goci master je napisao:
Besparica je napisao:
Meni se cini da je ona mislila na dijalog unutar srpskog Parlamenta.
Meni se ne cini.
Pa sta da se radi...
goci master je napisao:
Besparica je napisao:
Besparica je napisao:
Pa nece isto biti, jer mi imamo pravo na referendum.
Mi imamo a oni nemaju? Obijasni to molim te.
I rekao sam da poredjenje sa drugim drzavama nije najidealnije a mogla je biti i bilo koja drzava.
Imaju i oni pravo da se izjasnjavaju o stvarima koje se njih ticu, a ne o postojanju nasih prava. Isto kao sto i mi nemamo pravo da ukidamo njihova prava... Sta ti nije jasno?
goci master je napisao:
Besparica je napisao:
Tako da ti i to nizi - visi nivo vlasti i nije tako jednostavno kako bi ti volio.
Pa volio to ja ili ne cinjenica je da postoji drzavni i entitetski nivo.
Ja ne to nisam ni sporio, samo sam rekao da je mnogo veci uticaj tih "nizih" novoa vlasti na donosenje odluka, nego sto bi ti volio.
goci master je napisao:
Besparica je napisao:
Besparica je napisao:
Drugo, nikakav neizabrani strani predstavnik nije oktroisao federalne zakone u SAD.
Nama je pod 1 oktroisan Ustav a kamoli zakoni.
I to cini poredjenje nas sa SAD dobrim kako?
goci master je napisao:
A nakon tih nametanja je jednoglasno potvrdjeno u parlamentu zanci i snsd, odobravani su izvjestaji o radu suda, i tako godinama i sada je promjena price. Ali dobro, bar se ne prica vec danima o siromastvu, nezaposlenosti, zaduzivanju PIO-a i sl.
Nije potvrdjeno i nije prihvaceno. Cuj odobravani su izvjestaji... Da li je bila rasprava i glasanje kada je formiran taj sud?
A i koji ce nak qurac i drzava i entitet kao ce nas dovjeka ovako karati, dodje baja i kaze ovo je ovako zato sto ja kazem da je ovako...
I ko ovde brani da se prica o socijalnim temama? Mene samo nervira kako uvjek uspijete da u to ime napadate na institucije i nacionalna prava. Ne merete to raditi, to su plitke i ofucane fore...