banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jul 2025, 04:49

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 404 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 21  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 05 Maj 2011, 21:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
Meni se cini da je ona mislila na dijalog unutar srpskog Parlamenta.

goci master je napisao:
Besparica je napisao:
I tako nesto ne bi bilo po zakonu a samim tim ne bi bilo ni legalno

Pa isto ce biti neobavezujuci referendum kao kod nas. Iznesu svoje misljenje, a znamo kakvo je, kao sto znamo kakvo je nase o nametnutim odlukama. I nakon tih rezultata preuzmu politicari da povlace poteze. E tu nastaje problem.
Ti kazes ne mogu oni odlucivati o necemu o cemu nisu nadlezni. I slazem se. Medjutim, da li nizi nivo vlasti moze da odlucuje da se proglasava izuzetim od neke vise drzavne institucije. Nezahvalno je porediti nas sa svjetskim zemljama jer smo unikat, ali recimo u SAD-u savezna drzava odluci da za nju vise ne vaze federalni drzavni zakoni. Ne ide to tako.

Pa nece isto biti, jer mi imamo pravo na referendum. I zasto je toliki problem da iznosimo svoje misljenje?
A poredjenje sa saveznim drzavama u SAD je lose i za ovu temu nema nikakvog smisla iz vise razloga. Evo npr. recu ti dva.
Prvo, SAD nije ni nalik na BiH po organizaciji, narocito po sistemu odlucivanja. U BiH se odluke moraju donositi koncenzusom "nizih" nivoa vlasti. Tako da ti i to nizi - visi nivo vlasti i nije tako jednostavno kako bi ti volio.
Drugo, nikakav neizabrani strani predstavnik nije oktroisao federalne zakone u SAD.

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2011, 21:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2007, 10:01
Besparica je napisao:

Meni se ne cini.

Besparica je napisao:
Pa nece isto biti, jer mi imamo pravo na referendum.

Mi imamo a oni nemaju? Obijasni to molim te.
I rekao sam da poredjenje sa drugim drzavama nije najidealnije a mogla je biti i bilo koja drzava.
Besparica je napisao:
Tako da ti i to nizi - visi nivo vlasti i nije tako jednostavno kako bi ti volio.

Pa volio to ja ili ne cinjenica je da postoji drzavni i entitetski nivo.
Besparica je napisao:
Drugo, nikakav neizabrani strani predstavnik nije oktroisao federalne zakone u SAD.

Nama je pod 1 oktroisan Ustav a kamoli zakoni. A nakon tih nametanja je jednoglasno potvrdjeno u parlamentu zanci i snsd, odobravani su izvjestaji o radu suda, i tako godinama i sada je promjena price. Ali dobro, bar se ne prica vec danima o siromastvu, nezaposlenosti, zaduzivanju PIO-a i sl.

“I spent half my money on gambling, alcohol and wild women. The other half I wasted.”― W.C. Fields

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2011, 22:15 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Besparica je napisao:
Daj pliz. Ne vjerujem...
Entitetsko glasanje je instrument koji entiteti imaju da bi se zastitili od preglasavanja na nivou BiH. Da se o njegovom postojanju odlucuje na nivou BiH ili jos gore u mnogobrojnijem entitetu (u stvari nije gore, svejedno je), bilo bi apsurdno.
Isto kao sto je problem sud BiH koji nam je svima nametnut, znaci to je nesto sto se nas direktno tice a ne samo nekog iz drugog entiteta.

Pa i entitetsko glasanje je nametnuto.CIjeli Dejtonski sporazum je nametnut.Značu Ustav je nametnut.Oni mogu komotno reći da ih entitetsko glasanje ugrožava jer sprječava integraciju BiH u svjetske i evropske tokove i institucije.
Poenta je da referendum neće ništa promjeniti.Sud BiH će nastaviti da radi kako je radio i dosad.Mi ćemo po ko zna koji put ispasti negativci.To sa sudom se moglo riješiti na drugi način.Plati više nego što ih plaćaju.Pod plati misli podmiti.

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2011, 23:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...referendum u normalnoj drzavi promeni sve sto hoce...ali mi nismo normalni tako da se s tim mozemo zaebavati dok onaj papak ne ponisti celu zajebanciju...onda ce mile smisliti nesto novo da narodu zavara glad...za rimljana je je bili hleba i i igara...danas je hleba ili igara...posto hleba nema....

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2011, 10:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

goci master je napisao:
Besparica je napisao:

Meni se ne cini.
Pa sta da se radi...
goci master je napisao:
Besparica je napisao:
Besparica je napisao:
Pa nece isto biti, jer mi imamo pravo na referendum.

Mi imamo a oni nemaju? Obijasni to molim te.
I rekao sam da poredjenje sa drugim drzavama nije najidealnije a mogla je biti i bilo koja drzava.
Imaju i oni pravo da se izjasnjavaju o stvarima koje se njih ticu, a ne o postojanju nasih prava. Isto kao sto i mi nemamo pravo da ukidamo njihova prava... Sta ti nije jasno?
goci master je napisao:
Besparica je napisao:
Tako da ti i to nizi - visi nivo vlasti i nije tako jednostavno kako bi ti volio.

Pa volio to ja ili ne cinjenica je da postoji drzavni i entitetski nivo.

Ja ne to nisam ni sporio, samo sam rekao da je mnogo veci uticaj tih "nizih" novoa vlasti na donosenje odluka, nego sto bi ti volio.
goci master je napisao:
Besparica je napisao:
Besparica je napisao:

Nama je pod 1 oktroisan Ustav a kamoli zakoni.

I to cini poredjenje nas sa SAD dobrim kako? :confused2:
goci master je napisao:
A nakon tih nametanja je jednoglasno potvrdjeno u parlamentu zanci i snsd, odobravani su izvjestaji o radu suda, i tako godinama i sada je promjena price. Ali dobro, bar se ne prica vec danima o siromastvu, nezaposlenosti, zaduzivanju PIO-a i sl.
Nije potvrdjeno i nije prihvaceno. Cuj odobravani su izvjestaji... Da li je bila rasprava i glasanje kada je formiran taj sud?
A i koji ce nak qurac i drzava i entitet kao ce nas dovjeka ovako karati, dodje baja i kaze ovo je ovako zato sto ja kazem da je ovako...
I ko ovde brani da se prica o socijalnim temama? Mene samo nervira kako uvjek uspijete da u to ime napadate na institucije i nacionalna prava. Ne merete to raditi, to su plitke i ofucane fore...

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2011, 10:32 
http://www.blic.rs/Vesti/Politika/25213 ... -ponuda-EU

mislim da je ovo krajnji cilj, da dovedemo situaciju da se mora uraditi pod hitno reforma pravosudja

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2011, 10:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
Besparica je napisao:
Daj pliz. Ne vjerujem...
Entitetsko glasanje je instrument koji entiteti imaju da bi se zastitili od preglasavanja na nivou BiH. Da se o njegovom postojanju odlucuje na nivou BiH ili jos gore u mnogobrojnijem entitetu (u stvari nije gore, svejedno je), bilo bi apsurdno.
Isto kao sto je problem sud BiH koji nam je svima nametnut, znaci to je nesto sto se nas direktno tice a ne samo nekog iz drugog entiteta.

Pa i entitetsko glasanje je nametnuto.CIjeli Dejtonski sporazum je nametnut.Značu Ustav je nametnut.Oni mogu komotno reći da ih entitetsko glasanje ugrožava jer sprječava integraciju BiH u svjetske i evropske tokove i institucije.
Poenta je da referendum neće ništa promjeniti.Sud BiH će nastaviti da radi kako je radio i dosad.Mi ćemo po ko zna koji put ispasti negativci.To sa sudom se moglo riješiti na drugi način.Plati više nego što ih plaćaju.Pod plati misli podmiti.

Nametnut Dejton? I da jeste, koja je tovja poenta?
Ja mislim da nije nametnut. Dejton je dogovoren. To je medjunarodni ugovor izmedju vise potpisnica, znaci to su dogovorile i prihvatile razne strane. Uostalom, tim ugovorom je zaustavljen rat i on je osnova za postojanje ove drzave.
Ovde se prica o bonskim (bonskim, ne dejtonskim) ovlastenjima koje ima jedan covjek, koji je i tumac i izvrsioc i koji ne ogovara nijednm sudu. Pa to nema ni u Africi. Ne vjerujem da se to uzima zdravo za gotovo i da uzimate njegovu stranu...
A i zato su i vazna ova pitanja, to sto oni mogu komotno reci reci pa ukinuti...
I svako rijesenje koje podrazumjeva konstantno slanje love prema Sarajevu po meni nije dobro.

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2011, 10:58 
Administrator
Korisnikov avatar

Niko ne drži stranu OHR-u samo kažemo da referendum nema svrhu i samo komplikuje stvari.Šta će biti poslije referenduma?Hoće li se ukinutu Sud BiH?Hoće li otići OHR?Referendum ima samo jedan cilj.Da zavara narod i odvrati mu pažnju od sve gore ekonomske situacije.Samim tim je besmislen.

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2011, 11:01 
Administrator
Korisnikov avatar

Besparica je napisao:
Mene samo nervira kako uvjek uspijete da u to ime napadate na institucije i nacionalna prava..

Zašto da ne napadam instutucije?One napadaju mene i ugrožavaju moja prava i egzistenciju.Mogu onda i ja njihovu.

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2011, 11:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
Niko ne drži stranu OHR-u samo kažemo da referendum nema svrhu i samo komplikuje stvari.Šta će biti poslije referenduma?Hoće li se ukinutu Sud BiH?Hoće li otići OHR?Referendum ima samo jedan cilj.Da zavara narod i odvrati mu pažnju od sve gore ekonomske situacije.Samim tim je besmislen.
Ako ti mislis da nije vazno da kazemo da smo protiv protektorata onda...
A sta sad, neko bi trebao da pomisli da smo u dobroj ekonomskoj situaciji zbog referenduma?
_zoka je napisao:
Besparica je napisao:
Mene samo nervira kako uvjek uspijete da u to ime napadate na institucije i nacionalna prava..

Zašto da ne napadam instutucije?One napadaju mene i ugrožavaju moja prava i egzistenciju.Mogu onda i ja njihovu.

:-?

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2011, 11:27 
Administrator
Korisnikov avatar

Besparica je napisao:
Ako ti mislis da nije vazno da kazemo da smo protiv protektorata onda...
Nije važno jer nikoga ne boli patka za tim šta mi kažemo.
Besparica je napisao:
_zoka je napisao:

:-?

Šta ti tu nije jasno?Država ugrožava moja prava i egzistenciju ne čineći ništa da me zaštiti od nadobudnih policajaca,korumpiranih opštinskih službenika i funkcionera,pokvarenih privatnika koji ne uplaćuju doprinose godinama.Ugrožava me jer nije u stanju da mi pruži pristojnu zdravstvenu zaštitu.I sve to iako sam pristojan građanin koji plaća sve vrste poreza koje mu je ta država nametnula i na vrijeme izvršavam svoje obaveze prema toj državi i njenim institucijama.Zašto da ja onda pustim na miru te institucije?

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2011, 11:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

A sto bi nekoga bolila patka ako ni nas ne boli?
Nije mi jasno da li si ti neki anarhista ili ti se ne svidja drzavno uredjenje ili ti se samo ne svidjaju ovi "nizi" nivoi vlasti.
I opet ide zamjena teza i prevarantska logika, gdje se poistovjecuje nacionalno i institucialno pitanje sa nasim nivoom razvoja (ekonomskim i civilizacijskim)...

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2011, 11:38 
Administrator
Korisnikov avatar

Jes' vala....svi se mi vodimo prevarantskom logikom...samo ste "vi" ispravni.Uostalom,rekoh već,referendum će naškoditi samo i jedino nama.Živi bili pa vidjeli.

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2011, 11:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Mi? Samo da bude jasno ja nisam u SNSD-u, niti u ijednoj stranci, kao i niko iz moje porodice. I niko iz moje porodice ne radi u drzavnim institucijama i ja radim u fabriKi...
Ja se licno nadam da ce nesto dogovoriti (ovu reformu ili nesto sl.)...
Zivi bili pa vidjeli...

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2011, 12:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2007, 10:01
Besparica je napisao:
Nije potvrdjeno i nije prihvaceno. Cuj odobravani su izvjestaji... Da li je bila rasprava i glasanje kada je formiran taj sud

Potvrdjeno i prihvaceno. Da sad ne ispada kako se ja sjecam sta je bilo 2001-2-3, ovo su potvrdili i evo sinoc Petar Djokic u emisiji, kao tada je bilo zelje i entuzijazma da se grade institucije...kao i neki profesori sa banjaluckih fakulteta, isto u medijima ovih dana. Jedino sto je tacno je da nije tada bilo rasprave o tome. A postojala je mogucnost entitetskog veta valjda.
Ali da privodimo ovo kraju, vrtimo se u krug. Kljuc je u tome sto ti odbijas da prihvatis ili shvatis da ako bi se dozbvolio ovaj presedan, da entiteti odlucuju o drzavnim institucijama tada se otvara mogucnost da svako odlucuje o svacemu. I to nije demokratija sto ovdje svi zastupaju nego pravna anarhija. Cak i u ovakvoj nakaradnoj drzavi mora da postoji neki red.
I za kraj, za one koje zanima, usav BiH, clan 3 tacka 1 pod g. ima na netu ustav.
ali neka bufe i referendum, da vidimo i to i kakva ce biti izlaznost.

“I spent half my money on gambling, alcohol and wild women. The other half I wasted.”― W.C. Fields

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2011, 14:56 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Ako će Mile Veliki platiti referendum svojim parama iz banke na Kipru ili gdje već onda ga podržavam, jer ako će da se plati parama od mog poreza nisam za referendum. Ionako će ga OHR poništiti jednim potezom pera jer mi nismo suverena zemlja nego protektorat.

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2011, 23:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
goci master je napisao:
Citiraj:
ДОДИК: ИНЦКО НЕМА ПОДРШКУ ЗАПАДА

Ili, RS nema cak ni podrsku svih stranaka u Srbiji!
http://www.banjalukain.com/mediji/posla ... umu-u-rs-u
A do sada na svim sjednicama savjeta za implementaciju mira jedino je Rusija izdvajala svoje misljenje tako da ili Mile ima neke druge informacije ili prdi u prazno a prije je da je ovo drugo.

Палма = политички кловн

ЛДП = скуп српских издајника на једном месту

Ђукић-Дејановић - Слобин кадар (плус у тексту нигде није наведено да је против референдума).

Јака противници.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2011, 01:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
_zoka je napisao:
Poenta je da referendum neće ništa promjeniti.Sud BiH će nastaviti da radi kako je radio i dosad

opet se postavlja pitanje koje je vec neko,cini mi se,postavio,zasto sada(referendum)?mislim do sada je sud funkcionisao ok,al odjednom..... :lol:
lollipop je napisao:
mislim da je ovo krajnji cilj, da dovedemo situaciju da se mora uraditi pod hitno reforma pravosudja

pravosudje u bih je odavno u racku.
upravo sam unapredio svoju hejt listu:
1.radnici u kulturi
2.studenti
3.penzioneri
4.pravnici u bih :P

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2011, 07:50 
Administrator
Korisnikov avatar

Evo,sad će sud u Strazburu oboriti presudu onom mudžahedinu.To odmah obara i Sud BiH.....Rekoh li ja da se može riješiti problem Suda i bez referenduma....

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2011, 08:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Zoka, jesi li ti Čavićevac ? Iskreno, ako može.

90% stvari koje su provedene od kraja rata pa naovamo su uradjene nelegalno. U tom vremenu politickog i pravnog nasilja u BiH, od strane citave kamarile OHR-a i visokih predstavnika, kada su ljudi ucjenjivani, zastrasivani, hapseni i lazno optuzivani, i nije bilo drugog nacina da se odbrani ono sto se braniti moglo.
Nasi predstavnici su na prilicno mudar nacin u ono vrijeme odigrali politicku igru - nametnute zakone nisu verifikovali u NSRS, tako da nemaju potpunu legitimnost, a sa druge strane su ih prihvatali u parlamentu BiH, inace bi OHR pomeo kompletnu politicku strukturu u RS-u.

Trenutno naguravanje oko referenduma je odmjeravanje snaga, i ako je suditi po zadnjim vijestima, tzv "MZ" ima problema u nastavljanju nelegalnog i nasilnickog ponasanja. "Nude" reformu pravosudja. Sta koji qrtz ima oni nama da nude u nasoj rodjenoj drzavi ?

Ovdje je dosta toga receno :
http://rtrs.tv/rtrs/bocan-harcenko.pdf

Svima nam treba malo vise hrabrosti i patriotizma, mi IMAMO pravo da o svojoj sudbini odlucujemo samostalno. To pravo su nam pokusali oduzeti '92, i odbranili smo ga, uz velike zrtve. Sta bi nam braca iz federacije spremila mozete svakodnevno citati na "njihovim" portalima i forumima.
Ne treba zaboraviti da nam oni NISU prijatelji, niti ce ikada biti. Ko drugacije pomisli, veoma je glup.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 404 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 21  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]