватској рецимо?

На примјер, ево које су области државе Белгије: http://www.belgium.be/en/about_belgium/ ... overnment/.
А обратите пажњу на чињеницу која министарства постоје у Влади Фландрије: http://www.flanders.be/servlet/Satellit ... ite%2FView. Залажете ли се да РС има овакве овласти као Фландрија?

Зашто инистирам на јасном ставу? Залажете се за смањење администрације. То је ОК. Какав смањити администрацију ако не знате како организовати државу?

Poslednji put menjao shoole dana 11 Apr 2010, 22:33, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2010, 22:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Sep 2005, 08:11
Postovani,
jedno kratko pitanje:
Citiraj:
Ja sam rekao da je meni naziv jezika nevazan, ali mi je vazno da su svi zvanicni jezici u BiH u zvanicnoj upotrebi i da niko ne bude diskriminisan zbog toga.

Da li se cirilica kao ravnopravno pismo u BiH uci u skolama u FBiH?

Hvala.

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2010, 01:49 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009, 16:34
Frisky_Dingo je napisao:
hvala bogu da i mene puste na ovu temu :D

Evo, i mene pustiše. Party!
:wav:

Frisky_Dingo je napisao:
Jamesdin Kurtovic je napisao:
Jel to ona stranka u kojoj su se uhljebili svi koji su fulali voz za samopromovisanje u PDP i SNSD,
pa sad po principu "daj sta das" pruzili ruku na ponudu stranaca cije budzete pune "nezainteresovane" arapske zemlje
sa ciljem da glavni igrac u postizanju apsolutne centralizacije BiH postane onih 35% Srba koji ne izlaze na izbore ogorceni lopovlukom dosadasnjih vlasti u RS?

Ili imam lose informacije?

da, to je generalana ideja, ali problem Pedje Kojovica i tog dijela carsije koji jos vjeruje u nekakav gradjanski koncept je jako uska perspektiva posmatranja stvari. Ako ostavimo po strani sve price o istoriji , ratu, kako je nastala dejtonska bosna i sl. mi sada imamo realnu situaciju da su stasale nove generacije u 3 potpuno razlicita drustva.
RS, osim formalno, nema nikakve veze sa BiH. Interesi su razliciti, pogled u buducnost je razlicita, SVE je razlicito... i cinjenica da u BL niste uspjeli da nadjete nekog mladjeg da vam vodi stranku dovoljno govori da ovdje ta ideja, ne da ne prolazi, vec je potpuno anahrona.
Pazi, ocekivati od nekog iz RS da glasa za stranku iz Federacije zbog toga sto je frustriran Dodikom, je isto kao kada bi frustrirani palestinci odlucili da glasaju za jevrajske stranke.

Jos jedna stvar, ti si se ovdje predstavio punim imenom i prezimenom...ocekivao si vjerovatno da ce neko napisati "Vau, "onaj" Pedja K. doso na nas forum"
Ali 99% ljudi ovdje nema pojma ko si ti. ne zato sto su neinformisani, vec sto je proslo jako puno vremena i pratiti iz BL sta se danas desava u SA uz sav teret medjusobnih odnosa nema vise nikakvog smisla.

Potpis gotovo većine posta.
Ne da mi se boldovati neke dijelove, ali definitivno narodi su se toliko odaljili da je to nevjerovatno. A praćenje Sarajeva iz Banjaluke i obrnuto (ako izuzmemo nepar zajesničkih institucija) nema nikakvog smisla. Teško da će tu nešto se promijeniti u narednih nepar godina.

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2010, 02:05 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009, 16:34
Eh sada dolazimo do pitanja. :wink:
Planirao sam postaviti još neka pitanja, ali vidim da su neki već to uradili.

Frisky dingo je napisao:
cinjenica da u BL niste uspjeli da nadjete nekog mladjeg da vam vodi stranku dovoljno govori da ovdje ta ideja, ne da ne prolazi, vec je potpuno anahrona.

1. Ako ste zaista više okrenuti mladima od ostalih čemu ovakav kadar u vrhu ogranka za Republiku Srpsku (ILJiČ, Miljević, Žile...et all)?

2. Šta raditi sa govorom mržnje u medijima? Konkretan primjer FTV i nefunkcionisanje RAK-a.
Da li stranka koju zastupate smatra da može proći nekažnjeno korištenje termina koji su očigledan govor mržnje i koji su upućeni prema legalno izabranim predstavnicima drugog entiteta?

3. Da li nam je potreban BHRT?
Taj gubitaš je nabio više 20 miliona duga i još će se zadužiti. Previše zaposlenih. Manja zastupljenost u programu mjesta koje se ne zovu Sarajevo. A ide im najveći dio pretplate.
I najvažnije, dva naroda ga ne smatraju svojom TV kućom!
Dakle, konkretno, šta uraditi? Da li je rješenje 3 TV kanala za 3 konstitutivna naroda?

I, najzad, četvrto i peto pitanje.
Jako važno pitanje jer je to dio vašeg programa!!!
Dakle, konkretna najava što ćete uraditi. Nešto što se može uraditi (bar onaj dio sa carinom :D )

4. Pominje se jedan konkretan projekat - One laptop per child
Koliko zemalja u Evropi a koliko u EU kojoj mi iz BiH težimo :wink: je nabavilo te računare?
Koliko zaista košta jedna takva igračka? Da li ste ga imali prilike isprobati?

5. Pošto pominjete carinu na računare i ukidanje iste, da li bi bili ljubazni da kažete koliko iznosi trenutno carinska stopa u BiH na uvoz računara? Eto, na primjer računara iz EU? Kolika je ta stopa? :-? Kolike su carine? Znači, eto, za uvoz računara napravljenih u EU. U postotcima, naravno. Ili, odokativno, što da ne.
Molim vas, Peđa, da mi odgovorite kako bi mogli da vidimo koliko će se to odraziti na cijenu računara sklopljenih u EU. Toj EU kojoj težimo.

Hvala!!! :D

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2010, 08:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

5. mito, carina je tričavih 6% (5+1)
Ooooooooodavno je najavljeno da je BiH potpisala nekakav sporazum da se ukida carina na proizvoide iz EU.
Problem je kako se ostvaruje to brisanje carine.... Lično, meni se ne isplati jer se na kraju skoooro svede pa na isto, a izgubiš poprilično vremena.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2010, 11:38 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 08 Apr 2010, 13:23
muT"_6c...1. Ako ste zaista više okrenuti mladima od ostalih čemu ovakav kadar u vrhu ogranka za Republiku Srpsku (ILJiČ, Miljević, Žile...et all)?

2. Šta raditi sa govorom mržnje u medijima? Konkretan primjer FTV i nefunkcionisanje RAK-a.
Da li stranka koju zastupate smatra da može proći nekažnjeno korištenje termina koji su očigledan govor mržnje i koji su upućeni prema legalno izabranim predstavnicima drugog entiteta?

Pa ja nesto i znam o tome, pa cu vam pokusati odgovoriti i reci ono sto mislim...

Apsolutno ne moze.
Kazne za klevetu medijima moraju biti vece i natjerati ih da dobro razmisle da li je nesto satira ili uvreda.
Ovo je jedna od onih oblasti u kojoj bi usvajanje EU standarda rjesilo problem.
Drzavni mediji, koji se finansiraju novcem svih poreskih platisa moraju biti posebno pazljivi i uravnotezeni u svom izvjestavanju.

3. Da li nam je potreban BHRT?
Taj gubitaš je nabio više 20 miliona duga i još će se zadužiti. Previše zaposlenih. Manja zastupljenost u programu mjesta koje se ne zovu Sarajevo. A ide im najveći dio pretplate.
I najvažnije, dva naroda ga ne smatraju svojom TV kućom!

MI mislimo da nasi budzeti a ni privreda ne mogu "izdrzavati" ovoliki broj televizija(Privatni mediji su...privatni i to treba biti njihova procjena).
Drzavna televizija, koja bi poput BBC_ija obezbjedjivala programe koji kvalitetni ali i skupi i zahtijevaju da medij pokriva odredjeni broj gledalaca nam je vjerovatno potrebna. Ona se moze organizvoati ili mreza postojecih lokalnih televizija u BiH ili kao koordinaciono tijelo zajednicke.
Mislim da je aktuelni prijedlog koji je BBC predlozio za BHT dobar.

Dakle, konkretno, šta uraditi? Da li je rješenje 3 TV kanala za 3 konstitutivna naroda?

S tim principom dolazi do problema usitnjavanja trzista .
Kao sto rekoh, po mom misljenju kada bismo sve ove sadasnje drzavne televizije "sabili" u nekoliko dobili bismo, mozda, kadrovski i tehnicki dobar program. Televizije(One koje su uspijevaju samoodrzati) su po prirodi generalno teritorijalne a ne nacionalne i mislim da bi i mi trebali ici u tom svijetu

I, najzad, četvrto i peto pitanje.
Jako važno pitanje jer je to dio vašeg programa!!!
Dakle, konkretna najava što ćete uraditi. Nešto što se može uraditi (bar onaj dio sa carinom )

Promjeniti zakon o drzavnim sluzbenicima, uvesti progresivnu poresku stopu, ukinuti PDV za osnovne namirnice i lijekove, ograniciti visinu drzavnih plata i
natjerati parlamente da zasjedaju sve dok se ne usvoji svi zakoni neophodni za ulazak u EU. (IMa jos naravno ali pokusavam da navedem one najvaznije)

4. Pominje se jedan konkretan projekat - One laptop per child
Koliko zemalja u Evropi a koliko u EU kojoj mi iz BiH težimo je nabavilo te računare?
Koliko zaista košta jedna takva igračka? Da li ste ga imali prilike isprobati?

Ne znam za Evropu, ali nas je standard neevropski, tako da to nije ni bitno.
MI moramo krenuti u digitalizaciju drzave kako bismo smanjili birokratske guzve i ukinuli nepotrebne i besmislene propise.
Namjena ovih racunara je da budu na svakoj skolskoj klupi kao sredstvo za obrazovanje.
Trenutno postoji nekoliko modela. Cijena se krece od 50 do 100 dolara (Ima i skupljih).
Oni "doniraju" jedan dio cijene ukoliko je partner drzava.
Jesam. Probao sam. Radi sve sto treba. )Ruzan je ko djavo- da se ne bi mogao prodavati na crnom trzistu)

5. Pošto pominjete carinu na računare i ukidanje iste, da li bi bili ljubazni da kažete koliko iznosi trenuto carinska stopa u BiH na uvoz računara? Eto, na primjer računara iz EU? Kolika je ta stopa? Kolike su carine? Znači, eto, za uvoz računara napravljenih u EU. U postotcima, naravno. Ili, odokativno, što da ne.

Racunari ne moraju biti iz EU.
Zaista nisam siguran. Mislim da je oko 17%.

Molim vas, Peđa, da mi odgovorite kako bi mogli da vidimo koliko će se to odraziti na cijenu računara sklopljenih u EU. Toj EU kojoj težimo.

Ovo nisu racunari koji ce negativno uticati na prodaju normalnih kucnih i privatnih racunara. Analize pokazuju da nakon ovakvih programa u skolama upotreba racunara generalno i rapidno raste u drzavi.

block out

Cirilica je jedno od dva zvanicna pisma u BiH i trebalo bi, kao i latinica, biti dio obaveznog programa za sve djake u BiH.

shoole

Pa i u paragrafu koji citirate iz naseg program vidi se da se zalazemo da se teritorijalna organizacija lokalne samouprave vrsi po zakonima i standardima EU.
O tome na koji ce se konkretan nacin organizovati treba da odlucuju ljudi koji ce tu regionalnu/entitetsku vlast placati.

dellboy

1. Šta Vaša/Naša stranka nudi građanima BiH ukoliko osvojite apsolutnu Vlast (govorimo od 50%+1 poslanik na svim nivoima)?

Sta nudimo? Nudimo ono sto je u nasem programu. Sljedece sedmice, odmah nakon kongresa stranke, ja cu ovdje postaviti skracene verzije nasih prijedloga reformi pa mozemo o njima razgovarati.

2. Vaše vidjenje pitanja NATO? Referendum ili eto ''vlast je već obećala NATO-u da je BiH buduči član''

Ukoliko u parlamentima bude neslaganja, dakle ukoliko se dogodi da nemamo ubjedljivu, recimo, 2/3 vecinu ondda treba referendum.

3. SUD BiH- Procesuiranje Dudakovića, Ganića, Silajdžića i ostalih nesrba za zločine u BiH- dokazi postoje??

Treba procesuirati svakoga za koga postoji osnovana sumnja da je pocinio ili bio saucesnik u zlocinu.
To je trebalo vec odavno uraditi.

Sto se tice Ganice...
Ja zaista ne znam precizno sta je drzava BiH u tom slucaju platila, ali pretpostavljam da je u najanju ruku imala nekih troskova.
U redu je da se budzetske pare iskoriste za svakog gradjanina BiH koji se nadje, recimo, u sadasnjoj Ganicevoj situaciji.
To sve drzave rade za svoje gradjane koji u nekoj stranoj zemlji "upadnu u nepriliku".
Ganic je kao i svaki gradjanin BiH nevin dok se u sudskom procesu suprotno ne dokaze.

Ono sto nije u redu je to sto je Tuzilastvo BiH, svojim neprocesuiranjem Ganica u razumnom vremenskom periodu, kostalo poreske obveznike BiH jako puno para.

p.k.

Da li ovo znači da bi pomogli Radovanu Karadžiću sada na suđenju u Hagu i da li to znači da bi pomogli ratku Mladiću ako se nađe u sličnoj situaciji???

Svakom drzavljaninu BiH koji je uhapsen u inostranstvu se mora omoguciti ono sto mu pripada po zakonu. Dakle, kontakt, odnosno,da se obavijesti diplomatsko prestavnistvo i obezbjedi advokat do pocetka sudjenja kada optuzeni ima pravo da izabere svog ili uzme sluzbenog advokata.

5. CEFTA sporazum- Ako ga krše druge potpisnice, da li bi Vi uveli recoprocitetne mjere prema ostalim članicama?

Ja ne bih krsio zakone i dogovore samo zato sto ih drugi krse. Trazio bih sudskim putem da ih i oni postuju.

6. Ustav BiH, Daytonski sporazum ili kako već, Da li dopustiti da ga stranci mjenjaju ili to treba biti napokon posao domaćih političara?

Samo legalno i legitimno izabrani predstavnici mogu mjenjati Ustav i zakone i to po predvidjenim procedurama.

7. OHR, Visoki Prestavnik, Ambasadori stranih zemalja koji upravljaju ovim pitanjem, Da li bi se zahvalili gospodi ili bi i Vi htjeli da oni odrađuju posao Vlasti a Vi kao i do sad primali plate.

Postojanje i ovlastenja OHR-a u BiH mogu prestati ili biti promjenjena samo koncezusom strana potpisnica, dakle domaci polticari i strani garanti sporazuma(PIC).

shoole
Тренутно се неки "државни празници" обиљежавају само на једном дијелу Федерације. Ако је Вама то ОК, онда ништа.
Питам вас фино: да Наша странка има двотрећинску већину у ентитетским и државном парламенту (дакле, да може да мијења Уставе и доноси законе самостално), ви би:

а) наметнули провођење постојећег закона о државним празницима и на хрватском дијелу Федерације и у РС
б) донијели нови закон о празницима у БиХ.

Donijeti novi zakon.
Vi pretpostavljam uglavnom mislite na datum koji obiljezava nezavisnot BiH.
Sasvim je sigurno da je taj dan vazan istorijski datum u istoriji BiH.
U slucaju da jedan od naroda smatra da taj datum ugrozava njegov nacionalni interes odrediti za dan drzavnosti neki drugi simbolican ali neutralan datum.

p.k.

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2010, 12:05 
Pripravnik
Pripravnik

Molim vas.
Postova je puno, mnogi su jako dugi i sve se, barem meni, teze snalaziti.
Ako je neko ranije postavio pitanje na koje nisam odgovorio to je zato jer ga nisam vidio i molim vas da ga ponovo postavite.

p.k.

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2010, 13:28 
Pripravnik
Pripravnik

Općinski odbor Naše stranke Žepče najoštrije osuđuje ispisivanje fašističkih simbola po nišanima na muslimanskom groblju u Žepču.

Smatramo da je ovo nečasno djelo najniži civilizacijski čin, te vandalizam dostojan svake osude. Nažalost, ono je sasvim logična posljedica politka koju već petnaest godina vode vladajuće etnonacionalističke stranke širom Bosne i Hercegovine. One svojim nacionalističkim i šovinističkim retorikama, zarad ličnih interesa, svakim danom sve više radikalizuju stanje u BiH, te podstiču na mržnju i nacionalnu netrpeljivost što u konačnici dovodi do ovakvih i sličnih epiloga.

Pozivamo nadležne institucije da se na najozbiljniji način pozabave ovakvim događajima, te da svi oni koji su spremni gaziti po grobovima svojih sunarodnika budu najoštrije kažnjeni. Jer samo na taj način, osudom ovakvih nedjela, možemo zaustaviti širenje nacionalizma i raspirivanje nacionalne mržnje, te doprinijeti miru i suživotu u našoj zemlji.

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2010, 13:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2006, 15:21
Ja komeNdije...

На высокий берег на крутой.

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2010, 13:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
Jel' to evropljani jos daju pare svakoj budali kojoj padne na pamet da osnuje stranku?

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2010, 15:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Bas komedija.
Tesko se snalaziti na ovako malom forumu... A na `zestokom` Sa-x nije :) Sta ti je cenzura :)

Mada me zivo zanima sta se uopste prijavljivao kada na svako iole ozbiljnije pitanje odgovara sa: ''Cekajte Kongres'' :)

___

Zadnji postovi u 11,40, 12,00 i 13,30 dakle tesko radno vrijeme. Da li Nasa stranka pisanjem istaknutijih clanova po forumima u radno vrijeme daje primjer kako se treba odnositi prema poslu?

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2010, 17:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ista priča kao i SDP.

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2010, 21:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
Mali rezime Nase Stranke i naseg P.K. 8) 8) 8)
Citiraj:
Pitanje: Da li ste g.Kojovicu 1992 izašli na referendum i ako nije tajna,kako ste glasali ?
Odgovor: Da li sam glasao i za koga je generalno nesto sto je privatna stvar gradjanina, ali evo reci cu vam. Glasao sam za.

Citiraj:
Ja ti mogu reci svoj licni stav da se radilo o gradjanskom ratu koji je izazvan agresijom Srbije i Hrvatske na BiH.

Citiraj:
Pitanje: RSboljaPolovinaBiH=>Dopusti mi da preformulisem pitanje:
Da se u popisu 2011 ili bilo kojoj drugoj anketi nadje pitanje: KOJIM JEZIKOM SE IZJASNJAVATE DA GOVORITE:
(odabrati samo jedan odgovor)
1. Hrvatskim
2. Bosanskim
3. Srpskim
Sta bi ti zaokruzio?
Odgovor: P.K.=>To pitanje po EU standardima popisa nije obavezno popuniti kao ni rubrike o naciji i vjeri.
Ali iskreno, ovako na prvu, zaokruzio bih bosanskim.

Citiraj:
Vi vjerovatno mislite na neslaganje Radmanovica na poteze MVP-a u slucaju Ganic, zar ne?
Mislim da je uskracujuci svoj glas za koncezus Radmanovic(Ili onaj ko odredjuje njegov glas) pogrijesio.

Sve je sazeto u Sinny-jevom komentaru:
Citiraj:
Још једна странка коју гурају Бошњаци не би ли некако разбили српско гласачко тијело.
8) 8) 8)

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2010, 21:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
Flavoure-Flave je napisao:
Sve je sazeto u Sinny-jevom komentaru:
Citiraj:
Још једна странка коју гурају Бошњаци не би ли некако разбили српско гласачко тијело.
8) 8) 8)

:thumbleft:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 604 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 31  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]