banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jun 2025, 22:09

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 718 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 36  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Sjeverna Koreja
PostPoslato: 26 Mar 2013, 10:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Men s cini da SK ipak nema muda i nema cime da zapocne rat. Samo zvecka nekim sitnim oruzjem, ali je za ocekivati da ce uz ove provokacije ameri prvi udariti, a time bi veliki vodja dobio na vaznosti jer bi njegove price o zlu koje ih napada imale smisla... Cackaju osinjak, pa im drugi krivi kada ih izujedaju:

Citiraj:
SJEVERNA KOREJA mobilizirala je svoje strateške jedinice te su artiljerija i jedinice obučene za raketiranje u stanju pripravnosti - spremni za napad na američki teritorij, točnije Havaje i Guam, izvijestili su tamošnji državni mediji. Iz Sjeverne Koreje osim prijetnji napadima na američke vojne baze diljem azijsko-pacifičke regije stižu i nove prijetnje napadima na Južnu Koreju.

Unatoč uspješnom testiranju rakete dugog dometa u prosincu prošle godine, većina stručnjaka vjeruje da je Sjeverna Koreja "godinama daleko" od proizvodnje raketa koje bi uspjele doseći kontinentalni dio SAD-a, prenosi AFP. Havaji i Guam također su izvan dosega raketa srednjeg dometa, ali bi Sjeverna Koreja njima mogla napasti američke vojne baze u Južnoj Koreji i Japanu.

Nove prijetnje iz Sjeverne Koreje stigle su svega nekoliko dana od objave da su Južna Koreja i SAD sklopile pakt o tome kako kreću u zajedničku vojnu akciju počne li Sjeverna Koreja s bilo kakvim provokativnim akcijama. Raniji je sporazum angažman SAD-a uključivao tek kod sukoba velikih razmjera, ali po novom SAD može reagirati čak i kod manjeg prekograničnog raketiranja.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2013, 10:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Ali je kvaka sto su bolesni fanatici i sto ih ima 1.200.000 u vojsci trenutno. Cini mi se da sam procitao da je to druga-treca vojska po brojnosti u svijetu, pa makar se i prackama gadjali ima ih puno.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2013, 10:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Dzaba im ta kopnena brojnost kada ce ih ameri maltretirati sa mora i iz vazduha

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2013, 10:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Napasce ludaci Juznu Koreju, napasce Japan, u tome je sav problem nece preznati ni od cega.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2013, 10:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ma mogu napasti JK, ali pored jakih vazdusnih napada sumnjam da kopnena vojska moze nesto uraditi... Mislim da je to cisto samoubistvo, nije da nece u pocetku biti tako i da ce navaliti kao mravi, ali mislim da nece dugo izdrzati, s obzirom da nema smisla ratovati protiv takvog napada

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2013, 10:58 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Ma nece oni prvi udariti nema sanse.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2013, 14:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Avg 2010, 21:51
Ja se bojim samo toga da Ameri ne optuze Rusiju za podrsku SK i naoruzavanje istoimene. Onda ce picvajz nastati ... Gore je navedeno da je SK daleko od proizvodnje daleko-doseznih raketa. Ali njima Rusija to prebacuje. Sve nesto kontam da na njih Rusi i vrse uticaj tj. nagovaraju ih da zakuvaju ...

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2013, 14:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
Gamer je napisao:
Ja se bojim samo toga da Ameri ne optuze Rusiju za podrsku SK i naoruzavanje istoimene. Onda ce picvajz nastati ... Gore je navedeno da je SK daleko od proizvodnje daleko-doseznih raketa. Ali njima Rusija to prebacuje. Sve nesto kontam da na njih Rusi i vrse uticaj tj. nagovaraju ih da zakuvaju ...

Mislim da su ruske rakete ipak efikasnije. A, da Ruse za SK zaboli koliko i za Kosovo.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2013, 15:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Neka koriste jet stream kao Japanci u WWII i nema potrebe za raketama :)

Spoiler:
Slika

I dalje mi je to pljuvanje po SK... Jer da je Tito ostao duže živ i spremio nam nasljednika. I da nismo tako blizu vjetrovima sa Zapada... Sumnjam da bi i mi danas bili daleko od takvog sistema.

Pored toga za Koreju izolacionizam nije nešto što je došlo sa komunizmom. Samo je dobio novo ruho.
Nedavna vojna vježba JK i SAD-a je nazvana "Konačno rješenje". I drugi su imali slična rješenja...

I povrh svega, kakvu su sliku o nama na Zapadu pravili i da se na slične priča za druge primamo.
A to gladni, jadni, žedni...

Ja se još sjećam priloga na ATV o porodici par km od BL. Spavaju u kući koja je u raspadu, umjesto stakla kartoni, a zima. I na kraju priloga pitaju curicu šta bi ona htjela...
Da ti srce pukne.

I mi smo kao nešto bolji od njih u SK?

Naravno da je dobro preispitivati i kritikovati. Ali neka razmišljanja i pisanja...

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Ly4FS8Xlznk[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2013, 11:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Kim Džong-Un naredio pripreme za napad na SAD!

Sjevernokorejski lider Kim Džong-Un naredio je jutros prepreme za eventualni raketni napad na SAD i američke baze na Pacifiku, kao odgovor na vježbe američkih bombardera iznad Korejskog poluostrva.
Naređenje je izdato poslije sastanka Kima sa generalima, koji je noćas održan po hitnom postpuku, javljaju agencije.

Priprema Pjongjanga za eventulani napad na američke ciljeve “odgovor je na prelijetanje bombardera B-2, koji mogu da nose nuklearno oružje, u okviru združenih vojnih vježbi SAD i Južne Koreje koje su u toku”, rekao je Kim Džong-Un.

U slučaju “drske” provokacije Amerikanaca, sjevernokorejske snage će “morati bez milosti da udare na američki kontinent… na američke baze na Pacifiku, uključujući Havaje i Guam, kao i one koje se nalaze u Južnoj Koreji”, rekao je Kim, a prenijela je državna agencija KCNA.

Većina stručnjaka procjenjuje da Pjongjang ne raspolaže tehnologijom koja bi omogućila da se gađaju tako udaljeni ciljevi. Agencija AP navodi da prijetnje ne znače da je izbijanje rata neizbježno, već da im je cilj da utiču na Južnu Koreju da ublaži svoju politiku, da se izdejstvuju direktni pregovori i pomoć od Vašingtona i da se osnaži mladi sjevernokorejski lider kod kuće.

Neimenovani južnokorejski izvori rekli su da je zabilježeno veće kretanje mehanizacije i ljudi kod sjevernokrejskih lansirnih rampi, javila je agencija Jonhap. Dva američka bombardera B-2 stelt tehnologije, koji mogu da nose i konvencionalno i nuklearno oružje, bacila su municiju bez eksploziva na Korejsko ostrvo u okviru vojne vježbe.

Vojska SAD saopštila je da je let B-2 pokazao sposobnost SAD da brane Južnu Koreju i pruže zaštitu saveznicima u azijsko-pacifičkom regionu.

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2013, 11:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
Po mom misljenju ovo je pokazivanje, da izvinete, ko ima veci. S Koreja provocira ali ne vjerujem da su toliko fanaticni niti maloumni da prvi napadnu. Njima mozda jeste cilj da zarate ali ne prvi da pocnu, jer bi to znacilo odmazdu i od strane drugih zemanja, ne samo SAD-a. Ako se nesto i desi, mislim da ce ameri biti ti koji ce poceti pod pricom ´odbrane J Koreje´, ali sve u svemu nece se dobro provesti.

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2013, 11:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Mene, kao pokvarenjaka, samo zanima koliko je kesha u igri? :D

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2013, 11:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa najbolje da puste da im zveckaju oruzjem ispred dvorista i da cekaju da dileje zapucaju i pobiju civile... Ja bih odavno skrljao sve sto imam po SK, je8es ruse i kineze :)

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2013, 11:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

TNS: nije samo kes, vec ´nekretnine´ u Sjevernoj i Juznoj Koreji, a tako blizu Kini :).

Herz: koreanci bas idu na takvu reakciju kao sto je tvoja.

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2013, 11:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa dobro, nije sve u keshu, nesto je i u nekretninama :) To je jasno i neupitno :)

Ali na koje mislis?

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2013, 11:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Znam ja da cekaju ovakvu reakciju, zato bih im ucinio uslugu

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2013, 11:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

TNS: Zemlja je zemlja, jos ako je geografski pozicionirana blizu tvog glavnog interesnog podrucja, to je bolje nego kesh :). Vojna baza ne zahtijeva striktno humusno zemljiste ;).

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2013, 12:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Mifko, ti li si? :D

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2013, 12:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Avg 2010, 21:51
Jedva cekam da neko kresne Ameriku .. Samo da se mi ne petljamo ... Dok cijeli svijet bude ratovao mi cemo se bogatit, jacati i na kraju bicemo 1 svjetska SILA !!!

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2013, 14:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Apr 2011, 07:15
Slika

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 718 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 36  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]