Sinny je napisao:
Ama kakva crna EU.
Da je nasa drzava ekonomski koliko-toliko stabilna, da imamo jake firme koje izvoze i jedva cekaju ulazak u EU da olaksaju svoje poslovanje i krenu u osvajanje cijele Evrope, pa da mi o toj EU i pricamo.
Ne moze ni biti stabilna kada se jos nismo smirili nakon svih prokletstava 90-tih... Jos uvijek traju nesuglasice i podjele, znaci nema ni podloge za ekonomski stabilitet jer jedan entitet rusi drugi a zajedno se brinu da nepostoji normalna drzava... Firme ne mogu ni izvoziti u sadasnjoj situaciji jer su im proizvodi jednostavno preskupi (industrija nam nije vise moderna, a i na sve se treba dodati carina = nemoguc izvoz). izvoz funkcionise samo za unikatne proizvode... ulaskom u EU bi dobili mnogo vece mogucnosti za izvoz.
Citiraj:
Sadasnjost je mnogo drugacija. Pricamo o zemlji koja je pod protektoratom te iste EU i SAD. Nase vlade ne mogu ni da donose neke od odluka a da im se to prethodno ne aminuje od strane MMF, Svetske banke i jos nekih organizacija koje iskljucivo brinu za svoj interes i profit i ebe im se za neki Balkan i neke Bosance.
Ulaskom BiH u EU samo bi se zavrsila neokolonizacija ovog prostora, ne bi morali Visoki predstavnici i ini okupatori da dolaze u SA i BL, mogli bi sve fino da rade iz Brisela, a nase marionete da izvrsavaju i da jos budu sretni jer bi dobili nove fotelje u Briselu, nove sekretarice, nove audije, ma milina bozja. A i odgovornosti bi se oslobodili, za sve negativno bi bila kriva Evropa, a za sve dobro, pa hvala Bogu ONI!
MozDA... mislim da bi mi i dalje bili pod "protektoratom" jer su u zajednicama svi pod "budnim okom"... E sada, da li je svaki protektorat ili rukovodstvo negativan faktor, o tome se moze polemisati malo duze, jer i da nema ovoga protektorata kakve smo budale vec bi triput ratovali ponovo... A to negativno bi se smanjilo drasticno ulaskom u EU jer bi narod dobio normalitet, socijalnu i ekonomsku zastitu a takodje i onu od krvavih sukoba i pokolja...
A sto se neokolonizacije tice ti zaboravljas da BiH ulazi u "njihovo"... vec razradjeno... a mi nismo bas poznati kao "slozna braca"...
Citiraj:
A narod ko narod, bio bi sretan jer su mu drugi rekli da bude sretan. Mogli bi skoknuti do Beca kod rodjaka, odsljakati na crno nekoliko dnevnica pa nazad laditi muda u nasu ladnu Bosnu (a i Vrbas).
Zaboravljamo da je za ulazak u EU potrebno pripremiti svoju zemlju i prilagoditi je EU standardu, i siguran sam da ako dodje do toga mnogi nece zeljeti napustati svoju domovinu, jer tu su nam kuce, familije, djeca idu u skole... pa na kraju krajeva i Vrbas... zasto se potucati kao gradjanin drugog reda u Austriji kada vec mozete udobno zivjeti u svojoj drzavi...
Jedino sto nas u stvarnosti dijeli od EU je mentalitet... Nase prokletstvo koje nas navodi na mrznju i "jako inteligentno zaokruzivanje "svojih" na glasackom listicu"...
Kao da ce nam srpstvo, hrvatstvo ili bosnjastvo izgraditi poruseno i pokidano kao i biti osnovni faktor bolje buducnosti nasoj djeci... cist idiotizam...
Evo jednog primjera kod nas Banjalucana: Niko ne reaguje na to sto gigant industrije Incel lezi mrtav i opustosen... svi znamo da u BL nije bilo borbi i mozemo predpostavljati ko i kako je pokrao i rasprodao sva ona ogromna postrojenja od kojih bi vise od pola gradjana BL danas moglo prosperirati... A svi znamo sta je onaj politicar rekao ovome ili onome i ko je kabadahija a ko puknuta marioneta nekakvog staba i koga finansiraju izdajnicke snage....
ma dajte... jedine izdajnicke snage smo mi slijepci koji ne vidimo kako nam se maze govance pod nosom od tih istih za koje suludo glasamo iz mandata u mandat....