danijell je napisao:
Zbog čega Kraljevina Jugoslavija nije imala dobre odnose?
Eto primili neke kao general Vrangel.
Nije imala diplomatske odnose do 1940. kad je odjednom bila prpa zbog Švaba.
Takoreći, nije se kraljevini sviđao komunizam iz nekog razloga..
danijell je napisao:
Tito se kurvao malo vamo, malo tamo.
Staljin bi htio da proširi blok širom Jadrana, a Tito je kao imao druge planove da ljetuje u Grčkoj...
Pa onda kad je došlo vrijeme da se naplati oslobođenje od nacista, onda su prestali da se gotive.
A generalno i kasnije sa Nestvrstanima i raznim revolucijama nismo baš bili na istim stranama.
danijell je napisao:
Milošević stao na stranu onih koji su pokušali prevrat u Moskvi 1991. godine...
danijell je napisao:
Komplikovani odnosi... Samo, priznaju Kosovo, staju na našu stranu u BiH, otvorili tržište...
Kakvo tržište?
https://bhas.gov.ba/data/Publikacije/Bi ... B_1_BS.pdfOvdje za Rusiju ne vidim neke pretjerano velike iznose.. Bili su i oni grafici investicija i javne percepcije...
Kao što rekoh, imam osjećaj da su uhvatili par žetona za džuboks i da ih koriste da sviramo kako im kad odgovara.
Pogotovo za analogiju Kosovo-Krim. Zapravo nisu ništa drugačiji nego njihovi partnjori, samo su nama dobri jer su eto naši..
danijell je napisao:
Što se tiče NIS-a, u kakvom je stanju bio nakon bombardovanja i kolike je gubitke imao... Tek prikriveni minusi i dugovi... Srbija je Hrvatima pustila da kupuju bitne kompanije. Rusi su oni od kojih stiže nafta i gas. Kroz Srbiju prošao novi gasovod...
Ne znam, nisam ekonomista pa da mogu tu reći ovako ili onako. Samo sam se upitao šta su dobili zauzvrat.. Jer nisam ubijeđen da su tu jer su altruisti.
danijell je napisao:
Eto, ti si otrčao u Austriju da se školuješ i radiš. Da li ih voliš i poštuješ zbog svega što su nam uradili u istoriji? To razlog tvog odlaska?
Jesam, otrčao zbog boljeg školovanja, boljih poslova i poprilično stabilnog sistema. Otišao, jer mislim da mogu bolje da naplatim svoje znanje i trud i da pri tom ugodnije i komfornije živim. Da li to ima nekih mana? Logično da ima. Da li se nekad zapitam šta će se desiti kad opet bude stani-pani? Logično da se zapitam.
Niko nije altruista da radi za dobro drugog, već svi samo svoju guzicu gledaju.
Tako da ja nisam nešto zaljubljen u zapad, nego se trudim da budem realan i objektivan.
Jbg, ja zapravo mislim da je rusofilija upravo suprotno od toga i da se kod nas romantično sanja o nekom bratstvu, a da brojevi govore drugačije.